- 8 Mart 2015
- 25.110
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.197
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
- #6.481
Evet yumurtalı ama unsuz.Sufflenin içini yumurtalı mi yapiyosun benim tarif öyleydi çok tiksindim
kusum terayagin kilosu 50 lira 1 kilo tereyag koyacak halin yok hadi yarim kilo koydun 25 lira o 30 lira ceviz 20 lirada oteki malzemelerden biraz biraz hepsi 100 lira olsun, sen 100 liraya bir tepsi baklava yiyosun adam 160 liraya 1 kilo baklava yiyo fistigin kilosunu gecen nette indirimde yakaladim 50 liraya aldim 1 kilosunu o tepsiye koysam yine 160 lira olmuyo o tepsiBen baklava yaptığımda bol tereyağ koyuyorum biraz külfetli oluyor çokta ucuz olmuyor
Tadı sa bir fistikli gibi olmuyor tabi cevizle yapıyorum ben .ama gayet iyi oluyor tereyağında keramet biraz da
Fıstıklı çok baska
gercekten disarda kullandiklari malzemelerin en iyi malzemeler oldugunu dusunmuyorum ve muthis paralara satiyolar cok enteresanHa cevizliler 20 30 tl daha ucuz, antep fıstıklı seviyoruz biz.
Daha doğrusu ben ceviz sevmem.
1 tepsi 50 tl etmez bile, ne kullandıkları doğru düzgün tereyağ ne şekeri şeker.
Dün gece gene canım çekti tatlı söledim cheesecake, dünya paraya küçücük şey yedim.
Az önce sufle yaptım, bebeler uyuyunca fırınlayacağım.
Ucuz ucuz mis gibi olacak hem de lezzeti de şahane.
Allahtan ben sevmem.kusum terayagin kilosu 50 lira 1 kilo tereyag koyacak halin yok hadi yarim kilo koydun 25 lira o 30 lira ceviz 20 lirada oteki malzemelerden biraz biraz hepsi 100 lira olsun, sen 100 liraya bir tepsi baklava yiyosun adam 160 liraya 1 kilo baklava yiyo
Kunefe ilik yenmezmiydi,nasil yapiyorsun donmus gelinceBen börek söyledim zamanında, antep koçaktan da baklava söyleriz.
Çok aşeriyorsam hataydan künefe
Tabii künefe donmuş şekilde yollanıyor
Aynı günde uçakla yolluyorlar, bir şey olmuyor.
Farkettim de anca yiyoruz biz ya
benim kaynana 1 tepsi yapar icinden 2 tane yerim gerisini yiyemem icim bayilir bende sutlaç puding kazan dibi sutlu tatli olacakAllahtan ben sevmem.
Senede 4 kare falan anca yiyebilirim
Benim koca ve sülalesi tatlı delisi.
Şimdi anmayayım adlarını da baklava ucuz kalıyor yanlarında.
Ben nerede muhallebi meyveli şey var, onları yerim o da sürekli değil.
Regl dönemleri o kadar.
Evde yapmadık bir o kaldı, kalsın lütfenArkadaşlar baklava yapması o kadar zor değil ya, merdaneyle açıyorsunuz. Ben sevmiyorum o ayrı.
Pişirilmeden donduruluyor.Kunefe ilik yenmezmiydi,nasil yapiyorsun donmus gelince
benim esim hergun tatli aserdiginden mecbur ayda bir falan yapiyorumEvde yapmadık bir o kaldı, kalsın lütfen
Bazı şeyleri de evde yapmayalım yahu, hele böyle hem zahmetli hem pahalı hem de sağlığa müthiş zararlı şeyleri senede birkaç kereyle dışarıda atlatalım, daha iyi.
Ben normal kunefe olarak dusundum,o da ocakta cevirilerek kizartilir ya,ondan seyettim:)Pişirilmeden donduruluyor.
Hamuru ayrı, şerbeti ayrı yollanıyor.
Ben fırınlıyorum üzerindeki tarife göre, şerbeti de tencereye döküp kaynatıyorum bir tık.
Hatay künefe donmuş güzel oluyor ama kadayıfla yapılan normal künefeler bence başarısız donmuş olarak.
Onu da yolluyorlar hatta marketler bile satıyor, yine fırın alt üst yöntemle pişiriyorlar.Ben normal kunefe olarak dusundum,o da ocakta cevirilerek kizartilir ya,ondan seyettim:)
Öff benimki de öyle.benim esim hergun tatli aserdiginden mecbur ayda bir falan yapiyorum
esim ve ailesi kahvaltida bile baklava yiyorlar desemÖff benimki de öyle.
Çorbayla aynı anda baklava yiyebilen bir şahsiyet kendisi ama evde nadir yaparım ya da böyle sufledir muhallebi, sütlaç, cookie tarzı.
Ötesi yok dehh gitsin alsın
Ne kadar benziyorlar, farkında mısınesim ve ailesi kahvaltida bile baklava yiyorlar desemkayin babamin serbetine ekmek bandığını bilirim ben
Aaa bu benim kayınpederim.esim ve ailesi kahvaltida bile baklava yiyorlar desemkayin babamin serbetine ekmek bandığını bilirim ben
ayni havadan soluyup ayni suyu icmislikleri var benceNe kadar benziyorlar, farkında mısın
nereli eşiniz :)Aaa bu benim kayınpederim.
Eşim de çok sever tatlıyı.
Hiç bir şey bulamazsa Kemalpaşa kaynatır.
Az şekerli yapar ona dikkat ediyor.
Evet Hacıoğlu kaymaklı yapıyorAnkarada yaşarken hacıoğlu muydu acaba Meşhur bir baklavacıda kaymaklısına bayılırdııımCanımı çektirdiniz ya pisler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?