Geçinemeyenler kulübü

Arkadaşlar konu başlığıyla çok uyumsuz olacak ama bir sorum var.
Geçtiğimiz ay kayınpederim üç çocuğuna eşit miktarda hatrı sayılır bir para hibe etti.
Orta sınıf bir araç parası diyeyim siz anlayın.
İsteyen aracını yenilesin, isteyen üstüne ekleyip yatırımlık daire alsın dedi.
Eşim Kasım ayında kendine 2017 model bir
Seat Leon almıştı araçtan memnun o nedenle bana senin arabanı yenileyelim diye bir teklifte bulundu.
Arabalarımız 5 yaşını geçince satarız genelde.
Benim aracım 6 yaşında VW Polo.
Üzerine 50-75 bin bandında para eklersek sıfır km 2020 model orta veya tam donanımlı Polo alınabiliyor.

Eşim çok kararsız bir adamdır.
Üç dört farklı araç bulmuş birinin rengini ben beğenmedim, biri full paket 240 bin
ona niyet etsek nerdeyse 90 bine çıkıyor eklenecek para.
Bana gereksiz fazla geldi ‘bu kadar parayı küçücük Polo’ya vermem’ dedim.
Eşim biraz bozuldu.
Aracını sıfırlayacaksın, istediğin rengi (tarçın rengi) arıyorum sen memnun olmuyorsun, istemiyorsan kalsın dedi sitemli bir şekilde.
Böyle olunca benim de hevesim kaçtı.
Bu konuşma dün gece oldu.

Az önce aradı beni tekrar açtı konuyu, ‘düşün, taşın, yenileyelim diyorsan kapora göndereceğim hayır diyorsan 2021 model gelecek araçları bekleyelim’ dedi.
Sizce arabama binmeye devam mı edeyim?
Aynı marka ve model bile olsa sıfır araç cazip mi?
Kocamdan bana bulaştı kararsızlık resmen ben böyle değildim yaaaa.
Bi el atın bana nolur...
oyyy oyyyy fakirliğimi tekrardan hatırladımmm aracım 2021 de tastamam 9 yaşına girdi üüüüüüüüüüüü

biz ilk geldigimiz seneler çok yagardi hatta hic unutmam bir sene heralde 2 gun falan yagdi baya ksr olurdu dikmende yokus oldugu icin legenlerle falan kayardik yollarda kaldirimlarda simdi mumkun degil kayacak kadar kari gectim kardan adami zor yapiyoruz daha 1.topu yuvarlamadan toprak gorunuyor hemen
Ben en son 2012 yılında Ankara’da eğitimdeydim çok kar yağıyordu fotoğraflarımız var çok güzelmiş.

filmdelisi filmdelisi @elecda fikir için teşekkür ederim.
Ben de aynı sizin gibi aynı arabaya niye o kadar para vereyim? Diyorum.

Şöyle de bir durum var eşim ikinci el araç tercih etmiyor ilk defa kendine o da tanıdık birinden aldı.
Adamda sıfır araç takıntısı var adeta.
VW Seat grubu da aynı şekilde.
Araba sağlam olacak kolay satılacak.
Başka markalara yönelemiyoruz beni de bir şekllde vazgeçiriyor.

Golf değişiyor yenisi Mayıs’tan önce yok piyasada.
Onu beklesek kuru ve fiyat ertışını öngöremiyoruz.
Leon’u bana ver sen ne istiyorsan al deyip karşı atağa mı geçsem?
Araba fiyatları çok yükseldi ama ben polo’ya 240 bin vermezdim. Bir de hep aynı model sıkılmaz mısınız? Farklılık iyidir. İkinci el temiz daha büyük bir araba alırdım ben olsam. Bu arada enişteyi takdir ettim, parasını size harcaması çok güzel. Benim eşim yapar mıydı bilmiyorum.

Bu arada Kırmızı Oda’yı izliyor musunuz? Ya benim psikolojim bozuldu, bir de gerçek yaşanmış hikayeler olması çok can sıkıcı. Konulara bakınca da hep problemin erkeklerden kaynaklanması ve hep zarar görenin kadınlar olması.

Geçen sene de kar yağmıştı, önceki sene yağmadı oğlum çok beklemişti. Geçen sene çok mutlu olmuştu. İnşallah bu sene de yağar.
yağmazsa kar ve yağmur kuraklık kapıda. su faturaları da belli bir kullanımın üstünde olursa tam 2 katı fiyatlandırılacakmış

Bu arada Kırmızı Oda’yı izliyor musunuz? Ya benim psikolojim bozuldu, bir de gerçek yaşanmış hikayeler olması çok can sıkıcı. Konulara bakınca da hep problemin erkeklerden kaynaklanması ve hep zarar görenin kadınlar olması.
ezilen hep kadınlar maalesef ülkemizde. ama o erkekleri de kadınlar yetiştiriyor ağa oğlum paşa oğlum oğlum ne yaparsa haklıdır diye

yağmazsa kar ve yağmur kuraklık kapıda. su faturaları da belli bir kullanımın üstünde olursa tam 2 katı fiyatlandırılacakmış
O Ankara’da uygulanması önerildi. Bence doğru bir karar, 15 ton üstüne uygulanacak. Çok kalabalık bir aile değilse bu sınırı aşmaması gerekir bence.

O Ankara’da uygulanması önerildi. Bence doğru bir karar, 15 ton üstüne uygulanacak. Çok kalabalık bir aile değilse bu sınırı aşmaması gerekir bence.
ben banyoda kova kullanıyorum buna rağmen 160 170 den aşağı hiç gelmedi faturam sanırım mutfak da fazla kullanıyorum bir de çamaşır çok yıkarım

ezilen hep kadınlar maalesef ülkemizde. ama o erkekleri de kadınlar yetiştiriyor ağa oğlum paşa oğlum oğlum ne yaparsa haklıdır diye
Kesinlikle öyle, en büyük zararı da kendileri görüyor. Mesela benim annem sözde çocuklarını eşit seviyordur, asla kız erkek ayırmıyordur ama erkek kardeşimden beklentisi sıfır, biz de hep sanki ona yardım etmeliymişiz aileye destek olmalıymışız psikolojisi ile büyüdük. Paraları olduğunu biliyorum ama bir şey alınacaksa sanki ben almalıyım gibi hissediyorum. Artık bunu törpülemeye çalışıyorum. Çünkü ben anneme destek oldukça o kardeşime veriyordu parasını, o da bu yaşına kadar tek yaptığı gezip tozmak. Bu sene büyük bir problem yaşattı bize, annem de artık anladı hatasını.

Kesinlikle öyle, en büyük zararı da kendileri görüyor. Mesela benim annem sözde çocuklarını eşit seviyordur, asla kız erkek ayırmıyordur ama erkek kardeşimden beklentisi sıfır, biz de hep sanki ona yardım etmeliymişiz aileye destek olmalıymışız psikolojisi ile büyüdük. Paraları olduğunu biliyorum ama bir şey alınacaksa sanki ben almalıyım gibi hissediyorum. Artık bunu törpülemeye çalışıyorum. Çünkü ben anneme destek oldukça o kardeşime veriyordu parasını, o da bu yaşına kadar tek yaptığı gezip tozmak. Bu sene büyük bir problem yaşattı bize, annem de artık anladı hatasını.
çoğu aile böyle maalesef yaşlanınca da hep kız evlatttan medet beklerler

ben banyoda kova kullanıyorum buna rağmen 160 170 den aşağı hiç gelmedi faturam sanırım mutfak da fazla kullanıyorum bir de çamaşır çok yıkarım
Su faturası mı? Bize elektrik o kadar gelmiyor. Su önceden 30 civarında gelirdi, son zamanlarda 50-60 ona bile çok diyorum.

Back