- 8 Mart 2015
- 25.109
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.195
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
- #5.361
Tamamını kendi yapanlar var, yok değil.ben iste saniyorum ki o evalari cocuklar kesiyor, resimleri cocuklar ciziyor vs. bilmiyorum ki orda ne oluyor
hah iste kalip gibi bi yuvarlak gunes kesilmis mesela, icimden diyorum ki yahu ogretmen niye kessin cocuk kesiyo demek ki diyorum, kiza makasi veriyorum evanin arkasina yuvarlagi cizip bizimkide su damlasi sekli bisey kesince icimde sinir krizi geciriyorumTamamını kendi yapanlar var, yok değil.
Ama çok düzgün şekilse boyanmış, kesilmiş ve simetrik görünüyorsa bil ki öğretmen.
Benimki yuvarlak kesmiş güya saat etkinliğinde, o saat altıgen resmen.
Öğretmen kesmiş olamaz ama bazıları sanki kalıp, onlar öğretmen çıkması
Bende 3 yaş da mevcut, biliyorsun.hah iste kalip gibi bi yuvarlak gunes kesilmis mesela, icimden diyorum ki yahu ogretmen niye kessin cocuk kesiyo demek ki diyorum, kiza makasi veriyorum evanin arkasina yuvarlagi cizip bizimkide su damlasi sekli bisey kesince icimde sinir krizi geciriyorum
bi yuvarlak kesmeyi ogretemedim diye meger bi tuhaflik yokmus suan aydinlandim
Anaokulu zaten bizzat içinde bulunarak yaparak öğrenilen bir okul, haklısınız. Sayılara ve okuma yazmaya takılmayın ama makas tutma, boyama, oyun hamuru bunlar motor gelişimi için önemli. Ama niye tutamıyorsun niye boyayamıyorsun diye değil onun zevk alacağı şekilde yapın.Umarım öyle olur benimki de.
İki sene okuma şansı olsa hiç düşünmem, gönderirim.
Bu sene zorunlu ana sınıfı, 2022 ise zorunlu 1. Sınıf olacak, erteleme şansım yok rapor hariç.
Pandemi olmasaydı hiç böyle endişelerimiz olmayacaktı, bizimkiler evdeler, akranları okulda işte.
Annelik vicdan azabı her alanda devreye giriyor
Bahar ayında Eylül ayına kadar kreşe yazdıracağım yeniden, kaybettiği 1 sene telafisi için en azından.
Bilgi önemli değil, isterse geri olsun ama becerileri yaşıyla denk olsun diye çabalayacağım.
yaa karın deşen jack nerden geldi aklinaBende 3 yaş da mevcut, biliyorsun.
Tek kesebildiği kağıdı parça pinçik yapmak.
Hatta makası da karın deşek jack gibi içine içine tutuyor, harakiri yapması an meselesi.
Kıza yüklenme, maşallahı var
İyi geceler benim ufaklık da uyandı uyumuyor.saat yine 3.5 olmuş yaben yatayim 4.5 saat sonra uyanacagim iyi geceler herkese
kac yasindaİyi geceler benim ufaklık da uyandı uyumuyor.
Maalesef bizim de öyle bir imkanımız yok. Benim arkadaşın oğlu ile oğlum yaşıt, onunki özelde benimki devlette. Anaokulunda okuma yazma öğrettiler ama 1. sınıfta bizimki ile aynı şeyleri gördü baştan öğrettiler. Madem ilkokulda tekrardan aynı şeyleri öğreteceksiniz anaokulunda niye çocuklara oyun oynaması gerekirken okuma yazma öğretiyorsunuz. Dosyalar alışverişte görsün.Çoğu bakıcılı ve gittikleri kreşler zaten yabancı kreşlerdi.
Mesela arkadaşlarımın çocuklarının kreş öğretmenleri direkt yabancı öğretmen, dolayısıyla ingilizceleri inanılmaz seviyede.
Bazı şeylerin türkçelerini bilmiyorlar, tam sünger olduğu yaşlar olduğu için işlemiş bu çocuklara.
Söyledikleri tüm şarkılar yabancı, aralarında bile öyle konuşur olmuşlardı pandemi öncesi gördüğümüzde.
10 aylık.kac yasinda
Ya yanlış anlama lütfen ama çok üstüne gidiyorsun kızının.yaa karın deşen jack nerden geldi aklina
artik yuklenmeyecegim ya zaten yapiyomus cocuk onu anladim suan
bir kere elini kesmisti aaa makas kirmizi boya akitiyo diyorelini kestin desem can tatli 2 saat aglayacak, sen cok guzel yaptigindan aferin kurdalesi yapmis bak parmagina diyince oley basardim basardim diye ziplamisti ne kazalar atlatiyo garibim basinda gestapo ben varim ogrenecegim diye
Değiştirse iyi gitmiş :)
Herkes gittiği yerde davacı pardon mutlu olsun....Değiştirse iyi gitmiş :)
ben boyle anlatinca hep etkinlik yaptirdigimi saniyolar ama oyle degilYa yanlış anlama lütfen ama çok üstüne gidiyorsun kızının.
Benim oğlan geçen sene kreşe ilk kez başladı nisanda aldık eve döndü. Başta taktım kafaya sonra ilköğretim öğretmeni ablam dedi, çocuğu böyle evde ders çalıştırır gibi çalıştıranlar genelde ya fazla hırslı çocuklara yada okuldan kopuk çocuklara sebep oluyor diye. Genel anlamda en şikayetçi olduğu şey çok takan aşırı ilgili ebeveynler mesela.
Bu sene dört yaşında yine evde ben üzülüyordum ablamla dertleştik bana dediği şu oldu, bu çocuk zaten hep okul iş koşacak. Kaç sene evde özgür olacak? Bırak çocuğun yakasını, arada bir etkinlik yapın, isterse resim de yapın. Ama bırak biraz da oyuncak oynasın sadece dedi. İnan şu an sadece o isterse resim yaparız, hamur oynarız, kinetik kum oynarız. Kalanında ya park site bahçesinde koşar oynar yada evde lego fln oynar. Hayal gücüyle oynuyor.
orda bir bayana cok asiri yuklenildi ozellikle bir bayan resmen ac cocuklariniz acsiniz falan yazdi, bazen gercekten abartiliyor bazi seyler.Şu ev alma konusunu okudum da maddi durumu olmayanların da cok üstüne gidilmiş ya çok üzüldüm. Benim durumum olmasa kafa olarak kendimi iyiyiz diye kodlasam ve birileri gelip fakir fakir doymuyorsunuz açsınız dese çok kırılırdım
Bunu yazarken bile karnın açtır demiş birisi. Biz böyle bir toplum muyuz ya? Gerçekten herkesin geçim kıstası farklı. Asgari ücretli çalışan bebe yapmasın mı? Yapınca haliyle min tutuyorlar. Pirinç ununa laf eden olmuş ya napsın mamalar pahalı alternatif deneyecek. Benim ailemin maddi durumu gaaaayet iyidir. Annemler beni sabahtan anneanneme bırakmışlar ben daha bebeyken mama çağım. Mamamı bitirmişim anneannem doyduğuma ikna olmamış (hala olmaz ahahahahs) pirinç unu yapıp vermiş. Ben onu yedikten sonra bir daha mama yememişim, hep pirinç unu istemişim reddetmişim mamayı sjdkfkfk. Annem anneannemle tartışmış falan bile ama aç kalmayayım diye de üzülüp yedirmiş. Maşşallah övünmeyi sevmem ama cok zekiyimdir. İnsanları kırmanın manası yok ya hele paradan vurarak. Cok ayıporda bir bayana cok asiri yuklenildi ozellikle bir bayan resmen ac cocuklariniz acsiniz falan yazdi, bazen gercekten abartiliyor bazi seyler.
ne yani sokakta durumu kotu oldugunu bildigimiz bir cocuga annesine cevirip hayir siz tok degilsiniz acsiniz ac mi diyoruz, bazen insanlar klavye basindayim diye ne dedigini bilmiyor
Konu başlığı ne? Ben okumadım konuyu.Şu ev alma konusunu okudum da maddi durumu olmayanların da cok üstüne gidilmiş ya çok üzüldüm. Benim durumum olmasa kafa olarak kendimi iyiyiz diye kodlasam ve birileri gelip fakir fakir doymuyorsunuz açsınız dese çok kırılırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?