Geçinemeyenler kulübü

Abartmayın ya eğer aile anadili İngilizce olan bir bakıcı tutmadıysa özel okulun İngilizcesi ile sizin çocuğa fark atamaz. Ben Üni öncesi sıfıra yakın İngilizce ile 1,5 senede hazırlığı geçtim, benim kuzenin anaokul dahil İstanbul’da özel okulda okudu sözde İngilizce eğitim, o 2 senede geçti hazırlığı. Ve benim okulum çok daha köklü ve prestijli bir okul. İsim vermek istemiyorum ikisi de özel. Yani benim okulun hazırlığı daha kolay değildi.
Çoğu bakıcılı ve gittikleri kreşler zaten yabancı kreşlerdi.
Mesela arkadaşlarımın çocuklarının kreş öğretmenleri direkt yabancı öğretmen, dolayısıyla ingilizceleri inanılmaz seviyede.
Bazı şeylerin türkçelerini bilmiyorlar, tam sünger olduğu yaşlar olduğu için işlemiş bu çocuklara.
Söyledikleri tüm şarkılar yabancı, aralarında bile öyle konuşur olmuşlardı pandemi öncesi gördüğümüzde.

Çoğu bakıcılı ve gittikleri kreşler zaten yabancı kreşlerdi.
Mesela arkadaşlarımın çocuklarının kreş öğretmenleri direkt yabancı öğretmen, dolayısıyla ingilizceleri inanılmaz seviyede.
Bazı şeylerin türkçelerini bilmiyorlar, tam sünger olduğu yaşlar olduğu için işlemiş bu çocuklara.
Söyledikleri tüm şarkılar yabancı, aralarında bile öyle konuşur olmuşlardı pandemi öncesi gördüğümüzde.
Egıtımde fırsat eşitliği dedıklerı bu olsa gerek🙄

Çocuk haklı😂😂😂
Benim yazım da çok fecidir, yazı stilinin karakter yansıttığına çok inanıyorum.
Benimli bir sağa bir sola yatık, bazı harfler inci gibi diğerleri kargacık burgacık😂
Kendim de öyle ani yükselip, sağı solu bir insanım zaten.

Makas konusunda kreşte çok uyarıldık, 3 yaşındayken bile arkadaşları yapıyor benimki yapamıyordu.
Her haftasonu evde çalıştık, 7 8 ayrı makas aldım, hangisiyle rahat ederse diye.
Kilitlisi, çocuk makası, mika olanı, normal küçük makas, ucu yuvarlağı, 8li zigzag seti falan😂😂😂
Öğretmeni sürekli ekstra etkinlik veriyordu bize.
Hep başımız beladaydı, çizgide de öyle.
Sıkılıyor, kalemi 10 sn düz tutup hemen karalıyor ardından kocaman şekilde.

Offf okullu olduklarını hayal edemiyorum, daha makasla başım belada benim ya😂
aha benim kizda oyle yapiyordu bir boyuyordu tamam oldu diyordum 2 dk sonra bakiyordum oho resimim yerinde yeller esiyor

aha benim kizda oyle yapiyordu bir boyuyordu tamam oldu diyordum 2 dk sonra bakiyordum oho resimim yerinde yeller esiyor
Şuraya benim oğlanın resimlerini atsam, psikiyatristlerin ‘ne görüyorsun’ dediği korkunçlu siyahlı karalamalar😂😂

Tek renk siyah boyuyordu, çizilmiş boyama kitapları alarak farklı renklere yönlendirdim.
Şimdi de her şeyi mavi yapıyor ‘anne olmuş mu’ diyor, hee diyorum, ne yapayım😂

Maşallah bence 3 yasa gore cok iyi durumda. 4 yasında kızım tasırmadan boyamayı bırak kalem tutmayı yenı öğrendi.40 kadar sayıyor ama elımde kac seker var dedıgımde (3 tane oluyor) 5 tane dıyor😬
yok kizim suan 50 ye kadar arada atlayarak sayiyor mesela 29 dan sonra 30 u ben soyluyorum 40 a kadar sayiyor 40 diyorum gerisini o tamamliyor,
kalemi cok guzel tutuyor
kitaptan elmalar kac tane sayarmisin dedigimde sayip kac adet oldugunu soyluyor, arti carpi 0 a b p 9 ve 6 yi yapabiliyor, alfabedeki tum harfleri taniyor sirali sayamasada,
makas kendi capinda kullaniyor yasina uygun diye dusunuyorum o konuda bilemedim :)

yok kizim suan 50 ye kadar arada atlayarak sayiyor mesela 29 dan sonra 30 u ben soyluyorum 40 a kadar sayiyor 40 diyorum gerisini o tamamliyor,
kalemi cok guzel tutuyor
kitaptan elmalar kac tane sayarmisin dedigimde sayip kac adet oldugunu soyluyor, arti carpi 0 a b p 9 ve 6 yi yapabiliyor, alfabedeki tum harfleri taniyor sirali sayamasada,
makas kendi capinda kullaniyor yasina uygun diye dusunuyorum o konuda bilemedim :)
Sen okula başlat kızı, benim oğlan elendi😂😂😂

Şuraya benim oğlanın resimlerini atsam, psikiyatristlerin ‘ne görüyorsun’ dediği korkunçlu siyahlı karalamalar😂😂

Tek renk siyah boyuyordu, çizilmiş boyama kitapları alarak farklı renklere yönlendirdim.
Şimdi de her şeyi mavi yapıyor ‘anne olmuş mu’ diyor, hee diyorum, ne yapayım😂
ahaha ayni ben bazen icimden diyorum ki bu cocuk ic dunyasinda ne yasiyor acaba 😂😂
canı resim yapmak istemiyorsa resimden baska herseye benziyor

Bilimum set var evde. Zeka gelişim, dikkat geliştirici, matematik setleri ıvır zıvır.
Kreş kapanınca koca 1 senelik müfredat çantasını da bize verdi ama gel gör ki başına otutturup 10 dk uğraştıramıyorum.
Sayıları yazabilen çocuk, unuttu yazamıyor.
Makas kullanamıyor vs.
Kardeşi 3 yaşında ve becerileri onunkiyle denk oldu, onun hatası değil, malum pandemi.
‘Anne yapamıyorum’ dediği an bırakıyorum çünkü başarısızlıkla sınanmasını istemiyorum, ‘sonra tekrar yaparız oğlum, önemli değil, elbet yapacaksın hiç sıkma canını’ diyorum.
Yahu bir çocuğa ‘2’ yazdıramadım ben, olmuyor yapamıyor😂
Ben size bir anımı anlatayım oğlum anaokulunda sayıları ters yazıyordu, 2 ile 5’i karıştırıyordu. Ben acaba disleksi olabilir mi diye öğretmenine sordum. Bana anaokulunda çocukların genellikle ters yazdığını karıştırdığını bu yaşlarda bu teşhisin koyulsa çocukların yarıdan fazlasına teşhis koyulacağını yani bunun normal olduğunu söyledi.
Benim oğlum da ilk gün gittik diğer çocuklar hiç boşluk bırakmadan taşırmadan boyama yaparken benim oğlum doğru düzgün boyalamıyordu. Hatta 2 yıl gitti anaokuluna onlar gibi yapamıyor hala. Bunlar çocuğun geri kaldığını göstermez.
Benim oğlum şimdi kendi kendine karekökü öğrendi, bir sayının karesinin kaç olduğunu, karekökünün kaç olduğunu, hatta karekökleri toplayıp çıkartıyor.

kalemi cok guzel tutuyor
E daja ne olsun 3 yasında cocuk için?

Ben size bir anımı anlatayım oğlum anaokulunda sayıları ters yazıyordu, 2 ile 5’i karıştırıyordu. Ben acaba disleksi olabilir mi diye öğretmenine sordum. Bana anaokulunda çocukların genellikle ters yazdığını karıştırdığını bu yaşlarda bu teşhisin koyulsa çocukların yarıdan fazlasına teşhis koyulacağını yani bunun normal olduğunu söyledi.
Benim oğlum da ilk gün gittik diğer çocuklar hiç boşluk bırakmadan taşırmadan boyama yaparken benim oğlum doğru düzgün boyalamıyordu. Hatta 2 yıl gitti anaokuluna onlar gibi yapamıyor hala. Bunlar çocuğun geri kaldığını göstermez.
Benim oğlum şimdi kendi kendine karekökü öğrendi, bir sayının karesinin kaç olduğunu, karekökünün kaç olduğunu, hatta karekökleri toplayıp çıkartıyor.
Umarım öyle olur benimki de.
İki sene okuma şansı olsa hiç düşünmem, gönderirim.
Bu sene zorunlu ana sınıfı, 2022 ise zorunlu 1. Sınıf olacak, erteleme şansım yok rapor hariç.
Pandemi olmasaydı hiç böyle endişelerimiz olmayacaktı, bizimkiler evdeler, akranları okulda işte.
Annelik vicdan azabı her alanda devreye giriyor😂
Bahar ayında Eylül ayına kadar kreşe yazdıracağım yeniden, kaybettiği 1 sene telafisi için en azından.

Bilgi önemli değil, isterse geri olsun ama becerileri yaşıyla denk olsun diye çabalayacağım.

E daja ne olsun 3 yasında cocuk için?
atomu parcalasin istiyorum dermisim 😂😂😂 ya ne bileyim mesela krese giden cocuk etkinliklerini bakiyorum baya baya penguen falan ciziyorlar diyorum ama o penguenleri ogrermen ciziyor cocukmu boyuyor bilmiyorum, bilmedigim icinde yetisemiyor saniyorum belkide

atomu parcalasin istiyorum dermisim 😂😂😂 ya ne bileyim mesela krese giden cocuk etkinliklerini bakiyorum baya baya penguen falan ciziyorlar diyorum ama o penguenleri ogrermen ciziyor cocukmu boyuyor bilmiyorum, bilmedigim icinde yetisemiyor saniyorum belkide
Öğretmen çiziyor shshshsh
Bende bir etkinlik dosyası var, neler neler dolu anlatamam.
Ama bizimki üzerine ponponu koymuş sadece.
Altta koca bir resim, sanırsın kendi yaptı😂

Öğretmen çiziyor shshshsh
Bende bir etkinlik dosyası var, neler neler dolu anlatamam.
Ama bizimki üzerine ponponu koymuş sadece.
Altta koca bir resim, sanırsın kendi yaptı😂
ben iste saniyorum ki o evalari cocuklar kesiyor, resimleri cocuklar ciziyor vs. bilmiyorum ki orda ne oluyor 😂

Back