Geçinemeyenler kulübü

Ne güzel anaokul Öğretmeni farketmiş demek ki var birşey. Bizim öğretmenimiz de oğlum için diğer çocuklardan çok farklı diyordu, rehber Öğretmeni de görüştü o da aynısını söyledi.
Bir çocuk normal yada üstün yetenekli farketmez bütün gününü tv, tablet, bilgisayar başında geçirmemeli. Ama sürekli aktivite yapmak da çocuğun çocukluğunu yaşanmasına fırsat vermez.
Bizimki eba’da da sürekli bir şeyler araştırıyor güzel videolar var. Bizim bir de bebek var evde onunla oynuyor, desleri, ödevleri, kitap okuma, tabi çizgi film de izliyor. Osman Abalı’nın Dikkati güçlendirme seti var yaşına göre alabilirsiniz.

ilk okul 1 mi peki bu sinavlara her cocuk tabi tutuluyor mu yoksa ogretmenlerin falan yonlendirdigi cocuklarmi

Bizim de kız kardes var 4 yaşında pek anlaşamasalar da kavga gürültü oynuyolar işteCizgifilm izliyorlar, tablet saat sınırlı bakılır ama dısarıya cıkqmadıklarından ve akran ilişkileri kuramadıklarından eve sıgamıyorlar. Etkinlik de bir yere kadar sonrasında sıkılıyorlar.Hayırlısıyla bi acılsaydı su okullar kızımı da krese verıcem sırf akran ilişkileri gelişsin diye.

ilk okul 1 mi peki bu sinavlara her cocuk tabi tutuluyor mu yoksa ogretmenlerin falan yonlendirdigi cocuklarmi
Önceleri ögretmen yönlendirmesındeymıs ama suan sanırım tüm ögrencılerin katılım hakkı var aıle onay verırse. 1. Sınıfta baslıyor 3.sınıfa kadar girebiliyor sanırım.

Gercekten para cok önemli cok.

Sakın sakın öyle düşünmeyin, benim oğlum da bilmiyordu. Okumayı önce öğrenmek bir meziyet değil. Oğlum 1. sınıfta öğrendi. Rakamları anaokulundan biliyordu bir tek.

film benim kiza sayilarin yazili oldugu bir ders kitabi aldim, sayilarin ustunden gecirttiriyorum cizim isini baya gelistirdi, eskiden tasirirdi kafasina gore cizerdi simdi tam olmasi gerektigi gibi cizgileri cekmeye basladi, çok ise yaradi

Sakın sakın öyle düşünmeyin, benim oğlum da bilmiyordu. Okumayı önce öğrenmek bir meziyet değil. Oğlum 1. sınıfta öğrendi. Rakamları anaokulundan biliyordu bir tek.
Akademik başarıyla hayatım boyunca ilgilenen biri olmadım, çocuklarıma da bunu aşılamayı hedefliyorum aslında.
Fakat, sınıf arkadaşlarıyla arasında beceri ve bilgi konusunda uçurum olacak, 1.sınıfta elbet kapanır ama bazı okullar gelişimine göre kabul etmeyebiliyor ya da yeterli görmeyebiliyor.
Ya da öğretmenin tek benim çocuğummuş gibi sıfırdan bir şeyleri öğretecek hali yok.
Böylesi bir olumsuzlukla, eğitim hayatının ilk yılında tanışmasını istemiyorum.

Bana göre benim çocuğum geri değil, 4 yaşında ing rusça ya da başka yabancı dil bilen, toplama çıkarma işlemi yapıp sayıları 3 er 5 er sayabilen, ustalıkla adeta yetişkin gibi makas kullanan ya da hiç harf hatası olmadan konuşabilen çocuklar ileri.
Gelin görün ki sınıf arkadaşları böyle olacak, yavrum ne yapsın yurdum çocuğu o

Son düzenleme:
Önceleri ögretmen yönlendirmesındeymıs ama suan sanırım tüm ögrencılerin katılım hakkı var aıle onay verırse. 1. Sınıfta baslıyor 3.sınıfa kadar girebiliyor sanırım.
Bütün öğrenciler girebiliyor mu bilmiyorum ama öğretmen yönlendiriyordu en son, eğer aile çocuğunun üstün yetenekli olduğunu düşünürse öğretmeninden talep edebilir. Sınavı kazanamayan da çok var, ben öğretmeni karar vermeseydi sınav stresi yaşatmak istemezdim oğluma 1. sınıfta.
Bu arada sizin çocuğunuz hangi alandan girdi?

film benim kiza sayilarin yazili oldugu bir ders kitabi aldim, sayilarin ustunden gecirttiriyorum cizim isini baya gelistirdi, eskiden tasirirdi kafasina gore cizerdi simdi tam olmasi gerektigi gibi cizgileri cekmeye basladi, çok ise yaradi
Bilimum set var evde. Zeka gelişim, dikkat geliştirici, matematik setleri ıvır zıvır.
Kreş kapanınca koca 1 senelik müfredat çantasını da bize verdi ama gel gör ki başına otutturup 10 dk uğraştıramıyorum.
Sayıları yazabilen çocuk, unuttu yazamıyor.
Makas kullanamıyor vs.
Kardeşi 3 yaşında ve becerileri onunkiyle denk oldu, onun hatası değil, malum pandemi.
‘Anne yapamıyorum’ dediği an bırakıyorum çünkü başarısızlıkla sınanmasını istemiyorum, ‘sonra tekrar yaparız oğlum, önemli değil, elbet yapacaksın hiç sıkma canını’ diyorum.
Yahu bir çocuğa ‘2’ yazdıramadım ben, olmuyor yapamıyor

Genel yetenekten gırdı ama resımden de gırmesını ısterdım cok güzel resım yapıyor ya da bana öyle geliyor

bir kuzenim turkiyenin onde gelen okullarindan birinde ingilizce biyoliji hocasi, gecen benim kiz icin aradim erken yasta ingilizce dersi aldirmalimiyim gerek varmi sence falan diye konusuyordum, bilgi alma amacli bana tek soyledigi cocuk yasta yabanci dil ve diger konular hakkinda egitim almis cocukla burslu kazanan ama ayni sartlar altinda yetismemis ogrencilerimiz arasinda çok fark oluyor dedi, belki ilerde burslu bir okul kazanacak imkanin varsa zorlanmamasi adina mutlaka desteklemelisin küçük yaşta dedi bizimkiler daha kreşe bile gidemedi pandemi yuzunden çok uzuluyorum dedigin gibi kayip yaşadilar resmen

Oglum da makas kullanamazdı halen pek becerdıgı soylenemez. Yazı yazmaya cok sonraları gectı okuyordu ama yazmayı beceremıyordu sımdı de yazısı cıvı yazısı gıbı,oglum bıraz daha güzel yazabilirsın dedıgımde "yetişkinler gibi yazıyorum" dıyor

Abartmayın ya eğer aile anadili İngilizce olan bir bakıcı tutmadıysa özel okulun İngilizcesi ile sizin çocuğa fark atamaz. Ben Üni öncesi sıfıra yakın İngilizce ile 1,5 senede hazırlığı geçtim, benim kuzenin anaokul dahil İstanbul’da özel okulda okudu sözde İngilizce eğitim, o 2 senede geçti hazırlığı. Ve benim okulum çok daha köklü ve prestijli bir okul. İsim vermek istemiyorum ikisi de özel. Yani benim okulun hazırlığı daha kolay değildi.

Benimki 7 ay gidebildi ve o farka bizzat şahit oldum ben.
Şuan gerilediğini de yine aynı şekilde gözlemleyebiliyorum.
Çocuk 1,5 yaş küçüldü her anlamda.
Kardeşiyle oynuyor, e kendisinden küçük biri gelişimine katkı sağlayamıyor doğal olarak.

Kendimce oyun ile beraber eğitici şeyler peşindeyim.
Gezenler, mevsimler, fen kuralları gibi videolar açıp onlarla dans ediyoruz.
Şarkı marko derken öğrendiler ama hiç yeterli değil ki...

Ben kendım ögretiyorum ingilizceyi ne kadar başarılı bilemiyorum ama elimden gelenı yapıyorum ve kesınlıkle erken yasta dil egıtımı alınması gerektıgı kanısındayım.

Çocuk haklı
Benim yazım da çok fecidir, yazı stilinin karakter yansıttığına çok inanıyorum.
Benimli bir sağa bir sola yatık, bazı harfler inci gibi diğerleri kargacık burgacık
Kendim de öyle ani yükselip, sağı solu bir insanım zaten.

Makas konusunda kreşte çok uyarıldık, 3 yaşındayken bile arkadaşları yapıyor benimki yapamıyordu.
Her haftasonu evde çalıştık, 7 8 ayrı makas aldım, hangisiyle rahat ederse diye.
Kilitlisi, çocuk makası, mika olanı, normal küçük makas, ucu yuvarlağı, 8li zigzag seti falan
Öğretmeni sürekli ekstra etkinlik veriyordu bize.
Hep başımız beladaydı, çizgide de öyle.
Sıkılıyor, kalemi 10 sn düz tutup hemen karalıyor ardından kocaman şekilde.

Offf okullu olduklarını hayal edemiyorum, daha makasla başım belada benim ya

maalesef oyle yeterli değil, yani bakiyorum kreste neler ogretiyorlarsa elimden geldigince bende bir seyler ogretmeye calisayim diyorum cabaliyorum ama bir yere kadar oluyo iste evde.
belki cok daha kolay ogretebildikleri seyleri ogretecegim diye akla karayi seciyorum bazen.
boyama yapiyoruz mesela tasirmadan boyamaya calis diye diye dilimde tuy bitiyor, yaninda bende boyama yapiyorum mesela baka baka ogreniyor tabi ama zorlaniyoruz egitirken, cocuga cocuk ogretir derler bizde kesinlikle cok dogru insallah seneye hersey yoluna girmis olur

Kac yasında bu pıtırcık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…