Geçinemeyenler kulübü

Cok farklı zeka ölçüm testlerinden gecıceklermıs yani bunları tespit edip cocukları hazırlamak ne kadar mantıklı orası muallak tabi.Satranc oynuyoruz bol bol egzersiz olsun dıye tek calısmamız bu bızım de.

Ben de işin çocukta biteceğine inanıyorum. Okul seçerken de çok araştırmak gerek, faaliyetleri, eğitimi, öğretmenleri. Tabi seneye inşallah bu pandemi biter de çocuklar özgürce okullarında olurlar. Ben bile özledim.

Benim linkler 1.3 naaberr
Teşekkür ederim elimdekiler bitmeden sipariş vereyim. Ceybebe sitesini bilmiyordum.

Benim anlamadığım şeyler bunlar
İnşallah bebelerim okullu olacak da öğreneceğiz bunları.
Ondan cevap veremiyorum layloncum, büyümedik biz daha

Sizin ilk kim farketti? Bizim anaokul Öğretmeni söyledi hatta bizi RAM’a yönlendirdi test için onlar da gelecek seneye bilsem sınavına girsin diye yönlendirdi. Öğretmeninin daha önce bir öğrencisi varmış oğlumu da işte bir şeyi erken farketmesi sorulara ilginç cevaplar vermesi falan o öğrenciye benzetti. Hatta hep inşallah değildir dedi, çünkü çok zor. Oğlum da satranç oynuyor. Şimdi uzaktan piyano dersi alıyor.

Acıkcası bilsem sınavını bilmiyorduk bız. Anasınıfı ögretmenı hep benımle oglum hakkında konusur sorular sorardı anlam veremezdım sanki aile hayatımızı merak edıyır gıbı gelır tuhaf karsılardım. Sonra kodlama egıtımı verdıler o sırada yıne benı cagırdı ve bılsemden bahsetti muhakkak gırmelı dedı. Kodlamadaki basarısından ve farklı bır bakıs acısı oldugnu soyledı boyle basladı iste. Bızım sadece satranc önceleri baglama kursu vardı ama kovid sebebiyle o da bıttı. Evde koreldıgnı düsünüyorum vıcdan yapıyorum. Neler yapabilirşm düşünceleriyle gecıyor gunum.

Benim anlamadığım şeyler bunlar
İnşallah bebelerim okullu olacak da öğreneceğiz bunları.
Ondan cevap veremiyorum layloncum, büyümedik biz daha
Bebelerin ilkokula başlasın çocuklar arasında değil veliler arasında bir rekabet başlıyor ilk kimin çocuğu okuma öğrenecek diye. Bebesi 1. sınıfa giden anne depresyonu diye bir şey var.

bu bahsettiginiz sey ne ? bizimki okullu olmadigindan bilmiyorum ama dikkatimi çekti

Bebelerin ilkokula başlasın çocuklar arasında değil veliler arasında bir rekabet başlıyor ilk kimin çocuğu okuma öğrenecek diye. Bebesi 1. sınıfa giden anne depresyonu diye bir şey var.
Akshshshs
Doğrudur, o bende şimdiden olmaya başladı.
Büyük oğlumun akranı, arkadaşlarımın çocukları var ve hepsi 2 yaşından beri kreşte.
İnanılmaz güzel konuşuyorlar, matematik biliyorlar, yabancı dil var.
Benimki alelade bir çocuk, konuşurken harflerde sıkıntısı var ve bırakın toplama çıkarmayı, yazamıyor bile henüz sayıları bilse de.

Şimdiden o çocuklarla aynı sınıflarda olacak diye gerildim ben, dışlanır mı, göze batar mı, sonuçta çok geride.
Ne yapıp edip eylüle kadar seviye atlatmam lazım

bu bahsettiginiz sey ne ? bizimki okullu olmadigindan bilmiyorum ama dikkatimi çekti
Bilim Sanat Merkezleri var, burda genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenege sahip oldugu düşünülen cocuklar egıtım alıyor. Fakat bu merkezlere alınacak cocukların tespiti için sınav oluyor once ilk eleme tablet sınavı diye gecıyor, ıkıncısı mülakat cesıtlı zeka ölcüm testleriyle ram degerlendırmesınden gecıyor. 1 sınıftan ıtıbaren baslıyor sınav.

Merhaba. Ankaradasınız sanırım fiyatlar nasıl çok merak ediyorum.

Kesınlıkle hem de ne depresyon. Suan tüm sınıf anneleri oğlumu gözüne kestırmıs durumdalar. Canlı derslerde oglum cevap verırken bakıyırum anneler kameranın dıbıne dıbıne gırıyor nerdeyse kendılerı yarısıyorlar

Aslında benim oğlum daha bebek. Ancak 3-4 yaşlarında mesela kreş düşünürsek güvenilirliği yüksek etkinliği bol kreşler ne kadardır merak ediyorum
Kreşler semtine göre değişiyor.
Şuan iyi bir kreş ortalama 2 2buçuk arası.
Yeni kayıt döneminde 2 buçuk alt sınır olur.
Kolejlerin 3 yaş kreş fiyatları ise 25 binden başlıyor, 40 a kadar yolu var.

Ben bir site içerisinde butik bir kreşe gönderiyordum, site olanaklarından faydalanabildikleri için, ücreti 1400 tl idi.
Ama tüm aktiviteler ücretli, örneğin haftalık jimnastik, binicilik, drama, yüzme, futbol, tenis, robotik kodlama gibi ekstra şeyler var.
Her bir ders haftalık 30 tl, binicilik ve jimnastiğe gidiyordu, ay sonu toplu ödeme yapıyorduk bu derslere.
Böyle yerler de mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…