Geçinemeyenler kulübü

@LaylonCorap gel gel yaz sende uzakta durma😌
Ya kızlar bu ev 99 öncesi kooperatif tarafından yapılan büyük bir site. Biriyle konuştum ben bu tip sitelerde denetim fazla olduğu için bir tık güvenliymiş. Bitişikte bina yok hepsi bağımsız bu da yine daha güvenli olmasını sağlıyor. Birinci katın altında sığınak da var fazladan bu da yine deprem açısından iyiymiş.
Genelde yıkılanlar dükkan olanlar diyorlar biZim altta dükkan yok bu da avantaj sanırım.
Çatlak matlak yok ama dışarda çok sıca çatlağı var.
Burayı satıp şehir merkezinden ızalta yeni ev alınır. Ama eşim de diyor sağlam evi satalım diyorsun bir daha bu muhitten alamayız. Saçmalama.
Bu konı her açıldığında didişirzi.
Sizce kim haklı?

Ya kızlar bu ev 99 öncesi kooperatif tarafından yapılan büyük bir site. Biriyle konuştum ben bu tip sitelerde denetim fazla olduğu için bir tık güvenliymiş. Bitişikte bina yok hepsi bağımsız bu da yine daha güvenli olmasını sağlıyor. Birinci katın altında sığınak da var fazladan bu da yine deprem açısından iyiymiş.
Genelde yıkılanlar dükkan olanlar diyorlar biZim altta dükkan yok bu da avantaj sanırım.
Burayı satıp şehir merkezinden ızalta yeni ev alınır. Ama eşim de diyor sağlam evi satalım diyorsun bir daha bu muhitten alamayız. Saçmalama.
Sizce kim haklı?
saglam olduguna emin mi eşiniz?
eger eminse sehir merkezinden tasinmayin derim, alışık olan insan diger taraflarda yapamiyor

Sizce kim haklı?
Oturduğunuz muhit alacağınız yerden daha elitse bence kıpırdamayın

saglam olduguna emin mi eşiniz?
eger eminse sehir merkezinden tasinmayin derim, alışık olan insan diger taraflarda yapamiyor

Oturduğunuz muhit alacağınız yerden daha elitse bence kıpırdamayın
Yani bu işten anlamıyor nasıl emin olabilir ki? Düz mantık çivi zor çakılıyor demek sağlam diyor😅😅 evet şu an elit sayılacak bir muhitteyiz. Yeni bina yapılsa şahane olacak da o da zor.
Şimdi pazardan geldim ve 100 tl gitti. Süt, nar, elma armut, ıspanak, yer elması, turp, muz aldım. Daha zencefil fln almaya da markete gideceğim🥲

Yani bu işten anlamıyor nasıl emin olabilir ki? Düz mantık çivi zor çakılıyor demek sağlam diyor😅😅 evet şu an elit sayılacak bir muhitteyiz. Yeni bina yapılsa şahane olacak da o da zor.
Şimdi pazardan geldim ve 100 tl gitti. Süt, nar, elma armut, ıspanak, yer elması, turp, muz aldım. Daha zencefil fln almaya da markete gideceğim🥲
O zaman ayrılmayın bence. Muhitin önemli olduğunu düşünüyorum. Evet belki pazar market öteki yerlere göre iki tık daha pahalı. Aracınız var mı? Araçla komşu semtlere gidip 20-30₺ kar edebilirsin

O zaman ayrılmayın bence. Muhitin önemli olduğunu düşünüyorum. Evet belki pazar market öteki yerlere göre iki tık daha pahalı. Aracınız var mı? Araçla komşu semtlere gidip 20-30₺ kar edebilirsin
Araç var da ben pahalılıltan değil bina eski diye kaçmak istiyorum burdan. Kentsel dönüşüm zor burda çok kalabalık bir site uzlaşılmaz bence

Araç var da ben pahalılıltan değil bina eski diye kaçmak istiyorum burdan. Kentsel dönüşüm zor burda çok kalabalık bir site uzlaşılmaz bence
benim geldigim zaman tülomsaşın misafirhanesinin karsisinda cok eski yapisik yapisik evler vardi onlar yıkıldimi

Öyle yapı kontrolü mü olur🤣
Sitede bir uzmana inceleme yaptırabilirsiniz ya da direkt belediyeden talep edebilirsiniz.
99 öncesi yapılan çoğu yapı, şuanki yönetmeliklere aykırı bir şekilde zaten.
Gerçekten varsa bir sorun, bu onarılmalı ya da desteklenmeli.

Ben daima merkeze uzak yaşamı severim, şuanda da öyleyim.
Gerçi merkez olarak şehrin neresini baz aldığınıza bağlı bir hayat bu.
Ankara’da merkez kızılaydır ve sanırım en son 5 sene önce gittim, işim düşmez çünkü.
İhtiyacınız olan her şeyin olduğu bir bölge ve merkeze uzak ise ben taşınırdım, yeni evleri severim, sıkıntı çıkarmaz.

filmdelisi filmdelisi dogalgaz faturaniz geldimi ?
bize 512 lira geldi,
gecen yil bu ay 453 gelmis,
evin isisi her sene sabit 22 de yanar termostatla, bu seme hava daha sicak o kadar devreyede girmemistir ama fatura daha kabarik
Geçen yıla nazaran artışa şaşırmam ben.
Bütün odaları mı açıyorsunuz?
Eviniz kaç odalı bunlar önemli.
Bize 150-170 arası geliyor

Geçen yıla nazaran artışa şaşırmam ben.
Bütün odaları mı açıyorsunuz?
Eviniz kaç odalı bunlar önemli.
Bize 150-170 arası geliyor
150 170 süper rakamlar.
Ben 6 buçuk senelik evliyim, o rakamları bu sürede hiç görmedim.
Ilıman bir iklimde mi yaşıyorsunuz?

Çocuklu evde her odayı yakmak lazım tabi.
Ben 95 metre kare 2+1 bahçe katında oturuyorum.
Mutfak banyo küçük oda kapalı kaloriferler.
Sadece salon ve yatak odası yanıyor.
Bütün odalar yandığında en yüksek 170 küsür geldi.
Ayar en düşükte.
Bahçe katı soğuk olur diye düşünmüştüm ama evi çok beğendiğim içinde vazgeçmemiştim.
Ama tam tersi ev soğuk olmuyor
Burası çok rüzgarlıdır bahçedeki ağaçlar yere yatar neredeyse rüzgardan.
Ama bahçem bir duvarın kapatıyor olması muhtemelen baya etki ediyor.
Oturduğum apartman site olarak geçmiyor ama aslında butik bir site görünümünde ve şık bir apartman.
Ona rağmen aidat sadece 50 tl

İstanbul.
Apartmana dış cephe yapışmış bir de yeni bir apartman belki ondandır
Bizimkinde de mevcut hepsi.
Maşallah diyeyim, aşırı az rakamlar.
Bize de 500 civarı gelmiş bu ay, havalar iyi, ev sıcaklığı oldukça iyi.
Gece yatarken 2 petek açıyoruz ve ihtiyaç dahilinde bulunduğumuz odayı kısıkta.
Yani doğru düzgün yanmıyor, evde tshirtle gezecek ısıdayız ama durum bu.

150 170 süper rakamlar.
Ben 6 buçuk senelik evliyim, o rakamları bu sürede hiç görmedim.
Ilıman bir iklimde mi yaşıyorsunuz?
Elektrik de 80-100 arası gelir.
Bir ara misafirlerim vardı o ay sadece 150 tl geldi şoka girdim.
Pek TV izlemem sadece İnternet.
Loş ışık severiz eşimle geceleri lambader ve sadece mumlar olur.
Ama evlenmeden önce 5 kişilik ailemde bile en fazla 150 tl gelirdi ki sabaha kadar TV vs çalışırdı

Aynen ben de evde askılıyla dolaşırım.
Ya da ince bir hırka giyerim en fazla.
Ama mesela açıp kapatmak fark ettirirmiş
İgdaştan demişlerdi
Biz hiç kapatmayız her zaman yanar
Bazıları dışarı çıkarken vs kapatıyor o da fark getiriyor

Ama çocuk vs varsa normaldir.
Annemlere de hep 450 500 gelirdi

Back