- 8 Mart 2015
- 25.109
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.195
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
- #5.021
Benim ayaklarım taraklı, düz olanlar çirkin duruyor hep parmak arası aldım ondan, daha biçimli gösteriyor derli toplu diye.Mayari ben de var. Rahat değil klasiği kadar. ben de düz olanlardan istiyorum parmak arası olmayanlardan. Yazın alıcam artık ağlayarak
1 çocukla 2 çocuk bambaşka dünyalar bacımbirinci cocuktaki kaostan sonra 2.ye karar verebilen insan zaten devrelerim yandi daha ne olabilir ki diyip yapayimda aradan ciksin moduna giriyor bence.
devreler daha fazla nasil yanar onu ogreniyoruz sanirim 2.cocukta da
mesela icimden sey diyorum buna yok blw idi bilmem neydi ugrastim durdun yemiyo, 2.ye allah ne verdiyse durtecegim agzina 6 aydan sonra diyorum1 çocukla 2 çocuk bambaşka dünyalar bacım
Hani biri gördüm, ne olur deme.
Okuma yazman var ama sanki başka bir dil öğreniyorsun gibi düşün, gerçekten öyle farklı durumlar.
Bunu çok düşündüm ben.1 çocukla 2 çocuk bambaşka dünyalar bacım
Hani biri gördüm, ne olur deme.
Okuma yazman var ama sanki başka bir dil öğreniyorsun gibi düşün, gerçekten öyle farklı durumlar.
Hele sen hiç deneme, çocuk neymiş göreceğin bir bebek de doğabilirmesela icimden sey diyorum buna yok blw idi bilmem neydi ugrastim durdun yemiyo, 2.ye allah ne verdiyse durtecegim agzina 6 aydan sonra diyorum
aslinda kizim gazi disinda beni hic zorlamadi nerdeyse geriye kalanlar donemsel seylerdi, uyku cis diş aşı hepsi kolay oldu, allah yuzume bakti heralde 2.ye bunu sen istedin der heralde bana
1.resmen benim kız yaHele sen hiç deneme, çocuk neymiş göreceğin bir bebek de doğabilir
Arkadaşımın ilk çocuğu, düşme vs harici ağlayan bir çocuk ve bebek hiç olmadı.
Akşam 8 de yatar, sabah 5 te kalkar, her gün 12 de öğle uykusu uyur, kendi kendine sıfır zahmetle büyüyen bir çocuktu.
İkinciyi yaptı, dün gece bile ağlayarak aradı beni.
Daha önce dedim, bak buna yapamazsın eğitimdir blw dir, huyu bu ağlak, mızmız ve kucakçı, istediğini vermek zorundasın dedim, dinlemedi.
Çocuk 2 yaşına geldi hala gece defalarca uyanıyor, sürekli ağlıyor falan.
Mizaç değişmiyor ve kural işlemiyor.
Gerçekten çocuğuna bağlı bir durum bu, öyle iki çocuklu arkadaşlarım var ki benim iki üstüne getir, evde dördüne layığıyla bakarım.Bunu çok düşündüm ben.
İlkinde yine emzir uyuttuktan sonra halsiz yorgun da olsan biraz oturuyorsundur mesela. Ama ikinci çocukta ikinciyi uyutup ilkine döneceksin. Şu an her yaptığımı yaparken ikinci bir bebeğe baktığımı hayal edemiyorum.
Yemek yemesi, giydirmesi, sokağa çıkarken dil dökmesi, yaramazlıkları her şeyi çarp ikiyle. Aklım hayalim almıyor. Birinin sevdiğini başkası sevmese her gün yemek hazırlamak bile ayrı mesai.
Daha bunun uyutması var. Biri bir gece uyusa diğeri deliksiz uyumaz. Tek çocukta yine kazara uykunu aldığın oluyor.
Yada viral hastalıkta ben ateş fln zorlanıyorum, kendime gelemiyorum günlerce. İki çocuk viral olunca aynanda hastalanacak, iki ateşli çocukla uğraşmak mesela nasıl zordur.
Bilmiyorumki benimki kolay bir çocuk mu?Gerçekten çocuğuna bağlı bir durum bu, öyle iki çocuklu arkadaşlarım var ki benim iki üstüne getir, evde dördüne layığıyla bakarım.
Ama sizdeki tek gibi olunca iki tane, olmuyordu, sistem error veriyordu
Benim büyük 3 yaşına gelene kadar bakıcım vardı, hiç yalnız kalmadım ikisiyle, bakıcı gider kocam gelirdi Allahım geçmezdi o yarım saat, çığlıkla ağlardım çünkü ikisi de ağlıyor
Normal standart bir çocuktan bahsediyorsak öyle çok da zor değil, üç hatta dört tane olan arkadaşım da var.
Benim halime acıyordu dört çocuklu kadın.
Aslında ilk çocuk bütün düzeni ve alışkanlıkları değiştirdiği için ciddi kaos yaratıyor. Ancak ikinci çocuk zaten çocuklu ev düzenine geldiği için fazla kaos yaratmıyor:)birinci cocuktaki kaostan sonra 2.ye karar verebilen insan zaten devrelerim yandi daha ne olabilir ki diyip yapayimda aradan ciksin moduna giriyor bence.
devreler daha fazla nasil yanar onu ogreniyoruz sanirim 2.cocukta da
Benim büyük zor bir çocuktu. Allah bize acır ikinci de bunun gibi olmaz diye düşünmüştüm. Hakikaten ikinci kolay ve sakin bir çocuk oldu. Hala bir numara ile daha fazla uğraşıyorum:)Gerçekten çocuğuna bağlı bir durum bu, öyle iki çocuklu arkadaşlarım var ki benim iki üstüne getir, evde dördüne layığıyla bakarım.
Ama sizdeki tek gibi olunca iki tane, olmuyordu, sistem error veriyordu
Benim büyük 3 yaşına gelene kadar bakıcım vardı, hiç yalnız kalmadım ikisiyle, bakıcı gider kocam gelirdi Allahım geçmezdi o yarım saat, çığlıkla ağlardım çünkü ikisi de ağlıyor
Normal standart bir çocuktan bahsediyorsak öyle çok da zor değil, üç hatta dört tane olan arkadaşım da var.
Benim halime acıyordu dört çocuklu kadın.
Pazar market birarada. Kendine meydan okuma gibi düşün. Zaten 250 ile bir hafta için biraz kasmak gerekiyor.Bu başlık altında haftalık 250₺ mutfak alışverişi yapıyoruz diye bir başlık açılmış. 250₺ pazara mı gidiyorlar markete mi gidiyorlar iyice okuyup bişeyler kapalım valla
Yine de ütopik bence 100 tl eskinin 20 lirası gibi oldu. Markete gidip bir şey almasan da o fiyata çıkarsın. Sadece sebze meyve alsan 200 lira hiç mi yumurta kahvaltılık falan almayacaklar. Mümkün değil. Yoğurtlu sütten peynire yumurtaya her şeye yeni zam geldiPazar market birarada. Kendine meydan okuma gibi düşün. Zaten 250 ile bir hafta için biraz kasmak gerekiyor.
temizlikte dahilmiş. Evet har vurup harman savurmamalı ama böyle de kasınca muhakkak gıdada eksiltmeye gidiliyordur. Sadece yumurta kahvaltılık (peynir özellikle) süt fix 150₺ tutar. Et tavuk 100₺. E ekmek pazar alısverisi canı bir çikolata istese 400 uçtu (kuruyemis çekirdek meyve muz falan saymadım)Pazar market birarada. Kendine meydan okuma gibi düşün. Zaten 250 ile bir hafta için biraz kasmak gerekiyor.
Bunu yapabilmek için bazı şeylerin stoklu olması gerekir zaten. Haftalık menü belirlenmeli ve bu menü çoğunlukla evde bulunan malzemeler gözetilerek oluşturulmalı. Yani evdeki ürünlerden kullanıp market harcamasını Vs minimize etmeli. Başka türlü de olmuyor zaten.temizlikte dahilmiş. Evet har vurup harman savurmamalı ama böyle de kasınca muhakkak gıdada eksiltmeye gidiliyordur. Sadece yumurta kahvaltılık (peynir özellikle) süt fix 150₺ tutar. Et tavuk 100₺. E ekmek pazar alısverisi canı bir çikolata istese 400 uçtu (kuruyemis çekirdek meyve muz falan saymadım)
kizim 4 ayliktan beri kesintisiz uyuyor bende tabiki oyle ama bu cok buyuk luks biliyorum, sabaha karsi yatan bir bebegi tam yatirmisken diger cocuk uyansa tam kaos meselaAslında ilk çocuk bütün düzeni ve alışkanlıkları değiştirdiği için ciddi kaos yaratıyor. Ancak ikinci çocuk zaten çocuklu ev düzenine geldiği için fazla kaos yaratmıyor:)
Ben şöyle düşündüm, iyice rahata alışır ve kesintisiz uyumaya başlarsam bu işe hayatta tekrar girmem, iyisi mi şimdi düşüneyim dedim:)
Ya sen ikinciyi yap bencekizim 4 ayliktan beri kesintisiz uyuyor bende tabiki oyle ama bu cok buyuk luks biliyorum, sabaha karsi yatan bir bebegi tam yatirmisken diger cocuk uyansa tam kaos meselabenim oyle gelip haftada bir de olsa bir saat bile oyalayacak kimsemde yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?