Geçinemeyenler kulübü

İki çocuk tabi ki zor ama sizinki ekstra zor olmuş. Hem yaşları yakın hem erkek çocuğu. Tebrik eder, önünüzde saygı ile eğilirim:)

Ben ilkinde de rahat bir anneydim aslında. Ama ilkinde her yaptığım şeye “Doğru mu yapıyorum acaba?” diye şüphe ile yaklaşıyordum ve bu durum beni yoruyordu. İkinci ile bu kaygım olmadan daha keyifli vakit geçiriyorum.

yine heveslendirici bir yorum
benim kizda oynamayi sever gibime geliyor. genel anlamda hircin bir cocuk degil arkadaslik etmeyi tensel temasi seven bir cocuk ama bilemedim
Büyük çocuk kız olunca işler daha kolay oluyor sanırım. Genel gözlemim bu. Bir çeşit annelik içgüdüsü taşıyorlar. Benim küçük bebekken, büyük kızım oyuncak bebek muamelesi yapıyordu. Hadi mama yiyelim diyip oyuncak mama veriyordu, ninni söylüyordu:))

Anne baba için tabi ki yıpratıcı bir süreç. Çocuk bakımı kolay bir iş değil, tekrar başa sarmak hiç kolay değil:) 7 senedir kesintisiz uyumadım. Artık uyumak istiyorum mesela.

Kavga da ediyorlar, oyun da oynuyorlar. Fiziksel bir müdahale olmadığı sürece kavgalarına karışmıyorum. Çünkü fark ettim ki ben karışınca konu uzuyor. Karışmazsam halledip oynamaya devam ediyorlar.

Kıskançlık anne babanın yönetmesi gereken bir konu. Biz bu konuda hamileliğimden itibaren pedegog desteği aldık. Epey faydasını gördük.

Allah bağışlasın. Başa sarmak zordur eminim.

ya aslinda icimdeki ses tabiki kolay olmayacak ama ben 3 5 sene daha sıkıntı çekecegim diye ilerisini düşunmemezlik edemiyorum, kizimin gerçekten hiç kimsesi yok.
kuzenler tamam var ama biz mesela bir evin icinde 4 cocuk buyuduk kac kardessiniz dediklerinde 4 derdik, kardes gibiydik sonra o 4 un ikisi olan iki kardeş bize hayatimiz boyunca unutamayacagimiz kaziklar atti, simdi ölseler yada ölsek en son haberlerimiz olur, durum boyleyken kuzene falan sirt dayayip yapayalniz birakamam diyorum ama iste yaşamsal şartlarda bir yandan kafami ksristiriyor, iyiye giden hic bir sey yok diyorken 2.bir cocuk yapmak belki ilk cocugada ikinci cocugada buyuk haksizlik olacak kafam ksrma karisik.
hem cok istiyorum hem cok istemiyorum, ruhum kalbim 2.bir cocuk diyor beynim afedersin ama b.k yeme otur yerine diyor

Kötüyü düşünme. Kardeş var kardeş var. Kuzen var kuzen var.
Babamın kardeşi var, babam kalp krizi geçirip, açık kalp ameliyatı olduğunda gelmeyi bırak aramadı bile. Benim düğünüme gelmemiş telgraf çekmişti. Yani ne iyi güne gelir ne kötü güne gelir.
Ama babamın lise arkadaşı var. Hiç yalnız bırakmadılar birbirlerini. Babamın yanında annem kalıyordu, kardeşi gelmediği için, tek dayım da epey yaşlı. Bu arkadaşı başka şehirden gelip kaldı. Sen dinlen dedi anneme kaç gün yoruldun dedi. Kardeşinin yapmadığını yaptı.
Mesela benim bir kuzenim cidden kardeşim gibi. Tabiiki kardeş değil ama kardeşim olsa bu kadar severdim bence. Her zaman mektup yazdık, her zaman bilirim gel desem ihtiyacım var düşünmez koşar. Bı işlerde kural yok yani. Ki bu kuzenle sadece yazlıkta görüştük. Aynı şehirde de değildik. Ama her sene mektuplaşırdık özlem giderirdik. En büyük ablam mesela daha kendine dönüktür, çok dertleşmez. Ama dert ortağı arasam ablamı değil kuzenimi ararım. Farklı bağımız var.
Kısacası kardeş olup iyi anlaşacaklarının da garantisi yok. Kuzen olup uzak olacaklarının da. Belki bir dostu olacak ömür boyu kardeşten daha yakın olacak

Birkenlerin. Çok pişmanım Boyner de 400 olduğu zaman 2 3 tane almadığım için. Çok uçtular ve yazın sadece birken ile crocs giyiyorum.
Benim de geçen gün rüyamda alsancak beymende indirim vardı, vapura yetişcem diye acele acele elleyip bırakiyordum, ter içinde uyandım artık anca rüyamızda görürüz

Ben rüyamda birkenleri gördüm ya kendimi üstüne atıp hepsi benim diyordum. Gördünüz di mi güncel fiyatlarını 600₺
Tabii canım, yazın alacaktım almadım kasım indirimi bekledim.
Beklediğime değmedi, yeni modellerde indirim olmadı, eski modeller de 490 falandı.
Bende var zaten klasikleri, mayari ya da renkli taban olanlardan istiyordum hayal oldu.

benim ne amcam ne halam ne babamin ne babaannemin cenazesine gelmedi, halam hala sağ mesela hic gorusmeyiz zaten bu bahsettigim kuzenlerimde halamin cocuklari,
27 tane kuzenim var toplamda geri kalaniyla aramiz iyidir ama bir kaci haric gerisi kuzenim iste, aralarinda boyle 4 5 tane kuzenim var hic birbirimizi arayip nasilsin demesek bile bir birimize kosacak ilk insanlar olmak icin orda bekledigimizi biliriz koştukta koştularda ama işte ne bileyim ya, coluga cocuga karisinca herkes bir kendi kutusuna çekilir ya, mesela erken vefat etsek biz dugununu dogumunu goremesek çok bunaldiginda kapisini hic cekinmeden acacak bir kardeşi olur mesela.
bak şimdi pandemi var abim erkek haliyle oyle bisey olursa olurda hastalnirsan hic korkma kizini alir bize getiririm kimse bakamazsa ben bakarim der, gelir orda bakarim der.
bende ayni şekilde ona koşarım hiç bişeyi gözum görmez, belki kiziminda boyle sıkı sıkı tutunduğu bir kardeşi olur varlığı güc veren, belkide dediğiniz gibi tamamen kopuk olurlar bilemiyorum ki evlilik gibi cocuk iside kardes iside piyango sanirim

Hayatın ne getireceği de belli değil ki.
Benim kardeşlerim iyi.
Ama abim yurtdışında yalnız. Tüm pandemide yapayalnızdı. Uzaktan telefonla konuştuk o kadar. Birbirimize desteğimizde sanalda kaldı. Kızın başka ülkeye yerleşse benim abim gibi mesela anca kardeşiyle telefon mesajlaşmayla kalacak. Allah korusun annem babam hastalansa bilet alıp bize desteğe gelmesi bile bir hafta. Ona orda bir şey olsa, bizim gidebilmemiz daha bile uzun sürer belki de.
Hayatta kimsenin garantisi yok.

İki çocuk tabi ki zor ama sizinki ekstra zor olmuş. Hem yaşları yakın hem erkek çocuğu. Tebrik eder, önünüzde saygı ile eğilirim:)
Estf, benim ikinci olmadan da büyük oğlum tek başına beş çocuğa bedel bir türdü, hala öyle
Yani çocuk yaş aralıkları ya da sayısı farketmeksizin elbette annelik çok zor, bir de böyle tek evlat bile olsa dünyayı dar eden var.
Çok zorlandım diyemem, inkansızı başarmaktı adeta benimki
Çevremde de var 17 18 ay arayla doğanlar ama işte çocuğun mizacı burada devreye girdiğinden, benim gibi olanı görmedim.
Şuan 4 buçuk ve 3 ü geçti küçük, nimetlerini yemiyorum desem yalan olur:)
Herkes pandemide bunaldı, fenalık geçirdi ama bizde sadece beden yorgunluğu var çünkü ebedi arkadaşı evde.
Gece uyurken birbirlerine sarılıp ‘ii geceler karşiim’ diye üzülüyor, uyanıp birbirlerini gözlüyorlar.
Birbirlerine aşırı bağlı olmaları şuan işime yarıyor, pandemi sonrası bakacağız artık çaresine

Mayari ben de var. Rahat değil klasiği kadar. ben de düz olanlardan istiyorum parmak arası olmayanlardan. Yazın alıcam artık ağlayarak

İlk çocuğa insan bilinçsizce karar verebiliyor ama tüm süreci bilerek ikinciye karar vermek gerçekten çok zor. Ben 4 senede ancak ikna ettim kendimi.
Anne için çok zor ama aralarında oluşan bağı gördüğümde çektiğim tüm sıkıntıya değdiğini düşünüyorum.

Pandemide ben de iyiki kardeşi var dedim. Birbirlerine yettiler bu süreçte. Birbirlerine sarılmalarını görmek gerçekten çok güzel:)

birinci cocuktaki kaostan sonra 2.ye karar verebilen insan zaten devrelerim yandi daha ne olabilir ki diyip yapayimda aradan ciksin moduna giriyor bence.
devreler daha fazla nasil yanar onu ogreniyoruz sanirim 2.cocukta da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…