- 3 Haziran 2009
- 7.445
- 29.185
- 1.073
- 41
- Konu Sahibi chamallows
-
- #4.981
Benim kızlarımın arası 5 yaş. Küçük doğduğunda büyük ana sınıfına başlamıştı. Epey faydalı oldu diyebilirim. Büyüğün zaten kendine göre bir dışarı hayatı vardı. Hafta sonları da babayla dışarı çıkıyorlardı. Yeni doğan döneminde böylece büyük kızımın düzeni pek etkilenmedi.Ben bu yaş aralığını tehlikeli buluyorum.
Şöyle, benim canım çıktı mı, evet çıktı.
Çünkü iki bebek, bir çocuk ve bir bebek, iki çocuk hakkında bilgi sahibiyim gelişimleri sürecinde.
Beni en zorlayan dönem 1 çocuk ve 1 bebek durumudur.
2 yaşa kadar fark beraber büyürler, aynı jenerasyon ve aynı ilgi alanı ama daha fazlası olunca işler karışıyor.
Şuan hamile kalsan yaş farkı 4 olur.
Arkadaşlarımın 3 yaş farkla çocukları var, beraber oynamak bir kenara aynı odada bulunamıyorlar, ilgi alanlarının bambaşka olduğu dönemler.
Parka gidiyorlar, biri saklambaç oynamak istiyor, öbürü salıncakta sallanmak.
Dolayısıyla emin ol liseye kadar herhangi bir ortak noktaları olmayacak, hatta lisede bile ergenlik vs yine zor, üni arkadaşı olurlar ancak.
Bence kızın anasınıfına başladığı dönem düşünmelisin çünkü yine aynı olacak aslında yaşantı ama tam zamanlı olarak artık bir okul hayatı olan, bağımsız bir çocuk ve bir bebek olacak evde.
Ben eğer seçim yapma şansım olsaydı büyük çocuğun okula başlamasını yani 5 yaşını bekler, farklarını 6 ya çıkarırdım.
Tecrübe ile annelik çok keyifliymiş. Ben de ikinci anneliğimden çok daha fazla keyif aldım ve ikinciyi bu nedenle muhtemelen daha kolay büyütüyorum.Bu arada çocuğumun zor olmasından mı kaynaklı ya da tecrübesiz annelikten midir, nedir, annelik neymiş ikincide tattım ben.
Bunu her arkadaşım da böyle ifade ediyor.
Bilgileyle donanmak, tecrübe kazanmak herhalde keyfini çıkarmamıza olanak sağlıyor.
Öyle olmuyor ya:) Bizde belki büyüğün de kız olmasından kaynaklı güzel oynuyorlar. Yakalamaca, yatakta zıplama, dans, puzzle, bebeklerini lavaboda yıkama, lego, doktorculuk, marketçilik, yemek pişirme gibi oyunları beraber oynuyorlar. 7 yaşındaki kızım eğleniyor kardeşi ile oynarken bir de öğretmek hoşuna gidiyor.ya zaten oyle bisey olsa biri digeriyle oynayacak kivama gelene kadar 2 3 sene gececek, diger artik 6 7 yasinda olacak birlikte oynamalarini beklemiyorum zaten, napain buyuk olan makarnalari soda sisesine atacak hali yok yaoyun arkadasligi degil de yol arkadasligi olur bizimkilerin ki ancak.
Bence bunun için zaten asgari 5 yaş fark gerekiyor, sizinkiler öyleymiş, ne tatlı:)Öyle olmuyor ya:) Bizde belki büyüğün de kız olmasından kaynaklı güzel oynuyorlar. Yakalamaca, yatakta zıplama, dans, puzzle, bebeklerini lavaboda yıkama, lego, doktorculuk, marketçilik, yemek pişirme gibi oyunları beraber oynuyorlar. 7 yaşındaki kızım eğleniyor kardeşi ile oynarken bir de öğretmek hoşuna gidiyor.
yine heveslendirici bir yorumÖyle olmuyor ya:) Bizde belki büyüğün de kız olmasından kaynaklı güzel oynuyorlar. Yakalamaca, yatakta zıplama, dans, puzzle, bebeklerini lavaboda yıkama, lego, doktorculuk, marketçilik, yemek pişirme gibi oyunları beraber oynuyorlar. 7 yaşındaki kızım eğleniyor kardeşi ile oynarken bir de öğretmek hoşuna gidiyor.
Tecrübe ile annelik çok keyifliymiş. Ben de ikinci anneliğimden çok daha fazla keyif aldım ve ikinciyi bu nedenle muhtemelen daha kolay büyütüyorum.
Yine de ilk çocuk için de kıskançlık yaşları tam. Bir oynarlarsa üç ağlaşırlar. Kardeş güzel ama anne baba için yıpratıcı bence. Benim abimle yaş farkım 4-5 civarı. İlk doğumgünümde masanın altında ağlamış çıkmamış falan. Hep ilgiyi kıskanmış. Ki çevremde ufak kardeşi olanların evine gittiğimizde fln kardeş ayak bağı gelirdi dışlardık hayal meyal hatırlıyorum.yine heveslendirici bir yorum
benim kizda oynamayi sever gibime geliyor. genel anlamda hircin bir cocuk degil arkadaslik etmeyi tensel temasi seven bir cocuk ama bilemedim
o allahin emri zaten kizim da kiskanc halasina cekmis ayni halasi gibi etrafta o varken kimse kimseyle konusmasin modunda, nisanlandigimizda babasi bana kizim bi su getirirmisin demisti de getiririm baba diyip yerinden firlamisti,kayin babamda yengenden istedim diyince sinirleri bozulup aglamistiYine de ilk çocuk için de kıskançlık yaşları tam. Bir oynarlarsa üç ağlaşırlar. Kardeş güzel ama anne baba için yıpratıcı bence. Benim abimle yaş farkım 4-5 civarı. İlk doğumgünümde masanın altında ağlamış çıkmamış falan. Hep ilgiyi kıskanmış. Ki çevremde ufak kardeşi olanların evine gittiğimizde fln kardeş ayak bağı gelirdi dışlardık hayal meyal hatırlıyorum.
Yani nasıl ilk anne olurken o uyurken ben kendime bakacağı , kahve kitap yapacağım giib masum hayallerimiz oluyor, kardeş yaparken de hayal ettiğimiz şey güzel oynamamaları ama gerçekte çoğu kavgayla sonlanıyor bence
Ben rüyamda birkenleri gördüm ya kendimi üstüne atıp hepsi benim diyordum. Gördünüz di mi güncel fiyatlarını 600₺Khomyuk annem bulamadı.
Çalışanlar hiperlerde belki olabilir demiş ama böyle bir kampanyadan hiç haberdar değillermiş.
Annemin gittiği de zaten oldukça büyük bir marketi, bilemedim.
Hayallerim suya düştü
Kıyamam. Bence de okullu zamanlarını bekle. Yavrum biraz daha doysun bir evin bir çocuğu olmaya. Okula başlayınca ikincisini yaparsın hem ikinci abla yokken evin tek sahibi olur, hem ilk çocuk kıskançlık yapmaz.o allahin emri zaten kizim da kiskanc halasina cekmis ayni halasi gibi etrafta o varken kimse kimseyle konusmasin modunda, nisanlandigimizda babasi bana kizim bi su getirirmisin demisti de getiririm baba diyip yerinden firlamisti,kayin babamda yengenden istedim diyince sinirleri bozulup aglamisti
kizimda ayni baska biriyle konusmama bile tahammulu bile yok, hele baska cocugu sevsem bakislari tavirlari degisiyo yanaklari falan kizariyo
bilemedim ya
Yalan paylaşım çıktı o zamanBen rüyamda birkenleri gördüm ya kendimi üstüne atıp hepsi benim diyordum. Gördünüz di mi güncel fiyatlarını 600₺
İnstagram da çok iyi indirim paylaşan bir-iki sayfa var onlar paylaşmadı eğer olsa bence onlar da paylaşırdı. Geçen ben yetişemedim ama millet 155₺ skechers spor aldıYalan paylaşım çıktı o zaman
Ben de öyle bi sayfada gördüm aslında.İnstagram da çok iyi indirim paylaşan bir-iki sayfa var onlar paylaşmadı eğer olsa bence onlar da paylaşırdı. Geçen ben yetişemedim ama millet 155₺ skechers spor aldıyetişemediğim için ağlamış olabilirim içimden.
Ay aynısı mı acaba. Hangisi bu dediğin? Nası 200lük skechersler ayakların mutlu mu... bu kadar ucuza bişey kapamadım ben. Geçen viledanın 2li bezlerinden kapabildim. 44ten 20ye düşmüştü ama sayılmaz...Ben de öyle bi sayfada gördüm aslında.
Ordan bizim oğlana 60tlye alt üst adidas takım, 50 liraya çizme, 200 liraya da skechers kapmıştım. Oğlana yine 20 tlye hm uzun kol kapşonlulardan kapmıştım
neyin fiyati 600Ben rüyamda birkenleri gördüm ya kendimi üstüne atıp hepsi benim diyordum. Gördünüz di mi güncel fiyatlarını 600₺
Birkenlerin. Çok pişmanım Boyner de 400 olduğu zaman 2 3 tane almadığım için. Çok uçtular ve yazın sadece birken ile crocs giyiyorum.neyin fiyati 600
ay benim kafam guzel heralde birkeni birikim diye okumusum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?