Geçinemeyenler kulübü

Benim kızlarımın arası 5 yaş. Küçük doğduğunda büyük ana sınıfına başlamıştı. Epey faydalı oldu diyebilirim. Büyüğün zaten kendine göre bir dışarı hayatı vardı. Hafta sonları da babayla dışarı çıkıyorlardı. Yeni doğan döneminde böylece büyük kızımın düzeni pek etkilenmedi.

Şu an küçük 2 yaşını geçti ve ablanın oyuncaklarını istemeye başladı. Büyük ile asla paylaşılmayacak oyuncaklar kutusu oluşturduk, yukarı kaldırdık. Öyle olunca diğerlerine çok problem çıkarmıyor. Büyük özel oyuncakları ile oynarken çocuğu odasına kitliyorum küçük dalmasın diye:))

Bizimkiler beraber oynuyor çok şükür. Özellikle pandemide iyi ki küçük var dedim. Normalde tek çocukken büyüğü oylamak çok zordu. Şimdi takılıyorlar beraber.

Benim için 5 yaş ara çok iyi oldu. 4 yaş ta ideal bence ama benim kızım kafa 3 yaşında acaip bozuktu, cesaret edemedim.

Tecrübe ile annelik çok keyifliymiş. Ben de ikinci anneliğimden çok daha fazla keyif aldım ve ikinciyi bu nedenle muhtemelen daha kolay büyütüyorum.

Öyle olmuyor ya:) Bizde belki büyüğün de kız olmasından kaynaklı güzel oynuyorlar. Yakalamaca, yatakta zıplama, dans, puzzle, bebeklerini lavaboda yıkama, lego, doktorculuk, marketçilik, yemek pişirme gibi oyunları beraber oynuyorlar. 7 yaşındaki kızım eğleniyor kardeşi ile oynarken bir de öğretmek hoşuna gidiyor.

Başlığa istinaden yazıyorum; lüksü çok abartmazsam idare ediyoruz Allaha şükür.
Allah herkese bolluk bereket versin

Bence bunun için zaten asgari 5 yaş fark gerekiyor, sizinkiler öyleymiş, ne tatlı:)
Büyük, ablalık ya da abilik bilincine girdiğinde aynı zamanda okul dönemi ile beraber o saçma sendromların bitmesi ve normal çocukluk dönemi başladığında her şey daha güzel oluyor.
6 yaş fark var ablamla, annem zorlanmamış ve ablam gerçekten benimle ilgilenen bir abla olmuş.
Elbet tenhada kıstırmış, zarar vermeye çalışmış ama 3 4 yaş çocuğu gibi gücünü kontrolsüz kullanmamış

Diğer mesajınızda yazdığınız oyuncakları kaldırıyorum bölümü de ancak zaten okul çağı gelmiş bir çocuk bu bilinci oturtabilir, bence 5 ve 6 yaş fark gerçekten olması gereken bir aralık.

Khomyuk annem bulamadı.
Çalışanlar hiperlerde belki olabilir demiş ama böyle bir kampanyadan hiç haberdar değillermiş.
Annemin gittiği de zaten oldukça büyük bir marketi, bilemedim.
Hayallerim suya düştü

yine heveslendirici bir yorum
benim kizda oynamayi sever gibime geliyor. genel anlamda hircin bir cocuk degil arkadaslik etmeyi tensel temasi seven bir cocuk ama bilemedim

Tecrübe ile annelik çok keyifliymiş. Ben de ikinci anneliğimden çok daha fazla keyif aldım ve ikinciyi bu nedenle muhtemelen daha kolay büyütüyorum.

Bendeki tecrübe ikinci doğduğunda öyle aman aman değildi, altı üstü 1 senelik anneydim, yine çok zorlandım ama her ağladığında elim ayağıma dolaşmadı ya da hastalandığında ne olacağını bildiğimden gayet sakindim.
Daha fazla sevip, çok daha anın tadını çıkardım, buna üzülüyorum aslında.
İlk oğlumu sürekli inceler dururdum dişi mi çıktı, boyu mu uzadı, hasta oldu ne olacak, aman alerjisi var poposu kızardı, öğününde şunları yesin beslenmesi dengeli olsun, üstü lekelendi hop çıkar, hamile kaldım vicdan azabı bir yandan, sürekli eğlensin diye oyun alanlarında yaşattım, her güne bir aktivitesi vardı vs.

İkincinin ancak üstü çok ıslaksa değiştirdim mesela, mama damladı diye o işlere girmedim ya da uyumuyorsa uyumasın oyun oynarız ne var ki diyebildim.

yine heveslendirici bir yorum
benim kizda oynamayi sever gibime geliyor. genel anlamda hircin bir cocuk degil arkadaslik etmeyi tensel temasi seven bir cocuk ama bilemedim
Yine de ilk çocuk için de kıskançlık yaşları tam. Bir oynarlarsa üç ağlaşırlar. Kardeş güzel ama anne baba için yıpratıcı bence. Benim abimle yaş farkım 4-5 civarı. İlk doğumgünümde masanın altında ağlamış çıkmamış falan. Hep ilgiyi kıskanmış. Ki çevremde ufak kardeşi olanların evine gittiğimizde fln kardeş ayak bağı gelirdi dışlardık hayal meyal hatırlıyorum.
Yani nasıl ilk anne olurken o uyurken ben kendime bakacağı , kahve kitap yapacağım giib masum hayallerimiz oluyor, kardeş yaparken de hayal ettiğimiz şey güzel oynamamaları ama gerçekte çoğu kavgayla sonlanıyor bence

o allahin emri zaten kizim da kiskanc halasina cekmis ayni halasi gibi etrafta o varken kimse kimseyle konusmasin modunda, nisanlandigimizda babasi bana kizim bi su getirirmisin demisti de getiririm baba diyip yerinden firlamisti,kayin babamda yengenden istedim diyince sinirleri bozulup aglamisti
kizimda ayni baska biriyle konusmama bile tahammulu bile yok, hele baska cocugu sevsem bakislari tavirlari degisiyo yanaklari falan kizariyo
bilemedim ya

Ben rüyamda birkenleri gördüm ya kendimi üstüne atıp hepsi benim diyordum. Gördünüz di mi güncel fiyatlarını 600₺

Kıyamam. Bence de okullu zamanlarını bekle. Yavrum biraz daha doysun bir evin bir çocuğu olmaya. Okula başlayınca ikincisini yaparsın hem ikinci abla yokken evin tek sahibi olur, hem ilk çocuk kıskançlık yapmaz.
Bizim oğlan tam dört bu aralar isyanda Neden benim kuzenim yol diyor. Var aslında iki tane ama biri 14 diğeri 17 gençkız. Yüz vermiyorlar tabii O zaman kedi alım köpek alın, kardeş alın diyor. Kardeşi alın demesi zaten komedi marketten alırız sanıyor herhalde. Sıkıldı tek evde aylardır ondan

Yalan paylaşım çıktı o zaman
İnstagram da çok iyi indirim paylaşan bir-iki sayfa var onlar paylaşmadı eğer olsa bence onlar da paylaşırdı. Geçen ben yetişemedim ama millet 155₺ skechers spor aldı yetişemediğim için ağlamış olabilirim içimden.

Ben de öyle bi sayfada gördüm aslında.
Ordan bizim oğlana 60tlye alt üst adidas takım, 50 liraya çizme, 200 liraya da skechers kapmıştım. Oğlana yine 20 tlye hm uzun kol kapşonlulardan kapmıştım

Ben de öyle bi sayfada gördüm aslında.
Ordan bizim oğlana 60tlye alt üst adidas takım, 50 liraya çizme, 200 liraya da skechers kapmıştım. Oğlana yine 20 tlye hm uzun kol kapşonlulardan kapmıştım
Ay aynısı mı acaba. Hangisi bu dediğin? Nası 200lük skechersler ayakların mutlu mu... bu kadar ucuza bişey kapamadım ben. Geçen viledanın 2li bezlerinden kapabildim. 44ten 20ye düşmüştü ama sayılmaz...

Size bazi fotolar atiyorum

gecinebiliyor muyuz, noooo

Ekmek 4 tlydi 5 olmus

Eklentiler

• E8817387-36B4-4B27-A18A-D843632BA282.jpeg
    87,5 KB · Görüntüleme: 49
  • 511BF4EE-AEE3-40C3-8062-E41F1203C603.jpeg
    142,2 KB · Görüntüleme: 50
  • EA70EF5B-1B55-46AB-8E49-2B4C3241A0CF.jpeg
    96,2 KB · Görüntüleme: 54
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…