- 17 Aralık 2015
- 26.683
- 48.656
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
- #4.881
henuz para harcamadigim icin geciniyorum evetArkadaşlar ne yaptık, bugün geçinebildik mi?
birazdan bende pazara gidip gecinemeyecegimNe güzel geçiniyorum diyordum ki pazara gittim. Çiftçi abla ıspanağın kilosuna 10 lira dedi geçinemeden eve döndüm
Ah keşke benim sıpalar içseler yahu.cağnım ıspanakların küçük bir kısmını çorba için feda ediciğim. :))
çorbamız: ıspanak, arpa şehriye ve yumurtalı yoğurt terbiyesiyle kapanış. içine minicik sarımsak ve kemik suyu da girince çok besleyici olabilir. protein ve karbonhidrat dengesi müthiş oldu gibi.
biz ayni frekansi kendimiz yemek yerken bile yakalayamiyoruz cocukla nasil yakalayalim, en son gecen gun cocuga lahana yedirmeye calisirken cocuk yemek istemeyince aferin kizim lahana neymis ya diyince çatali bi gozune sokmadigim kaldi luzumsuz koca kişisininküçükken benim oğlum da çok seçiciydi, bizi de az uğraştırmadı. doktorlar aç bırakın yer diyor, bırakıyoruz yemiyor vesselam. hani şu dizilerde vs son zamanlarda özellikle değinilen "aile her şeydir" mottosu, o zamanlar benim için "beslenme her şeydir" şeklindeydi.
sadede gelecek olursam, çoğu zaman "ı-hıh, onu sevmim" dediği yemeklerden iki çeşit yaptım. yemek yemeden meyve-kuruyemiş- abur cubur olmayacağını da kesin bir dille belirttim. hadi bakalım sevmediği iki çeşit yemekten birini yemek zorunda kaldı hem de kendi tercihiyle. hangisini yiyeceğine kendisi karar verince daha güzel yedi. böylece yemek sıralamasını da gayet güzel öğrendi. sonraları, yemekten önce en sevdiği çikolata ya da tatlıyı bile koysan yemek yemeden bir ısırık bile almaz oldu. bu iş iyi bir sinir sistemi, müthiş bir istikrar ve evdeki diğer ebeveynin aynı frekansı yakalamasıyla başarılıyor.
Uuu onu benimki derse bir daha uzun süre et göremez. Sebzeye doyururum onu. Bu erkekler neden böyle yabiz ayni frekansi kendimiz yemek yerken bile yakalayamiyoruz cocukla nasil yakalayalim, en son gecen gun cocuga lahana yedirmeye calisirken cocuk yemek istemeyince aferin kizim lahana neymis ya diyince çatali bi gozune sokmadigim kaldi luzumsuz koca kişisinin
Ben azıcık haşlayıp hemen soğuk suya sokuyorum. Sonra poşetler atarım.bu arada kizlar bruksel lahanasi gordun pazarda acaba alip buzluga atabilirmiyim bruksel lahanasini
Ay bu erkekler birazcık salak bu konularda. Benim babam sarımsak eşim de soğan sevmez yemeklerde. Annem yemeklere bütün bütün atıp rondodan geçirirdi babam hiç anlamaz yerdi, ben de soğanı öyle yapıyorum. Yiyorlar. Öğrenince de fark etmiştim bla blaUuu onu benimki derse bir daha uzun süre et göremez. Sebzeye doyururum onu. Bu erkekler neden böyle ya
Benimki de bamyadan nefret ederdi. Çocuktan sonra dedim bir daha bamyayı yeme bakalım nolcak. Balkabağını mesela sadece tatlı olarak yer. Geçen mercimeğe attım anlamadan yedi ikisi de. Sonra çöpte poşetini görünce uyanmış, bir saat bana homurdanıyor. Tadı farklı gelmişmiş. Anlamadan yedin, nereye farkı hissettin.
kizima karnibahari kofte gibi yapip verince yiyor kofte niyetine karnibahar olarak versem yemiyor, resmen psikolojik yemiyolar tadini bildiklerinden falan degil yaniUuu onu benimki derse bir daha uzun süre et göremez. Sebzeye doyururum onu. Bu erkekler neden böyle ya
Benimki de bamyadan nefret ederdi. Çocuktan sonra dedim bir daha bamyayı yeme bakalım nolcak. Balkabağını mesela sadece tatlı olarak yer. Geçen mercimeğe attım anlamadan yedi ikisi de. Sonra çöpte poşetini görünce uyanmış, bir saat bana homurdanıyor. Tadı farklı gelmişmiş. Anlamadan yedin, nereye farkı hissettin.
bende oyle yapayimBen azıcık haşlayıp hemen soğuk suya sokuyorum. Sonra poşetler atarım.
Ayyy hiç sevmem ben hele o kokusu...bu arada kizlar bruksel lahanasi gordun pazarda acaba alip buzluga atabilirmiyim bruksel lahanasini
Evet, pırasadan nefret eder mis gibi yemeğini yemezler. Halbuki limon sıkınca mis gibi oluyor ekşili ekşili. Yeşil mercimek yemeğine soğan yerine doğruyorum. Anlamadan yiyorlar. Bir kere yakaladı, bir sürü dırdır etti. Pırasayla soğan dediğin aynı familya, tatları yakın. Birini sevip birinden nefret etmen çocukça diyorum ben de. Katıksız önyargıAy bu erkekler birazcık salak bu konularda. Benim babam sarımsak eşim de soğan sevmez yemeklerde. Annem yemeklere bütün bütün atıp rondodan geçirirdi babam hiç anlamaz yerdi, ben de soğanı öyle yapıyorum. Yiyorlar. Öğrenince de fark etmiştim bla bla
Benimkilerin daha herhangi bir sebze yediğini görmedim.kizima karnibahari kofte gibi yapip verince yiyor kofte niyetine karnibahar olarak versem yemiyor, resmen psikolojik yemiyolar tadini bildiklerinden falan degil yani
benimki sadece nohutu haşlanmis olarak yiyor leblebi gibiBenimkilerin daha herhangi bir sebze yediğini görmedim.
Küçük oğlan fasulyeyi birkaç çatal aldı diye evde halay çekmiştim.
Bırak karnıbaharı, baklagil bile yemiyorlar, pilava eziyorum bir nebze şöyle böyle.
Eşinle sen de mi yemiyorsun ki?Benimkilerin daha herhangi bir sebze yediğini görmedim.
Küçük oğlan fasulyeyi birkaç çatal aldı diye evde halay çekmiştim.
Bırak karnıbaharı, baklagil bile yemiyorlar, pilava eziyorum bir nebze şöyle böyle.
bende bezelye sevmem :) onun disinda her sebze kabulum, ama lahananin her turlusunu ayri severimAyyy hiç sevmem ben hele o kokusu...
Yemediğim tek sebze brüksel lahanası.
su olayı 1 hafta denesem benimde yemek yeme problemim cozulecek sanki, kizik cunku yedigini iyi yer ama yemekte secerEşinle sen de mi yemiyorsun ki?
Benim kuzenin oğulları asla yemez, kocası inanılmaz zayıf yemekten hoşlanmayan bir adam. Sevip yediği yemek yok. İştahsız biri. Çocuklar da biraz babayı örnek alıyorlar sanırım.
Ben şanslı mıyım bilemiyorum ama bende yemek saatinde yemek yemezse arada bir şeu vermem. Kek yiyemez, süt içemez. Aç yatar. Kahvaltıda da öyle yerse yer yemezse öğleni bekler. Ondan belki de pek seçmez. Ne pişmişse yer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?