- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
- Konu Sahibi chamallows
-
- #4.501
Siradan surdugumuz bir oje olmamasinin senebi uv isikla etkilisime girip guclenmesi. Epoksi gibi yani.Hayır, o oje değil ki yani sıradan sürdüğümüz bir oje değil.
Gözenekleri olan bir jel, kremsi bir yapı sertleştiriyor ama konik yapısı sayesinde içerisine hava geçişi sağlıyor, dolayısıyla su da.
Araliksiz normal ojeyi senelerce kullanmis biri olarak ben sararma hic yasamadim misal. O zaman normal oje su geciriyor bence diyebilir miyim? Diyemem. Ama benimkiler ne sarardi ne bozardi. Sarartanlar kullanmayi bilmiyor bence. Yarim saat ojesiz gezsen ya da manikür yapilirken cikartsan yetiyor. Nasil sarartiyorlar bilmiyorum.İddia etmiyorum, ben icat etmedim sonuçta
Bu kadar kesin yargılı konuşamam ama denedim, 2 hatta daha uzun süre tırnaklarım hiç ojesiz kalması ve sıfır yıpranma olmasının tek sebebi geçiş olabilir.
Çürürdü yoksa.
Siradan surdugumuz bir oje olmamasinin senebi uv isikla etkilisime girip guclenmesi. Epoksi gibi yani.
Sana hic katılmıyorum bu konuda canim.
Sen yaptır bir sey diyemem ama su gecse zaten yapısı bozulur, asinir. Cikarmak bile ayri dertken su yok hic aklima yatmıyor.
Hayır canım olur mu, kalıcı oje bambaşka bir şey normal ojeden.Araliksiz normal ojeyi senelerce kullanmis biri olarak ben sararma hic yasamadim misal. O zaman normal oje su geciriyor bence diyebilir miyim? Diyemem. Ama benimkiler ne sarardi ne bozardi. Sarartanlar kullanmayi bilmiyor bence. Yarim saat ojesiz gezsen ya da manikür yapilirken cikartsan yetiyor. Nasil sarartiyorlar bilmiyorum.
Sade kahve yeğenim istiyor işe başlayacak üniversitesi bitti de .bebeklinick bu pandemi de hic onermem temizletme islemi yaptirmani. Zorunlu olmadikca disci koltugu cok luks bu donem için malesef.
Evde yapilanlardan al olmadi onermem ama illa yapsam diyorsan
Zorunlu olmadikca demişsin ya ben zorunlunickim hanibebeklinick . ''''Zorunlu olmadikca'''' disci koltugu cok luks bu donem için malesef.
Jel hepten beter tirnaga kat cikiyorlar vallaHayır canım olur mu, kalıcı oje bambaşka bir şey normal ojeden.
Çıkarırken bile köpükleşiyor normal asetonla falan çık, diğer oje gibi silinebilen bir durum değil.
İçerikleri bambaşka, adlarının aynı olması bile saçma çünkü aynı değiller.
Aralıksız normal ojeyi kullanmış olabilirsin ama aynı ojeyi 1 ay tutamazsın mesela tırnağında, zaten dökülür.
Kalıcı dökülmediği için 2 ay süreyle aynı şekilde kalabiliyor ve buna rağmen sararmıyor.
Benim tırnaklarımdan çıkarma mesela ojeyi, 1 haftada pert olur zaten.
Tabii bu benim inanışım ve deneyimim, senin dediğin bana göre jel tırnak için doğru.
O çok daha farklı bir olay, kalıcı oje başka bir kulvar.
İçinde şüphe olan yaptırmamalı zaten.
Valla ister zorunluyken otur ister zorunsuzken ama giden cok kisi var suan ozeller yoğun o sebeple söyledim.Zorunlu olmadikca demişsin ya ben zorunlunickim hanizorunlu olduğuma göre dişçi koltuğuna oturabilirim mi
Adet dönemlerimde kullanıyorum.( Adetim 10 gün sürer)Jel hepten beter tirnaga kat cikiyorlar vallaben rahat edemem hic onda ya. Nasil uzun uzun yaptırıyorlar birde.
Benim aklima hic oje ve abdest ikilisi gelmemişti ojeli tirnak gorunce ama birkac kisiden daha duydum aa onda hep oje var nasil aliyor ya da jel var nasil aliyor diye. Şaşırdım dogrusu yaptirmayi dusunmeyince aklima gelmez bunu düşünmek.
Ben icerikler açısından su ara normal ojeyide sayili sürüyorum ve sanirim oyle yapacagim ilerleyen surecte de çünkü kanserojen madde cokmus icinde. Bazen işte hevesim gitsin diye sürüyorum.
Yoksa cok kucuk yastan bile tam bir oje bağımlısıyım.
Bıyıklı geziyorum mesela ben ...kuaföre gidemiyorum pandemi var diyeValla ister zorunluyken otur ister zorunsuzken ama giden cok kisi var suan ozeller yoğun o sebeple söyledim.
Zaten bıktım be şu pandemiden de yasaklardan da
Benim ellerimde tırnak yok desem yeridir.Jel hepten beter tirnaga kat cikiyorlar vallaben rahat edemem hic onda ya. Nasil uzun uzun yaptırıyorlar birde.
Benim aklima hic oje ve abdest ikilisi gelmemişti ojeli tirnak gorunce ama birkac kisiden daha duydum aa onda hep oje var nasil aliyor ya da jel var nasil aliyor diye. Şaşırdım dogrusu yaptirmayi dusunmeyince aklima gelmez bunu düşünmek.
Ben icerikler açısından su ara normal ojeyide sayili sürüyorum ve sanirim oyle yapacagim ilerleyen surecte de çünkü kanserojen madde cokmus icinde. Bazen işte hevesim gitsin diye sürüyorum.
Yoksa cok kucuk yastan bile tam bir oje bağımlısıyım.
Ben cok severim ya tirnak yapımda ince uzun olunca duzinelerce ojeciklerim var ama hamilelik doneminde araştırmaya başladım -zaten farkindaydim ama görmezden geliyordum- o sebeple azaltmaya gittim. Suan ojem var ama yılbaşı idi ya ondanAdet dönemlerimde kullanıyorum.( Adetim 10 gün sürer)
Şuan sizinle konuşurken çıkardım hatta daha
Yarın abdestelncek gibiyim
Çinko da tüket bı kan degerine baktiripBenim ellerimde tırnak yok desem yeridir.
Evlendikten sonra ana evi gibi olmadı işte, eli su görmeyen ben hunharca kaynar suda bulaşık yıkadığımdan inanılmaz bozuldu, yapısı değişti.
Adeta bir kağıt desem yeri, e öyle olunca insan koparıyor ve hobit eli gibi resmen, tırnak yok.
Bir ara şeffaf yaptırdım kalıcı ojeyi sertleşip uzaması adına ama şeffaf olunca o attı hemen, işe yaramadı.
Sırf tedavi amaçlı çokça jel tırnak düşünüyorum, en azından 6 ay sürekli yaptırsam bir uzasa ondan sonra sürekli güçlendirsem diye.
Çünkü inan bir streç film ne kadar sertse tırnaklarım o halde, incecik eğilip bükülen bir kıvam.
Ben iple aliyorum canim istemezse epilasyon aletiyleBıyıklı geziyorum mesela ben ...kuaföre gidemiyorum pandemi var diye
İple de alamıyorum hiç iple al demeyin bana öyle süper guclerim yok
Gittim doktora, bir sürü hap, krem vs verdi ama gebelik olunca kullanamıyorsun.Çinko da tüket bı kan degerine baktirip
Biotin cok oneriyorlar tirnak icin onu da kullanabilirsin sertlesmesi adina. Kullandgim donem sertlerdi. Birde tirnak en güzel oje ile sert kaliyor suya girse de cok yumusamiyor oje varsa ama yoksa cok yumusuyor. Tirnak sertlestirici ojelerden de deneyebilirsin ama yuzde 10luk bir etkisi var bence.Benim ellerimde tırnak yok desem yeridir.
Evlendikten sonra ana evi gibi olmadı işte, eli su görmeyen ben hunharca kaynar suda bulaşık yıkadığımdan inanılmaz bozuldu, yapısı değişti.
Adeta bir kağıt desem yeri, e öyle olunca insan koparıyor ve hobit eli gibi resmen, tırnak yok.
Bir ara şeffaf yaptırdım kalıcı ojeyi sertleşip uzaması adına ama şeffaf olunca o attı hemen, işe yaramadı.
Sırf tedavi amaçlı çokça jel tırnak düşünüyorum, en azından 6 ay sürekli yaptırsam bir uzasa ondan sonra sürekli güçlendirsem diye.
Çünkü inan bir streç film ne kadar sertse tırnaklarım o halde, incecik eğilip bükülen bir kıvam.
Yok ya imkansiz o. Ojede süremezsin habire o dönemde saglikli değil. Hamileikten sonra zaten bir kal geliyormus saca tirnagaGittim doktora, bir sürü hap, krem vs verdi ama gebelik olunca kullanamıyorsun.
Ayrıca su, deterjan vb bir sürü yasak da verdi, dedim katyayı da sen öde o zaman doktora
Elimin suya deterjana girmemesi mümkün olabilir mi Allah aşkına, hele iki çocuk da emmemiş, her gün 20 biberonu elimde kaynar suyla yıkadım yahu.
Olmuyordu yani:)
23 24 25 günlerinde kahverengi ve çok..Ben cok severim ya tirnak yapımda ince uzun olunca duzinelerce ojeciklerim var ama hamilelik doneminde araştırmaya başladım -zaten farkindaydim ama görmezden geliyordum- o sebeple azaltmaya gittim. Suan ojem var ama yılbaşı idi ya ondan
10 gunun kac gunu yogun? Benimde 8-9 bulur ama 4 yogun kalani azar azar. Bide ben 3. De genelde alirim bir tur sonra tekrar alirim bitince.
YokBen iple aliyorum canim istemezse epilasyon aletiylevarsa evde gec bi tur
Hepsini denedim, yok olmuyor.Biotin cok oneriyorlar tirnak icin onu da kullanabilirsin sertlesmesi adina. Kullandgim donem sertlerdi. Birde tirnak en güzel oje ile sert kaliyor suya girse de cok yumusamiyor oje varsa ama yoksa cok yumusuyor. Tirnak sertlestirici ojelerden de deneyebilirsin ama yuzde 10luk bir etkisi var bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?