• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemeyenler kulübü

aklima birden sey geldi ya şu bime falan indirimli tencere takimi gelince teyzeler bir birini dovuyo ya 😂😂 yonetici secilecegi zamanda annenlerin sitede ayni sahneler varmis gibi geldi,
Aynen aynen😂😂😂
Biz de etliye sütlüye karışmayan insanlarız, tam yüzergezer tayfa denilen.
Kim yanına çekerse onun galip olduğu bir arafta kesim ajshshshsj

her kapiya gelene tamam sana verecegim diyip sonra ağam vallah bir oy benim oyumdur 😂😂😂
Bizim sitede de benzer iki ayrı grup var ve ikisi de eşimin akrabası.
Arada toplantı dönemlerinde car car ararlar, katılamayanların vekaleti de bizde olur niyeyse.
Öyle olunca ‘gözde’ daireyiz :confused:

Bizim sitede de benzer iki ayrı grup var ve ikisi de eşimin akrabası.
Arada toplantı dönemlerinde car car ararlar, katılamayanların vekaleti de bizde olur niyeyse.
Öyle olunca ‘gözde’ daireyiz :confused:
gecen en son toplantiya eşim gitti, otopark yetmiyor diye 2 araba birakanla 1 araba birakani zor ayirdilar 😂😂😂😂
allahtan ben gitmemisim bit kadar boyumla koca koca adamlarin arasinda ezilirdim heralde.

gecen en son toplantiya eşim gitti, otopark yetmiyor diye 2 araba birakanla 1 araba birakani zor ayirdilar 😂😂😂😂
allahtan ben gitmemisim bit kadar boyumla koca koca adamlarin arasinda ezilirdim heralde.
Yani en ufacık bir olayda böyle olan bir toplumun meclisinde de kavga olması çok normal bence.

Şu erkek milleti elini çekmeli her türlü yetkiden yahu. İnsan gibi konuşmayı bilmiyorlar, şuna bak otopark kavgası.
Yalnız adam haklı, her daire 1 yer varsa 2 tane koyamaz😂

Yani en ufacık bir olayda böyle olan bir toplumun meclisinde de kavga olması çok normal bence.

Şu erkek milleti elini çekmeli her türlü yetkiden yahu. İnsan gibi konuşmayı bilmiyorlar, şuna bak otopark kavgası.
Yalnız adam haklı, her daire 1 yer varsa 2 tane koyamaz😂
her daireye bir arac yeri var, ama dairelerin cogunun 2 arabasi var 2 araba koyanlar yuzunden cidden yer kalmiyo bide egri bugru park olayi var tabi her toplantida ayni mevzu 😂😂😂
bir toplantiya katildigimda da mesciti kapatin dedim diye beni doveceklerdi nerdeyse gayri muslim ilan ettiler resmen 😂😂😂

her daireye bir arac yeri var, ama dairelerin cogunun 2 arabasi var 2 araba koyanlar yuzunden cidden yer kalmiyo bide egri bugru park olayi var tabi her toplantida ayni mevzu 😂😂😂
bir toplantiya katildigimda da mesciti kapatin dedim diye beni doveceklerdi nerdeyse gayri muslim ilan ettiler resmen 😂😂😂
Sitede mescit niye var yahu?
Zaten orası ikamet edilen yer değil mi, evinde niye kılmıyor?
Aa ne saçma gerçekten, ilk defa duyuyorum.

Her daireye belli otopark olsa koyamazlar, o sistemi getirseler ya.
Herkesin yeri belli olur, ikinci aracını da cebine sokar😂

Avrupa da yaşıyorum. Babam 62 yaşında inşaat'a çalışıyordu ama yaşı yüzünden artık çalışamiyor. Aylik 1200€ işsizlik maaşı alıyor. Elhamdüllah geçiniyoruz ama elbiselerimiz 2. el, kullandığımız herşey 2.el, telefonlarımız, ayakkabılarımız herşey 2. El, kuaföre gitmiyoruz, hiç bir aktivitemiz yok. Babam kardeşim hergün yıkanıyor diye söyleniyor :) Dışarda hiç yemiyoruz.
Iyiki 2. el konsepti çok yaygın yoksa biz de geçinemezdik ve iyiki burada inflasyon az.
Bize Türkiye de zengin mualemesi yapmaları çok komik geliyor :) oyaki biz kıt kanaat geçiniyoruz, bizde herkes gibi yesek içsek iflaas ederiz.

Linç yemeden söyleyeyim : Elhamdüllah geçiniyoruz ama herşeyden çok çok kısıyoruz. Ve biliyorum ki TR de hayat çok zorlaşmaya başladı.

E inşaatlarda çalışmak için Avrupa'da bu kadar kötü şartlarda yaşamaya devam etmenize ne gerek var? Madem bu kadar kötü durumdasınız neden Türkiye'ye gelmiyorsunuz? Ya bu nesil troller de yeni türedi sosyal medyaya gir Avrupada hayat şöyle kötü böyle kötü de ki insanlar Türkiye'deki ekonomik durumu görmesin

Sitede mescit niye var yahu?
Zaten orası ikamet edilen yer değil mi, evinde niye kılmıyor?
Aa ne saçma gerçekten, ilk defa duyuyorum.

Her daireye belli otopark olsa koyamazlar, o sistemi getirseler ya.
Herkesin yeri belli olur, ikinci aracını da cebine sokar😂
guya plaka yazacaklardi oda olmadi kaldi ne olacak bakalim en son birisi 2 arabadan birini yakacak heralde yer bulamayinca 😂😂😂
biz bu evi alirken mescit yapilan yer spor salonu olacak dendi, neyse geldik oturduk, bir iki toplanti oldu surekli soruyorum spor salonu ne oldu ?
cunku muhite gore daha yuksek bir mebla odeyerek aldik bu evi neredeyse 40 50 bin farkla,
en son biri bombayi patlatti ora mescit oldu dedi, biri binanin ortak alanina hayrat olsun diye mescit yaptirmis 🥴
ben istemiyorum dedim kime sordunuz ortak alani hayrat yaparken,
namaz kilacagim diye vermedim ben o 50 bini fazladan bana vaad edilen bunlar degil dedim,
ramazandi teraviydi bilmem neydi derken kapanacak cunku bana sormadiniz burda mescit olacak diye kimse kimseye sordumu dedim cit yok, kimseye sorulmamis 😂😂😂
her toplantida bunu soyledim cunku is cigrindan cikti, mahalledeki herkes bizim siteyi cami gibi kullanir oldu, mevlut okutuyoruz gelin mescite,
teravih var gelin mescite vs.
en sonunda kapattilar 😂😂😂

Elektrikle mi ısınıyorsunuz?
Hava 18 derece evin ici 23 derece. Cok soguk gecelerde petek calistirdik elektrikli ama tek oda, bebek icin. Gecen sene de bebek daha kucuktu ve petek hep acikti. Gecen sene 300-400 en fazla gelendi. 800 imkansiz ya. Yazarken hala tuhaf geliyor.

esim "elektrigi odemek icin kredi cekcez nerdeyse "dedi 🤦🏻‍♀️

guya plaka yazacaklardi oda olmadi kaldi ne olacak bakalim en son birisi 2 arabadan birini yakacak heralde yer bulamayinca 😂😂😂
biz bu evi alirken mescit yapilan yer spor salonu olacak dendi, neyse geldik oturduk, bir iki toplanti oldu surekli soruyorum spor salonu ne oldu ?
cunku muhite gore daha yuksek bir mebla odeyerek aldik bu evi neredeyse 40 50 bin farkla,
en son biri bombayi patlatti ora mescit oldu dedi, biri binanin ortak alanina hayrat olsun diye mescit yaptirmis 🥴
ben istemiyorum dedim kime sordunuz ortak alani hayrat yaparken,
namaz kilacagim diye vermedim ben o 50 bini fazladan bana vaad edilen bunlar degil dedim,
ramazandi teraviydi bilmem neydi derken kapanacak cunku bana sormadiniz burda mescit olacak diye kimse kimseye sordumu dedim cit yok, kimseye sorulmamis 😂😂😂
her toplantida bunu soyledim cunku is cigrindan cikti, mahalledeki herkes bizim siteyi cami gibi kullanir oldu, mevlut okutuyoruz gelin mescite,
teravih var gelin mescite vs.
en sonunda kapattilar 😂😂😂
Şaka...
Yemin ediyorum fıkra gibi olay, bir kere vaatler yerine getirilmediği için sizlere hak doğmuş, dava açabilirsiniz.
Cami varken mescite ne hacet yahu, hatta yanlış bilmiyorsam böyledir doğrusu da zaten.
Cami olmayacağına ihtimal dahi veremiyorum, ank da bir yol iki cami😂😂

Plaka değil de her dairenin numarasına tahsislense bitti gitti, sıradan 1 den başlayacaklar kaç daire ise.
İkinci aracı olanlar istemiyordur tabii bunu, zekiler.

Hava 18 derece evin ici 23 derece. Cok soguk gecelerde petek calistirdik elektrikli ama tek oda, bebek icin. Gecen sene de bebek daha kucuktu ve petek hep acikti. Gecen sene 300-400 en fazla gelendi. 800 imkansiz ya. Yazarken hala tuhaf geliyor.

Çok fazla gerçekten
Ne yiyecek bu insanlar aylık ısınma 800 ne demek

İnanırım.
Sadece balkonda ısınmak için ufo var, en küçüklerinden ve sigara içerken açıyoruz.
Günde 2 saat totalde anca çalışıyor ama faturaya 150 180 şeklinde yansıdı bu iki saat çalışma.
Tüm gece yanıyor olsa bizim de 800 olurdu, inanın.

Şaka...
Yemin ediyorum fıkra gibi olay, bir kere vaatler yerine getirilmediği için sizlere hak doğmuş, dava açabilirsiniz.
Cami varken mescite ne hacet yahu, hatta yanlış bilmiyorsam böyledir doğrusu da zaten.
Cami olmayacağına ihtimal dahi veremiyorum, ank da bir yol iki cami😂😂

Plaka değil de her dairenin numarasına tahsislense bitti gitti, sıradan 1 den başlayacaklar kaç daire ise.
İkinci aracı olanlar istemiyordur tabii bunu, zekiler.
ne vaadler yalan oldu, anlatsam roman olur 😂😂😂
kredisi bitsin kacacagim ya gercekten ugrasilmiyor burdaki insanlarla,

ne vaadler yalan oldu, anlatsam roman olur 😂😂😂
kredisi bitsin kacacagim ya gercekten ugrasilmiyor burdaki insanlarla,
Çocuğun için kaç zaten, daha önce bahsetmiştin biraz olaylı yerlere yakın oluşundan.
Umarım verdiğiniz paranın hakkını görerek satabilirsiniz.
Vaatler yapılmadığı için bahsettiğin şeyler hep değer attırıcı unsur olduğundan, sıkıntılı durum.

Çok fazla gerçekten
Ne yiyecek bu insanlar aylık ısınma 800 ne demek
Kira 1000 800 elektrik haftalik 600 mutfak masrafi su 90 tl tup 130 tl aylik totale vurunca, toplayamadim.

tel faturalari 3 kisinin 190 tl internet 120 tl benzin 300 tl(enaz o da su sira yasaklar vb. ) bebegin damlalari 100 tl

Toplam? 5130 tl sabit gider.

mutfak masrafi 1500 du en son nasil 2400 olmus anlamadim yazarken farkettim onu da.

Ben daha fazla yorum yapmiyorum.

Avrupa da çok az para kazanıp geçinmenin sırları :
-sigara içmemek
-herşeyi 2.el amak (elbise, telefon, tüm teknoloji ürünleri, tüm ev ürünleri, iç camaşırlarım bile 2.el :) )
-marka dan uzak durmak, herşeyi ucuz kalitesiz almak. Organikten uzak durmak
-suları çok az kullanmak (hijyenden taviz vermeden, haftada en fazla 3 kere duş )
-evleri ısıtmamak (evde yorganla yaşıyoruz :) )
-hiç bir aktivite yapmamak
-dışarda hiç yememek
-herşeyi evde yapmak (doğum günü pastası... )
-okulda bazen komşu ülkelere giderlerdi ben hep çok pahalı diye gidemezdim :)

Biz böyle geçiniyoruz. Ama Türkiye'de ki kuzenlerime sorsam biz avrupa'da yaşadığımız için zenginiz et yiyoruz hahah :)
Linç yiyeceğim hisediyorum. Avrupa da yaşayıp zor geçiniyoruz dediğim için
Bir sır da ben vereyim o zman.
Ailede kimse calısmıyor ve sadece babanızjn işsizlik maasıyla bunları yapabiliyorsunuz.Eger Türkiye'de yasıyor olsaydınız aılede kimse calısmıyor ve babanız İŞSİZLİK MAAŞI almıyor olurdu.Zira calısanlar bile zor alıyor maasını.

Kira 1000 800 elektrik haftalik 600 mutfak masrafi su 90 tl tup 130 tl aylik totale vurunca, toplayamadim.

tel faturalari 3 kisinin 190 tl internet 120 tl benzin 300 tl(enaz o da su sira yasaklar vb. ) bebegin damlalari 100 tl

Toplam? 5130 tl sabit gider.

mutfak masrafi 1500 du en son nasil 2400 olmus anlamadim yazarken farkettim onu da.

Ben daha fazla yorum yapmiyorum.
Ekstrdan bı araç bozulsa yada sağlık problemleri çıksa eyvah eyvah

Back