Geçinemeyenler kulübü

8 de yatti 4.ustu acikmi seansini az once gerceklestirdim, cay iciyorum ustunu actimi ki, terledimi ki aman hapsirdi hastami oluyo ki, yedi yemedi cocugun kakasi bile mesele ya, cıvik yapsa eyvah kati yapsa eyvah 😂.
Hic degilse biraz kendilerini kurtaracak yasa gelseler tamam kafa hep cocukta ama belki bedenen ruhen rahatlariz
Kesinlikle. Büyüseler de ergenlik sorunları, sigaraya mj başladı, kim üzdü dertleri. Amaan yok huzur uok anaya

Bana gerçekçi yorumlar gelmediği içşn çok zor bir lohusalık geçirdim. Ben barbie oynamak gibi sanıyordum. Yıka giydir sev yatır uyu. Ama o iş öyle değil. Dönemsel zorluklar hep var. Yani o eski gamsız özgür zamanlar geride kaldı bunu kabul ettim rahatladım. Artık ufak özgür anlarda molalarda mutluyum. Kabullenmek rahatlık.
İlk altı ay memelerin çok şişecek ağrıyacak tam emzirmeye alışana kadar yine yüz üstü yatamazsın göbekten değil memeden dolayı. Meme ucu yarası br yandan çok çektim ben. Bir de şansıma deniz çok oburdu. Sarılık fln olmadı mama hiç gerek olmadı bu nedenle. Ama benim kucağımdan mememden inmedi. Bu beni yordu. O zaman dört kiloydu ama alışık değilmişim hernalde daimi bir sırt ağrım vardı. Çok halsizdim mesela. Uykusuzluk bekliyorsun ama yaşamadan da tam anlamıyorsun. Ruh gibiydim. Kucağımda deniz karşıdaki kafeye bakıp ağlamıştım hiç unutmam hayatım bitti napıcam derdim. Saçma bir şekilde hiç büyümeyecek gibi gelirdi.
O fasıl emeklemeyle yürümeyle kapanır sandım, bu sefer eğilip yürütmekten bel ağrısı başladı. Fiziksel yorgunlarım 3 yaşta anca geçti.
Çünkü çocuk emzirme birene kadar uzun uyumuyor. Ha şu da var annelikten sonra gelen lanet güncellemeler var. Mesela ben artık deniz uyanmasa da kesintisiz uyuyamıyorum uykum tavşan uykusu olduz öksürse uyanıp gidiyorum. Uyanmasa da gece illa kalkıp bir üstünü kontrol ediyorum. Yani zihin anlamında kafan hep çocukta o da zihni de yoruyor seni de.
Bak okula başladı rahat ederim dedim sürekli hastalık dertleri, veliler öğretmenler okul içi dertleri. Kuzenşn oğlu ilkokulda her gün tonla ödevle uğraşıyor. Yani özetle bir daha asla aynı dinç beden, aynı özgür akıl yok. O kısım kapanıyor. Bak annem mesela hepsini evlendirdi rahatlar mı? Hayır.
Bi solukta okudum khomyuk büyük aydınlanma yaşadım yanii sağol arkadaşım 😏
Şaka Bi yana herkeste böyle mi bu ya çevremde gayet süslü püslü makyajlı saçı boyalı eli ojeli lohusalar vardı e onlar nasıl yapıyo yada sadece rol mü peki eşin bu sıralar napıyo yani desteğini görmedin mi
Az kalmis artik iyice baslar kasilmalarin, yolda yururken falan kitlemeye baslar

Eski hayatini unutsanmi artik burcucum 😒
Artık çok uzaklarda çünku
Çok kötüsünüz ya 🥲
Peki sen tek çocuk mu kalacaksın deniz inşallah İzmir sana yarar da Bi kutlamada kaza kurşununa gidersin ahahah 🙈

Şaka Bi yana herkeste böyle mi bu ya çevremde gayet süslü püslü makyajlı saçı boyalı eli ojeli lohusalar vardı e onlar nasıl yapıyo yada sadece rol mü peki eşin bu sıralar napıyo yani desteğini görmedin mi

Çok kötüsünüz ya 🥲
Peki sen tek çocuk mu kalacaksın deniz inşallah İzmir sana yarar da Bi kutlamada kaza kurşununa gidersin ahahah 🙈
Bilmiyorum ki canim, kalbim 2.cocuk diyo mantigim sacmalama kes sesini otur yerine diyo 😂

Çok kötüsünüz ya 🥲
Bebege bakacak anne, kaynana, gorumce kardes yada bakici vs varsa ojede suruluyor makyajda yapiliyor burcucum.
E bebege bakan kse olmazda her seyiyle sen ilgilenirsen biraz zor.
Ha su var mesela deniz uyurdu ben yemek is guc derdine duserdim, aman sal gitsin ya ne isi yemegi iki oje sureyim bi makyaj yapayim dersen o zamanda olur 😁

Çok kötüsünüz ya 🥲
Burcu bende kalıcı oje var. Pedikürsüz manikürsüz pek gezmem. Bakımlıyımdır veremediğim on kiloyu saymazsan😄😄
Ama iş dışardan nasıl göründüğün değil canım. Yani o ruh yorgunluğunu doğurmadan anlaman mümkün değil. Aydınlanman aralıkta senin ilk onbeş günde tam anlamıyorsun. Anneliği anlaman kabul etmen en az iki yıl

Burcu bende kalıcı oje var. Pedikürsüz manikürsüz pek gezmem. Bakımlıyımdır veremediğim on kiloyu saymazsan😄😄
Ama iş dışardan nasıl göründüğün değil canım. Yani o ruh yorgunluğunu doğurmadan anlaman mümkün değil. Aydınlanman aralıkta senin ilk onbeş günde tam anlamıyorsun. Anneliği anlaman kabul etmen en az iki yıl
Hele bi cocugu kucaklasin bundan sonra boylemi olacak ya desim kendi kendine 😂
Hic unutmam dogum yapali 4 5 gun olmustu luzumsuz annem lohusa sendromunun en dibini gorup uzun surede cikamayan bana "bundan sonra boyle iste hayatin bitti " demisti.
Ne kadar guzel teselli etmis degilmi 😂

Dolar 11 oldu chaam ne ikincisi allasen. Bunların daha uzın eğitim hayatları var. Biri hakkıyla halletsek ona şükğr bu ülkede
Dolar 11 oldumu ya sabah 9.60 lardaydi aman yarabbi 😕 ben boyle arada ikinci cocuk diyince hayatin gerceklerini yuzume yuzume carp boyle olurmu 😂

Bilmiyorum ki canim, kalbim 2.cocuk diyo mantigim sacmalama kes sesini otur yerine diyo 😂
Aaa kalbin ve mantığın ikinci çocuğa karşı diye biliyordum kalbin yumuşadıysa o iş olur izmire 😀 ay ben doğururum büyütürüm sen başlarsın

Kaynana ve görümce kesinlikle istemiyorum ayrı Bi gıcığım onlara 😏 annem gelecek haftaya bakalım pek istemesemde artık Allaha emanet yaşayıp göreceğim

Eş desteği de şöyle. Eşim benden daha femimisttir. Temizlik için biri geliyor on günde bir kalanında da biz sil süpürü ortak yapıyoruz. Yemek işi bende bulaşıl onda. Ödevler bende denizi okula bırakma onda gibi iş bölümü var. Ama çocuk anneci yani gece korkaa anne der gider yanıdna tıkışır uyumaya çalışıyorum mesela. Hastalansa anne istiyor, e bir hafta ateş nöbeti zaten insanı çok yoruyor. Eş destek olsa ne yazar. Ama işte hasta çocuk bakmak ne demek onu bile yaşamadna anlamıyorsun. Sana şimdi anlattıklarımız bir şey ifade etmez çok normal 😁😁

Peki anaç birimisin khomyuk illaki deniz olduktan sonra o olmuştur ama bekarken yada deniz olmadan önce çocuk sever yada işte o duygu varmıydı sende merak ettim

Hele bi cocugu kucaklasin bundan sonra boylemi olacak ya desim kendi kendine 😂
Hic unutmam dogum yapali 4 5 gun olmustu luzumsuz annem lohusa sendromunun en dibini gorup uzun surede cikamayan bana "bundan sonra boyle iste hayatin bitti " demisti.
Ne kadar guzel teselli etmis degilmi 😂
Haklıymış ama dimi itiraf et

Aaa kalbin ve mantığın ikinci çocuğa karşı diye biliyordum kalbin yumuşadıysa o iş olur izmire 😀 ay ben doğururum büyütürüm sen başlarsın

Kaynana ve görümce kesinlikle istemiyorum ayrı Bi gıcığım onlara 😏 annem gelecek haftaya bakalım pek istemesemde artık Allaha emanet yaşayıp göreceğim
Bende bayilmam kaynana ve gorumceme ama geldiklerinde kapidan girince 2 gun izinlisin yat uyu keyfine bak dedikleri zaman ayaklarinin altini opesim geliyo 😂😂😂
Aman istemem falan deme boşa, olabilecek herkesin yardimini kabul et yoksa benim gibi 10 gun duş bile alamazsin 😂

Peki anaç birimisin khomyuk illaki deniz olduktan sonra o olmuştur ama bekarken yada deniz olmadan önce çocuk sever yada işte o duygu varmıydı sende merak ettim
Evet öğrencilerimi evlat gibi sever kedilerini kızım oğlum diye okşardım. Hala çocuklara toleransım yüksektir. Deniz için ölürüm. Ama çocuk bakmak efsane zor bir şeymiş yani gerçekler de bunlar🤪

Eş desteği de şöyle. Eşim benden daha femimisttir. Temizlik için biri geliyor on günde bir kalanında da biz sil süpürü ortak yapıyoruz. Yemek işi bende bulaşıl onda. Ödevler bende denizi okula bırakma onda gibi iş bölümü var. Ama çocuk anneci yani gece korkaa anne der gider yanıdna tıkışır uyumaya çalışıyorum mesela. Hastalansa anne istiyor, e bir hafta ateş nöbeti zaten insanı çok yoruyor. Eş destek olsa ne yazar. Ama işte hasta çocuk bakmak ne demek onu bile yaşamadna anlamıyorsun. Sana şimdi anlattıklarımız bir şey ifade etmez çok normal 😁😁
Ya khomyukkkk 😀 salya sümük yazıcam galiba buraya bebek olduktan sonra ben ne ettim kızlar diye ama tedavi sürecinde daha farklı canım ya rabbim kimseye aratmasın ama doktor kapısında beklemek zor sen bebek olsun diye gidiyorsun orda nst giren kadının bebeğinin kalp atışını duyuyorsun kapıda falan yıkılmaya ramak kala anlar yani. Hep o zamanları düşünüyorum bile isteye yaptım hatta çok uğraştım 🥲 Bi şekilde atlatmam lazım

Haklıymış ama dimi itiraf et
O buhranla anladigim hayatin bitti kelimesi ile suan ki durum cok farkli, o sanki elime bir bomba birakmislarcasina konustu, zamanla tecrubelendikce acemilik gittikce tamam sorun, sorumluluk bitmiyor, evet bekar hayati gibide olmuyor ama hayatin farkli yonde ilerliyor.
İsteklerin degisiyor bugun acaba kime gidip sohbet muhabbet cay yapayim demek yerine, uyusada uyusam diyip uyuyabilmenin verdigi hazla mutlu oluyosun falan 😂

Ya khomyukkkk 😀 salya sümük yazıcam galiba buraya bebek olduktan sonra ben ne ettim kızlar diye ama tedavi sürecinde daha farklı canım ya rabbim kimseye aratmasın ama doktor kapısında beklemek zor sen bebek olsun diye gidiyorsun orda nst giren kadının bebeğinin kalp atışını duyuyorsun kapıda falan yıkılmaya ramak kala anlar yani. Hep o zamanları düşünüyorum bile isteye yaptım hatta çok uğraştım 🥲 Bi şekilde atlatmam lazım
Yoo tedavi surecinde de farkli olmuyor bakiniz ben, kuzucum bunun cocukla alakasi yok yani soyle yok, anne olmak zor anneligi gectim bir insan evladini yetistirmek zor ve o cocugun sana delicesine ihtiyaci oldugunu bilerek kendinden ve isteklerinden surekli surekli tolerans gostermek zor.
Ben hep derim evlat cok guzel ama annelik rezillik 😂

X