Herkese acil şifalar dilerim. Ben de bu hastalığa yakalandım ancak hamilelik sebebiyle değil, spor yaptıktan sonra oldu benimki. Bütün sayfaları okudum ve sormak istediklerim var. Doğum kontrol hapı kullanıyorum bırakmam gerekir mi? Benim bacaklarım varis dolu dkh yüzünden. Kistik sivilce için içiyorum ilişkim yok. Yaklaşık on yıldır kullanıyorum ve bırakır bırakmaz yüzüm aşırı büyük sivilcelerle doluyor psikolojim çok bozuluyor. Ama kemik iliği ödemi tedavisi için bırakmam gerekirse bırakıcam. Bacağımda kan dolaşımı olması gerekliyse mecburum. Doktora her gittiğimde unuttum sormayı. Bununla ilgili bilgisi olanlar yanıtlarsa çok sevinirim. Dkh kullanmak tedaviyi geciktirir mi ?
İkinci olarak bir haftadır yoğurt tüketiyorum ve abartmıyorum basenlerimden bile içi yağ dolu bezeler şeklinde sivilce çıktı. Yüzümü söylemiyorum. Yoğurt dışında kalsiyum alabileceğimiz bunun yerini tutan bir besin yok mu acaba? Aynaya bakmak istemiyorum o derece kötü şuan. Ve izleri de çabuk iyileşmiyor o çıbanımsı kocaman aknelerin .
Sizi çok merak ettim nasıl oldunuz ? Bu hastalığa omuriliğinde yakalanıp çalışmak zorunda kalan tek kişiydiniz sanırım. Umarım iyisinizdir.