Geçici Kemik Erimesi, kemik iliği ödemi

Merhaba , ben de de kemik iligi odemi ve omurilikte yırtılma ve kayma cikti. Yürüyemiyorum, ayağa kalkamiyorum.29 haftalik gebeyim. Lütfen mr çektir acilen. Doktorlar hamilelik sebebiyle bir şey yapamıyorlar. Psikolojim çok bozuldu. Wc ye gidemiyorum, bakıma muhtaç kaldım resmen.istirahatten başka çare yok diyor doktor
Çok geçmiş olsun. Dedikleri gibi sadece zaman gerekiyor ilacla tedavisi yok maalesef birde sızısı kalıyor

Merhaba , ben de de kemik iligi odemi ve omurilikte yırtılma ve kayma cikti. Yürüyemiyorum, ayağa kalkamiyorum.29 haftalik gebeyim. Lütfen mr çektir acilen. Doktorlar hamilelik sebebiyle bir şey yapamıyorlar. Psikolojim çok bozuldu. Wc ye gidemiyorum, bakıma muhtaç kaldım resmen.istirahatten başka çare yok diyor doktor
Çok geçmiş olsun ben de dinlenerek atlatmaya çalışıcam kalça yanından iğne yapabilirm demişti doktor rahtlaman için ama mr çektiremedgm için kaldı öyle kendimi yormamaya calisorm eğilip kalkarken ve fazla ayakta dururken çok kötü oluyor ama dinlenince hafifliyor Rabbim sizede şifa versin

Merhaba. Ostakin hakkinda yazmistiniz. Ne kadar süre kullandiniz. Bende 3 gün oldu başlayalı sizden görüp aldım. Ama cok kötüleyen var ostakini. Biraz bilgi verirmisiniz lütfen

Canim dogumuna cok sevindim saglikli sekilde kurtulmussunuz sevindim ya insallah sezeryan agirisidir ya baska agri degildir
Ben tekrar kemik taramasi cektirdim erime gerilemeye basladi 4.0 düşmüş igneye devam edecegiz dedi dr bakalim artik
Merhaba igne kullandiktan sonra faydasini gordunuzmu ve sonradan tekrar hamile kaldinizmi ignenin sonraki gebelige yan etkisi oldumu acaba

Canim dogumuna cok sevindim saglikli sekilde kurtulmussunuz sevindim ya insallah sezeryan agirisidir ya baska agri degildir
Ben tekrar kemik taramasi cektirdim erime gerilemeye basladi 4.0 düşmüş igneye devam edecegiz dedi dr bakalim artik
Merhaba igne kullandiktan sonra faydasini gordunuzmu ve sonradan tekrar hamile kaldinizmi ignenin sonraki gebelige yan etkisi oldumu acaba

Arkadaslar forsteo yada teriparatit ignesi kullanan varmi fayda gordunuzmu daha sonra hamile kalinabilirmi bilgisi olan cvp yazabilirmi cok acil iğneye başlamada kararsizim

Kemik iligi odemim var ve 4 gün önce doğum yaptım. Tedaviye en erken ne zaman başlamam gerekiyor?tecrübeli anneler siz ne zaman hangi tedaviye başladınız?

Bgn dogum yapali 1 hafta oldu. Femur başında kemik iligi odemim var, dogumdan sonra bacaklarım daha da rahatladı, daha kolay hareket ettiriyorum ama henüz yürüyemiyorum. Sakın korkmayın.dogumdan sonra benim ağrılarım yarı yarıya azaldı.bacaklarimi karnıma doğru çekebiliyorum. Bugunler de geçecek ve her şey normale dönecek

Merhabalar. Bende 6 ay önce normal doğum yaptım. Hamilelikte bi ağrım sızım yoktu. Burada hep hamileyken ağrıları başlayanlar olmus heralde. Bebeğim tam 3 aylıkken başladı sol kalcamda ağrı kasiklarima vuruyordu. Ben incittim galiba bebeği beşikten alırken felan diye fazla takmadım. 20 gün böyle geçti o gün yürüyüş yapmıştım gittiğim yerden dönemedim çok fena ağrı oldu ertesi gün doktora gittim mr cekildi. Mr da yoğun ödem ve bi görüntü var aveskuler nekroza çok benziyor dedi hic vakit kaybetmeden kasıktan bi kemik alıp damarli o kemiğin yerine koyuyorlarmis. Riskli bi ameliyat ve her doktor yapmıyor dedi. Hic boyle bisey beklemiyordum dünyam basima yıkıldı. Daha sonra 5 doktora daha gittim biri daha avn dedi digerleri geçici osteoproz dedi. Koltuk değneğiyle basacaksn dediler. En son 3 hafta önce gittim bu seferli mrda 13 mm kırık olusmus gittigim doktor 1 ay daha koltuk değneğiyle yürü dedi. Kan sulandirici ve bitkisel bi ilac verdi. 1 ay sonra tekrar mr cekilcek dedi. Moralim cok bozuk bana ve bebegime görümcem bakıyor. Her gün ağlıyorum bende. Ağrım pek yok sizi var sadece inşallah bu gittigimde artık degneksiz yürürsün der. Aveskuler nekroz şüphesi beni bitirdi. Onada cok ihtimal veriyorum çünkü zamaninda cok kortizon ilac aldim ve bu hastalığın birinci sebebi kortizon. Ama bi yandanda düşünüyorum ki daha önceden çıkmazmiydi niye hamileliği doğumu bekledi belliki geçici kemik erimesi. Aklım çok karışık doktorlar da net bisey demiyorlar
Merhaba öncelikle geçmiş olsun son durumunuz ne oldu aynı hastalığı bende yaşıyorum şuan sol kalçada fenur başında kemik iliği ödemi denildi 3 aydır basmıyorum haftaya emarım var ama aynı sorunu yaşayanların sonu ne oldu merak ediyorum benimde 4 aylık bebeğim ve bana annem bakıyor çok zor durumdayım.

Kemik iligi odemim var ve 4 gün önce doğum yaptım. Tedaviye en erken ne zaman başlamam gerekiyor?tecrübeli anneler siz ne zaman hangi tedaviye başladınız?
Bende 4 ay oldu doğum yapalı bende de ödem var basmıyorum sadece ödem olan bacağa ve bazı vitaminler kullanıyorum başka yapılacak bişey yok dedi dr

Merhaba öncelikle geçmiş olsun son durumunuz ne oldu aynı hastalığı bende yaşıyorum şuan sol kalçada fenur başında kemik iliği ödemi denildi 3 aydır basmıyorum haftaya emarım var ama aynı sorunu yaşayanların sonu ne oldu merak ediyorum benimde 4 aylık bebeğim ve bana annem bakıyor çok zor durumdayım.
Merhaba saolun sizede gecmis olsun. 8 ay olcak hala aynıyım ağrılarım gecmedi. Son mrda aveskuler nekroz 2. evre dendi. Hala bebegimebve bana başkası bakıyor. Bi ilac deniyorum işe yaramazsa ameliyat olmayı düşünüyorum. Sizin mrda ne dendi

Merhaba saolun sizede gecmis olsun. 8 ay olcak hala aynıyım ağrılarım gecmedi. Son mrda aveskuler nekroz 2. evre dendi. Hala bebegimebve bana başkası bakıyor. Bi ilac deniyorum işe yaramazsa ameliyat olmayı düşünüyorum. Sizin mrda ne dendi
Benim ilk çekilen mrd da avn şüphesi vardı en son geçiçi kemik iliği ödemi denildi bamayacaksın üzerine dedi dr 3 ay oldu basmıyorum ekim in 6 sında emarım var bakalım sonuç ne çıkacak basmayınca ağrılar azaldı benim ara ara ağrıyor sadece birde uyuşma oluyor bu son bi kaç gündür karıncalanma gibi sizin ağrı durumu nasıl basmayınca geçmedimi hiç birde kemik taraması yapıldımı onda kemik erimesi çıkmışmıydı

Evet kemik taramasinda - 1.7 çıktı sınırın bi tik altında. Basmayinca geçmişti evet. Evde ufak tefek işleri yapıyorum yine ağrım başladı. En son temmuzda gittim. Doktor evin içinde kullanma koltuk değneğini dışarı çıkınca al demişti öyle yaptım bende. Simdi ostakin diye ilac kullaniyorum 1.5 ay oldu 3 aya tamamlasin öyle mr cektircem. Siz geçmişte hic kortizon kullandinizmi. Birde dogumdan sonrami başladı hamileykenmi

Evet kemik taramasinda - 1.7 çıktı sınırın bi tik altında. Basmayinca geçmişti evet. Evde ufak tefek işleri yapıyorum yine ağrım başladı. En son temmuzda gittim. Doktor evin içinde kullanma koltuk değneğini dışarı çıkınca al demişti öyle yaptım bende. Simdi ostakin diye ilac kullaniyorum 1.5 ay oldu 3 aya tamamlasin öyle mr cektircem. Siz geçmişte hic kortizon kullandinizmi. Birde dogumdan sonrami başladı hamileykenmi
Hayır hiç kortizon kullanmadım doğumdan 1 hafta sonra başladı ağırlarım bebeğım 35 günlükken de teşhis konuldu bende çok korkuyorum avn demelerinden ödem hiç dağılmamışmı sizin birde kan tahlillerinde fibrinojen değerine bakmışlarmıydı benim o değer yüksek çıktığı için kan sulandırıcıya başladı

Ben kortizon kullanmıştım. Avn nin en önemli sebebi kortizon bundan dolayı büyük ihtimal avn. Ama benim doğumdan 3 ay sonra başladı neden durdu durduda doğumdan sonrasını buldu diye kemik iliği ödemindende çok şüpheleniyorum. Ödem eskisine göre azaldı ama çökme meydana gelmisn 13 mm. Kan değerlerimde normal ama bende kullanıyorum kan sulandirici

Ben kortizon kullanmıştım. Avn nin en önemli sebebi kortizon bundan dolayı büyük ihtimal avn. Ama benim doğumdan 3 ay sonra başladı neden durdu durduda doğumdan sonrasını buldu diye kemik iliği ödemindende çok şüpheleniyorum. Ödem eskisine göre azaldı ama çökme meydana gelmisn 13 mm. Kan değerlerimde normal ama bende kullanıyorum kan sulandirici
Benim dr Ankara’da Hacettepe bi Prof özel muayenesine gidiyorum bana kan değerleri avn şüphesi için önemli demişti kan değerleri normalse değildir inşallah benimde ilk MR da çökme değilde mm lik kırıklar var demişti bence çökme 3 ay boyunca bastığın içinde olabilir farklı dr lara da gösterseydin sonuçları inşallah şifa buluruz bu hastalık çok zor yürüyememek bebeğime bakamamak beni çok üzüyor

Çökme degilde mm kırıklar denildi banada evet. Seni çok iyi anlayabiliyorum canım. Alışana kadar her gece ağlardım ben. Bide belirsiz nolacagi. Ne zamana kadar böyle gidecek belli değil. Belirsizlik beni mafetti. Bebegim suan 10 aylik doyasiya ilgilenemedim kucağıma almamda yasak. Üzüntüden zaten sütüm kesildi 6 aylıkken. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Çökme degilde mm kırıklar denildi banada evet. Seni çok iyi anlayabiliyorum canım. Alışana kadar her gece ağlardım ben. Bide belirsiz nolacagi. Ne zamana kadar böyle gidecek belli değil. Belirsizlik beni mafetti. Bebegim suan 10 aylik doyasiya ilgilenemedim kucağıma almamda yasak. Üzüntüden zaten sütüm kesildi 6 aylıkken. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Kucağına almayı neden yasakladı peki bana öyle bişey demedi

X