Geçici Kemik Erimesi, kemik iliği ödemi

Kızlar merhaba,inşallah herkes iyidir eski sağlığına kavuşmuştur.kızım 5 aylık oldu şükürler olsun geçen yılki yaşadıklarımı yaşamadım kırık falan olmadı inşallah bundan sonra da olmaz kemik erimem şuan ne durumda bilmiyorum doğumdan sonra ikinci ölçümü yaptırmadım çok korkmuştum siz de içinizi ferah tutun inşallah herşey eskisinden daha güzel olur hepimiz için Allah a emanet olun gelişmeleri yazarım yine :))

Merhaba,

doğum sonrası kalçada geçici kemik erimesi (geçici osteoporoz) veya diğer adıyla kemik iliği ödemi olanınız var mı? Gerçi çok ender görülen bir hastalıkmış ama bende çıktı, piyango gibi üstelik iki kalçada da ağrı var. Yaklaşık 6 ay ile 12 ay arasında iyileşilebiliyormuş. Doğum yapalı henüz iki ay oldu ancak kalçalarımda yürümemi etkileyen ağrılarımda hiç azalma olmadı.

Cumartesi günü ikinci mr'ımla birlikte tekrar doktora gideceğiz bakalım.
merhaba bende yakalandım bu hastalığa ve 10. aydayım az az toparlanıyorum ilaç (zaldiyar ve calsıdex )kullanıyorum ağrılar kasılmalar azaldı ama hala var siz nasıl oldunuz

merhaba bende yakalandım bu hastalığa ve 10. aydayım az az toparlanıyorum ilaç (zaldiyar ve calsıdex )kullanıyorum ağrılar kasılmalar azaldı ama hala var siz nasıl oldunuz
merhaba,geçmiş olsun ama bu hastalıkla ilgili hiç ilaç kullanıldığını duymamıştım genellikle vitamin falan veriyor doktorlar

Ağrı kesici vermişler zaldiar hemde en kuvvetlisidir ilk defa duydum bende digeride kalsiyum ilk başlarda çok verirler bide yanına dvit damla verdiler mi vermeleri lazım ya

Bu arada bende dr gittim forsteo kullanıyorum ya iğne çok fazla etki etmemiş dedi normalde etki etmesi lazimmis o biraz moralimi bozdu bide kamburlugum biraz daha artmış dedi dr çünkü ağrılarım halen var ya niye sonuç alamiyor um anlamıyorum

arkadaşlar merhaba,

konuyu yaklaşık 6 yıl önce başlatan kişi olarak (tabi hastalığım iyileşti ya :) ) artık çok da fazla girmemeye başladım foruma.

şimdi benim hastalığım kemik erimesi değildi, GEÇİCİ kemik erimesi veya diğer adıyla kemik iliği ödemiydi. dolayısıyla gerçek kemik erimesiyle karıştırmamak lazım. bazı mesajlarda çatlak oluşmuş gibilerinden yazılar gördüm. sanırım ağrının şiddeti kemik erimesi hastalığına benzediği için başına "geçici" kelimesi de eklenerek yeni bir hastalık adı türetilmiş. değilse gerçek bir kemik yoğunluğumda azalma çatlak vs. durumum yoktu. kalça ekleminde sıvı birikmesi, ödem oluşması neticesi meydana gelen ağrılardı sebebi.

Tedavim için Marmara Ünv. hocalarından Prof. Dr. Murat Bezer'e gidiyordum ki Academic Hospital'da da hasta bakıyor kendisi. Daha önce de yazmıştım tekrar yazayım doktorumun 6 yıl önce dediklerini: "bu hastalığın bir ilacı yok, dinleneceksin, ağır kaldırmayacaksın ve 6 ay ile 1 yıl içinde kendiliğinden geçecek, bu süre içinde her ay mr çekip durumu kontrol edeceğiz." ve gerçekten doktorumun dediği gibi 6 ay sonra hiçbir ilaç kullanmadan geçti, ama gerçekten ağır kaldırmadım, dinlendim, çünkü ağrılarım çok fazlaydı, hele yaz aylarıydı yüzdüğüm zamanlar dayanılmaz oluyordu. Allah'a şükür geçti ve tekrarı olmadı.

ikinci çocuk da yapmadım bu arada hani ikinci çocukta tekrarlar mı gibilerinden sorular da oluyordu şimdiden onunla ilgili bilgimin olmadığını da yazayım :))

Herkese Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gerçek teşhis ve doğru tedavileriniz olsun inşallah.

biricik_tuana biricik_tuana merhaba,öncelikle çok geçmiş olsun,bu hastalığı yaşamayan bilmez, sonucun ne olacağını bilemeden beklemek,sadece dinlenmeye çalışmak çok zor.ben de hamileliğimin 5.ayında yakalandım,önce magnezyum eksikliğindendir dedm önemsemedim ağrıları,söylemedim bile kadın doğumcuma fakat sonraları topallamaya başlayınca sağolsun doktorum durum ciddi olabilir diyerek fizik tedaviye yönlendirdi ve mr sonucu ortaya çıktı ödem durumu.hiç ayakta durmamam gerektiği söylendi,doğum sonrası ki 1 ay oldu doğım yapalı,doktorum ilaç yazdı bir sürü,bebeğimi sadece 15 gün emzirebildim :KK1::KK43:o kadar kötü bir psikoloji ki...yanlız ilaçlardan sonra bir rahatlama hissettim.zaten şu an az bir ödemleşme varmış,doktorum tam olarak belirtmese de ümitli tedaviden.sadece dinlenmemi üstüne basarak söylüyor. Bu hastalığa yakalanıp iyileşeni görmemiştim
araştırmalarım sırasında ve sen bana umut oldun.inşallah ben de iyileşirim tamamen...

Sevgili rainbow, dedigim gibi ben hic ilac kullanmadim sadece dinlendim ve agir kaldirmadim ve 6 ay sonra iyileştim.

Yeni doğan bir bebek icin anne sutunden daha onemli bir sey yok bence.

Hastalık adı ustunde ödem zaten.. illa ki geçecek. Kalca eklemindeki sivi bosalinca agrilar da bitiyor emin ol. Ilac kullanmasaydin ve bebegini emzirseydin keske. Imkaniniz varsa murat bezer'e gorunun derim.

Acil şifalar diliyorum...

Sevgili rainbow, dedigim gibi ben hic ilac kullanmadim sadece dinlendim ve agir kaldirmadim ve 6 ay sonra iyileştim.

Yeni doğan bir bebek icin anne sutunden daha onemli bir sey yok bence.

Hastalık adı ustunde ödem zaten.. illa ki geçecek. Kalca eklemindeki sivi bosalinca agrilar da bitiyor emin ol. Ilac kullanmasaydin ve bebegini emzirseydin keske. Imkaniniz varsa murat bezer'e gorunun derim.

Acil şifalar diliyorum...
İlacı yok ki zaten benim doktor um da tahir öğüt d vitamin i verdi sadece

Doğru söylüyorsunuz ödem ama ilerleyince kemiği çürütme ve sakat kalma durumu olduğu için ciddi sonuçları var ve daha 27 yaşındayım.İlerleyen yaşlarda total kalça protezi yapıp işin içinden çıkılıyor ama o protezin de ömrü 15-20 yıl ve tekrardan ameliyat olunması çok yıpratıcı süreçler.umarım iyileşirim Allah hepimizin yardımcısı olsun

Kemik curumesi ve sakat kalma benim oldugum gecici kemik iligi odemiyle alakali kavramlar değil. Sevgili rainbow ya senin hastalığın benimkisinden degil ya da baska bir doktora daha gitmelisin.

4 yil once ayagim kirildiginda ilk olarak memorial'a gidip orda bir ortopediste gitmistik kucuk bir kirik diyip yarim alci atel gibi bir seyle sarmisti. 1 hafta sonra erdem hastanesinde ortopedist hakan tonguc'a kontrol ve film cektirip iyilesmesi ne alemde diye gittigimde bu cok buyuk bi kirik iyilestigi zamanlari pek gormedim 1 ay tam alcida kalacak sonrasinda da ameliyatla duzeltiriz diyip moralimi bozmustu. Ayni gunun aksami murat bezer'in yolunu tuttuk tabi iki doktorun dediklerini söyledim filmlerimi gosterdim. Şöyle dedi: ben bu kirigin iyilesmedigini hic gormedim hic kirilmamis gibi iyilesecek cok kucuk bir kirik hatta aksamlari atel alcini cikarip uyuyabilirsin 1 hafta sonra da yururkenki salinim hareketini yapmadan tracking ayakkabisiyla duz basarak alcisiz da yuruyebilirsin. Sonuc olarak diyecegim o ki Türkiye'de tek doktorla yetinmeyin. %100 guveneceginiz bir doktor bulana kadar doktor aramalisiniz. Saglik en değerli hazinemiz ve bunu emanet edecegimiz kisiyi cok iyi secmeliyiz.

Ben de 2 buçuk ay önce doğum yaptım. Hamileliğinin 6.değnekle yürümeye başlamıştım. Doğumdan sonra değneği bıraktım ama topuğumda ve ayak bileğimde sızı devam etti sabahları paytak yürüyorum. Dr. Mr çektirdi belden kemik iliği ödemi çıktı. Ama henüz Dr. La görüşemedim. Belde kemik iliği ödemi olan var mı? Cevaplarsanız çok sevinirim.

X