• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geceler kabus oldu,gece olsun istemiyorum :(

Nimett07

hadi gülümse..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2009
1.577
18
158
Antalya
Merhabalar..Bebeğim 7,5 aylık ve geceler bizim için kabus..bebeğim her 45 dk da bir uyanıyor bu bazen yarım saat bazen 15 dk oluyor..kimi zaman emmek istiyor kimi zaman aç gibi ağlıyor ama memeyi ağzına almıyor..susturup yatırıyorum eğer emmemişse 5-10 dk sonra tekrar uyanıyor..her uyandığında emdiği zamanlarda ise saat 12 olmadan benim sütüm bitiyor çünkü dinlenemiyorum ve tabi bu çook daha büyük bir sorun oluyor..her uyandığında emdirmeyeyim diye su veriyorum bazen ama işe yaramıyor :( bazen uykusuzluktan ağlıyorum, yapacak bir şey bulamıyorum..biyerden okuduğum kadarıyla insanlar 45 dk da bir uyanır ama uykuya dalar hatırlamazmış uyandığını,galiba bebeğim uykuya dalamıyor..benimle aynı durumda olan yada çözüm bulan var mı ? :43:

seninle benzer durumdayım ama çözüm bulamadım hala, bebeğim 9buçuk aylık, doğduğundan beri uyku düzeni bozuk, ne yaptıysam uyumayı öğretemedim. 4 ayına kadar iyiydi 2-3 saatte bir uyanıyordu, sonra ne oldu anlamadım saat başı, yarım saatte 15 dk da uyanır oldu, 2 ssaat üstüste uyumaya hasret kaldım aylarca, bu konuda bir sürü kitap okudum, bir sürü uyutma metodu denedim ama hiçbiri işe yaramadı, ağlatma yöntemi, yatır kaldır yöntemi, bitkisel çaylar vs. ama geçen ay araştırdım buradanda, baybay diye bi damla aldım,etkisini iki haftada gösteriyor yazıyordu, iki hafta kullandım tam umutsuzluğa kapılmışken bebeğim gece sadece 2 kez uyanmaya başladı. 10da yatıyor gece 4de ve 6da kalkıyor sonra yatıp 7de kalkıyordu. ama damlayı 1 aydan fazla kullanmayın yazıyodu, yaklaşık 15-20gün daha kullandım bu şekilde devam etti, ama 1 ay dolunca damlayı bıraktım ve bikaçgün içinde ondanmı ramazandanmı bilmem gene düzeni bozuldu bir haftadır,hele 2 gündür gece 10 defa kalkıyor, emzirmiyorum, bir iki yudum mama yiyor uyuyamıyor, ya yatağında ya ayağımda sallıyorum, bitmiş tükenmiş durumdayım uykusuzluktan. bugün gene o damlaya başlıyacam en azından faydası olan tek şey o, birde uyku saatini bozmamaya çalışacam, sende bi dene istersen...

drgks, kullandığınız damlayı hemen bırakmanızı tavsiye ediyorum... bünyesi kendi kendine programlamalı... her nekadar damlaların üzerinde bitkisel denilsede mutlaka kimyasal birşeyler oluyor... sizede önerim, tek çözüm yanyana uyumanız... bol şans.

seninle benzer durumdayım ama çözüm bulamadım hala, bebeğim 9buçuk aylık, doğduğundan beri uyku düzeni bozuk, ne yaptıysam uyumayı öğretemedim. 4 ayına kadar iyiydi 2-3 saatte bir uyanıyordu, sonra ne oldu anlamadım saat başı, yarım saatte 15 dk da uyanır oldu, 2 ssaat üstüste uyumaya hasret kaldım aylarca, bu konuda bir sürü kitap okudum, bir sürü uyutma metodu denedim ama hiçbiri işe yaramadı, ağlatma yöntemi, yatır kaldır yöntemi, bitkisel çaylar vs. ama geçen ay araştırdım buradanda, baybay diye bi damla aldım,etkisini iki haftada gösteriyor yazıyordu, iki hafta kullandım tam umutsuzluğa kapılmışken bebeğim gece sadece 2 kez uyanmaya başladı. 10da yatıyor gece 4de ve 6da kalkıyor sonra yatıp 7de kalkıyordu. ama damlayı 1 aydan fazla kullanmayın yazıyodu, yaklaşık 15-20gün daha kullandım bu şekilde devam etti, ama 1 ay dolunca damlayı bıraktım ve bikaçgün içinde ondanmı ramazandanmı bilmem gene düzeni bozuldu bir haftadır,hele 2 gündür gece 10 defa kalkıyor, emzirmiyorum, bir iki yudum mama yiyor uyuyamıyor, ya yatağında ya ayağımda sallıyorum, bitmiş tükenmiş durumdayım uykusuzluktan. bugün gene o damlaya başlıyacam en azından faydası olan tek şey o, birde uyku saatini bozmamaya çalışacam, sende bi dene istersen...
canım bu tarz şeyler alışkanlık yapabilir ve belki daha sonra onsuz uyuyamaz.ınan seni anlıyorum çok zor ve bir çare arıyorsun benim gibi ama daha sonra daha büyük bir sikintiya sebep olabilir.

annesi, tek çözüm beraber uyumanız..... bol şans.

bende ondan korkuyorum :( ise yarayacak büyük ihtimalle ama sonra nasıl ayıracağım ?

nasıl ayıracağım? demişsiniz.... annesi o zaten bu konuda yeterince doyurulursa kendisi istemeyecek zaten...

Back