gece süt yapma sorunum.)

bu arada bir süre nesquick deneyebilrsiniz..biberonu bırakınca sütten soğuyabilir.renkli bardak ve çikolatalı sütle çözüm bulabilrsiniz..

merhaba ark lar. benımkı dert degıl fakat sızden akıl almam gerek 2 yasında bı oğlum var bız beaber uyuyoruz yanı kendı bazası var bızım yatakla bırlestık bazen eşim ayrı odada yatıyor gece çocuğa esım süt yapıyo mutfakta saolsun ama o başka odada uyuyunca gece zorlanıyorum bazen aglıyo uyanıp uyuyakalıyor hemen gıdıp sutunu yapıyorum ama bazen ağlıyor acıkıyor benım arkam sıra gelıyo ben sutu hazırlayıp gıdıncede uykusu kacıyo bır saat hatta 2 saat ayağımda sallamak durumunda kalıyorum annem termosa koy demıstı fakat ev kalorıferlı ıkı saatte hemen eşkiyo yanı anlıcanız işin içinden çıkamadım bu arada gece 2 sefer falan sut içiyo bu ara muhallebı yapıyorum sız nasıl başedıyosunuz bu işle çok zormus
öncelikle sizinle yatması çok yanlış.odasına ve tek yatmaya alıştırın.gece kalkması birz alışkanlık olmuş sanki.yatmadan önce iyi doyurun ve birz yorulmasını sağlayın.2 yaş artık her ağlamasında dediğini yaparsanız sonu gelmez

Gece kalkıp süt istemesi alışkanlığa dönüşmüş sanırım açlıktan değil. Nasıl süt hazırlarımı bırakıp bunun önüne geçmeye çalışın bence

hemen hemen herkes aynı önerileri vermiş.
katılıyorum.

bir de merak ettiğim , çocuk sabaha kadar 2-3 posta süt içiyorsa tuvalet ihtiyacı olmuyor mu?

o çocuğun hala altı bezleniyordur muhtemelen
uzmanlar hazırsa iki yaşta diyolar.. ama çevremde hep gördüğüm 3 yaşında alıştırıyolar anca tuvalete
benim kızım 2,5 yaşında alışmıştı tamamen bakalım 2. ne olacak

evet konu sahibi.. arkadaşlara katılıyorum
zor gelmeyecek kararlı olacaksın bir ağlar iki ağlar bir uykusuz iki uykusuz olacaksın
beslenmeyi keseceksin sonra da yatağı ayıracaksın..
hepinizin iyiliği için

o çocuğun hala altı bezleniyordur muhtemelen
uzmanlar hazırsa iki yaşta diyolar.. ama çevremde hep gördüğüm 3 yaşında alıştırıyolar anca tuvalete
benim kızım 2,5 yaşında alışmıştı tamamen bakalım 2. ne olacak

evet konu sahibi.. arkadaşlara katılıyorum
zor gelmeyecek kararlı olacaksın bir ağlar iki ağlar bir uykusuz iki uykusuz olacaksın
beslenmeyi keseceksin sonra da yatağı ayıracaksın..
hepinizin iyiliği için
o çucuk dedıgınız daha ıkı yasında 5 yasında diiilll

arkadaşlar yorumlarınız için ayrı ayrı tesekkurlerr hepsını okudum fakat ayrı ayrı yazamadım... oncelıkle şu an eşimle küs oldugumz ıcın o başka odadaa neredeysede bır haftadır konuşmuyorum ozel bı neden den dolayı... herzaman böyle degıl yanı ıkıncısı cocugum benımle yatıyo cunku gece uzerını cok acıyo kendı bazasında yattığı halde uzerını gece acık buluyorum sureklı ve yatakta farklı sekılde uyuyo oluyo pozısyon olarak dun gece sadece bır sefer sut verdım gece ıkıncı sefer kalktı sut dedı ve su verdım bıraz mızmızlandı ve uyudu sabah sekızbucuk da verdım sut bıre ındırdım sanırım olacak gıbı yorumlarınız ıcın saolun

neden sinirlendin anlamadım
2 yaşında çocuğu besleme artık diş sağlığı için kendi iyiliği için diyoruz
burda da herkes aynı şeyi yazmış
ben o yorumlara kızmadım sen yazdığını okudunmu dıyosunkıı o çocuğun altı bezleniyordur muhtemelen ardında benım cocugumda 2.5 yasında ogrendıı falann bu nedır yanıı

ben o yorumlara kızmadım sen yazdığını okudunmu dıyosunkıı o çocuğun altı bezleniyordur muhtemelen ardında benım cocugumda 2.5 yasında ogrendıı falann bu nedır yanıı
farkındayssan o yorumda bende kızmadım
belki yazıdan farklı anlaşılıyordur
hala alıştırılmamıştır muhtemelen dedim
o çocuğun deyişimde bir sertlik yoktu
diyorum çevremde de kimse 2 yaşında alıştırmadı benimkine 18 20 aylık başladık 2,5 yaşında zor alıştı
bezlendiği için de konu sahibi gece tuvaletini dert etmemiştir demeye getirdim
iyice açıklamışımdır umarım

Arkadaşım ilgili annesin ama çocuğunun büyüdüğünü kabul et ne olur

Yorumların o daha küçük şeklinde ama yazanların da ya daha büyük ya da aynı yaşlarda çocukları var

Üstünü açıyor diyorsun benimki 4,5 yaşında o da açıyor üzerini ona çözüm yok ki eşim 35 yaşında o da açıp hasta oluyor

Bu birlikte yatmaya gerekçe değil 3 gün ağlıyor 5 gün ağlıyor bu sefer benimle yat deyince yatmıyorlar

Bir gün hasta idim yatıyorum eşim de yok gel burda yat dedim olmaz odamda yatacağım sen de oturup beni uyutacaksın dedi

Bak bunları sana düşman olduğumuz seni üzerek mutlu olduğumuz için yazmıyoruz

Çocuğunun iyiliği için yazıyoruz

Bir de cidden soruyorum süt yapmak süt hazırlamak nedir ? Yukarıda da yazdım bilmediğim birşey ise ben de öğreneyim

Kolay gelsin sana ilk adımın başarılı kararlı olursan arkası gelir biraz ağlar ağladı diye vazgeçmezseniz sorun olmaz

farkındayssan o yorumda bende kızmadım
belki yazıdan farklı anlaşılıyordur
hala alıştırılmamıştır muhtemelen dedim
o çocuğun deyişimde bir sertlik yoktu
diyorum çevremde de kimse 2 yaşında alıştırmadı benimkine 18 20 aylık başladık 2,5 yaşında zor alıştı
bezlendiği için de konu sahibi gece tuvaletini dert etmemiştir demeye getirdim
iyice açıklamışımdır umarım
tamam saol

arkadaşlar yorumlarınız için ayrı ayrı tesekkurlerr hepsını okudum fakat ayrı ayrı yazamadım... oncelıkle şu an eşimle küs oldugumz ıcın o başka odadaa neredeysede bır haftadır konuşmuyorum ozel bı neden den dolayı... herzaman böyle degıl yanı ıkıncısı cocugum benımle yatıyo cunku gece uzerını cok acıyo kendı bazasında yattığı halde uzerını gece acık buluyorum sureklı ve yatakta farklı sekılde uyuyo oluyo pozısyon olarak dun gece sadece bır sefer sut verdım gece ıkıncı sefer kalktı sut dedı ve su verdım bıraz mızmızlandı ve uyudu sabah sekızbucuk da verdım sut bıre ındırdım sanırım olacak gıbı yorumlarınız ıcın saolun
oğlum 4,5 yaşına geldi hala üstünde yorgan tutmaz..engellemeyezsiniz ki..isterseniz sadece ayaklar dışarda üstünü örtün bir nebze daha fazla kalıyor üstünde yorgan:)
bence onun artık çocuk olduğunu ve bebeklikten çıktığını kabul etmelisiniz öncelikle..az önce de yazmıştım,yaşadığımız çoğu şeyi biz anneler aklımızda büyüttüğümüz için olmuyor.çocuklar çabuk adapte oluyorlar aslında..yapamaz edemez dediklerimizi çabukça öğreniyorlar..
üstünü açsa da hasta olmaz merak etmeyin,onların metabolizması bizden çok farklı..ne kadar daha aynı yatakta devame debilrsiniz ki?

Ben 10 aylık oğlum için bile gece beslenmeyi kesmeyi düşünüyorum hem adam akıllı uyumuyo hem de dişleri çıkmaya başlıyo çürüme olurmuş ankaraya gidip gelelim zaten 1 yaşına gelmiş olacak temelli kesicem gece emzirmeyi

ben sadece diş çürümesine neden olduğunu biliyodum orta kulak iltihabı bronşit reflü falan yeni öğrendim bu açıdan benim için çok faydalı bi konu oldu deneyimli annelere teşekkür ederim

bu durumda mesela kıyafet seçmesine izin vermeyin..ben büyüdüm derse,büyük çocuklar biberon kullanmaz diyin..seçim yapmak zorunda kalsın...
bu arada bir süre nesquick deneyebilrsiniz..biberonu bırakınca sütten soğuyabilir.renkli bardak ve çikolatalı sütle çözüm bulabilrsiniz..

birazda üzerine düşmeme nedenim süt içmeye devam etmesiydi...kuzenim 2 yaşındaki kızına biberonu kırıp vermedi ve çocuk artık süt içmemeye başlamıştı..bu arada benim kızımdan 1.5 yaş büyük oluyor şu an 6 yaşında ve süt içmiyor..dediğim gibi çocukluğumdan beri süt içerim çok da severim özellikle kız çocuklarının ileri de kemik erimesi sorununa karşı süt içmesi gerektiğine inanıyorum ben de sütü bırakmasın diye biberona göz yumdum açıkçası

birazda üzerine düşmeme nedenim süt içmeye devam etmesiydi...kuzenim 2 yaşındaki kızına biberonu kırıp vermedi ve çocuk artık süt içmemeye başlamıştı..bu arada benim kızımdan 1.5 yaş büyük oluyor şu an 6 yaşında ve süt içmiyor..dediğim gibi çocukluğumdan beri süt içerim çok da severim özellikle kız çocuklarının ileri de kemik erimesi sorununa karşı süt içmesi gerektiğine inanıyorum ben de sütü bırakmasın diye biberona göz yumdum açıkçası
anlıyorum sizi:)
pipetli bardaklarla başlayabilrsiniz.sevdiği çizgifil kahramanı falan varsa onun rsimleri olanlarla falan.özendirici olmak adına..
süt olmazsa,yoğurt olur peynir olur. ayrıca biberonu bırakınca bir süre süt içemyebilir.üstüne gitmeyin.zamanla düzelir..

Gece beslenmesini hemen kesin derim. Gerçekten sağlık sorunlarına yol açıyor. Aynı zamanda sizin de uyku ve normal olarak ruh sağlığını etkiliyor. 15 aylık oğlum akşam 9 da uyurken sütünü içer uyur ve sabah 7 ye kadar asla bir şey istemez. Siz de yavaş yavaş bıraktırma alıştırmalarına başlayın. Bir de naçizane tavsiyem Yaşar KURU hocayı takip edip, yazılarını araştırın.

X