Alışıyor gündüz uyuduğu yerle gece uyuduğu yer ayrı olması süreci kolaylaştırır ben hep öyle yaptım faydasını da gördüm2aylık bebeğim var . Gece gündüz kavramına ne zaman başlıyoruz acaba .. şuan gündüz anakucağında uyuyo salonda gün ışığında . Gece de normal bizim oda da karanlıkta . Böyle böyle alışır mı bilemedim yada erken mi daha .. kimisi odaya götür karanlık perde de uyut diyor gündüz de kimisi de alışmaz diyor bilmiyorumvalla ..
Aslında doğru değil uyku gerilemesi olduğu dönemde zor oluyor evet ama 3 aylıkken başladığın zaman uyku düzeni oluyor ben hep öyle yaptım gece saatleri geldigi zaman uyurlar akşam 8 de gece uykusuna geçiyor hemenBence gündüz gün ışığını görsün ya. 4. Ayda bi uyku gerilemesi var o vakte kadar bir şey beklemeyin. Ondan sonra umarım güzel bir düzeniniz olur.
Ne doğru değil anlamadım ben şimdi .. gündüz gün ışığında uyuması mı . 4.ayda uyku gerilemesi derken ?Aslında doğru değil uyku gerilemesi olduğu dönemde zor oluyor evet ama 3 aylıkken başladığın zaman uyku düzeni oluyor ben hep öyle yaptım gece saatleri geldigi zaman uyurlar akşam 8 de gece uykusuna geçiyor hemen
Farklı gündüz salonda ana kucağında . Gece yatak odasında uyuyor bilmiyorumAlışıyor gündüz uyuduğu yerle gece uyuduğu yer ayrı olması süreci kolaylaştırır ben hep öyle yaptım faydasını da gördüm
Sanslısınız yani ben amuda kalktım bile ama olmadıAslında doğru değil uyku gerilemesi olduğu dönemde zor oluyor evet ama 3 aylıkken başladığın zaman uyku düzeni oluyor ben hep öyle yaptım gece saatleri geldigi zaman uyurlar akşam 8 de gece uykusuna geçiyor hemen
O uyku gerilemesini yaşarsanız allah yardımcınız olsunNe doğru değil anlamadım ben şimdi .. gündüz gün ışığında uyuması mı . 4.ayda uyku gerilemesi derken ?
Uyku gerilemesinde uyku eğitimi olmaz doğru değil oluyor 3 aylıkken başliyorum uyku eğitimine iki evladımda da gayet başarılı oldumNe doğru değil anlamadım ben şimdi .. gündüz gün ışığında uyuması mı . 4.ayda uyku gerilemesi derken ?
Uyku gerilemesi döneminde zor oluyor ama sabretmek gerek kesinlikle odadan çıkmamak ışık herhangi bi konuşma olmaması gerek bebek nasıl rahatlıyorsa o şekilde uykuya döndürmeye çalışılmalı bu bazen saatler sürüyor ama sonra alışıyor eğer o dönemde ağlıyor diye çıkarırsan düzeni bozarsan sonradan alıştırmak daha zor imkansıza yakın oluyor ben çocuklarımda hep erken başaladım şimdi 3 yaş ve 16 aylık ikisi de akşam 8 de uyuyorSanslısınız yani ben amuda kalktım bile ama olmadı
Yani şuan biz emme ve uyuma kısmında olduğu için .. 8 de salonda uyuyor kalkıyor emiyor fln ..11 gibi odaya geçiyoruz babası ile oynamalar sonra uyku modu devam .. 11 de odaya geçiş , emme uyuma falan gece 12 yi geçiyor sabaha 4-5 gibi kalkıyor emiyor , sabah 8-9 arası kalkıyor sonra rutin devam ediyor ..Uyku gerilemesi döneminde zor oluyor ama sabretmek gerek kesinlikle odadan çıkmamak ışık herhangi bi konuşma olmaması gerek bebek nasıl rahatlıyorsa o şekilde uykuya döndürmeye çalışılmalı bu bazen saatler sürüyor ama sonra alışıyor eğer o dönemde ağlıyor diye çıkarırsan düzeni bozarsan sonradan alıştırmak daha zor imkansıza yakın oluyor ben çocuklarımda hep erken başaladım şimdi 3 yaş ve 16 aylık ikisi de akşam 8 de uyuyor
Gündüz evde herhangi bir odada uyuttum akşam 8 de her uyku rutine alışana kadar duş aldırıp masaj yaptım sonra uyuttum gece uyanınca herhangi bir ışık konuşma vs olmadı odadan çıkarmadım ilk başlarda zor oluyor ama sonra bu düzene alıştılar artık duş vs aldırmasam bile saatinde yatırınca gece uykusu olduğunu anlıyor bi süre sonra zaten gündüz de beşiginde yatırdım gündüz uyku saatlerini de uyku düzeni saatinde rahat uyumasına göre bebegimi takip ederek ayarladım kaç saat uyanık olursa gece iyi uyuyor uykuya kolay geçiyor ona göre belirledimYani şuan biz emme ve uyuma kısmında olduğu için .. 8 de salonda uyuyor kalkıyor emiyor fln ..11 gibi odaya geçiyoruz babası ile oynamalar sonra uyku modu devam .. 11 de odaya geçiş , emme uyuma falan gece 12 yi geçiyor sabaha 4-5 gibi kalkıyor emiyor , sabah 8-9 arası kalkıyor sonra rutin devam ediyor ..
Siz nasıl yaptınız ? Düzeni
Bakalım bende bu aydan sonra akşam salonda uyutmayı bırakıp oda da uyumasını sağlayacağım. Salonda uyuyunca ses tv sesi falan rahatsız etmiyor bakalım odaya geçince onu arayacak mıGündüz evde herhangi bir odada uyuttum akşam 8 de her uyku rutine alışana kadar duş aldırıp masaj yaptım sonra uyuttum gece uyanınca herhangi bir ışık konuşma vs olmadı odadan çıkarmadım ilk başlarda zor oluyor ama sonra bu düzene alıştılar artık duş vs aldırmasam bile saatinde yatırınca gece uykusu olduğunu anlıyor bi süre sonra zaten gündüz de beşiginde yatırdım gündüz uyku saatlerini de uyku düzeni saatinde rahat uyumasına göre bebegimi takip ederek ayarladım kaç saat uyanık olursa gece iyi uyuyor uykuya kolay geçiyor ona göre belirledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?