- 19 Nisan 2014
- 4.372
- 12.718
sinirle üzüntü ile yazdığım için dikkat etmedim. Okumak istemeyen okumasin ne yapayım. Özellikle senin fikrinin zaten bi önemli yokİyi benimde canım böyle yorum yapmak istedi o zaman. Problem?
sevgilim diş hekimi şuan maaşı çok çok iyi orda. Türkiyede evi arabası da var hatta arabasını şuan ben kullanıyorum. Senin için gerekirse satarım senden önemli değil 1-2 sene fazla çalışırım diyor ama ben ruh hastası olduğum için buna inanmıyorum güvenemiyorum.Sevgiliniz ne iş yapıyor karşılayabilecek mi y.lisans parasını
Ben okurken ailemden maddi destek almadım haklarını yiyemem bana harcama etme demediler. Yani ailem bana biriktirmem için nakit para vermiyordu ama kredi kartım vardı ihtiyaçlarımı o sekilde karşıladım. birikmiş param çok yok. üstüne malesef ki çok para harcayan biriyim. Borsada vs para kazanıyorum az buz ama asla yüksek lisans parası etmiyor şuan 78 bin tl param var hatta parayı da söyleyeyim yani. Şuan evleniyorum ama yapacağım bir şey kalmadı artık. burs ailemin durumu iyi olduğu için alır mıyım bilmiyorum. Gittiğim ülke dubai orda özel ünilere bakıyorum hep ve öğrenci vizesi ile değil aile birleşimi yapacağım bu yüzden burs alır mıyım bilmiyorum. Benim için sorun zaten ailemin bana şuan olan tavrı. 2 aydır işsizim diye hayatı bana zehir etmeleri çünkü kafalarında benim ev hanımı olacağımı kuruyor babam sanırım. defalarca konuştum ama anlamıyor. Keşke gelecek kaygısı içinde olmasam babamın dediği gibi en azından huzurum olurdu. Uğraştığımı gördüğü halde bana böyle demesi adından yok düğününe gelmem etmem ayrıl demesi çok canımı sıkıyor. Ben de isterdim işim olsun kendi param olsun ama yok. Devlette yüksek lisans kabulü zor.kendi öğrencisini alıyorlar. Kendi hocalarım da beni istemediği için almadılar yüksek lisansa zaten istediğim alanda yok kendi okulumda. Hoca dümdüz bana sakın yüksek lisans için gelme demişti çünkü çok fazla devamsızlık yaptım çalıştığım için. Şimdi de babam gelmiş o kadar boşuna üzüldüm gibi ikinci dönem git diyor Yüksek lisans için nasıl güveneyim nasıl onun ipiyle kuyuya ineyim ki.
Babam haklı ama benim yapacağım bir şey yok. Ben ailemden artık beklenti içinde değilim. Okurken zaten çalıştım. Yüksek lisans yapmak istiyorum dedim bana destek olmayız dediler ben de tamam dedim uzatmadım. Çok kırıldım ama ne yapayım artık gram uğraşacak ruhum kalmadı. Sonra iş aradım mezun olunca alanımda bulamadım yine de ofiste bir işe girdim. Bu sefer işimi beğenmedi mesleğini yapmıyorsun diye. Ne yapayım benim elimde değil ki ben istemez miyim kendi mesleğimi yapmak o kadar emek verdim geceleri uyku girmedi gözümüze. Hepimiz çok emek verdik sadece ben değil ama olmayınca olmuyor daha fazla işsiz olmamak için çalıştım.Babanız iş sahibi olmadan evlenmenizden endişe ediyor sanırım ki anlaşılır bir durum bu. Bu endişesini de farklı şekillerde yansıtıyor gibi, sorun bu.
Ben biraz ailenizden beklentinizi fazla buldum. Evet günümüz koşullarında iş bulmak kolay değil ama çoğumuz ailemiz referans aramadan iş bulduk, vakıf üniversitelerinde ailemizin desteğiyle değil devlet üniversitelerini zorlayarak yükselik lisans yaptık. Ben en azından öyle yaptım. Bunun için de aileme kızmıyorum.
Onca sene okuduktan sonra çalışmaya başlamadan evlenmeye kalksaydım eminim babam da sizinki gibi endişelere kapılırdı. Ekonomik olarak ayaklarım yere basmadan evlilik sorumluluğuna girmemi istemezdi çünkü. Evlenirken çalışıyor olmama rağmen “ne acelen var, gez toz biraz” dedi. Kaldı ki siz daha 23 yaşındasınız.
Diğer konularınızı bilmiyorum bu arada. Atladığım bir şey varsa kusura bakmayın, sadece bu konunun verdiği izlenime göre yorum yaptım.
Birkmim yapmışsındır demene dedim tabii ki maddi destek. ama kredi kartı ile birikim yapamam.1. kredi kartı maddi destektir.
2. Sana ev, araba, traktör almışlar+kredi kartın var.
3. klinik psikoloji için tezsiz kabul öyle zor değil.
4. Daha öncede yazdım, özellerde pazarlık yapabilirdin, taksit imkanı da var.
5. Dubai'deki yükseklisans konusuna ikide bir "bilmiyorum" yazdığına göre babanın senin geleceğinle ilgili endişe etmesi haklı olduğunu gösteriyor. Çünkü burs çeşitlerine, şartlarına adam gibi bakmamışsın ve araştırmamışsın.
6. Klinik psikoloji olmasa bile akademide farklı alanda yükseklisans, bütünleşik doktora yapabilirsin.
7. Formasyon alma durumun var.
8. Psikoloji lisans öğrencisi ve mezunlarına bir sürü eğitim var. Online halde, uzaktan bile var.
Ya en kötü, dubai'deki üniversite çalışmalarındaki iş ilanlarına başvurursun. Bunları araştırırsın.
Dil sınavları var kabul alman için bunlarla uğraşırsın. Daha da kötüsü, yeni bir lisans eğitimini arsştırırsın. Ya da orda dil kursuna bakarsın.
Senin önünde bir sürü seçenek var. Sen ısrarla hiçbir şeyle uğraşmıyor oluşuna aileni bahane ediyorsun. Eyvallah, ailen zor insanlardır vs. Ama sana gereken imkanı vermişler. Sen kendi imkanlarını değerlendiremeyip, büyük ihtimal konfor alanından çıkmaya cesaret etmediğin için de bahaneler sunup duruyorsun. Bari insan "ben biraz kendime zaman tanımak istiyorum" istiyorum gibi gerçekçi şeyler söyler.
Kolay tabii. Yeterli ales ve yabancı dil puanı varsa gayet de burslu okunuyor. Çevremde vakıf üniversitelerini kazananların paralı okuyanını duymadım hiç. Sadece artık yıllar için bir miktar para veren vardı. Onun da miktarı azdı.Çok kolay herhalde yüksek lisans yapmak özelde.
Yuh! Bunun da mı AÖFü çıkmış?İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum yine açıktan
Tüm konularım dert anlatma olduğu için nasıl bir enerji verebilirim? kaldı ki evet son zamanlarda ben de kendi enerjimi beğenmiyorum düşüncelerimi beğenmiyorum zaten bu yüzden konu açıyorum dertleşmek için. Ama sanki adam öldürdüm gibi tepki alıyorum. Karşımdaki fikri gayet de dinliyorum ya bana gelmis hiçbir şey yapmıyorsun diyen var sanki tanıyor gibi. Hepiniz mezun olur olmaz iyi işlere girdiniz herhalde bi ben giremedim.Büyük ihtimal bana da saldıracaksın ama tüm konularına denk geldim çok kötü enerjin var. Yazılarını okurken hiç susmadan konuşan biri gibi canlandırıyorum ne duraklama ne nokta virgül. Baban sabit fikirdiyse sen ondan kalır yanın yok,hangi konuda fikir sorduysan milletin fikirlerini beğenmiyorsun illah muhalif olacaksın tüm yorumlara “ama” diye itirazla başlıyorsun.
Ben senin nasıl psikoloji okuduğuna şaşırıyorum sanırım uzaktan eğitimin canlı örneğisin.Bir danışman olarak karşında olmayı istemezdim çünkü hiç alakan yok okuduğun bölümle.İnsan dinlemeyi,farklı fikirlere kapalı olduğunu düşünüyorum.
Sürekli çalıştım okudum şunu yaptım bunu yaptım diye dolu dolu geçmişin varmış gibi anlatıyorsun ama içi boş.Belki orada burada üç ay beş ay çalışmışındır hiç bir yerde kalıcı olamamışın ailen de görüyordur hiç bir dikiş tutturamadığını biz buradan görüyorsak. Kusura bakma amacım seni kırmak değil ama tüm konulardaki yazılarına ben inanmıyorum mesela nedenini bilmiyorum,seni tanımıyorum bir özel takıntım yok sana karşı sadece yazılarından bana geçen bu.Sadece bu konu değil tüm konuların.
Çok tutarsızlıklar var,çelişkiler var. Diğer konuda yazdıklarını unutuyorsun galiba yeni konu açınca. Ailemin maddi gücü çok yüksek bana şunu şunu aldı,öyle gelirlerim var böyle gelirlerim var,başka bir konuda ailem para vermiyor falan.
O bepenmediğin ailen daha ne yapsın diyeceğim de konu çok uzayacak. Üstte yazarlara verdiğin tepkiler cevaplar hiç normal değil,hem şımarıksın hem terbiyesizsin.
ortalamam 3.20 ales yds 80+. Vakıf üniversitesi yüksek lisanslarında kim ücretsiz eğitim görüyor? Zaten şuan ben Türkiyede yüksek lisans defterini kapattım. Yine de kabul almadım devletten çünkü alanım şuan çok gözde.Kolay tabii. Yeterli ales ve yabancı dil puanı varsa gayet de burslu okunuyor. Çevremde vakıf üniversitelerini kazananların paralı okuyanını duymadım hiç. Sadece artık yıllar için bir miktar para veren vardı. Onun da miktarı azdı.
Ayrıca tezsiz yüksek lisans programları da var.
Şöyle bir durum da var. Lisansüstü programlarda dersler haftada 1 veya 2 gün. Git gel yapabilirsiniz. Dersler hibritse tadından yenmez. Devamsızlık sorunu da yoktur belki.
Yuh! Bunun da mı AÖFü çıkmış?
Canım yaşından ötürü daha yumuşak yorum yaptım.Gençsin şu an oradan oraya savrulman normal,işte bilmediğin konularda yorum isteyip konu açıyorsan üstte bir kaç yazar çok güzel yorumlar yazdılar eğitimle ilgili neler yapabileceklerin hakkında,beğenmedin o zaman şöyle yapsan diye türlü türlü alternatifle geldi önüne gecenin o vakti emek harcayıp seni ciddiye alıp akıl veren yazarlara verdiğin cevaplara bak Allah aşkına bi bakTüm konularım dert anlatma olduğu için nasıl bir enerji verebilirim? kaldı ki evet son zamanlarda ben de kendi enerjimi beğenmiyorum düşüncelerimi beğenmiyorum zaten bu yüzden konu açıyorum dertleşmek için. Ama sanki adam öldürdüm gibi tepki alıyorum. Karşımdaki fikri gayet de dinliyorum ya bana gelmis hiçbir şey yapmıyorsun diyen var sanki tanıyor gibi. Hepiniz mezun olur olmaz iyi işlere girdiniz herhalde bi ben giremedim.
sadece 2kere iş değiştirdim 2020den beri. ikisinin de kendimde sebepleri vardı.dikiş tutturmak gibi bir şey yok ikisi de satış pazarlama üzerineydi ve en yüksek prime ben sahiptim. kaldı ki evet tutturmadım ne olmuş? 20li yaşların başında ne yapmak istediğimi bilmemek gayet normal. Kaldı ki ailem zaten okurken çalışmamı hiçbir zaman desteklemedi. Okuluma odaklanmam gerektiğini söylediler. Hepiniz herhal her işte çok iyi yerlere gelmişsiniz bir ben bu haldeyim yazık gerçekten. Asıl negatif enerji sizsiniz.
Ben ailem bana İSTEMEDİĞİM sürece para vermediğini söyledim o konumda. Ordan burdan gelirim var demedim sadece kira alıyorum ve borsada işlem yapıyorum öyle çok iyi paralar kazanmıyorum da. Evet ailem bana maddi zorluk yaşatmadı zaten iyi okursan şuan ailemin yüksek lisans yapmamı desteklediğini yasmisim ama benim onlara güvenimin gittiği de yazmışım. Şımarık ve terbiyesiz olduğumu da düşünmüyorum. Bama verilen üsluba göre cevap veriyorum daha ağırını hak eden var yine de oldukça normal cevap veriyorum.
Sadece ben dememişim aynı şeyi işte onu anlamıyosun. Başka yazanlarlada tartışmışsın yorum isteyip kavga etmekte güzelmiş cidden. Off neyse ya devam et.sinirle üzüntü ile yazdığım için dikkat etmedim. Okumak istemeyen okumasin ne yapayım. Özellikle senin fikrinin zaten bi önemli yok
Bence sen oku ne kötü yorumu yapmışım? Zaten hepsine cevap verdim. Ama geliyor karşımda emek harcamıyorsun yok şöylesin yok işe girip para biriktirebilirsin diyen üye var. iş görüşmesine gidince bana sigortasız olman lazım diyorlar ne yapayım ayları mı atlayayım? buna rağmen sürekli yine de iş arıyorum. Aileme de söylüyorum tanıdıkları ile konuşsunlar diye ama evleneceksin diyip kapatıyorlar. Yüksek lisans 100 bin tl geçen sene asgari ücret ne kadardı da ben başka şehirde aile desteği olmadan yaşayabilirdim? Oluru olan tavsiyelere zaten cevap verdim düzgünce. Hani ben sanki evde huzur içinde yaşıyorum da bilerek isteyerek çalışmıyorum. Öyle olsa keşke haklısınız derdim ama değil. Zaten sağlam bir psikoloji içinde değilim. Bu bir bahane asla değil ben de biliyorum. Ama işe almayanlar var gidip boynuna mı sarılayım iş verin diye. Yok ailen şunu yapmış bunu yapmış evet yaptılar bunu inkar etmiyorum ki. Ama ne yapayım bana ev araba aldılar diye ailem ne dese susayım mı? kabus gibi üstüme çöktükleri zaman gidip arabama mı sarılayım? gece gece üzülmüşüm konu açmıştım ama 1-2 kişi geliyor saçma sapan bilip bilmeden yorum yapıyor. Olabilir negatif enerjim vardır. Haksız olsam neyse de. Sanki ben ailemin boynuna yapıştım bana para verin diye.Canım yaşından ötürü daha yumuşak yorum yaptım.Gençsin şu an oradan oraya savrulman normal,işte bilmediğin konularda yorum isteyip konu açıyorsan üstte bir kaç yazar çok güzel yorumlar yazdılar eğitimle ilgili neler yapabileceklerin hakkında,beğenmedin o zaman şöyle yapsan diye türlü türlü alternatifle geldi önüne gecenin o vakti emek harcayıp seni ciddiye alıp akıl veren yazarlara verdiğin cevaplara bak Allah aşkına bi bak
Topu topu 3 sayfa canım isteyen okur verdiğin cevapları bu kadar saldırgan olma,psikologsun sen ilk özelliğin dinlemek ikinci özelliğin yargılamamak olması lazım.Umarım en kısa zamanda hayatını düzene sokarsın sıkıldım konundan çıkıyorumBence sen oku ne kötü yorumu yapmışım? Zaten hepsine cevap verdim. Ama geliyor karşımda emek harcamıyorsun yok şöylesin yok işe girip para biriktirebilirsin diyen üye var. iş görüşmesine gidince bana sigortasız olman lazım diyorlar ne yapayım ayları mı atlayayım? buna rağmen sürekli yine de iş arıyorum. Aileme de söylüyorum tanıdıkları ile konuşsunlar diye ama evleneceksin diyip kapatıyorlar. Yüksek lisans 100 bin tl geçen sene asgari ücret ne kadardı da ben başka şehirde aile desteği olmadan yaşayabilirdim? Oluru olan tavsiyelere zaten cevap verdim düzgünce.
Ben hayatımın her alanında psikolog değilim. Zaten psikolog bile değilim psikoloji mezunuyum. Sürekli bu şekilde gezemem. Saldıran sensin gelip burda. zaten dinliyorum gayet yargılama yapan ben değilim ya seans mı veriyorum burda size. Asıl yargılayan ön yargı yapan sensin. Acaba siz ne yapıyorsunuz hayatınızda da gelip bu kadar ağır şekilde beni yargılıyorsunuz. Uzaktan konuşmak herkese çok kolaydı zaten. sen ve bi kişi hariç bu kadar kötü yorum yapan kimse de yok ya. Gerçekten söylenecek çok seyim var ama susuyorum umarım benden daha içi dolu bir hayatın vardırTopu topu 3 sayfa canım isteyen okur verdiğin cevapları bu kadar saldırgan olma,psikologsun sen ilk özelliğin dinlemek ikinci özelliğin yargılamamak olması lazım.Umarım en kısa zamanda hayatını düzene sokarsın sıkıldım konundan çıkıyorum
Haklı olduğumu bir kez daha görmüş oldum.Sana ayıracak bir dakikam bile yok konundan çıkmıştım alıntı yaparak beni geri çağırmış oldun.Bir daha alıntı yapmazsan sevinirim bu mevzu uzamasın konun amacından sapmasın “hiç bir zaman psikolog olamayacak hanım”.Ben hayatımın her alanında psikolog değilim. Zaten psikolog bile değilim psikoloji mezunuyum. Sürekli bu şekilde gezemem. Saldıran sensin gelip burda. zaten dinliyorum gayet yargılama yapan ben değilim ya seans mı veriyorum burda size. Asıl yargılayan ön yargı yapan sensin. Acaba siz ne yapıyorsunuz hayatınızda da gelip bu kadar ağır şekilde beni yargılıyorsunuz. Uzaktan konuşmak herkese çok kolaydı zaten. sen ve bi kişi hariç bu kadar kötü yorum yapan kimse de yok ya. Gerçekten söylenecek çok seyim var ama susuyorum umarım benden daha içi dolu bir hayatın vardır
ıyyy girme o zaman bildirime ya. Burda bana saldırıp saldırıp gidemezsin. Sen ne iş yapıyorsun? istersem olurum istersem olmam seni alakadar etmiyor her psikoloji mezunu psikolog olmak istemiyor bunun bir sürü iş alanı var. Belli ki kendi içinde atamadığın şeyler var. sen merak etme ben şimdi senin mesaj yazmanı engelliyorum konuma. Dert etme yani. Niye bu kadar tepki verdiğini anlamıyorum gerçektenHaklı olduğumu bir kez daha görmüş oldum.Sana ayıracak bir dakikam bile yok konundan çıkmıştım alıntı yaparak beni geri çağırmış oldun.Bir daha alıntı yapmazsan sevinirim bu mevzu uzamasın konun amacından sapmasın “hiç bir zaman psikolog olamayacak hanım”.
çok doğru insan ailesine güvenmeli ama yaşanan sıkıntılar yüzünden artık onlara güvenim kalmadı. Sevgilim kocam olacak evet kocam diye ona geleceğimi emanet edemem biliyorum belki çok büyük bir hata yapıyorumInsan sevgilisine degil anne babasina sarilmali gelecek icin. Konuşmayi bilmiyorsunuz bence ailenizle yaklaşım şekliniz yanlış gibi. Zor insanlar olabilir siz tanırsınız en iyi lakin bence birazda uslup sorunu var aranizda duvari yanlis ciziyorsunuz ne olmak istediginize siz karar verirsiniz tabiki meslek olarak lakin aranizdaki baglar kopuk bunu düzeltin ailenizle
zaten haklı bulduğum için gittim kısalttım. Kimseyle de kavga etmiyorum bana gelip saçma sapan yargı dağıtanlara cevap vermeyip ne yapacağım.Sadece ben dememişim aynı şeyi işte onu anlamıyosun. Başka yazanlarlada tartışmışsın yorum isteyip kavga etmekte güzelmiş cidden. Off neyse ya devam et.