Gece gece yine babam beni sinirden çatlama noktasına getirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babanız iş sahibi olmadan evlenmenizden endişe ediyor sanırım ki anlaşılır bir durum bu. Bu endişesini de farklı şekillerde yansıtıyor gibi, sorun bu.

Ben biraz ailenizden beklentinizi fazla buldum. Evet günümüz koşullarında iş bulmak kolay değil ama çoğumuz ailemiz referans aramadan iş bulduk, vakıf üniversitelerinde ailemizin desteğiyle değil devlet üniversitelerini zorlayarak yükselik lisans yaptık. Ben en azından öyle yaptım. Bunun için de aileme kızmıyorum.

Onca sene okuduktan sonra çalışmaya başlamadan evlenmeye kalksaydım eminim babam da sizinki gibi endişelere kapılırdı. Ekonomik olarak ayaklarım yere basmadan evlilik sorumluluğuna girmemi istemezdi çünkü. Evlenirken çalışıyor olmama rağmen “ne acelen var, gez toz biraz” dedi. Kaldı ki siz daha 23 yaşındasınız.

Diğer konularınızı bilmiyorum bu arada. Atladığım bir şey varsa kusura bakmayın, sadece bu konunun verdiği izlenime göre yorum yaptım.

Sevgiliniz ne iş yapıyor karşılayabilecek mi y.lisans parasını
sevgilim diş hekimi şuan maaşı çok çok iyi orda. Türkiyede evi arabası da var hatta arabasını şuan ben kullanıyorum. Senin için gerekirse satarım senden önemli değil 1-2 sene fazla çalışırım diyor ama ben ruh hastası olduğum için buna inanmıyorum güvenemiyorum.

1. kredi kartı maddi destektir.
2. Sana ev, araba, traktör almışlar+kredi kartın var.
3. klinik psikoloji için tezsiz kabul öyle zor değil.
4. Daha öncede yazdım, özellerde pazarlık yapabilirdin, taksit imkanı da var.
5. Dubai'deki yükseklisans konusuna ikide bir "bilmiyorum" yazdığına göre babanın senin geleceğinle ilgili endişe etmesi haklı olduğunu gösteriyor. Çünkü burs çeşitlerine, şartlarına adam gibi bakmamışsın ve araştırmamışsın.
6. Klinik psikoloji olmasa bile akademide farklı alanda yükseklisans, bütünleşik doktora yapabilirsin.
7. Formasyon alma durumun var.
8. Psikoloji lisans öğrencisi ve mezunlarına bir sürü eğitim var. Online halde, uzaktan bile var.

Ya en kötü, dubai'deki üniversite çalışmalarındaki iş ilanlarına başvurursun. Bunları araştırırsın.

Dil sınavları var kabul alman için bunlarla uğraşırsın. Daha da kötüsü, yeni bir lisans eğitimini arsştırırsın. Ya da orda dil kursuna bakarsın.

Senin önünde bir sürü seçenek var. Sen ısrarla hiçbir şeyle uğraşmıyor oluşuna aileni bahane ediyorsun. Eyvallah, ailen zor insanlardır vs. Ama sana gereken imkanı vermişler. Sen kendi imkanlarını değerlendiremeyip, büyük ihtimal konfor alanından çıkmaya cesaret etmediğin için de bahaneler sunup duruyorsun. Bari insan "ben biraz kendime zaman tanımak istiyorum" istiyorum gibi gerçekçi şeyler söyler.

Babam haklı ama benim yapacağım bir şey yok. Ben ailemden artık beklenti içinde değilim. Okurken zaten çalıştım. Yüksek lisans yapmak istiyorum dedim bana destek olmayız dediler ben de tamam dedim uzatmadım. Çok kırıldım ama ne yapayım artık gram uğraşacak ruhum kalmadı. Sonra iş aradım mezun olunca alanımda bulamadım yine de ofiste bir işe girdim. Bu sefer işimi beğenmedi mesleğini yapmıyorsun diye. Ne yapayım benim elimde değil ki ben istemez miyim kendi mesleğimi yapmak o kadar emek verdim geceleri uyku girmedi gözümüze. Hepimiz çok emek verdik sadece ben değil ama olmayınca olmuyor daha fazla işsiz olmamak için çalıştım.
Yani yüksek lisans kabul almıyorum belki ilk denemeden pes etmemem lazım ama ediyorum. İş bulamıyorum atanamadım bile. Sevgilimle aram iyi ilişkimiz gayet güzel ve o ülke değiştirdi. Ailem bana huzur vermiyor iş bulamıyorum kendi ayaklarımın üstünde duramıyorum. Oraya gidip deneme riskine girmek zorundayım artık.
E ben zamanında çok istemiştim bana saçma sapan şeyler demiş hevesimi kırmış. yüksek ortalama ile 3 senede bitirmeme rağmen hala beni küçük görüyor. Sonra evlenme kararı alıyorum tamam git yap bu kadar basit değil bu. Gerçekten sıkıldım bunaldım. Her şeyde ben suçluyum babama göre. Sürekli günah keçisi ilan ediliyorum. Ben zaten mutsuzlukla boğuluyorum psikolojik olarak sağlıklı değilim ilaç bırakmaya çalışıyorum. Takıntılarım var düşüncelerimde boğuluyorum bana destek değil köstek oluyorlar 2 ay işsiz kaldım diye beni gelecek planı olmayan tek derdi Saçı olan biri ilan etti. cevap vermiyorum kavga etmemeye çalışıyorum. saatler sonra odama geliyor laf sokuyor. yetmiyor mesaj atıyor. Ne yapsam suç işe girsem suç yüksek lisans yapmak istesem suç evlenmek istesem suç aileme ağzımla kuş tutmam lazım sanırım

Birkmim yapmışsındır demene dedim tabii ki maddi destek. ama kredi kartı ile birikim yapamam.
Bana ev araba aldılar traktör benim ne işime yarayabilir? benim üstüme olma sebebi çok farklı. Ben ailemden ev beklemedim araba hiç beklenmedim. İstediler aldılar sağolsunlar. ne yapayım yani ev araba var diye bana hayatı zehir etmiş olmuyorlar mı?
Özelde nasıl pazarlık yapabilirim? ailem bana DESTEK OLMAYACAĞINI söylüyorken ben nasıl gidip cesaret edebilirim? Benim şehrimde özel yok yani gidip düzenimi oluşturmam lazım. Çok kolay herhalde yüksek lisans yapmak özelde. 100 bin tl nasıl bulabilirim? o zaman birikimim bu kadar yoktu bile. Zaten ailem şuan git yap diyor ama artık onlara güvenmiyorum.
Mayıs ayında gideceğim dubaiye. Öyle kolay değil o kabul durumu. bilmiyorum dediğim sey çalışmak para biriktirmek. Zaten 2 aydır işsizim.
Zaten psikoloji eğitimlerimi alıyorum ama kafamda KLİNİK YOK. onun dışında iş ile ilgili eğitim alıyorum dedim zaten. Her şey bir anda olmuyor. Ailemi bahane etmiyorum ki sadece yüksek lisans için söylüyorum. İş bulamıyorum 2 aydır çalışmıyorum sadece. aralıkta işten ayrıldım. Kim mezun olur olmaz iş buluyor ben bulamadım. Herhalde sadece ben varım bulamayan. Ne yapayım iş görüşmesine de gidiyorum ya elimde değil gerçekten değil. Zaten iş görüşmesine sordukları ilk soru evlilik düşünüyor musun? Ya da biz genç almayı tercih etmiyoruz. Küçük bir yerdeyim zaten çok iş imkanı da yok. Kendime zaman ayıramıyorum huzurlu bir ev ortamında da değilim. Konfor alanımdan çıktım geldim ailemin evine. Zaten benim evim ayrıydı. ne yapayım? gerçekten ben çok mu mutluyum bu şekilde hayatım burnumdan gelirken. Evde hiçbir şey yapmıyorum tüm gün aynı babam var evde çalışmıyor. Evlenme kararı alıyorum onu bile burnumdan getiriyor. yani keşke hepimiz mezun olur olmaz iş bulabilsek. Ama olmuyor bazı şeyler için zaman gerekiyor. Zaten ikinci lisans okuyorum hatta 3. Yönetim bilişim sistemleri mezunuyum açıktan şimdi de İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum yine açıktan. formasyon psikoloji öğrencileri için kaldırıldı. çok biliyorsun ama.kaç yaşındasın? oldukça merak ediyorum çünkü yaşıtım birinin bunu demeyeceğini çok iyi biliyorum. Aynı babam kafası sende de var bir siz biliyorsunuz her şeyi. Kendime zaman ayıracak tatil yapacak bir durumda değilim. Keşke öyle olsa çok istedim. 2020den beri çalışıyorum. Şimdi de yolumu bulmaya çalışıyorum ama bunu kimse anlamıyor. Ben istemez miyim acaba işim olsun. İşsizlik beni nasıl mutlu edebilir?

Son düzenleme:
Çok kolay herhalde yüksek lisans yapmak özelde.
Kolay tabii. Yeterli ales ve yabancı dil puanı varsa gayet de burslu okunuyor. Çevremde vakıf üniversitelerini kazananların paralı okuyanını duymadım hiç. Sadece artık yıllar için bir miktar para veren vardı. Onun da miktarı azdı.

Ayrıca tezsiz yüksek lisans programları da var.

Şöyle bir durum da var. Lisansüstü programlarda dersler haftada 1 veya 2 gün. Git gel yapabilirsiniz. Dersler hibritse tadından yenmez. Devamsızlık sorunu da yoktur belki.

İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum yine açıktan
Yuh! Bunun da mı AÖFü çıkmış?

Büyük ihtimal bana da saldıracaksın ama tüm konularına denk geldim çok kötü enerjin var. Yazılarını okurken hiç susmadan konuşan biri gibi canlandırıyorum ne duraklama ne nokta virgül. Baban sabit fikirdiyse sen ondan kalır yanın yok,hangi konuda fikir sorduysan milletin fikirlerini beğenmiyorsun illah muhalif olacaksın tüm yorumlara “ama” diye itirazla başlıyorsun.
Ben senin nasıl psikoloji okuduğuna şaşırıyorum sanırım uzaktan eğitimin canlı örneğisin.Bir danışman olarak karşında olmayı istemezdim çünkü hiç alakan yok okuduğun bölümle.İnsan dinlemeyi,farklı fikirlere kapalı olduğunu düşünüyorum.
Sürekli çalıştım okudum şunu yaptım bunu yaptım diye dolu dolu geçmişin varmış gibi anlatıyorsun ama içi boş.Belki orada burada üç ay beş ay çalışmışındır hiç bir yerde kalıcı olamamışın ailen de görüyordur hiç bir dikiş tutturamadığını biz buradan görüyorsak. Kusura bakma amacım seni kırmak değil ama tüm konulardaki yazılarına ben inanmıyorum mesela nedenini bilmiyorum,seni tanımıyorum bir özel takıntım yok sana karşı sadece yazılarından bana geçen bu.Sadece bu konu değil tüm konuların.
Çok tutarsızlıklar var,çelişkiler var. Diğer konuda yazdıklarını unutuyorsun galiba yeni konu açınca. Ailemin maddi gücü çok yüksek bana şunu şunu aldı,öyle gelirlerim var böyle gelirlerim var,başka bir konuda ailem para vermiyor falan.
O bepenmediğin ailen daha ne yapsın diyeceğim de konu çok uzayacak. Üstte yazarlara verdiğin tepkiler cevaplar hiç normal değil,hem şımarıksın hem terbiyesizsin.

Tüm konularım dert anlatma olduğu için nasıl bir enerji verebilirim? kaldı ki evet son zamanlarda ben de kendi enerjimi beğenmiyorum düşüncelerimi beğenmiyorum zaten bu yüzden konu açıyorum dertleşmek için. Ama sanki adam öldürdüm gibi tepki alıyorum. Karşımdaki fikri gayet de dinliyorum ya bana gelmis hiçbir şey yapmıyorsun diyen var sanki tanıyor gibi. Hepiniz mezun olur olmaz iyi işlere girdiniz herhalde bi ben giremedim.
sadece 2kere iş değiştirdim 2020den beri. ikisinin de kendimde sebepleri vardı.dikiş tutturmak gibi bir şey yok ikisi de satış pazarlama üzerineydi ve en yüksek prime ben sahiptim. kaldı ki evet tutturmadım ne olmuş? 20li yaşların başında ne yapmak istediğimi bilmemek gayet normal. Kaldı ki ailem zaten okurken çalışmamı hiçbir zaman desteklemedi. Okuluma odaklanmam gerektiğini söylediler. Hepiniz herhalde her işte çok iyi yerlere gelmişsiniz bir ben bu haldeyim yazık gerçekten. Asıl negatif enerji sizsiniz.
Ben ailem bana İSTEMEDİĞİM sürece para vermediğini söyledim o konumda. Ordan burdan gelirim var demedim sadece kira alıyorum ve borsada işlem yapıyorum öyle çok iyi paralar kazanmıyorum da. Evet ailem bana maddi zorluk yaşatmadı zaten iyi okursan şuan ailemin yüksek lisans yapmamı desteklediğini yasmisim ama benim onlara güvenimin gittiği de yazmışım. Şımarık ve terbiyesiz olduğumu da düşünmüyorum. Bama verilen üsluba göre cevap veriyorum daha ağırını hak eden var yine de oldukça normal cevap veriyorum. Yani ben işsizlik konusunda mutlu değilim. Yüksek lisans konusunda da mutlu değilim. işsiz kaldığım sürelerde de hep iş aradım. Geevekrn burda destek nuomaya geliyorum ama 1-2 kişi tetiklenip saçma sapan konuşuyor. Siz ne yaptınız hayatınızda acaba herhalde hepiniz en iyi okullarda okudunuz en sessiz en pozitif insanlarsınız en iyi işlerde en iyi maaşları alıyorsunuz. Pandemi olmamış işsizlik yok gibi benim suçum oldu yine işsizlik bile hadi babam 60 yaşına ona her şey olur geliyordur da burda yaş olarak genç insanlar var. ama kafaları 60 yaşında herhalde l

Son düzenleme:
ortalamam 3.20 ales yds 80+. Vakıf üniversitesi yüksek lisanslarında kim ücretsiz eğitim görüyor? Zaten şuan ben Türkiyede yüksek lisans defterini kapattım. Yine de kabul almadım devletten çünkü alanım şuan çok gözde.
Evet ankara üniversitesinde uzaktan eğitim seçeneği var.

Canım yaşından ötürü daha yumuşak yorum yaptım.Gençsin şu an oradan oraya savrulman normal,işte bilmediğin konularda yorum isteyip konu açıyorsan üstte bir kaç yazar çok güzel yorumlar yazdılar eğitimle ilgili neler yapabileceklerin hakkında,beğenmedin o zaman şöyle yapsan diye türlü türlü alternatifle geldi önüne gecenin o vakti emek harcayıp seni ciddiye alıp akıl veren yazarlara verdiğin cevaplara bak Allah aşkına bi bak

Bence sen oku ne kötü yorumu yapmışım? Zaten hepsine cevap verdim. Ama geliyor karşımda emek harcamıyorsun yok şöylesin yok işe girip para biriktirebilirsin diyen üye var. iş görüşmesine gidince bana sigortasız olman lazım diyorlar ne yapayım ayları mı atlayayım? buna rağmen sürekli yine de iş arıyorum. Aileme de söylüyorum tanıdıkları ile konuşsunlar diye ama evleneceksin diyip kapatıyorlar. Yüksek lisans 100 bin tl geçen sene asgari ücret ne kadardı da ben başka şehirde aile desteği olmadan yaşayabilirdim? Oluru olan tavsiyelere zaten cevap verdim düzgünce. Hani ben sanki evde huzur içinde yaşıyorum da bilerek isteyerek çalışmıyorum. Öyle olsa keşke haklısınız derdim ama değil. Zaten sağlam bir psikoloji içinde değilim. Bu bir bahane asla değil ben de biliyorum. Ama işe almayanlar var gidip boynuna mı sarılayım iş verin diye. Yok ailen şunu yapmış bunu yapmış evet yaptılar bunu inkar etmiyorum ki. Ama ne yapayım bana ev araba aldılar diye ailem ne dese susayım mı? kabus gibi üstüme çöktükleri zaman gidip arabama mı sarılayım? gece gece üzülmüşüm konu açmıştım ama 1-2 kişi geliyor saçma sapan bilip bilmeden yorum yapıyor. Olabilir negatif enerjim vardır. Haksız olsam neyse de. Sanki ben ailemin boynuna yapıştım bana para verin diye.

Son düzenleme:
Topu topu 3 sayfa canım isteyen okur verdiğin cevapları bu kadar saldırgan olma,psikologsun sen ilk özelliğin dinlemek ikinci özelliğin yargılamamak olması lazım.Umarım en kısa zamanda hayatını düzene sokarsın sıkıldım konundan çıkıyorum

Ben hayatımın her alanında psikolog değilim. Zaten psikolog bile değilim psikoloji mezunuyum. Sürekli bu şekilde gezemem. Saldıran sensin gelip burda. zaten dinliyorum gayet yargılama yapan ben değilim ya seans mı veriyorum burda size. Asıl yargılayan ön yargı yapan sensin. Acaba siz ne yapıyorsunuz hayatınızda da gelip bu kadar ağır şekilde beni yargılıyorsunuz. Uzaktan konuşmak herkese çok kolaydı zaten. sen ve bi kişi hariç bu kadar kötü yorum yapan kimse de yok ya. Gerçekten söylenecek çok seyim var ama susuyorum umarım benden daha içi dolu bir hayatın vardır

Haklı olduğumu bir kez daha görmüş oldum.Sana ayıracak bir dakikam bile yok konundan çıkmıştım alıntı yaparak beni geri çağırmış oldun.Bir daha alıntı yapmazsan sevinirim bu mevzu uzamasın konun amacından sapmasın “hiç bir zaman psikolog olamayacak hanım”.

ıyyy girme o zaman bildirime ya. Burda bana saldırıp saldırıp gidemezsin. Sen ne iş yapıyorsun? istersem olurum istersem olmam seni alakadar etmiyor her psikoloji mezunu psikolog olmak istemiyor bunun bir sürü iş alanı var. Belli ki kendi içinde atamadığın şeyler var. sen merak etme ben şimdi senin mesaj yazmanı engelliyorum konuma. Dert etme yani. Niye bu kadar tepki verdiğini anlamıyorum gerçekten yazık sana. çok önemli işlerine de devam et. en azından ben işsizliğimi dert ediyorum. Yok öyle ben yargılarım ama sen psikologsun bana böyle cevap veremezsin bilmem ne.

Insan sevgilisine degil anne babasina sarilmali gelecek icin. Konuşmayi bilmiyorsunuz bence ailenizle yaklaşım şekliniz yanlış gibi. Zor insanlar olabilir siz tanırsınız en iyi lakin bence birazda uslup sorunu var aranizda duvari yanlis ciziyorsunuz ne olmak istediginize siz karar verirsiniz tabiki meslek olarak lakin aranizdaki baglar kopuk bunu düzeltin ailenizle

çok doğru insan ailesine güvenmeli ama yaşanan sıkıntılar yüzünden artık onlara güvenim kalmadı. Sevgilim kocam olacak evet kocam diye ona geleceğimi emanet edemem biliyorum belki çok büyük bir hata yapıyorum Aramızdaki bağlar hiçbir zaman düzelmiyor malesef. Yani babam ağzımda giden dişime üzülüyor ama psikolojimi hiç düşünmüyor. Bie anda böyle opmadi hiçbir şey biraz ben suçluyum biraz onlar beni idare edemedi. Çok korkuyorum zaten kendi ailemle böyleyim ya ilerde kocam da ailem gibi olursa diye ama gerçekten çarem kalmadı 2 ayda iliğim kemiğim kurudu. Onlara göre her şey çok basit kpssye girip atanmak yüksek lisans yapmak işe girmek. İnsanın ailesi bile böyleyse burdaki yorumlara zaten şaşırmamak lazım Dün gece durup dururken düğününe gelmem diyen babam sabah geliyor bana ne zaman ölçü alacaksın fotoğraflarda dişsiz mi kalacaksın diyor yani ne diyim ki. sabrede sabrede resmen kahrımdan ölmeme az kaldı üstüne gerçekten hassas biriyim maalesef ki.

Reactions: Cac
Sadece ben dememişim aynı şeyi işte onu anlamıyosun. Başka yazanlarlada tartışmışsın yorum isteyip kavga etmekte güzelmiş cidden. Off neyse ya devam et.
zaten haklı bulduğum için gittim kısalttım. Kimseyle de kavga etmiyorum bana gelip saçma sapan yargı dağıtanlara cevap vermeyip ne yapacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…