Gece gece yine babam beni sinirden çatlama noktasına getirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşi yurtdışında bulun.Siz kendi imkanlarınızla yapın.Bu ekonomik kriz de iş bulmak da zor artık.

Psikoloji mezunuyum. şuan veri iş analitiği üzerine eğitim almaya çalışıyorum kendimce. Hatta bir şirketten kabul aldım uzaktan olduğu halde İstanbula taşınmamı istediler. Sonra staj var bir sürü imkan babama diyorum ki konuş belki referans bulurum deneyim olur tamam tamam diyor konuşmuyor. 2 aydır işsizim iş görüşmesinde bana 3-6 ay işsiz olman lazım dediler 3 kere. artık doğru mu beni mi yetersiz buldular bilmiyorum. Zaten illa yüksek lisans yapacağım diye bir şey yok ama okurken çok istiyordum. Ailem destek olmayız dediğinde tamam dedim uzatmadım. çalışıyordum yine gittim iş buldum bu sefer işimi beğenmediler. kpssye girdim atamada sınırda kaldım benim 87 puanım atanan kişi 87 küsur. Aslında sadece evlilik belli. Yani benim kafamda 2024 gibi evlenmek vardı ama böyle olduğu sürece evlenmek en doğru karar gibi. düğün salonu bile belirlendi. Buna rağmen bana geliyor geleceğini düşünmüyorsun diyor sanki elimde gibi.

Yaşınız kaç bu arada ? İyi biriyse evlenin.

Gerçekten öyle artık ailemin bana yük olduğuna karar verdim. Bakınca dışardan ailem sıkıntısız bana destekçi gibi ama değiller. Çok sıkıntılı bir çocukluk geçirdim bir şekilde affettim. Zaten aileme de çok bağlı biriyim malesef ki. Artık kavga bile etmiyoruz. Gerçekten ben kendimi çok üzüyorum evleneceğim kendimi çocuk gelin gibi hissediyorum Sanki herkesin hayatı rayında ben böyleyim gibi. 2-3 sene işsiz kalanlar var ben 2 ayda ruhumu kaybettim ya. Önceden ilişkilerim lay lay lom olduğu için ciddiye almıyor umursamıyorlardı. Evleneceğim için şimdi her gün laf sokuyor bana. Tamam bana yüksek lisans yaptırmak zorunda değil evet biliyorum teklif ettim kabul etmedi. Ama benim hevesimi o kadar kırdı ki resmen paramparça etti ondan sonra gelmiş tamam yap diyor çünkü yüksek lisansa kabul almak çok kolay ya. Benim yazın düğünüm var ikinci dönem başvuru yap diyor. evleneceğim diyince senin derdin bu herkes geleceğini düşünür sen bunu. oyuncak mıyım ben ya. Kardeşimi lise okurken yanında olmadığım için de sen nasıl bir ablasın diyordu. Bunun da dibini görür müyüm bilmiyorum. Tamam diyorum en azından ilişkim normal ama her şey olabilir ya her şey. Ailem böyle olduğu için sevgilime de güven sıkıntısı yaşıyorum. ailesi ne yaparsa arkasında kötü niyet arıyorum. Hiçbir zaman çocuk olamadım zaten hep bir şekilde ailemin yükü vardı. Tek istediğim iç huzur. üstüne ilaç bırakıyorum beni alt üst etti. Gerçekten evde susuyorum sürekli susuyorum kavga etmemek için ama onlar beni kudurtuyor

zaten evleniyorum her şey hazır. ben 23üm sevgilim 30. ama her şey evlenip gitmek değil. Evlenince hiçbir şey düzelmiyor yani. Ailem zaten evleniyorum diye bana triplerde.
İşinizi bulmadan,düzeninizi kurmadan kesinlikle evlenmeyin.

İşi yurtdışında bulun.Siz kendi imkanlarınızla yapın.Bu ekonomik kriz de iş bulmak da zor artık.
Şimdi zaten bu şekilde olacak yani gideceğim evleneceğim yüksek lisans olursa part time iş bulacağım. ama yüksek lisans çok pahalı 30-50 bin dolarlardan konuştuk. Sevgilim ne olursa olsun ben öderim diyor senin küçük olduğunu biliyorum diyor. ama ben bu sefer ailesini dert ediniyorum şimdi benim ailemin durumu iyi biliyorlar yani. dicekler arkamdan gitti orda kendini okutturuyor. Benim akrabalarım da aynı şekilde annem babam bile böyle düşünüyo ya. Sevgilinin parasına güveniyorsun diyor babam bana. Ülke hali malum ne yapayım? Bana ailem başta destek olduğunu söylemiş olsaydı böyle olmazdı. benim hevesim kırılmış düğün kararı almışım bana gelmiş başvuru yap diyor. başvuru yapmam demek ayrılmam demek çocuk oyuncağı mı bu çünkü sevgilimle çok konuştuk bunu şimdi ben gidip ona yüksek lisans yapıcam tcde diyemem. Gerçekten ben kendim çalışmıyor olsam babama hak vereceğim. çalışmayacağım ev hanımı olacağım desem yine babama hak vereceğim. O da beni düşünüyor biliyorum ama ben onun dengesiz tavırlarından bıktım ya.

Part time değil full time iş bulun yurtdışında.Para biriktirin.Sonra yüksek lisansa başvurursunuz.Belki de daha iyi şartlarda,seveceğiniz,yükselebileceğiniz başka bir iş bulursunuz.Yüksek lisans bile yapmak istemezsiniz.

Gözlerimizin ne suçu var gerçekten? Bu kadar uzun yazmaya gerek var mıydı? Okuyamadım vala.

İşinizi bulmadan,düzeninizi kurmadan kesinlikle evlenmeyin.
ama bulamıyorum. İş bulsam bile taşınacağım sevgilim yurtdışında yaşıyor. Ben de isterdim iş bulmak kendi düzenimi oluşturmak ama olmuyor 2 ayda ruhumu emdiler. çalışırken de işimi beğenmiyordu maaşı beğenmiyordu. Babam istiyor ki ben seans başı 500-600 alayım ama öyle olmuyor. Yüksek lisans yapmam lazım önce e yapamıyorum. Şimdi bana diyor tamam yap ama geç kaldı söylemekte. Gerçekten odama gelip kabus gibi üstüme çöküyor. Ben de artık ne yapayım en azından giderim orda düzenim olur hem parası daha değerli diyorum. Evde de boş durmuyorum eğitim alıyorum farklı alanda. Çünkü kendi alanımda orda iş bulamam biliyorum. o alanda staj bulmama yardım et diyorum etmiyor. Ne yapayım anlamadım Gerçekten çarem yok iki ucu kötü değnek.

Gideceğin ülkede burs imkanı yok mu yükseklisans için? Mutlaka vardır. Üstelik yurtdışında farklı alanlarda da yikseklisans yapma şansın var. Ve yükseklisansını illa istanbul'da yapmak zorunda değilsin, eskişehir bursa var illa farklı şehir olacaksa. Üzerine ev, araba, traktör olduğunu yazıyorsun, ki ailenden destek gördüğüne mutlaka birikmiş paran vardır. Ki özelde burs, pazarlık, taksit durumu var. Devleti de zorlayabilirsin çalışıp.

okuma başına silah mı dayandı? ne yapayım yani okumadıysan?
Evet o yüzden okumadım zaten tam üstüne bastın.
Ama sen okunsun,yorum yapılsın diye konu açıyosun ya hani buraya. Az mantık.
Gereksiz detayları es geçip,bütün secereni dökmek yerine özet geçsen,paragraflara ayırsan daha çok okunur belki. Bak bir kaç kişi daha demiş çok uzun diye.

bilmiyorum olabilir her şey olabilir. Hiçbir şeyi bilmiyorum yaşam ne getirir götürür. Zaten bu belirsizlik beni üzüyor üstüne babam kabus gibi üstüme gelip duruyor ya. intihar edeyim istiyor herhalde. Babam 62-63 yaşında ve çok sabit fikirli birisi. yaşından mı bilmiyorum artık böyle delirdi.

canım böyle yazmak istedi.

Ben okurken ailemden maddi destek almadım haklarını yiyemem bana harcama etme demediler. Yani ailem bana biriktirmem için nakit para vermiyordu ama kredi kartım vardı ihtiyaçlarımı o sekilde karşıladım. birikmiş param çok yok. üstüne malesef ki çok para harcayan biriyim. Borsada vs para kazanıyorum az buz ama asla yüksek lisans parası etmiyor şuan 78 bin tl param var hatta parayı da söyleyeyim yani. Şuan evleniyorum ama yapacağım bir şey kalmadı artık. burs ailemin durumu iyi olduğu için alır mıyım bilmiyorum. Gittiğim ülke dubai orda özel ünilere bakıyorum hep ve öğrenci vizesi ile değil aile birleşimi yapacağım bu yüzden burs alır mıyım bilmiyorum. Benim için sorun zaten ailemin bana şuan olan tavrı. 2 aydır işsizim diye hayatı bana zehir etmeleri çünkü kafalarında benim ev hanımı olacağımı kuruyor babam sanırım. defalarca konuştum ama anlamıyor. Keşke gelecek kaygısı içinde olmasam babamın dediği gibi en azından huzurum olurdu. Uğraştığımı gördüğü halde bana böyle demesi adından yok düğününe gelmem etmem ayrıl demesi çok canımı sıkıyor. Ben de isterdim işim olsun kendi param olsun ama yok. Devlette yüksek lisans kabulü zor.kendi öğrencisini alıyorlar. Kendi hocalarım da beni istemediği için almadılar yüksek lisansa zaten istediğim alanda yok kendi okulumda. Hoca dümdüz bana sakın yüksek lisans için gelme demişti çünkü çok fazla devamsızlık yaptım çalıştığım için. Şimdi de babam gelmiş o kadar boşuna üzüldüm gibi ikinci dönem git diyor Yüksek lisans için nasıl güveneyim nasıl onun ipiyle kuyuya ineyim ki.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…