• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece gece gelen telefon...

Kayınbabanin yaptığında çok şey var. Fazla iyi niyetli gördüm seni.
Bunun bir üst versiyonu da çocuk yok mu cocuk yapın diye darlamak. Onun daha üst versiyonları da var .
Hafiften sert mi çıksanız? Zaten üzülüyorsunuz milletle uğraşmayın bence bu durumda.
Insallah tez zamanda evladıniz olur. Sağlıklı sihhatli iyi huylu zeki güzel bir evlat nasip etsin Rabbim.
Daha üst versiyonu bizimki gibi bir torun veremediniz bize denmesi

Yani daha bir yıllık evlisiniz fazla abartmışsın , ölüm haberi aldın zannettim. Arkadaşın da kraliyet ailesinin soyunu devam ettirecek sanırım, gece yarısı müjde verdiğine göre. Demek ki siz arkadaş grubu olarak çocuk meselesini fazlaca önemsiyorsunuz. Eşinde azospermi varmış sevin. Neden biliyor musun? En azından sebep belli. Birçok kişinin yaşadığı sebepsiz infertilite çok daha kötü. Ben de evliliğin 4. yılından sonra çocuk sahibi oldum tüp bebeğe karar verdiğimizde hamile kaldım. Ama sen daha ilk yıldan kendini bu kadar yıpratırsan tedavi süreciniz uzar

1 yıllık evlilikte çevreniz ve siz acaba fazla mı abarttınız? 12 senelik evliyim. olmadı olamadı. ama n eşim ve ben ne çevremiz bu kadar depresyon yapmadık ya hu. denedik olmadı napak ölek mi :KK49: daha vücudunuz yeni yeni birbirinize alışıyor sabır az daha. bunun aşılaması var tüp bebeği var.babannesi babası da başka uğraşlar bulsunlar kendilerine... e bi zahmet sizde...

Olacak bunlar,yapıcak bısey yok. Icını karartmadan sız evlılıgınıze bakın.
Benım azospermia sebebli ilk cocugum 3. tüp bebek denemesinde oldu.
Evet cok uzucu ama onun ıcın deger. Iyı kı bu yollardan gecmısım anne olurken, tum hayatımı degıstırdı gordugum tedavıler ve gosterdıgım sabır

Eşinin boş karnını sevmesi bile fazlasıyla strese sokar bence seni onun bu kadar çok istemesi bile bi baskı aslında. Birbirinizi stres anlamında gaza getiriyormuşsunuz gibi geldi.

Kadın doğum doktorum “ben hamilelik süresince folik asiti her hastama vermiyorum onun varlığı hergün kullanımı bile inanılmaz stres yapıyor bazı gebe adaylarında “ demişti. Bir yıl o kadar erken ki böyle gerilmek amanın da intihanmış vs vs diye strese girmek için. Şöyle bi örnek vereyim gebe kalmak için her saniye çılgınlar gibi kaygılanan bi arkadaşımın kardeşi trafik kazası geçirdi ,o ay o olay onu mahvetti 7/24 hastanedeydi resmen ve o ay hamile kaldı. Hastanede kardeşimle uğraşırken aklıma ne bebek ne gebelik geldi muhtemelen de tek beraberlikle hamile kaldım dedi. Velhasıl bu yaşadığınız stresten arınmanız lazım tedbili mekanda ferahlık vardır,yumurtlama döneminde tatile gidin mesela. Uzaklaşın herşeyden. O da iyi gelir.

Birkaç yerde keçiboynuzu kürü kullanıyorsanız havuç kürü yok diye okumuştum. Keçi boynuzu kullanıyoruz da şimdi. Onu bilemedim ama dediğiniz ilacın faydası nedir?

Kızlar ne ılac, ne vıtamın hıc bısey kullanmayın

Sızın yapacagınız sey mıkrotese ıle ıcerde sperm var mı yok mu bunu bılmek. Hormon yukseklıgı varsa ozellıkle bu kurler bu vıtamınler ters etkı yapıp, zaten yuksek olan fsh(genelde yuksek olur ki vucutta sperm uretımı yok) tavan yaptırır. Icerdekı spermlere zarar vermeyın. Azo neye baglı gelısmıs buarada, bunların hepsının arastırılması lazım...

Daha 1 yillik evlisiniz. Evlenmeden önce bile arkadaslariniz evliligin içindeydi. Ne demek onlara korunup, korunmadiginizi anlatmak. Bu çok özel bir bilgidir. Hiç kimseyede bu konuda açiklama yapmak zorunda degilsiniz. Biri bebek sorursa "hayir, düsünmüyoruz" deyin. Onlarin yaptigi terbiyesizlik.

Ki bana sorsan, bu kadar kisa süreli evlilikte sadece çoçuga odaklanmak hiç saglikli degil. Önce bir çift olmayi ögrenin. Beraber gezin, tozun. Büyük bir tartisma yasayin, tekrar barisin,.. Önce bir evlilik sancilariniz atlatin, ondan sonra çoçuk olur. Burda nice kadine doktorlar "olmaz" demis ki hamile kalip saglikli bebekleri oldu.

Azospermi ile gayette çoçuk olur. Bu konuda umduunu yitirme ama.

Vallahi bekledigim hikaye suydu esime belli etmemek icin ugrasiyorum icim cok yandi. Eski sevgilim ölmüş bir zamanlar cok sevmistik. Severek ayrildik falan. Sonra cocuk kismini gorunce ondan sonrasinda da söyle bekledim. 20 yillik evliyiz. Esim de ben de her seyi denedik olmali. Esim bu duruma kendinden kaynakli diye cok uzuluyor. O nedenle ona belli etmek istemdim. Yani bu kadar dram diline bu cumleler bekleniyor. Daha 1 senede bu kadar arabeske bagliyosaniz bilemedim:işsiz:

Konuyu okurken ödüm koptu gece yarısı ölüm haberi mi aldınız, eşiniz sizi aldatıyor da kadın mı aradı, biri kanser mi oldu vallahi ödüm koptu yaa.
Aklıma benim yaşadığım olay geldi, hamileliğimi ilk öğrendiğimde çok sevdiğim arkadaşıma haber vermiştim o anki heyecanla, “napalım??” diye cevap vermişti. Meğer arkadaş uzun zamandır deniyormuş olmuyormuş benimse haberim yoktu. Çoookkk çok kırıldım ve arkadaşı sildim hayatımdan. Yılda bir formaliteden mesajlaşırız şimdi. Sonra ben düşük yaptım onun evladı oldu normal tebrik ettim geçtim.

Size gelince İnşallah yakın zamanda hayırlı sağlıklı bir evladınız olur 🤲🏻

Insanların duygularının bu kadar hafife alınması bence hoş değil
O demek ki çok fazla derinden üzülüyor olamaz mı
Sürekli yargılama hali üzülünce bile çok üzülüyoruz diye yargılanıyoruz

Neyse

Arkadaşın korunmadığını biliyorsa bebeğin olmadığı ni da ve bunun için üzüldüğünü de biliyordur
Gecenin bi vakti aramasa daha güzel daha düşünceli davranmis olurdu

Biraz sakin olmaya çalış elinden gelenleri yapıyormuşsun arkadaşların da dediği gibi en azından sebebi belli
O sebebe yönelik çaba gösterirsin inşallah en kısa sürede yavrunuza kavuşursunuz

Insanların duygularının bu kadar hafife alınması bence hoş değil
O demek ki çok fazla derinden üzülüyor olamaz mı
Sürekli yargılama hali üzülünce bile çok üzülüyoruz diye yargılanıyoruz

Neyse

Arkadaşın korunmadığını biliyorsa bebeğin olmadığı ni da ve bunun için üzüldüğünü de biliyordur
Gecenin bi vakti aramasa daha güzel daha düşünceli davranmis olurdu

Biraz sakin olmaya çalış elinden gelenleri yapıyormuşsun arkadaşların da dediği gibi en azından sebebi belli
O sebebe yönelik çaba gösterirsin inşallah en kısa sürede yavrunuza kavuşursunuz

Bu insanlarin duygularini hafife alma degil. Bu insanlara mantik cercevesinde yol gosterme ve yaptiginin abartili oldugunu fark ettirme. Zaten buraya acilan konular da mantikli yanitlar almak icin aciliyor. 1 yil bu kadar arabesklik icin fazla evet ve bu sekilde davranmaya devam.ederse hayatini kabusa cevirecek. Insanlar da bunu fark etmesini saglamaya calisiyor. Gecenlerde esim öldü diye baslik acan arkadasimiza cogumuz gözyaslariyla cevap verdik. Ordaki aci gercekti. Ancak burdaki zamanin kisaligini dusunursek yaratilmis bir aci ve konu sahibi bu duygudan cikmali

Selamun aleykum arkadaşlar. Söze nereden başlayacağımı bilmiyorum. O kadar çok yüreğim yanıyor ki uykumdan uyanıp böylesi bir haber almamayı dilerdim.uzun yazacağım biraz kusura bakmayın şimdiden. Şu saatte kiminle dertleşeceğim? Eşime de aksettirmemeliyim. Biraz önce çok sevdiğim çok yakın olduğum bir arkadaşımın telefonuyla uyandım. Kalbim nasıl at koşturuyomuş gibi atıyo varın siz düşünün.Hamileymiş... sana ne oluyo diyebilirsiniz. Hatta kızabilirsiniz. Onun adına yemin ederim çok sevindim. Ya kendim?. Biz çok sıkı 3 arkadaşız ve her biraraya gelip konuştuğumuzda var mı yok mu konuşurduk. Ben korunmadığım için evleneceğimde malum gece için sormuşlardı korunup korunmadığımı. Ha korunuyoruz deseydim bugün bu acıyı yaşamazdım bilmiyolar nasılsa diye. Eşim azo spermi. 2 ay olmadı daha öğreneli .bu hafta kendimi hamile gördüm rüyamda. Sonra başka bi arkadaşı hamile gördüm. Eşim de beni hamile görmüş. öyle mutlu olmuştuk rüyada gördük gerçeği de olacaktır İnşaAllah diyerek. Hoş daha bişey belli değil ama insan avunmak istiyor anlarsınız. Bir de eşim o kadar çok istiyor ki onun babaannesi sormuş daha yok mu diye. Kayınbabam oyun havası oynayan bebekleri eşime gösterdi yanımda. Aslında bunda bişey yok demi? Ben böyle düşünmedim ama eşim başbaşa kalınca babam da istiyo ama diyemiyo diyerek başını ellerinin arasına aldı çok üzüldü. İçim ezildi. Nerdeyse her gün hatta evde olduğunda her zaman sanki karnımda bebek varmış gibi okşar sever içli içli gözlerimin içine bakar. Bir de çok yansıtmaz üzüntüsünü bu sadece bir kısmı bilirim. İçinde ne fırtınalar kopar.

Velhasıl eminim arkadaşım bilse bana hiç duyurmazdı bile. Ta ki ben görene kadar... ama insan üzülüyor işte telefonu kapattıktan sonra o kadar karamsarlaştım o kadar ağladım ki buraya içimi dökmek istedim. Ne olur duanızı eksik etmeyin.
Arkadaşınız size söylemese bu seferde ‘benim henüz olmadı diye söylemiyor, kıskanırım diye düşündü söylemedi, nazar değdiririm diye düşündü söylemedi’ diye düşünürdünüz. Hassas bir dönemdesinin ama kalbinizi böyle şeylerle bozmayın. Allah büyük. İsteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin🤲🏻

Selamun aleykum arkadaşlar. Söze nereden başlayacağımı bilmiyorum. O kadar çok yüreğim yanıyor ki uykumdan uyanıp böylesi bir haber almamayı dilerdim.uzun yazacağım biraz kusura bakmayın şimdiden. Şu saatte kiminle dertleşeceğim? Eşime de aksettirmemeliyim. Biraz önce çok sevdiğim çok yakın olduğum bir arkadaşımın telefonuyla uyandım. Kalbim nasıl at koşturuyomuş gibi atıyo varın siz düşünün.Hamileymiş... sana ne oluyo diyebilirsiniz. Hatta kızabilirsiniz. Onun adına yemin ederim çok sevindim. Ya kendim?. Biz çok sıkı 3 arkadaşız ve her biraraya gelip konuştuğumuzda var mı yok mu konuşurduk. Ben korunmadığım için evleneceğimde malum gece için sormuşlardı korunup korunmadığımı. Ha korunuyoruz deseydim bugün bu acıyı yaşamazdım bilmiyolar nasılsa diye. Eşim azo spermi. 2 ay olmadı daha öğreneli .bu hafta kendimi hamile gördüm rüyamda. Sonra başka bi arkadaşı hamile gördüm. Eşim de beni hamile görmüş. öyle mutlu olmuştuk rüyada gördük gerçeği de olacaktır İnşaAllah diyerek. Hoş daha bişey belli değil ama insan avunmak istiyor anlarsınız. Bir de eşim o kadar çok istiyor ki onun babaannesi sormuş daha yok mu diye. Kayınbabam oyun havası oynayan bebekleri eşime gösterdi yanımda. Aslında bunda bişey yok demi? Ben böyle düşünmedim ama eşim başbaşa kalınca babam da istiyo ama diyemiyo diyerek başını ellerinin arasına aldı çok üzüldü. İçim ezildi. Nerdeyse her gün hatta evde olduğunda her zaman sanki karnımda bebek varmış gibi okşar sever içli içli gözlerimin içine bakar. Bir de çok yansıtmaz üzüntüsünü bu sadece bir kısmı bilirim. İçinde ne fırtınalar kopar.

Velhasıl eminim arkadaşım bilse bana hiç duyurmazdı bile. Ta ki ben görene kadar... ama insan üzülüyor işte telefonu kapattıktan sonra o kadar karamsarlaştım o kadar ağladım ki buraya içimi dökmek istedim. Ne olur duanızı eksik etmeyin.
Allahim inş en yakin zamanda bir evlat nasip eder. Abiminde 6 yil olmadi tüp bebekle şimdi iki evladi var. Inş sanada en yakin zamanda olur.

Siz böyle yaptıkça daha çok stres olacaksınız ve stres yaptıkça da hamile kalmanız uzayacak

Instagram'da şule korkmaz var. eşi aynı rahatsızlığı yaşıyordu. kocaeli umuttepe Hastanesi'nde tedavileri olmuş ve bir tane dünya güzeli kızları var. araştırın bakım. tedavisi olmasa da ameliyat ile sperm toplanıp kaliteli olanları alınıyor. ve devlet hastanesi devlet ücret almıyor. sevgiler içinizi ferah tutun 🥰

Arkadaşlar teselli veren arkadaşalara da olumsuz yorum yapan arkadaşlara da çok teşekkür ederim. Her iki durum da içimi rahatlattı. Rabbim isteyen herkese en kısa sürede hayırlısıyla nasip etsin. Ben gece haberini alınca ondan böyle oldum sanırım. Asla arkadaşımı kıskandığım ya da ona kızdığım bi durum değil. Ben kendimi biliyorum. Bunun harici bazı sorunlarım da var hepsi bir böyle oldu sanırım. Tek bu yazımla beni sorgulamanız gayet normal. Çok giremiyorum teşekkür ederim

aleykümselam, hamilelerin duası kabul olur derler Rabbim inşallah tez zamanda size de bebek versin. Bilirim bebek sahibi olmak isteyip de sahip olamamak ne kadar zordur. Dua edelim bol bol Rabbimin mucizesine sığınalım inşallah. 4444 Salatı tefriciye araştırın eğer bilmiyorsanız o duayı okuyun derim ben çok inanıyorum inşallah tez zamanda güzel haberler alırsınız :KK200:

Hayırlı ise sizin de olsun inşallah.Benim içimde çocuklara karşı tek bir sevgi bile yok o yüzden sizi anlayamıyor olabilirim ama empati kurmaya çalışıyorum.Tabiki de sevdiğiniz adamdan size ait bir şey getirmek istiyorsunuz bunun için çabalayın ve her şeyin hayırlı ise isteyin.İnanın hayırlı ise çok güzel bir dilektir.Etrafa da bakmayın ve etrafa bir şey açıklamak zorunda değilsiniz

Back