• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Gece cise kaldirmalimiyim???

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Ben bu konularda biraz daha psikolojiye önem verenlerdenim. Ben olsam kaldırmazdım. Bu tür şeyleri gerekli eğitimler verildikten sonra çocuğunuz kendi kendine öğrenip uygulaması ileriki çağlarda özgüven duvarına bir taş daha eklemesi demektir.

selam kızlar.. benim oğlum 25 aylık ve tuvalet eğitiminde 5. gündeyiz durmumuz fena değil ilk iki gün gece bezledim ama 2 gündür de çıkarıyorum.. saat 10.30 gibi yatar 7.30 gibi de kalkar. ilk gece 03.30 da çişe kaldırdım yaptı. dün gece de 4te kaktım daha kuruydu ben de kaldırmayayım dedim sabah kalktığında ıslanmıştı. sizce bi kaç gece kaldırmasam sabaha kadar tutmayı öğrenir mi yoksa kaldımalımıyım bu konuda kafam karışık.. geceden ıslak uyanması onu olumsuz etkiler mi acaba?? tecrübeli annelerden yardım bekliyorum

26 aylık oğlum var ve 21 aylık ken kendiliğinden bezi istemedi ısrar etmedim ozaman gece yapmıyordu şimdi uykuya dalınca yapıyor ne yapmalıımm

kızlar bana da yardım edin lütfen 26 aylık oğlum 1 ay önce tuvalet eğitimini öğrendi.. kaçırmaları falan olmuyodu gece de kaldırmıodum arada bi kaçırıyodu gece ama o kadar.. şimdi gündüzleri önce altına biraz kaçırıyo ve ondan sonra söylüyo geceleri de aynı şekilde tam öğrendi derken böyle bi sorun oluştu ne yapmam lazım çok üzülüyorum yaa...

bu eğitime hiç başlamamış olanlara tavsiye edebilecegim önemli bir konu var, o da şu..

benim kızım 11 aylık henuz ama yaklaşık 1 aydır bezini her değiştirdiğimde klozet adaptörü aldım, ona oturtuyorum. başlarda çişşş diyordum, suyu açıyordum yapıyordu. kakasını da, ıkınmaya başladığı anda hemen bezini açıp klozete yaptırıyorum. şimdiyse dışarda olduğumuz zamanlar hariç hiç kakalı bez almıyorum ve hem çişin hem kakanın klozete yapılması gerektiğini biliyor. her oturtuşumda ya çiş yapıyor ya da kakası yoksa bile ıkınıp pırt pırt yapıyor. hiçbiri yoksa kalkmak istiyor zaten.
geçen gün de ilk defa kendi kendine emekleyerek banyoya gitti kapısını iterek açtı ve beni çagırdı. öncesinde huysuzlanmıştı, meger kakasını tuvalete yapmak istiyormuş. henuz konuşamadıgı için derdini anlatamıyor garibim..
hasılı, daha 3 aylıkken tuvalete tutanlar tanıyorum. ne kadar erken tanırsa cocuk tuvaleti o kadar iyiymiş, öyle diyorlar. ve kızım şimdi bayılıyor tuvaletini klozete yapmaya.

Back