Bebek Beslenmesi Gece beslenmesiyle ilgili yardım kızlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
Merhaba arkadaşlar 2,5 aylık bir kızım var ve gece saat 22:00 da emzirip yatırıyorum ve tekrar ememk için taaa saat sabaha karşı 04:00 te uyanıyor aradan 6 saat geçmiş oluyor sizce ben bebeğimi emzirmek için uyadırmamakla hatamı yapıyorum yani bu ara çokmu uzun gece uykusunuda bölmek istemiyorum sizler nasıl ve hangi saatlerde emzirip yatırıyorsunuz fikir ve görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler.

Kendi uyanıp istemiyorsa, o zaman gece uyuyan bir bebeğiniz var ve şanslısınız demektir :)

bebeklerde dönem dönem uyku düzeninde değişiklik oluyor, ilk ayda gece mutlaka kaldırıyoruz uyusalar bile ama daha sonraki zamanlarda eğer uykudan kalkmıyor ve gündüz de iyi besleniyor, kilo artışı normalse, gece siz de güzel güzel uyuyun bebişinizle derim ben acizane :)

benim bebeğim de uyuyordu ben kucağıma alıp ağzına verdğimde emiyor yani bence emzir canım gece 6 saat çok uzun bence ağzına ver memeyi emer zaten ben öle yaptım

bebeğinizin kilosunu gelişimini yediklerinin yeterli olup olmadığını en iyi doktorunuz bilir.en iyisi ona sormak.ama naçizane fikrim:eğer gün içinde ve akşam yatmadan önce fazlasıyla besleniyorsa hiç uyandırmayın.acıkınca nasılsa uyanır.benim kuzumda o zamanlarda bazen uzun uyuyordu.ben de bayram ediyordum valla :sm_cool:

yaaa işte bi kaç defa uyandırayım dedim uykusu bölündü diye ortalığı kopardı ve emmedide zaten

bence de uyandirmaniza gerek yok bende kizimi gec saatte emziriyorum sonra 4 yada 5 saat uyuyabiliyo zaten aciksalar kendileri kalkarlar uykusunu bölmeniz gerekmez
Allah bagislasin...

benim bebegimde dogdugundan beri o kadar uyurdu ara vermeden. ilk basta uyandirmam gerektigini düsünürdüm ama doktoru da eve gelen ebe de bebegin yemek kadar uykuya da ihtiyaci oldugunu belirttiler ve uyandirmamami tavsiye ettiler.ac olsa uyanir dediler.
gerci sütüm azdi . belki yeni bir bebegim olsa 3 saatten sonra belki alir uykuda emziririm ama sütünüz iyi bebegin gelisimi de iyiyse bence de zevkini cikarin . sanslisiniz cünkü...

Valla canım ben yeni doğduğu zaman her 2 saatte bir kaldırıyodum ama bebeğimin uykusu bölünüp bütün geceyi bana zindan ediyodu,annem ve çevremdeki insanlar bana bebeğin acıktığı zaman kendisinin uyanacağını söylediler bende kendim uyandırmamaya başladım bende rahat ettim bebeğimde o acıktığı zaman uyandı emdi ve geri uyudu o günden beride hep öyle eğer bebeğinin kilosunda falan bi sorun yoksa bırak uyusun sende bi süre sonra alışırsın,bazı geceler emmek için kalkmazdı bile rahat ol canım o acıktığı zamanı bilir bence

gelişimi normalse bir sıkıntı yoksa hiç uyandırma. zaten dr lar acıksa uyanır diyorlar.6 saat deliksiz uyku bizim gibiler için hayal :) :)
bi ara benim kızımda uyanmıyordu yatağının kenarı açıktı yanına yatırıp emziriyordum hem uyanmıyordu hem aç kalmıyordu.
ama yatağın parmaklığını takmadığımız için 4,5 aylıkken yataktan düştü kızım onun için tavsiye edemiyorum.

Bir ara bizimde öyle olmuştu oğlum dört aylık falandı ne güzel gecelerdi onlar.Tabi bende senin gibi endişelendim doktora sordum bana bebeğin kilosu iyi gelişimi güzel sakın uyandırma uykuda besin kadar değerli bir ihtiyaç demişti.

bir ara öyle uyanmıyorlar,sonra uyanmaya başlıyorlar,o dönem uyuyarak büyüyorlar herhalde.ben de bir yandan tavsiyelere uyuyor uyandırmıyordum,bir yandan da acaba ac mı kalıyor diyordum,ama acıkınca ortalığı birbirine katarlar zaten.

2,5 aylıkken benimkide öyle uyuyordu.uyandırmamıştım.kilo alımı düşük çıktı.ama benim sütüm yetersizdi galiba.açmış ama hiç ağlamıyordu.huysuzda değildi gülüp oynuyordu.doktor uyandır dedi bana o dönem ve 3 saatte bir besle dedi.ama tabi her bebek farklı.seninki doyuyodur ve uykuya gereksinimi vardır.kiloyu takip et.doktor yönlendirir zaten.

benimkide bir ara 1200 de yer 600 ya kadar uyurdu. aç kalıyo diye saat kurup 300 de uyandırmaya başladım ve o gün bugündür 300 de kalkar yemezde mızıklar durur. bence hiç dokunma bırak uyusun.

bende gidip özellikle kaldırmıyorum.uykusunu bölmemek için ama her fırsatta emziriyorum,birini emerken bitaraftanda sütüm boşa akıyordu bende onun için göğüs kalkanı kullanıyorum onun içinde birikiyor sütüm onuda bezen uyurken gözü kapalı mızmızlanıyor o zamanda biberon veriyorum....

bebekler açken de aclıklarından ötürü uyurlarmış. açlık da uyku yaparmış yani.
bence 6 saat cok uzun bi süre bebeğin geilişimini etkileyebilir.
ayrıca
birçok doktordan duyduğum gibi gece emzirmeleri sütü artırıyor. çünkü hormonlar gece daha cok calışıyor.özellikle geceleri sık sık emzirmek lazım.
ben 4 aylık kızımı geceleri onu uyandırmadan hala 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…