Bu konuda benden daha dertli annelerde var sanırım. Benim oğlum 4 yaşında. Bezi biraz geç bıraktık. İlk çocuğum olduğu için ben biraz zorlandım alıştırırken anladım ki baya bir sabır gerekiyomuş. En fazla 1 haftada kadar bi süreçte bezi attık. Bu 1 haftalık süreçte büyük tuvaleti altına yapma sıkıntımız olmadı hiç çok şükür ara bi altımıza kaçırdık. Bir de klozetin üstüne çocuk kapağı almıştım o baya benim işime yaradı. Hala da kullanıyoruz. Lazımlıkta daha çok zorlandım erkek olduğu için rahat edememiştim doğrusu. Tuvalet alışkanlığı maceramız böyle başladı.
Gündüze alıştık bi sorunumuz yok çok şükür. Peki ya geceler ? işte benim sorunum bu. neredeyse haftada bir yatağını ıslatıyo oğlum çok üzülüyorum sinirlerimde bozuluyo psikolojisini de etkimek istemiyorum bağırıp çağırıp ama ne yapıcağımı da bilmiyorum kıştan mı kaynaklanıyo acaba diye düşünüyorum. yengemin kızı oğlumdan küçük ve gece tuvaleti geldiğinde kendi kalkıp yapıyomuş böyle söylediklerinde hayret ediyorum hiçten hiçe. acaba ben mi bi yerde hata yapıyorum diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Yatmadan önce mutlaka tuvalete götürürüm. Uyku saatine yakın çok sıvı tüketmesine izin vermiyorum. Gece de kaldırıyorum. Başka ne yapmalıyım bi öneriniz var mı ? Anne istemeden oldu diyo kendi de üzülüyo uykusu mu ağır ne anlayamadım ki Kış ayında da zor oluyo haliyle nevresim, çamaşır ve duş. Düzelmesini çok istiyorum büyüdükçe bi fark olur mu yoksa bazı çocuklarda ergenliğe girene kadar bu durum yaşanıyo mu?