• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece 1er saat arayla uyanan bebegim

seydis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2010
90
1
36
Trabzon
Arkadaslar mahfolmus durumdayim caresi varsa yardim edin lütfen. Bebegim 3 ay 1 haftalik. Uzun sure gaz sorunu yasadik. 2.5 aylikken biter gibi oldu ve 1 hafta boyunca gece uykusu mukemmeldi. 5-6 saat araliksiz uyudugu oldu. Sonra birden yine gazlandi mi ne oldu bilmiyorum kaka yapamamaya ve gece uyumamaya basladi. 2 gundur kucagimda oturur pozisyonda kakasini yapabiliyor ancak gece uyku sorunumuz devam etmekte. Uyuduktan yarim saat sonra veya 1 saat sonra aglamaya basliyor. Bazen salliyorum besigini geri daliyor, bazen sallamam da fayda etmiyor alip emzirdigimde gogsumde geri uyuyor oyle birakiyorum. Butun gece 1 saat arayla uyanmak ve bazen uyuyamamak beni mahfediyor. Yorgunluktan sutum kesilecek diye cok korkuyorum. Yardim edin lutfen bebegimin gece daha uzun uyumasi icin ne yapabilirim. Gunduz uykusu da 40dk'yi gecmez ve 3 kere fln uyur. Ve bu sira uykuya dalarken acaip agzini şapirdatiyor. Gunduzleri kendindeyken emmek istemiyor uykuya dalarken emiyor sadece. Bunlarin hepsi gazdan mi? Ne zaman gececek :(((

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Var tatlım duydum sesini,
Tavsiyem gogsunde emerek uyutma, bebek goguste uykuya dalip yatakta gozunu acinca guvensizlik oluyor, ac olsada olmasada uyanip kendini guvende hissetmek icin meme istiyor. Yani emzireyimde uyusun mantigi tamamen o ani kurtarmaya yarar lakin bebegini hep meme altinda uyutmaya alistirir bu da seni uykusuz birakir. Cozum yataginda kendi kendine uyumasini sagla! Yok agliyor uyumuyorsa yilma israrci ol sabirli ol, kucagina alip sakinlestir yataga koy, ne yap et uykuya yataginda kendi kendine dalmasini sagla. Bunu basarirsan hem uyku egitimini vermis olursun hem gece uykularini uzatirsin bir tasla iki kus.
Iyi sanslar tatlim

Aşk olsun

aynı sorunu pazartesinden beri bende yaşıyorum canım maalesef.. aşıdan diye düşündüm ama aşının etkiside geçti uykusunda ağlıyor huzursuz hırçın.. bebeğim çok sakin bir bebekti.. bu aşılar mahvediyor neredeyse diğer aşıları yaptırmayacağım.. benim bebeğim birde emmiyor keşke emse emerken sakinleşir diye düşünüyorum.. seninleyken uyuyorsa yanına sana ait bir eşya koy belki kokunu alınca kendini güvende hisseder ve uyur.. kolay gelsin hepimize uykusuzluktan şeklim şemalim değişti vücudum iflas etmek üzere.. şikayet etmiyorum ama çözüm bulamıyorum..

Ama gazsiz oldugu donemde bu sekilde uyuyup 5-6 saat araliksiz uyudugu olurdu :( biz kolikten cok cektik. Benim cocugum için sallamadan veya emzirmeden uyutmak imkansiz gibi birsey. Denedim uykusu geldiğinde yataga biraktim denilen seyleri yaptim ama solugu kesilircesine agliyo. Uykusuzluktan gozleri kapali ama aglamayi asla birakmiyor. Bu sekilde bir egitim su an veremem malesef... yeni bir gaz damlasina basladim 3-4 gece uyudu, simdi yine ayni uykusuzluk... yorgunluktan ve uykusuzluktan ölünür mü?

gazı için bir öneride bulunayım o vakit tatlı elma yağı ile topuklarına ve göbek altına masaj yapabilirsin canım.. seni çok iyi anlıyorum benim oğlumda aynı şekilde soluğu kesilene kadar ağlıyor artık komşular neden ağlıyor diye dolaylı yoldan rahatsız olduklarını söylüyorlar..

oyy oyy minicik bir yürek kimbilir ne sıkıntılar yaşıyor, konuşabilse de anlatsa.
onun tek ihtiyacı annesi,tek tesellicisi,tek dayanağı..
biliyorum yoroluyorsunuz ama yakın zamanda geçicek hepsi,
yediklerinize dikkat edin,gündüz o uyurken sizde uyuyun, sizin ona ayak uydurmanız gerekiyor bu dönem, yanınzda yatırın,kendinizden aman uzak etmeyin,bebekler korkunç bir boşluğa,güvensizliğe düşerler anneleri yanında olmayınca.. eğer siz ruhen suküna ererseniz bebeğinizinde sakinleştiğini göreceksiniz..

Son düzenleme:
Arkadaslar mahfolmus durumdayim caresi varsa yardim edin lütfen. Bebegim 3 ay 1 haftalik. Uzun sure gaz sorunu yasadik. 2.5 aylikken biter gibi oldu ve 1 hafta boyunca gece uykusu mukemmeldi. 5-6 saat araliksiz uyudugu oldu. Sonra birden yine gazlandi mi ne oldu bilmiyorum kaka yapamamaya ve gece uyumamaya basladi. 2 gundur kucagimda oturur pozisyonda kakasini yapabiliyor ancak gece uyku sorunumuz devam etmekte. Uyuduktan yarim saat sonra veya 1 saat sonra aglamaya basliyor. Bazen salliyorum besigini geri daliyor, bazen sallamam da fayda etmiyor alip emzirdigimde gogsumde geri uyuyor oyle birakiyorum. Butun gece 1 saat arayla uyanmak ve bazen uyuyamamak beni mahfediyor. Yorgunluktan sutum kesilecek diye cok korkuyorum. Yardim edin lutfen bebegimin gece daha uzun uyumasi icin ne yapabilirim. Gunduz uykusu da 40dk'yi gecmez ve 3 kere fln uyur. Ve bu sira uykuya dalarken acaip agzini şapirdatiyor. Gunduzleri kendindeyken emmek istemiyor uykuya dalarken emiyor sadece. Bunlarin hepsi gazdan mi? Ne zaman gececek :(((

merhaba
geçici bir durum düzelecek zamanla.Gece sık kalkan bebekler tam doymadığı için(anne sütünde ilk sütü alıp son sütü içmediğinden) uyanırmış.başka bir nedende anne kokusunu arıyordur.benim oğlum hala (6 aylığız))gece 2 saatte bir yarı uykulu uyanır emer uyur ya da emmesede kucağıma gelir tekrar uyur.(annenin yanında olduğunu bilmek istiyor sanırım).uykusuzluk annelerin en büyük sıkıntısı bende çok zorlandım ama vücudun alışıyor artık geceleri zorlanmadan uyanıyorum ve emziriyorum.bebeğin büyüyor ve etrafa ilgisi arttığından emmek istemiyor olabilir biz hala uyku öncesi emiyoruz(kilosu iyiyse sorun yok) uyanıkken asla emmiyor.bebeğin uyumadan önce iyice emzir tam doysun(yapabiliyorsan 15-20 dk her bir memede tut) emzirme sonrasında da mutlaka gazını çıkart rahat uyusun bebeğin.

Arkadaslar hepinize cok tsk ederim. Elma yagini kolik zamanlarimizda cok suruodum ama faydasını goremeyince biraktim surmeyi. Simdi geceleri yatmadan sursem mi ki rahatlatir mi acaba? Yediklerime su sekilde dikkat ediyorum: cok belirgin gaz yapici seylerden uzak duruyorum ; kola, kuru fasulye gibi. Ama onun disinda herseyi yiyorum. Gunduzleri ben uykuya dalana kadar uyaniyo melegim bu yuzden daha fazla stres olmamak icin gunduzleri uykuya takmiorum aklimi. Hep yanimda duruyor ve yatiyor bebegim. Sutumun yetmedigini dusunup sagdirdim ve yeterli oldugunu soylediler ancak 2 gogsumu birden emzirmem gerekiomus ben tek emziriyodum her seferinde. Simdi 10-15 dk birini, 10-15 dk diğerini emziriyorum geceleri. Kilo alimi hep iyiydi bu zamana kadar. 3 ay 1 haftalikken kilosu 7.250 idi. Gece emerken uyuyo malesef napsam engel olamiyorum karanlik oda fln... ve uyuyunca cok denedim gazini cikarmaya cabalarsam cikarmadigi gibi bir de sinirlenip aglamaya basliyor... bu nedenle geceleri emzirip birakiorum. Bundan bir kac hafta once uyuyordu misil misil ama nedense artik geceleri gogsumde misil misil uyuyan bebegim koyduktan 15 dk snra veya yarim saat sonra mizildanmaya basliyor. Bazen salliyorum susuyor..sonra yine mizmizmiz... sabaha kadar bu sekilde gecelerim nasil geciyor anlamiyorum :(

Bebeğim surekli emdiginden gece uykusuna yetecek kadar doymuyor ve bu yuzden surekli uyanip emmek istiyor olabilir mi? Mama denemeliyim. Sutum sagilinca iyi cikiyor ama 3 saat beklemisken sagdirmistim... ama bebegim 3 saat beklemiyor, gogsum dolmadan surekli emiyor...

Bizim canavarda 19 günlük gece gündüz uyumuyor [emoji17] her akşam banyo yaptırıyoruz o zaman rahatlıyor ve 2 saat falan uyuyor ama 2 saati asla geçmez hemen ağlayacak uyanır. Gündüzde uyuma ancak 30 dakika fazlası yok ne yazık ki kucağa alınca ilğilenince tekrar susuyor emince susuyor. Sütüm yettiğini düşünüyorum çünkü günde 5 Yada 6 defa çişini yapıyor. Ama alıştık artık eşim ile nöbetleşe bakıyoruz yavrumuza ne yapalım o işe gittiği zaman ben bakıyorum eşim eve geldiği zaman ilgileniyor. Herkes 40'ı çıkana kadar normal böyle olması diyor. Artık ağlama şekillerine görede hemen altını açıp bakıyorum temiz mi diye temiz ise gazını çıkartmak için uğraşıyorum oda olmadı aç diye meme veriyorum. Bu şekilde döngü devam ediyor herşey normal ise gene ağlıyor ise yatağına beşiğine koyup sallıyorum. Annelerimiz bizi nasıl büyütmüş ya [emoji29][emoji29]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi.

Merhaba, gaz veya aclik oldugunu sanmiyorum. Bahsettigin seylerin hepsini ben de yasadim. Oglum suan 9 aylik. 2-2,5 aylik olana kadar gazla bogustuk. Daha sonra gazimiz bitti ve oglumun uykusu duzene girdi. Birkac hafta inanilmaz rahat ettik. Hemen hemen 3 bucuk aylikti ve huzursuzluklarimiz basladi. O zamandan beri oglum en uzun 1bucuk saat uyuyor. İstahimiz yeni yeni artiyor ve karni tok oldugu halde surekli gogsumde durmak, orda uyumak istiyor. Bunlarin sebebi dismis.. Oglum 5 aylik oldugunda 2 disimiz vardi ve suan 7 disimiz var, 2 tanesi de yolda:) bence sizin de sıkıntınız kesinlikle dis. Bazi bebekler erken cikariyor cunku. Dilun gece bile en az 10 defa uyandi oglun:(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ardameric evet su an 2 disi cikti hala uykusuzuz nasil da bilmissiniz diş cikariyormus yavrum

Merhaba, benim de oglum 2aylik ve tipki anlattiginiz gibi, gece sallamadigim surece uyaniyor, uykuyu unuttum diyebilirim. Bi cozum bulabildiniz mi merak ettim ne kadar surdu bu durum?

Back