Merhabalar. Ben Türkiyede üniversite kazanmıştım (bilgisayar mühendisliği) 1yıl okumuştum sonra Türkiyeden Almanyaya gitmek okumak daha cazip geldiği için eşimle evlendik (uzun süreli sevgililiğimiz vardı tabiki) ve ben onun yanına geldim. Ailemde karşı çıkmadı karışmadılar yani. Ben şimdi 1yıl 4 aydır Almanyadayım ve almancamı orta seviyeye getirebildim (kursa geç yazılabildim Almanya bürokrasi yavaş çalışıyor maalesef tabiki kendimde saldım yavaş ilerledim). Şimdi üniversite okumak istiyorum tabiki ve eğer almancamı ilerletip başlarsam 24yaşında oluyorum ve bu beni çok üzüyor. Ilk geldiğim dönemler hiç bir şeyin farkında değildim sadece mutluydum artık kafama böyle şeyler dank etti gözüm korkmaya ve özgüvenim düşmeye başladı. Çevremdekiler Almanyada üniversite okumanın ne kadar zor olduğundan bahsediyor ve dahada korkuyorum. Evet doğrudur basit değildir orası kesin. Ilk geldiğimde çocukmuşum sanki hep toz pembeydi her şey artık her şeyden korkmaya başladım. Becerirmiyim beceremezmiyim. Ailemde çok endişeleniyor. Onlarda benim okumamı diploma almamı tabiki istiyor. Keşke Türkiyede kalsaydım diyorum bazen ama Almanyadada yaşam kötü değil Lütfen bana yardım edin. Psikolojim çok bozuk. Kendime olan inancım sıfır. Çok kötü hissediyorum kendimi. Geride kalmış ve beceriksiz hissediyorum. Geçmişde sıkı sıkı almanca çalışmadım ve onun için kendime çok kızıyorum. kendimi affedemiyorum belki yapsaydım 1senem kaybolmazdı en azından diye. Yada ben abartıyorum bilmiyorum. Lütfen bu durumdan nasıl kurtulabilirim söyleyin. Kendi yaptığım hatalarımı affedip nasıl geçmişte şöyle yapsaydım böyle olcaktı gibi düşüncelerden kurtulabilirim.
Ailem zengin değil orta halli. En büyük hayallerimden biri hızlıca adam olup onlara belkide birkaç ülke göstermekti. Biraz daha başarılı olsaydım belki birkaç seneye gösterebilirdim güzel yerleri Her şeyi erteledikçe o hayalleride ertelemiş oldum. Keşke daha 18imde olup her şeyi sıfırdan başlayabilseydim diyorum. Yaşıtlarımdan çok geride kaldım oysa okulda hep başarılıydım.
Eşim seneye mezun oluyor bende daha yeni yeni başlamış oluyorum...
Ailem zengin değil orta halli. En büyük hayallerimden biri hızlıca adam olup onlara belkide birkaç ülke göstermekti. Biraz daha başarılı olsaydım belki birkaç seneye gösterebilirdim güzel yerleri Her şeyi erteledikçe o hayalleride ertelemiş oldum. Keşke daha 18imde olup her şeyi sıfırdan başlayabilseydim diyorum. Yaşıtlarımdan çok geride kaldım oysa okulda hep başarılıydım.
Eşim seneye mezun oluyor bende daha yeni yeni başlamış oluyorum...