- Konu Sahibi Pembesacli Rapunzel
-
Sizinde mi ağırlaşmanız lazım şimdi test yapıp önlem, tedavi falan uygulamak için ben çok üzgünüm bu nasıl bir iş.. Arayıp sağlık bakanlığı mı bilmiyorum bir yerlere şikayet edin birşey yapın bu nasıl birşey böyle yaaKızlar merhaba. Babamın temaslı olduğu biri pozitif cıktı. Babam nezle gibi belirtiler göstermeye başlamıştı ateş öksürük . Tam 3 doktora gitti fakat hiç biri test yapmak istemedi soğuk algınlığı diyip babamı eve gönderdiler. Biz kendimiz ailecek kendimizi eve kapattık tamamen kendi insifiyatimizle iyi ki de öyle yapmışız. Babam ateşlenmeye devam etti beşinci günü koku ve tat kaybı başladı o sırada hepimize bulaşmıştı. Bizde kas ağrısı ve koku kaybı vardı daha hafiftik. Fakat babam ağırlaşmaya başladı sağlık ocağındaki doktor bizi arayıp babamın nasıl olduğunu sordu kötü olduğunu söyleyince muayene için sağlık ocağına cagırdı. Hala hiç bir doktor test yapmıyor bu arada. Babam bütün önlemlerini alarak annemin yardımıyla sağlık ocağına gitti doktor ilaçları yenileyip (antibiyotik ağrı kesici filan ) eve gönderdi. Kimse ilgilenmedi bizimle. Televizyonda korona ihtimali olan hastalara temaslılara filan filyasyon ekipleri nasıl takip ediyor. Bunlar yalan mı oyun mu yani bilmiyorum artık. Babam çok kötüleşti ambulansla hastaneye kaldırdık zorlamamızla artık test yaptılar sürüntü testi burundan yapıyorlar ya öyle. Babam nefes alamıyor sürekli öksürüyor ama kimse de tomografi film cekelim demiyor. Testi yapıp bir serum dahi takmadan babamı tekrar eve yolladılar. Testi negatif çıktı çünkü coktan ciğere inmişti. Kimse ilgilenmedi tabi yine negatif ya. Babam evde daha kötü olmaya devam etti artık öksürük nöbetlerinden nefes alamıyordu çok korktuk. Biz emindik korona olduğumuza. Babamı zar zor özel bir hastaneye kaldırdık. Orda tomografi cektirebildik nihayet. Tomografi de ciğerlerde buzlanma görüldü dolmuş ciğerleri babamın covid den. Babamı zar zor devlete sevkettiler ve nihayet tomografi yi görünce ( 11.gününde) ikna olup yatırdılar. 5 gündür hastanede covid kesinleşti. Biz evdeyiz ne bize test yapan var ne gelen giden var hala evden cıkmıyoruz tamamen kendi vicdanımız ile başkasına bulaştırma korkusu ile. Hala ne gelen var ne giden ne de ilgilenen. Ben şuan istesem markete oraya buraya gider bir sürü insana bulaştırırım dimi hani bunun takibi yapılıyordu? Nerde bu ekipler? Neden bu kadar geç kalındı babamın teşhisinde bir tomografi çok mu zor yani. Bu hala gelmesi mi gerekiyordu. Neyse benim 11. Günüm hala koku alamıyorum var mı geçiren koku kaybı geri dönen kaç günde geri geliyor kızlar ?
Amın canım. Bızde tedbır amaclı test yaptık bekliyoruz şimdı sonucuAmiin Allah razı olsun Rabbim kimseye yaşatmasın
İnşallah o sorununuz da biter bir an önce geçmiş olsunBenimki 1 hafta sürmüştü. Ara ara gelip gidiyordu koku tat kaybı 1 ay olucak neredeyse cok şükür rahatım yedıklerımden tat alabılıyorum artık tek birsey haricinde sabahları genzimde değişik Bi his olusuyo sadece sabahları oluyo bu midem felaket bulanıyo.
Çok şükür ama belirtilere dikkat edin lütfen testlere de güven olmuyor çünkü çok geçmiş olsunTestım negatıf cıktı cok sukur
Tesekur ederim canım sureklı ates ölcuyorumÇok şükür ama belirtilere dikkat edin lütfen testlere de güven olmuyor çünkü çok geçmiş olsun
İnşallah çok sagolun size de çok çok geçmiş olsunİnşallah o sorununuz da biter bir an önce geçmiş olsun
Bende idrar yolları enfeksiyonu teşhisi aldım ama ertesi gün başka belirtilerim oldu, gidip korkudan test yaptıramıyorumÇok geçmiş olsun
Bende durumun genellenmemesi gerektiğini düşünüyorum maalesef bu sadece sağlık için değil her konuda böyle her kurumda her sektörde işini iyi / kötü yapanlar oluyor maalesef sizede bu kadarı mı denk gelir
Neden böyle diyorum çünkü bende 1 ay önce yaşadım ve çok şükür iyi sağlıkçılara denk geldim. 112 yi aramamla 5 dakikada ambulans kapımdaydı öyleki yanıma çamaşır şarj vs bir kaç lazım şey dahi zar zor aldım vakitsizlikten.
Hastaneye gittiğimde sürüntü tomografi kan tahlili hepsini yaptılar
Diğer hastalardan hep uzak tuttular arka kapılardan soktular çıkardılar
Sağlık ocağı ertesi gün aradı..
Okuyanlar ümitsizliğe kapılmasın diye detaylı paylaştım böyle güzel örneklerimizde var yaşadım gördüm
Bu arada testim negatifti idrar yolları enfeksiyonu olmuşum meğerbelirtiler çok yakındı ateş 39 halsizlik yorgunluk vardı bende
Çok geçmiş olsun ne oldu başka ?Bende idrar yolları enfeksiyonu teşhisi aldım ama ertesi gün başka belirtilerim oldu, gidip korkudan test yaptıramıyorum
Çok teşekkür ederim, 3-4 gündür nefes darlığım var, ya da ben mi yapıyorum bunu bilmiyorum. Çok hafif öksürük, halsizlikte var ama onu idrar yolu enfeksiyonuda yaparmış. Ağır enfeksiyonum var şuan idrar yollarımda. Onun için antibiyotik kullanıyorum 5 gündür. Bir de sürekli ağlıyorum covid oldum diye, ben üstüme düşeni yaptım-psikolojim sıfırlandığı halde kapı dışarı çıkmadım. Bir böbrek ağrısına ürolojiye gitmek zorunda kaldım diye kaptıysam delireceğim. O kadar sinirlerim harap.Çok geçmiş olsun ne oldu başka ?
Bende de olduda mesala idrar yolları için antibiyotik vermişlerdi o ishal yaptı ben yine covid e bağladım iyice telaş yaptım o ara test sonucum çıkmamıştı. Gıcık gibi öksürük başladı annem onuda antibiyotiğe bağladı ama onun ne kadar doğruluk payı var bilemem
Ahh ahhh testler 100 de 100 diye birsey yok maalesef... eylulun ortasindan su zamana salgin yuzde 300 artti.. sagluk ekipleri gece gunduz calisiyot eger buyuk sehirdeyseniz bayag bayag yataklara dusmeniz ve belirtilerin heosini tasiyot olmaniz gerekiyirki artik isler rayindan cikti.. benim babacigim 1 aydir hastanede yatiyor.. durumu krtik.. Allahim burda birinden bir ses bir umut olir banada hastanede yogun bakimda yatiyor.. git gide agirlasti... Napacagimizi sasirdik.. Yarabbim babam gibi nice hastalarimiz var ve saglik ekioleri gecesi gudzu yok.. filyasyon ekibo diye birsey kalmadi artikyetisemiyirlar bi.. saglik bakanligini arayio geregini soylemeniz gerekiyor sizin icin demiyorum siz cok sukut iyilesmissiniz. Size sorum cevrenizde sizde entubeye kadar bu hastaligin getiripte iyilesen taburcu olan yakininiz varmi? Kurbanoldugum mevlam bize guzel bir kader mi yazmis... gunlerdir icim icimi yiyor.. yaoacak hicbirsey yok. Bir umut bekliyoruz..Kesinlikle katılıyorum. Gerçekten güvenim kırıldı her şeye. Tamam böyle bir dönemde mükemmel işleyen bir sistem olamaz kabul ama en azından gerçekleri söylesinler ki insanlar daha tedbirli davransın. Biz başımıza gelene kadar bilmiyorduk hasta olacağımızda özel ilgi göreceğimizi filan düşünüyorduk televizyonlardan gördüğümüz kadarıyla. Ama nefes alamayan kadar kimseyle ilgilenmiyorlarmış bir de temaslılar umurlarında bile değil üzgünüm ama gerçekler bunlar arkadaşlar yazıyorum ki benim gibi zanneden herkes bilgilensin kendinize çok dikkat edin yakalanmamaya bakın
Bizdede su an korona var inanin benzer durumlardayiz paran varsa gider testini yaptirirsin gider tedavini olursun durum bu aynen paran yoksa ilgilenen de yokKızlar merhaba. Babamın temaslı olduğu biri pozitif cıktı. Babam nezle gibi belirtiler göstermeye başlamıştı ateş öksürük . Tam 3 doktora gitti fakat hiç biri test yapmak istemedi soğuk algınlığı diyip babamı eve gönderdiler. Biz kendimiz ailecek kendimizi eve kapattık tamamen kendi insifiyatimizle iyi ki de öyle yapmışız. Babam ateşlenmeye devam etti beşinci günü koku ve tat kaybı başladı o sırada hepimize bulaşmıştı. Bizde kas ağrısı ve koku kaybı vardı daha hafiftik. Fakat babam ağırlaşmaya başladı sağlık ocağındaki doktor bizi arayıp babamın nasıl olduğunu sordu kötü olduğunu söyleyince muayene için sağlık ocağına cagırdı. Hala hiç bir doktor test yapmıyor bu arada. Babam bütün önlemlerini alarak annemin yardımıyla sağlık ocağına gitti doktor ilaçları yenileyip (antibiyotik ağrı kesici filan ) eve gönderdi. Kimse ilgilenmedi bizimle. Televizyonda korona ihtimali olan hastalara temaslılara filan filyasyon ekipleri nasıl takip ediyor. Bunlar yalan mı oyun mu yani bilmiyorum artık. Babam çok kötüleşti ambulansla hastaneye kaldırdık zorlamamızla artık test yaptılar sürüntü testi burundan yapıyorlar ya öyle. Babam nefes alamıyor sürekli öksürüyor ama kimse de tomografi film cekelim demiyor. Testi yapıp bir serum dahi takmadan babamı tekrar eve yolladılar. Testi negatif çıktı çünkü coktan ciğere inmişti. Kimse ilgilenmedi tabi yine negatif ya. Babam evde daha kötü olmaya devam etti artık öksürük nöbetlerinden nefes alamıyordu çok korktuk. Biz emindik korona olduğumuza. Babamı zar zor özel bir hastaneye kaldırdık. Orda tomografi cektirebildik nihayet. Tomografi de ciğerlerde buzlanma görüldü dolmuş ciğerleri babamın covid den. Babamı zar zor devlete sevkettiler ve nihayet tomografi yi görünce ( 11.gününde) ikna olup yatırdılar. 5 gündür hastanede covid kesinleşti. Biz evdeyiz ne bize test yapan var ne gelen giden var hala evden cıkmıyoruz tamamen kendi vicdanımız ile başkasına bulaştırma korkusu ile. Hala ne gelen var ne giden ne de ilgilenen. Ben şuan istesem markete oraya buraya gider bir sürü insana bulaştırırım dimi hani bunun takibi yapılıyordu? Nerde bu ekipler? Neden bu kadar geç kalındı babamın teşhisinde bir tomografi çok mu zor yani. Bu hala gelmesi mi gerekiyordu. Neyse benim 11. Günüm hala koku alamıyorum var mı geçiren koku kaybı geri dönen kaç günde geri geliyor kızlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?