- 28 Ağustos 2020
- 8.380
- 37.129
- 498
- Konu Sahibi Pembesacli Rapunzel
Kimse takibini yapmıyor maalesef. Pozitif olduğu halde sokaklarda dolaşan bir sürü kişi varmış. Kişilerin vicdanına bıraktılar tamamen.Kızlar merhaba. Babamın temaslı olduğu biri pozitif cıktı. Babam nezle gibi belirtiler göstermeye başlamıştı ateş öksürük . Tam 3 doktora gitti fakat hiç biri test yapmak istemedi soğuk algınlığı diyip babamı eve gönderdiler. Biz kendimiz ailecek kendimizi eve kapattık tamamen kendi insifiyatimizle iyi ki de öyle yapmışız. Babam ateşlenmeye devam etti beşinci günü koku ve tat kaybı başladı o sırada hepimize bulaşmıştı. Bizde kas ağrısı ve koku kaybı vardı daha hafiftik. Fakat babam ağırlaşmaya başladı sağlık ocağındaki doktor bizi arayıp babamın nasıl olduğunu sordu kötü olduğunu söyleyince muayene için sağlık ocağına cagırdı. Hala hiç bir doktor test yapmıyor bu arada. Babam bütün önlemlerini alarak annemin yardımıyla sağlık ocağına gitti doktor ilaçları yenileyip (antibiyotik ağrı kesici filan ) eve gönderdi. Kimse ilgilenmedi bizimle. Televizyonda korona ihtimali olan hastalara temaslılara filan filyasyon ekipleri nasıl takip ediyor. Bunlar yalan mı oyun mu yani bilmiyorum artık. Babam çok kötüleşti ambulansla hastaneye kaldırdık zorlamamızla artık test yaptılar sürüntü testi burundan yapıyorlar ya öyle. Babam nefes alamıyor sürekli öksürüyor ama kimse de tomografi film cekelim demiyor. Testi yapıp bir serum dahi takmadan babamı tekrar eve yolladılar. Testi negatif çıktı çünkü coktan ciğere inmişti. Kimse ilgilenmedi tabi yine negatif ya. Babam evde daha kötü olmaya devam etti artık öksürük nöbetlerinden nefes alamıyordu çok korktuk. Biz emindik korona olduğumuza. Babamı zar zor özel bir hastaneye kaldırdık. Orda tomografi cektirebildik nihayet. Tomografi de ciğerlerde buzlanma görüldü dolmuş ciğerleri babamın covid den. Babamı zar zor devlete sevkettiler ve nihayet tomografi yi görünce ( 11.gününde) ikna olup yatırdılar. 5 gündür hastanede covid kesinleşti. Biz evdeyiz ne bize test yapan var ne gelen giden var hala evden cıkmıyoruz tamamen kendi vicdanımız ile başkasına bulaştırma korkusu ile. Hala ne gelen var ne giden ne de ilgilenen. Ben şuan istesem markete oraya buraya gider bir sürü insana bulaştırırım dimi hani bunun takibi yapılıyordu? Nerde bu ekipler? Neden bu kadar geç kalındı babamın teşhisinde bir tomografi çok mu zor yani. Bu hala gelmesi mi gerekiyordu. Neyse benim 11. Günüm hala koku alamıyorum var mı geçiren koku kaybı geri dönen kaç günde geri geliyor kızlar ?