Geç teşhis Covid19 yazık...

Pembesacli Rapunzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2020
537
698
53
30
Kızlar merhaba. Babamın temaslı olduğu biri pozitif cıktı. Babam nezle gibi belirtiler göstermeye başlamıştı ateş öksürük . Tam 3 doktora gitti fakat hiç biri test yapmak istemedi soğuk algınlığı diyip babamı eve gönderdiler. Biz kendimiz ailecek kendimizi eve kapattık tamamen kendi insifiyatimizle iyi ki de öyle yapmışız. Babam ateşlenmeye devam etti beşinci günü koku ve tat kaybı başladı o sırada hepimize bulaşmıştı. Bizde kas ağrısı ve koku kaybı vardı daha hafiftik. Fakat babam ağırlaşmaya başladı sağlık ocağındaki doktor bizi arayıp babamın nasıl olduğunu sordu kötü olduğunu söyleyince muayene için sağlık ocağına cagırdı. Hala hiç bir doktor test yapmıyor bu arada. Babam bütün önlemlerini alarak annemin yardımıyla sağlık ocağına gitti doktor ilaçları yenileyip (antibiyotik ağrı kesici filan ) eve gönderdi. Kimse ilgilenmedi bizimle. Televizyonda korona ihtimali olan hastalara temaslılara filan filyasyon ekipleri nasıl takip ediyor. Bunlar yalan mı oyun mu yani bilmiyorum artık. Babam çok kötüleşti ambulansla hastaneye kaldırdık zorlamamızla artık test yaptılar sürüntü testi burundan yapıyorlar ya öyle. Babam nefes alamıyor sürekli öksürüyor ama kimse de tomografi film cekelim demiyor. Testi yapıp bir serum dahi takmadan babamı tekrar eve yolladılar. Testi negatif çıktı çünkü coktan ciğere inmişti. Kimse ilgilenmedi tabi yine negatif ya. Babam evde daha kötü olmaya devam etti artık öksürük nöbetlerinden nefes alamıyordu çok korktuk. Biz emindik korona olduğumuza. Babamı zar zor özel bir hastaneye kaldırdık. Orda tomografi cektirebildik nihayet. Tomografi de ciğerlerde buzlanma görüldü dolmuş ciğerleri babamın covid den. Babamı zar zor devlete sevkettiler ve nihayet tomografi yi görünce ( 11.gününde) ikna olup yatırdılar. 5 gündür hastanede covid kesinleşti. Biz evdeyiz ne bize test yapan var ne gelen giden var hala evden cıkmıyoruz tamamen kendi vicdanımız ile başkasına bulaştırma korkusu ile. Hala ne gelen var ne giden ne de ilgilenen. Ben şuan istesem markete oraya buraya gider bir sürü insana bulaştırırım dimi hani bunun takibi yapılıyordu? Nerde bu ekipler? Neden bu kadar geç kalındı babamın teşhisinde bir tomografi çok mu zor yani. Bu hala gelmesi mi gerekiyordu. Neyse benim 11. Günüm hala koku alamıyorum var mı geçiren koku kaybı geri dönen kaç günde geri geliyor kızlar ?

Siz sırf devlete sinirlenip çıkıp insanlara bulaştırma gibi bir gaflete kapılmayın da .
Sanırım artık saldılar tedbirleri bundan sonrası biraz bizlere kalmış durumda. Evinizden limon zencefil ve karabiberi eksik etmeyin, bol c vitamini alın mandalina yeşil elma hatta c vitamini takviyesi. Sağlık ocağından gerekli ilaçları yazdırın ve bolca dinlenin uyuyun ter atın çok faydası oluyor.

Öyle demeyin sağlık ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Tek derdimiz ek ödenekleri. Aynı şeyleri 2 ay önce kardeşimde hem de başkentte yaşadık. O nedenle kimseyi alkışlayasım yok kimse kusura bakmasın! İstisnai işini hakkıyla yapıp canla başla çalışan azınlık hariç

Dikkatinizi çekerim biz en başından beri kendimizi eve kapattık test negatif çıksa bile evden dışarı çıkmadık daha ne kadar duyarlı davranabiliriz bilemedim.Sorunumuz devletle değil işleyişle ve hiç bir şeyin göründüğü gibi olmamayışıyla. İnanın babanızın nefes alamayışını izlerken bu ihmallere tepkisiz kalamıyorsunuz. Allah kimseye yaşatmasın. Tavsiyeleriniz için teşekkürler hepsini uyguluyoruz.

Yok bu durumların sağlık çalışanlarıyla alakalı bir durum olmadığını herkes biliyordur heralde. Test ya da ekipman konusunda yapabilecekleri hiç bir şey yok burada mevzu sistem. Bakanlık ne diyorsa ona uymak zorundalar. Ballandıra ballandıra anlatılanların hepsi gösteri. Yeterli test yok ki test yapılsın. Güney kore sağlıklı insanlara dahi test yaparken bizim ülkemizde belirti göstereceksin yetmez bir de ağır geçireceksin sürüneceksin ki test yapabilsinler.

cok gecmis olsun. test yaptırmak zor gercekten bu yaptiranlar hemen nasıl yaptiriyor bende anlamadim.
Çok teşekkür ederim bilemiyorum çok uğraştık yaptırmak için gerçekten çevremizdeki insanlar da aynı durumda ve günlük vakalarda hiç birimiz görünmüyoruz bu da çok acı belki gerçek sayılar caydırıcı olabilirdi diye düşünüyorum.

Çok üzücü gerçekten gemiş olsun

Kesinlikle katılıyorum. Gerçekten güvenim kırıldı her şeye. Tamam böyle bir dönemde mükemmel işleyen bir sistem olamaz kabul ama en azından gerçekleri söylesinler ki insanlar daha tedbirli davransın. Biz başımıza gelene kadar bilmiyorduk hasta olacağımızda özel ilgi göreceğimizi filan düşünüyorduk televizyonlardan gördüğümüz kadarıyla. Ama nefes alamayan kadar kimseyle ilgilenmiyorlarmış bir de temaslılar umurlarında bile değil üzgünüm ama gerçekler bunlar arkadaşlar yazıyorum ki benim gibi zanneden herkes bilgilensin kendinize çok dikkat edin yakalanmamaya bakın

izlediklerimizin hepsinin yalan oldugunu birkez daha teyit etmiş olduk

çok geçmiş olsun
Ama benm etrafımda covit geçirenler veya temaslılar hergün aranyor. Kaynvaldemler temaslı oldukları halde karantnadayoı ve polisler gelp evdelermi dye imza alyordu

Konu sahibi çok geçmiş olsun yaşadklarınıza çok üzüldüm.. babanız ne zaman hastaneye yattı. O günden itibaren aslnda karantina başlıyor sistemde. Sizi neden bu kadar geri planda tuttular ki anlam veremedim.. inşaALLAH biranönce toparlar babanz

Gerçekten öyleymiş koca bir yalan izliyormuşuz gerçekleri bilsek daha da dikkat ederdik belki bilemiyorum Allah yardımcımız olsun

Allah şifa versin geçmiş olsun. 9.gün yavaş yavaş gelmeye başlamıştı bende koku

Gerçekten öyleymiş koca bir yalan izliyormuşuz gerçekleri bilsek daha da dikkat ederdik belki bilemiyorum Allah yardımcımız olsun
Yalnz belirti vermeden test yaplsa da pozitif çıkmıyor. O yüzden eve kapanın belirti olunca haber verin diyorlar. Kaynvalidemler temaslydı. Test yapmak icin hastaneye gittiklerinde kızdılar.siz karantinada görünüyorsunuz buraya gelemezsiniz karantinade kalacaksınız belirti olunca bizi arayacaksınız biz gelip test yapacağız dediler.. Şehirden şehire değişiyormu bu durum ? Birde arkadaşmr eyi çocuğu pozitifti kendisinde belirti yoktu negatif çıktı onada aynısını dediler o da belirti başlaynca aradıı test yapldı poziti fçıktı.. Benim bildiğim sistim böyle ilerliyor

Bilemiyorum benim yaşadıklarım bunlar kimse bizle ilgilenmedi bütünn belirtiler olduğu halde test yapmadılar hatta eve gönderip nefes darlığı olursa sadece gelin dediler babam için. Bize bakmadılar bile. Bölge bölge değişiyor mu bilemem ama yaşadıklarımız ve yakın cevremiz de dahil olmak üzere hepsi yüzde yüz gerçek. Acı ama gerçek keşke daha erken teşhis koysalardı babama böyle olmayacaktı herkese tavsiyem sizi hiç birşey yapmadan eve gönderirlerse test yaptırmak için zorlayın başka yapılabilecek bir şey yok

Gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarınıza.. İlk defa sizden duydum bunları. RABBİM şifa versn biranönce toparlayın inşaALLAH

Çok teşekkür ederim babam hastaneye yatalı 5 gün oldu karantinada gözüküyor yatış olduğu için ama aynı evde yaşayan ve grip hapı verilip eve gönderilen bizlere karantina da yok takip de yok teşhis de yok Allah tüm hastalara acil şifa versin teşekkürler

Aa sizin de sistemde karantinalı görünüyor olmanız gerekir diye biliyorum ben.. amiiinnnn inşaALLAH. Rabbim yardımcınız olsun. bol bol c vitamini tüketin zencefil falan için. Sağon sarımsak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…