• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç mi kalıyorum?

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.269
1.560
133
34
Merhabalar.Artık 33 oluyorum ve bekarım.
Sağlıksız ve hüsran dolu ilişkilerle dolu bir defterim var.
Ve müthiş bir baskı.Önceden evliliği kolay zannederdim.Hatta teşebbüs de ettim.24 yaşındaydım.Nişandan döndüm.Ne çok hırpalanmış ve kullanılmıştım.
Çevremdeki herkes evlendi.
Çok deniyorum,adım atıyorum ama olmuyor.
Bana göre birini bulamıyorum.
Ya amaçları başka ya da fikirler uymuyor.
Gönül istiyor bir yol arkadaşı olsun.
Kendiyle barışık,hayatı seven,oturup kalkmasını bilen,sosyal,kendini yetiştirmiş ,işi gücü yerinde birini arıyorum.Bunları saydığımda kızıyorlar bana..Bulamazmışım..
Neyse yoruldum.Geç mi kalıyorum?Hiç gelmeyecek mi o gemi?Hayalini kurduğum insan hiç olmadı mı?

Yani geçen arkadaş tanıştırdı biriylr,mesaj yapmuruna tuttu beni.O da yetmezmiş gibi derdini anlattı.Ama neymiş beni isteyeni ben istemiyormuşum.
Ailem tanıştırdı..Çocuk baktım iki günde ilanı aşk etti.Çektim kendimi.
Kendim buldum,ilk haftadan yatmak istedi.
Ve bunun gibi bir sürü durum..
Ben artık güvenli bir limanda dinlenmek istiyorum..Mümkün mü..Siz de artık olmaz derken hayatınızın aşkını buldunuz mu?

Yani gayet minimal değil mi bu istekler, aklı başında olsun, oturmayı kalkmayı bilsin, işi olsun, biraz da hoşlaşın iyi anlaşın. Bunun neresi fazla?? Arkadaşların ne diyor, ilkokul mezunu adamı mı alacakmıssın, dağ ayısını mı getirip adam edecekmişsin🙄🙄 arkadaşların da bir acaip

Ve müthiş bir baskı.Önceden evliliği kolay zannederdim.Hatta teşebbüs de ettim.24 yaşındaydım.Nişandan döndüm.Ne çok hırpalanmış ve kullanılmıştım.
Kendiyle barışık,hayatı seven,oturup kalkmasını bilen,sosyal,kendini yetiştirmiş ,işi gücü yerinde birini arıyorum.Bunları saydığımda kızıyorlar bana..Bulamazmışım..
Neyse yoruldum.Geç mi kalıyorum?Hiç gelmeyecek mi o gemi?Hayalini kurduğum insan hiç olmadı mı?

Yani geçen arkadaş tanıştırdı biriylr,mesaj yapmuruna tuttu beni.O da yetmezmiş gibi derdini anlattı.Ama neymiş beni isteyeni ben istemiyormuşum.
Ben artık güvenli bir limanda dinlenmek istiyorum..Mümkün mü..Siz de artık olmaz derken hayatınızın aşkını buldunuz mu?
Kriterleriniz gibi biri cikmadiysa evlenmeyin ben ergen denilecek yaşta hiçbir şeye bakmadan evlendim şu an bosaniyorum hiç evlenmek yanlış evlilikten iyidir kriterleriniz gayet doğal asla taviz vermeyin işi gücü eğitimi denk olmayan yeter ki sevsin diye evlendim ne oldum delisi oldu adam kompleksten hayatı zindan etti o yüzden mantık her zman en önde olmalı bunu tecrübe ettim öbür türlü kimse madalya takmiyor

34 yaşında evlendim çok korkuyordum güvenmiyordum bir oğlum oldu eşim şükür çok iyi birisi dua edin ben evlilik falan düşüncem de yoktu bir anda oldu herşey bir anda kabul ettim

Yani gayet minimal değil mi bu istekler, aklı başında olsun, oturmayı kalkmayı bilsin, işi olsun, biraz da hoşlaşın iyi anlaşın. Bunun neresi fazla?? Arkadaşların ne diyor, ilkokul mezunu adamı mı alacakmıssın, dağ ayısını mı getirip adam edecekmişsin🙄🙄 arkadaşların da bir acaip
Arkadaşlarımdan ziyade ailem .İşten eve evden işe giden insanları beğenmediğim için baya bi kızıyorlar.Şimdi apartmandaki komşulara da anlatmış olmalı ki onlar da annem yokken bana saatlerce nasihat ediyorlar.
Umrumda değil diyeceğim ama maalesef umrumda.Ama ya etrafta insan yok ya da ben yanlışı çekiyorum.Artık akışına bırakmak istiyorum her şeyi.Yoruldum çünkğ

Arkadaşlarımdan ziyade ailem .İşten eve evden işe giden insanları beğenmediğim için baya bi kızıyorlar.Şimdi apartmandaki komşulara da anlatmış olmalı ki onlar da annem yokken bana saatlerce nasihat ediyorlar.
Umrumda değil diyeceğim ama maalesef umrumda.Ama ya etrafta insan yok ya da ben yanlışı çekiyorum.Artık akışına bırakmak istiyorum her şeyi.Yoruldum çünkğ
İşten eve evsen işe gidwn insnalar neden kötü anlamadım. Siz nasıl olsun istiyorsunuz.

Evden ise isten eve giden erkekler mal oluyo biraz ya

Evden ise isten eve giden erkekler mal oluyo biraz ya
Sosyal hayatı olmuyor,tek arkadaşı eşleri oluyor,bir süre sonra da bunaltıyor.
Böyle bir ilişki içindr olmuştum.erkek arkadaşımın benden başka arkadaşı yoktu bir süre aonra kendimi annesi gibi hissetmiştim.Yani insan bir maça gider,arkadaşlarıyla bir tatil yapar vs.

Kriterleriniz gibi biri cikmadiysa evlenmeyin ben ergen denilecek yaşta hiçbir şeye bakmadan evlendim şu an bosaniyorum hiç evlenmek yanlış evlilikten iyidir kriterleriniz gayet doğal asla taviz vermeyin işi gücü eğitimi denk olmayan yeter ki sevsin diye evlendim ne oldum delisi oldu adam kompleksten hayatı zindan etti o yüzden mantık her zman en önde olmalı bunu tecrübe ettim öbür türlü kimse madalya takmiyor
Kesinlikle mantık önemli.Yeterki sevsin dediğimiz insanlar aslında sevmiyor ya..Bir de tek başına sevgi yetmiyor,sevgiyi dönüştürebilmek de önemli

Sosyal hayatı olmuyor,tek arkadaşı eşleri oluyor,bir süre sonra da bunaltıyor.
Böyle bir ilişki içindr olmuştum.erkek arkadaşımın benden başka arkadaşı yoktu bir süre aonra kendimi annesi gibi hissetmiştim.Yani insan bir maça gider,arkadaşlarıyla bir tatil yapar vs.
SEvgilileriyle nisanlilariyla nasil bir kadin erkek iliskisi icinde olmalari gerektigini falan hic bilmiyolar ya asiri olumsuz bi kesim bu asosyallik beni cok itiyor. Olmaz yani olamaz

geç mi kalıyorsunuz?

neye geç kalacaksınız
ilişkiye evlenmeye ise hayır --çünkü belli ki evlenmiş olmak için evlenecek bir tip değilsiniz. mantıklı istekleriniz var. siz rastgele evlenseniz de içinize sinmez ve mutlu huzurlu bir evlilik olmaz ki. o yüzden sizin için doğru insan önemli.

çocuk yapmak istiyorsanız, orada bir sıkıntı olabilir evet
doğruya doğru kadınlara hayat acımıyor bu konuda

bekarım ve sizden büyüğüm bu arada, yanlış anlamayın

maalasef benim düşüncem şu ki zaten erkek kalitemiz kadın kalitemize göre düşük
bir de sizin dediğiniz o evde ise işten eve tipler evlenmeye meyilli oluyor :D mesela, maalesef. biraz gözü açık erkek evlilik aramıyor, böyle de bir gerçeğimiz var.

tüm bunlara rağmen olur mu olur orası da şans kader kısmet bence.

Ne iş yapıyosun. Bazen kadın üstğn oluncada olmuyo bence. Mesela benimde olmuyo ben buna bağlıyorım erkekler beni güçlü görüyo yoğun tempolı bi işim var ve iyi bi yerde çalılıyorum tanıştığım 2 kişi oldu bugüne kadar 2 si de beni güçlü gördü 🤷‍♀️ kader mi kısmwt mi bişmiyorum da ama olmuyunca olmuyo gerçekten. Bende aynı şeyden muzdaribim

Bence gayet makul istekler. Hiç taviz vermeyin bu isteklerinizden. İlla ki hayatının bir yerinde çıkar hepsine uyan birisi zatn o zaman anlıyorsun öncekilerle neden yolunda gitmedigini. Yanlış hatırlamıyorsam öğretmendiniz baska okullardan bir sürü ortaminizda olur iş arkadaşları vs gorusmeleri yada ortak bir yere gitmeler. Ama geç kaldığınızı dusnmeyin ne istediğini tam bilen yaşlar bence.

Sırf evlenmek için evlenilmez ki. Gerçekten hayatı paylaşmak istediğiniz biri olmalı yoksa evlilik çekilmez.
Ayrıca bunun bir zamanı da yok. Ne zaman doğru insan karşınıza çıkarsa doğru zamanda o demektir

Ben 35 yaşımda evlendim. O zamana dek de bir gün bile evlenme isteğim, hissim olmadı. Bir şey kaybettiğimi düşünmüyorum 35 yıl boyunca. Eğer eşim karşıma çıkmasa yine evlenmezdim, eşim 40'ta çıksa 40 yaşımda evlenirdim. Kriterleriniz gayet mantıklı. Neden kimsede yok diye taviz vereceksiniz ki? Eşim dışında da hayatımda çevremde çok düzgün evli kaliteli adamlar gördüm. Bütün kadınlar nasıl saçma sapan değilse erkekler de değil. Öylesi yok diyenleri ciddiye bile almayın, onlar kendilerini teselli ediyorlar. Her erkek aldatır ya da erkekler sinirlendirilirse kıskanırsa şiddet uygular diyenler gibi. Evlenmemek kayıp değildir. Aksine evlenmiş olmak için evlenmek hatadır, yakın bir arkadaşımdan gayet iyi gözlemleyebiliyorum. Çocuk konusuna gelince de yaşım geçiyor, illa çocuk yapıcam diye salak adamın biriyle evlenirseniz hayat boyu uğraşırsınız. Bence hayatınıza devam edin, flörtlere izin verin. Her ilişkiye evlenicem hedefiyle başlamak da bizim toplumun kadınlarını yoruyor. Hiç gerek yok.

33 yaşında hayatinizin aşkını bulamazsiniz ki zaten.25 yaşından sonra âşık olmanın imkansız olduğunu düşünüyorum.ancak sevebilirsinzi, anlaşabilirsiniz.bu arada 30 yaşından sonra insanda iyi anlamda da kötü anlamda da pek duygu kaldığını sanmıyorum.ben resmen hiçbir şey hissetmiyorum ne iyi anlamda ne kötü anlamda.yaşayıp gidiyorum dümdüz.bu konular bana çok ilginç geliyor yüzden.bulsan ne bulmasan ne yani? Mutlu olmayacaksın ki.benimle de birileri görüşmek istiyor uğraşamıyorum bile.bu arada 25 yaşında hayatınızın aşkını bulup evlenmiş olsaydınız bile şuan duygularınız bitmiş olacaktı zaten.hayatı fazla romantize edip ciddiye alıyorsunuz.felç kalan insanlar bile 2 sene sonra üzülmeyi bırakıp standart hâline dönüyor.hepimizin belli bir standart duygu durumu var hiçbir şey bunu kalıcı olarak değiştiremez.kaç yaşında kadinsiniz.20 yaşında çocuk gibi beklentiler yazıyorsunuz.etrafınızdaki insanlar boşna kızmıyor yani.

Merhaba bende 24 yaşımda evlilik yaptım görücü usulü 7 yıl bitiyor bu sene ama şimdi ki aklım olsa hemen evlilik yapmazdim. Biraz daha beklerdim kendimi dinlerdim yaş ilerledikçe insan daha seçici oluyor daha çok ayrıntı farkediyorsun eğer kendini hazır hissetmiyorsan bekle derim. Sosyal baskı hepimizin kanayan yarası özellikle de aile baskısı. Kolay değil artık geçim yapmak.

Back
X