Gec konusma

tugbanur2008

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
521
0
46
İstanbul
Merhaba 22aylik oglum var ve hic konusamiyor.herseyi anliyor yapiyor ama anne bile demiyor.doktor soyledigini anliyorsa sorun yok beklicez dedi.sizce napmam lazim.birsey var diye korkuyorum da

Merhaba 22aylik oglum var ve hic konusamiyor.herseyi anliyor yapiyor ama anne bile demiyor.doktor soyledigini anliyorsa sorun yok beklicez dedi.sizce napmam lazim.birsey var diye korkuyorum da

Canım hiç korkma anlamasında hiç bir problem yoksa bazı erkek çocuklar geç kalabiliyor tembel olabiliyor bu konuda.
Bizim bir tanıdığımızın oğlu 5 yaşındaydı anne,baba,ditti falan ancak konuşuyordu ama çocuk süper zeka çıktı üniversiteyi dereceyle bitirdi. Yani ilerleyen dönemlerde düzelir inşallah sen merak etme

Merhaba. Bazi anne babalar veya kim cocugu buyutuyorsa onun konusmasina imkan vermeden kendisi onun yerine cevap veriyor.. ve cocuk bu durumda konusmaya tembellesebiliyor.. sizin durumunuz tam olarak nasil tabii bilmiyorum ama zekasiyla alakali kotu bir durum olmayacagi kesin bence..
Birde erkek cocuklari icin gec konusur diyorlar.eskilerin dedikleri:))

Canım sana biraz saçma gelicek eminim bana da öyle gelmişti çünkü. Muhabbet kuşunun içtiği sudan içir bak nasıl bülbül gibi şakıycak..

Böyle bişey yapmayın sakın gerekirse farklı bir doktora götürün bazen çocuklar genç konuşabilir ama yinede siz tedbirinizi alın.

Enteresanmiş gercekten. Denedinizmi??

ya diyorum ya böyle şeylerle hep alay ederim.alternatif tıpa inanmam ama ablamın oglunun 2 yaşına kadar söyledigi tek şey ''abba''. eniştemin arkadaşının annesine gitmiş ablamlar. annesi almış kuşun suyunu içirmiş(annesi ögretmen)öldürücü bişey olsa kadın içirmezdi heralde.. ama inan yegenim iki hafta sonra bülbül gibi ötüyodu resmen..şok oldum. Belki alakası yoktur ama hiç mi hiç konuşmayan cocuk nerdeyse cümle kuruyodu diyebilirim.Bi arkadaş sakın yapmayın demişte kuşun suyu öldürmez heralde.Cahil bi insan degilim.. tabi ki konuşacaktır er geç.Teyzem cocuk doktoru ögreniyorum ondan az cok bişeyler. Arkadaş başka doktora götür demişte başka doktorda konuşturamaz onu. sen biraz daha bekle istersen.. hiç sorun etme einstein 8 yaşına kadar konuşmamış diye biliyorum:) korkmana gerek yani.. öptüm

benim bi tanıdığım var 2.5 yaşında. sadece anne baba ve bu diyor. her şeyi anlıyor. ama cevabı kafa sallayarak veriyor. sosyal olarak durumu iyi. sosyal bi bebek. doktorları da anlıyor sizi ne zaman isterse o zaman konuşsun demiş. çok önemli bi durum değil bence. 4 yaşında konuşmaya başlamış benim teyzem mesela. ama siz yine de gözlemleyin en iyi siz anlarsınız.

Hepinizr tskler.muhabbet kusu ilgincmis.bnde duydum ama yapmadim pek dogru gelmedi.bekliyoruz valla eninde sonunda konuscak herhalde.anlamasinda bi sorun yok ama hic kelime soylemememis bizim aklimizi karistiriyo.kendi kendine bisiler anlatiyo ama anlasilir deil

Yegenim agzini acip tek kelime etmezdi Sadece basini sallardi.
4 yasinda tek tek konusmaya basladi. 5 olmak uzere simdi tam anlamiyla konusamasa bile etrafina derdini anlatiyo.
Ve iki dili birden konusmaya basladi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…