• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç döllenme

selam arkadaslar...bende en son 26 agustosta hastalanmistim.normalde 20 eylülde hastalanmam gerekiyodu olmadim...kasiklarimdada agri olmaya baslayinca süphelenip idrar testi yaptim..pozitif cikti...23 eylülde doktora gittim ultrasyonda doktor göremedi..idrar testi yapti negatif dedi..apandist olabilir dedi ev doktoruma gönderdi..28 eylülde kan testi yapildi..sonuca göre 5 haftalik hamileyim...dun aksamda belimden sirtima dogru bi agri vardi..gecmeyince hastaneye gittim..ultrasyonda bebegi görmedi doktor..kan aldi degerler 32.000 e yükselmis ama bebek yok ortada...neyse bugun kadin doktoruma gittim..dunkü olayi anlattim hastane kagidini verdim..bide ben bakayim dedi..bakti ve bebegimi gördü..hatta ben bile gördüm..kalbide atiyodu...:):):) su anda cok mutluyum

ay cnm ya,ne güzel bir duygu,diğer dr.manyak mı ne,nasıl bebeği görememiş
benim adetimde 30 agustos,2 ekimde adet olmam lazım ama olmadım,2 tane idrar testi yaptım ama tek çizgi...anlamadım gitti ya

ebruli22 tesekkür ederim darisi basiniza...sonucta o doktorda insan gencti biraz belki tecrübesizlik vardi...bu tür olaylar sadece türkiyede olmuyor...onun icin anlattim basimdan gecenleri...gecen senede bi bebek kaybetmistim zaten..cok korkuyorum bunada bisey olacak diye...dua ediyorum hep insallah saglikla alirim bebisimi kucagima...

selam arkadaslar...bende en son 26 agustosta hastalanmistim.normalde 20 eylülde hastalanmam gerekiyodu olmadim...kasiklarimdada agri olmaya baslayinca süphelenip idrar testi yaptim..pozitif cikti...23 eylülde doktora gittim ultrasyonda doktor göremedi..idrar testi yapti negatif dedi..apandist olabilir dedi ev doktoruma gönderdi..28 eylülde kan testi yapildi..sonuca göre 5 haftalik hamileyim...dun aksamda belimden sirtima dogru bi agri vardi..gecmeyince hastaneye gittim..ultrasyonda bebegi görmedi doktor..kan aldi degerler 32.000 e yükselmis ama bebek yok ortada...neyse bugun kadin doktoruma gittim..dunkü olayi anlattim hastane kagidini verdim..bide ben bakayim dedi..bakti ve bebegimi gördü..hatta ben bile gördüm..kalbide atiyodu...:):):) su anda cok mutluyum

canım tebrik ederim, Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. darısı biz isteyenlerin başına.

busecim senle durumumz aynı bende en son 17 ağstosta regl olmştummm hala beklemedeyimm ama ben 10 gün geçince kan testi yaptrdmm negatifti şimdi 20 gün falan oluyo geçeli sanırım offf herkes dr a git dioo ama korkuorum biraz daha bekliycemmm belki regl olurum..sen ne yapmayı düşünüosun canımm.....
gülşahcım sana da hayırlı olsun tatlım darısı başımızaaa yaaa ne güzellllll

evet hakkaten durumumuz aynı, bende 10günden sonra kan testi yaptırdım ve negatif çıktı. hala da regl olamadım. ama diyorumya hayırlısı neyse o olsun. hakkımızda hayırlı ise inşallah ikimizde hamileyizdir. bende dra gidemiyorum, açıkçası bende korkuyorum. acaba kötü birşeymi var yada hamilelik yoksa diye. bilemiyorum bakalım ben bir süre daha beklemeyi düşünüyorum. sende şayet test falan yapıp yada dra gidip bir sonuç alırsan mutlaka bizede haber ver canımm.

bence sen kan testini tekrarlamalısın Allah korusun bu kadar gecikme pek iyi değil en azından bi dr a görün

bence sen kan testini tekrarlamalısın Allah korusun bu kadar gecikme pek iyi değil en azından bi dr a görün

nesslicim 10 gunluk gecikmede dr gittim bir problem görmedi, söktürcü vermek istedi sadece bende almadım. ne gibi sorun olabilir sence? gecikme hakkında varmı bir fikrin varsa paylaşırmısın canım

Kızlar geç döllenme tam olarak ne? ılişkiden ne kdr sonra oluyo? Spermler 72 saat yasayabiliyorsa ne kdr geç olabilir ki bir türlü anlayamadım :( Biri beni bilgilendirebilir mi ..

Kızlar geç döllenme tam olarak ne? İlişkiden ne kdr sonra oluyo? Spermler 72 saat yasayabiliyorsa ne kdr geç olabilir ki bir türlü anlayamadım :( Biri beni bilgilendirebilir mi ..

iyi canım öğreten adam kılığında sana bir bir anlatayım sengözlerimebaksanab . şimdi yumurtlama her zaman 14-15. günlerde olmaz bazı kişilerde geç, bazılarında erken bazılarında da sürekli değişir- adet düzensizliklerinde daha çok olur bu - . ama mevsim değişikliği, stres, ağır rejimler, ilaçlar gibi nedenlerle sabit olan yumurtlama değişebiliyor. işte adete yakın yumurtlama olduğunda geç döllenme oluyor. çünkü hamilelik son adet tarihi -sat- esas alınarak hesaplandığı için çocuk 5 haftalıkken 3 haftalık gözükebiliyor. bunun sebebi de geç döllenme olarak gösteriliyor. tabi ki kanda ve idrarda da hemen çıkmıyor. çünkü yumurta döllendikten sonra 7-8 gün içinde rahme yerleşip B-Hcg salgılanıyor. yani sen adetinin üzerinden bi kaç gün geçmesine rağmen kanda göremiyebilirsin. tabii adetinden 9-10 gün sonra kanda çıkmamışsa artık umut etmenin de bi manası kalmıyo canım heemen doktora gidiyorsun neden adet gecikti diye bakıyosun. şimdi her adeti geçen ve kanda görünmeyenin de geç döllenme de oldu dememesi lazım. çünküm bu olaylar biraz nadir görülen durumlardır. okaydirigubbakcemile5

Son düzenleyen: Moderatör:
anladım :( ben hala beta hcg testime inanmamak için çırpınıyorum da geç döllenme diye bir şey görünce acaba bende o mu oldu dedim, ama alakası yokmş... of ya :( Nevki'cim sağol canım bir çok sorumda yardımcı oldun bana

geç döllenme demek şu oluyor canım,sen geç yumurtluyorsun o ay,dolayısıyle spermle döllenme gecikiyor.

izninizle birşey sormak istiyorum: yumurtalıkların tembel olması,tembel çalışması ne demek ve hamile kalmayı nasıl etkiler?

izninizle birşey sormak istiyorum: yumurtalıkların tembel olması,tembel çalışması ne demek ve hamile kalmayı nasıl etkiler?

en sonda söyleneceği en başta söyleyeyim doğal yoldan hamile kalmayı kötü etkiler canım. çünkü yumurtalık tembel ise yumurtayı tam olarak oluşturmaz. bu da döllenmeye engel olur. yumurta büyür belli bi oldunluğa geldinğinde çatlar ve döllenmeye hazır olur. ama yumurta tembelliğinde bu yumurta hazır olmaz. ancak çeşitli ilaçlar yumurtalık uyarılarak yeterli büyüklükte ve istenilen sayıda yumurta üretimi sağlanır. üzülecek bi şey yoktur ancak ilaçlar biraz sorun yaratabilir.

en sonda söyleneceği en başta söyleyeyim doğal yoldan hamile kalmayı kötü etkiler canım. çünkü yumurtalık tembel ise yumurtayı tam olarak oluşturmaz. bu da döllenmeye engel olur. yumurta büyür belli bi oldunluğa geldinğinde çatlar ve döllenmeye hazır olur. ama yumurta tembelliğinde bu yumurta hazır olmaz. ancak çeşitli ilaçlar yumurtalık uyarılarak yeterli büyüklükte ve istenilen sayıda yumurta üretimi sağlanır. üzülecek bi şey yoktur ancak ilaçlar biraz sorun yaratabilir.

açıklayıcı cevabın için çok teşekkür ediyorum canım...sağol..

yumurtalıkların tembel olmasının,tıptaki adı polikistik over,umutsuz olma derim,birçok insan hamile kalmış.

kızlar ben haftaya kan tsti yaptrcam muhtemelen dua edinde hayırlısı ile hamiş olayım.

buse sen bu arada ewde idrar testi yapıomsnn ben en son dün yaptım çok net negatifti canm yaaa offf ben hiç dr a gitmedimm bu konuda korkuorumm açıkçası kendmi hiç hamile gibde hissetmiorumm belirti falan yokk sende durumlar nasıl belirtin warmıı...

Arkadaşlar merhaba benimde size bu konuda bi sorum olacak 9 eylül son adet tarihim 25 günde bir düzenli adet olurum bu ay adetim 7 gün gecikti tabi son adet tarihime göre 1 gün geçmiş oluyo bütün gebelik belirtilerini yaşıyorum bugün beta hcg yaptırdı doktorum sonuç gebe deilsin dedi ve bana adet söktürücü ilaç verdi ama kullanıp kullanmamakta kararsızım çünkü eşim burda olmadığından ilişkiye eylül ayının sonunda girdik geç döllenme olmuş olabilirmi lütfen yardım edin...

Back