• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeyken toksoplazma geçirdim perinatolog onerinize ihtiyacım var yardım edin

elifim343434

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2022
192
148
23
34
Merhaba 17 haftalık gebeyim toksoplazma igg 12 pozitif çıktı ,IgM negatif çıktı
6. Hafta da her ikisi de negatifti .Yani geçtiğimiz 10 hafta içinde toksoplazma enfeksyonu gecirmisim evimdeki kedi dışarı kaçmıştı .Çok korkuyorum ağlama krizleri geçiriyorum testi tekrar ettik ama bebeğime bişey olacak diye her saniye ölüyorum Benim gibi olan ve sağlıklı bebek dünyaya getiren var mı ? Ve iyi bir perinatolog onerinize ihtiyacım var İstanbul içi :((

Çok geçmiş olsun, sağlıkla kucağına almak nasip etsin rabbim. Perinatolog olarak Kağıthane de Fehmi yazıcıoğlu var çok iyi olduğunu söylüyorlar, bende ayrıntılı ultrason için gitmiştim

Merhaba 17 haftalık gebeyim toksoplazma igg 12 pozitif çıktı ,IgM negatif çıktı
6. Hafta da her ikisi de negatifti .Yani geçtiğimiz 10 hafta içinde toksoplazma enfeksyonu gecirmisim evimdeki kedi dışarı kaçmıştı .Çok korkuyorum ağlama krizleri geçiriyorum testi tekrar ettik ama bebeğime bişey olacak diye her saniye ölüyorum Benim gibi olan ve sağlıklı bebek dünyaya getiren var mı ? Ve iyi bir perinatolog onerinize ihtiyacım var İstanbul içi :KK43:(
Lutfen doktora gorunmeden kendinizi harab etmeyin. Kediden ziyade disaridan yediginizden ictiginizden de olabilir. Testte de bir sorun olabilir.
Capa Prof.'u Recep Has vardir. Ben yastan oturu iki kere kendisine gittim 16. ve 24. hafta ayrintili icin. Sisli-Osmanbey metroya yakin muayenehanesi var.

Çok geçmiş olsun inşaAllah sıkıntısız atlatırsınız
Okan üniversitesi hastanesi eray çalışkan
Benimde başımdan bu tarz bir olay geçti en meşhur perinatologlara gittim en iyisi en başarılısı eray çalışkandı

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için heba olmuş durumdayım bugün öğrendim çok korkuyorum sanki herşey bitmiş gibi napicagin bilmiyorum tek bildiğim bebeğime birşey olmasin :(

Cevap verenlere sonsuz teşekkür ederim bugün tekrarladigimiz testin sonucu çıktı toksoplazma igg ve IgM negatif geldi .Acaba ilk test mi yanlışti yoksa bağışıklık kazandım.ve bitti mi.Doktorum enfeksiyon bölümüne yonlendirdi bilgi sahibi olan benim gibi olan paylasabilirse çok sevinirim

Cevap verenlere sonsuz teşekkür ederim bugün tekrarladigimiz testin sonucu çıktı toksoplazma igg ve IgM negatif geldi .Acaba ilk test mi yanlışti yoksa bağışıklık kazandım.ve bitti mi.Doktorum enfeksiyon bölümüne yonlendirdi bilgi sahibi olan benim gibi olan paylasabilirse çok sevinirim
Merhaba son durumunuz nasil

Merhaba çok şükür herşey yolunda Toksoplazma bazen yanlış sonuç verebiliyormus tekrarlayınca negatif olduğunu anladık hepimiz sağlikla alırız kucağımıza inşallah
Çok sevindim sizin adınıza surekli disarsa yiyen bir kisi olarak onun disinda evinde kedisi olan biri olarak valla korkuyorum testi yaptırmaya ama haftaya kontrolüm var doktora soylucem doktor bu testi yaptiralim demedi daha tabi kedimin oldugunu soylemedim henuz

Back