Gebelikte toksoplazma geçirenler lütfen yardım

Şu an antibiyotik kullanıyorum - bayramdan sonra ammitosentez yapılacak bebeğe bulaş var mı yok mu kontrol için
Benim de bir tanıdığım hamileyken geçirdi. Toprakla çok uğraştığı için olabileceğini söylediler. Riskli gebelik, bebekte hasar olacak vs denildi. Eşi aldır diye çok diretmişti, o da her şey Allahtan diye aldırmadı. Şimdi 4-5 yaşlarında gayet sağlıklı bir kızı var. Sürecin detaylarını çok net bilmiyorum ama. İnşallah bebeğiniz iyidir, bir şey olmamıştır. 🌸

Şu an antibiyotik kullanıyorum - bayramdan sonra ammitosentez yapılacak bebeğe bulaş var mı yok mu kontrol için
Hayırlı haber alırsınız inşallah bende 7 haftalık hamile yim korkuyorum geçmişmidir diye genelde ilk aylarda geçmiyor sanırım ama insan korkuyor yınede

Merhaba, 6 haftalık hamileliğimde 2 kere toksoplazma testi yaptırdım ve maalesef şuan geçirdiğim ortaya çıktı, avidite sonucum 0.08 çok yüksek yani yeni geçiriyor olduğumu destekledi 🥺doktorlar ilk 3 ay içinde geçirdiğim için bebeğe %15-20 oranında bulaşabileceğini ve bebekte ciddi kusurlar yarattığını söyledi önümüze iki seçenek koydular ya antibiyotik tedavisine başlayıp 17. Haftada amniyosentez sıvı aldırıp bu parazit çocuğa bulaştı mı bakılacak ( ki bulaşmışsa sonraki karar çok daha zor 😣 ) yada 10. Haftaya kadar bebeği aldırman lazım dediler 😔 eşimle günlerdir kara kara düşünüyoruz hamilelik ilk zamanlarında böyle bir durum geçiren var mı lütfen benzer hikayesi olanlar yorum yapabilir mi çok zor bir süreçmiş 🥺
İnşallah her şey çok güzel olacak. Bende aynı korkularla bekliyorum maalesef, biz elimizden geleni yapıcaz. Bebeklerimiz iyi olacak inşallah güzel haberler alıcaz.

X