Gebelikten önce kan sulandırıcı iğne kullanımı

haziran cicegim

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2023
811
365
31
Merhaba kızlar benim daha önce dış gebeliğim kimyasal gebeliğim ve en son da kalp atışını duyamadığımız 2 aylık bebeğimi kaybettim pıhtılaşma testi yaptırdık onu da ekliyorum.
Bu ay yumurtlama takibi yaptırdım doktorum Progestan ve enox 400 iğne de verdi sorum şu pıhtılaşma problemi olup gebelik öncesi iğne kullanan var mı kullansam oluşmasına engel olur muyum ya da kullanmazsam bilgisi olan yardım edebilir mi lütfen çok arada kaldık

Eklentiler

• 1000016978.jpg
    1000016978.jpg
    154,1 KB · Görüntüleme: 29
Merhaba kızlar benim daha önce dış gebeliğim kimyasal gebeliğim ve en son da kalp atışını duyamadığımız 2 aylık bebeğimi kaybettim pıhtılaşma testi yaptırdık onu da ekliyorum.
Bu ay yumurtlama takibi yaptırdım doktorum Progestan ve enox 400 iğne de verdi sorum şu pıhtılaşma problemi olup gebelik öncesi iğne kullanan var mı kullansam oluşmasına engel olur muyum ya da kullanmazsam bilgisi olan yardım edebilir mi lütfen çok arada kaldık
Bende bir süre enox kullandım doktorum tüp bebek tedavisine başlayanlarada biz gebe kalmadan veriyoruz ki pıhtılaşma olmadan sağlıklı bir bebek tutunsun demişti

Bende bir süre enox kullandım doktorum tüp bebek tedavisine başlayanlarada biz gebe kalmadan veriyoruz ki pıhtılaşma olmadan sağlıklı bir bebek tutunsun demişti
Evet tüp bebek tedavisinde kullanılıyor ama burda farklı bir durum orda bebek zaten oluşmuş oluyor acaba oluşmasına engel olur mu benim şuan kullanmam

Ben adetime 1 hafta kalaydı sanırım coraspirin içmeye başlamıştım 2 kimyasal gebeligim olduğu için doktor pıhtılaşmadan süphelendi test verdim sonucun çıkmasını bekliyordum. Coraspirini 3 4 gün içtikten sonra bıraktım içim rahat etmedi
Daha sonra kahverengi lekelenmem oldu adetime 3 gün kala adet oldum sandım ped koydum ama devamı gelmedi adet günümden 1 gün önce test yaptım hamile olduğumu öğrendimm ve pıhtılaşma sonucumda tam o gün çıkmıştı kan sulandırıcı igneye basladımmm
İstersen bu şekilde yapabilirsin sende ama doktoruna sor yinedee

Ben adetime 1 hafta kalaydı sanırım coraspirin içmeye başlamıştım 2 kimyasal gebeligim olduğu için doktor pıhtılaşmadan süphelendi test verdim sonucun çıkmasını bekliyordum. Coraspirini 3 4 gün içtikten sonra bıraktım içim rahat etmedi
Daha sonra kahverengi lekelenmem oldu adetime 3 gün kala adet oldum sandım ped koydum ama devamı gelmedi adet günümden 1 gün önce test yaptım hamile olduğumu öğrendimm ve pıhtılaşma sonucumda tam o gün çıkmıştı kan sulandırıcı igneye basladımmm
Ya peki eğer içmeye devam etseydiniz bebeğe bir şey olurmuydu ? Bende konu sahibi gibi pıhtılaşmadan şüphe ediyorum 20 kasımda test yaptıracak 2 kimyasalım var

Çok teşekkür ederim 1 hafta sonra başlayayım o zaman bebek oluşacaksa oluşmuş olur dediğiniz gibi

Kızlar daha önce gittiğim tüp bebek merkezindeki prof.hocaya da sordum bu soruyu kullanmamın bir zararı ya da faydası olur mu dedim zararı var yazmış kan sulandırıcılar gebe kalınca başlanır diyo

Son düzenleme:
Aynı şekil bende senin gibiyim , kullanmasak da pıhtılaşma varsa bebek düşecek çok çelişkili bi durum. Ama senim sonuçların çıkmış zaten doktorun nasıl dediyse öyle yap bence
Evet benim kesin kullanmam gerekiyor ama ne zaman, yani öncesinde kullanmak çok mantıklı gelmedi bana her ay hamile kalmaya çalışsam sürekli kullanmam gerekir ne zaman olacağını bilmiyoruz ki

Ya peki eğer içmeye devam etseydiniz bebeğe bir şey olurmuydu ? Bende konu sahibi gibi pıhtılaşmadan şüphe ediyorum 20 kasımda test yaptıracak 2 kimyasalım var
Yani bende o kadar çok arada kalmıştım ki içmesem rahat etmicektim 3 4 gün içtim daha fazla devam edemedim nolur nolmaz diye

Evet benim kesin kullanmam gerekiyor ama ne zaman, yani öncesinde kullanmak çok mantıklı gelmedi bana her ay hamile kalmaya çalışsam sürekli kullanmam gerekir ne zaman olacağını bilmiyoruz ki
Yanii doktorlar bana şu şekilde başlattı beta hcg takibi yaptırdı 2 kere kan verdim sağlıklı ilerlerse eğer o şekilde başlayalım kan sulandırıcı iğneye dediler o şekilde başladım

Kan sulandırıcı kanda pıhtılaşma varsa kullanılmak zorunda
İlaci ignesi fark etmiyor
Gebeliğe gebelik surecinde hicbir engeli yok
Kan sulandirici ilac ve igne kullanan biriyim
Korkulacak bir durum yok
Gebelikte doktor kontrolunde doz ayni kalir veya arttirilir

X