• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelikten korkan var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

bilge_nmbs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
716
273
103
Merhaba ben 6 aylık evliyim yaşım 25. Aslında bir bebeğim olmasını çok istiyorum ama diğer taraftan çokta korkuyorum. Ben çok üşengeç bi insanım. Ev işlerine zor yetişiyorum. Ya bebek olunca güzel bakamazsam ilgilenemezsem bana zor gelirse ve psikolojim bozulursa diye çok fazla korkuyorum. Gece uykusuz kalmaktan yada artık bakımlı olamazsam süt kokarsam eşime eskisi gibi görünmezsem diyede çok korkuyorum. Ama diğer taraftan bebek görünce içim gidiyor. Sanki şimdi eksikmişiz bebek olunca tam anlamıyla aile olcakmışız gibi geliyor. Benim gibi korkuları olan var mı veya bu korkuları yaşarken hamile kalan doğum yapmış olan. Korkularımda haklımıyım yoksa tamamen saçma sapan yersiz korkular mı bunu bilmek istiyorum 😔😔

Merhaba ben 6 aylık evliyim yaşım 25. Aslında bir bebeğim olmasını çok istiyorum ama diğer taraftan çokta korkuyorum. Ben çok üşengeç bi insanım. Ev işlerine zor yetişiyorum. Ya bebek olunca güzel bakamazsam ilgilenemezsem bana zor gelirse ve psikolojim bozulursa diye çok fazla korkuyorum. Gece uykusuz kalmaktan yada artık bakımlı olamazsam süt kokarsam eşime eskisi gibi görünmezsem diyede çok korkuyorum. Ama diğer taraftan bebek görünce içim gidiyor. Sanki şimdi eksikmişiz bebek olunca tam anlamıyla aile olcakmışız gibi geliyor. Benim gibi korkuları olan var mı veya bu korkuları yaşarken hamile kalan doğum yapmış olan. Korkularımda haklımıyım yoksa tamamen saçma sapan yersiz korkular mı bunu bilmek istiyorum 😔😔
Canim benim dogum korkularim vardi ama hic bakamam korkusu olmadi o bir sekilde kendine baktiriyor sevgisi yetiyor insana daha yeni evlisin zaten yasinda iyi biraz zamana birak istersen bebek sevmek ayri bir bebegin olmasi ayri birsey ben suan hamileyim ikinciye cok sukur yetememekten korktugum zamanlar oldu bazen insanda inis cikislar oluyor beyin olarak yorgun oluyorsun ama rabbim o gucu veriyor altindan kalkabiliyor insan rabbim isteyen kimseyi evlatsiz koymasin Anne olmakdan hic korkmadim aklima bile gelmedi korku istedigimde akisina birak dusunme usengec olma canim zaten bebek olunca sende kendine sasirirsin aktif olumana

Ben 3 bucuk yıllık evliyim 24 yaşındayım ilk 2 yıl üniversite okudum cocuk düşünmedim allah biliyor ya hic de istemedim. Cocuk diyince panikliyordum ayy hic istemiyorum keske cocuksuz da evli kalınabilse diyordum. Sonra okul bitti biraz calıstım yine aynı aslaaa istemiyorum. Ya çirkin görünürsem ya evliliğim bozulursa falan. Doğumu hic hayal edemiyorum. İnsanlar neden cocuk yapar ki diyodum. Galiba cok büyük konuştum kınadım simdi de istiyorum ama olmuyor. Eşimin ısrarıyla bende artık olsa iyi olur diye düşünerek korunmayı bıraktıgımda resmen ağlayacaktım ya hamile kalırsam diye. İlk ay adetim gecikti. Test yaptım negatif. O an cok üzüldüm işte. O günden sonra biraz cesaret geldi. Sonra etrafımdaki herkes hamile kaldı doğum yaptı. Baktım ki gayet yaşamlarına devam ediyorlar. Cok da mutlular bebeklerini görsen ball yumağı. 6 ay cok bi süre değil. Bekleyebilirsin ama günün birinde artık olsun dersen korkma. İlk ayları zor ama sonra onu sevince iyiki diyorsun. Yani ben öyle görüyorum. Pişman olanı hiç görmedim

Ben tam sizin dediğiniz gibi biriydim. Korkuyordum. Ben daha kendim çocuğum diyordum hiç hazır değildim. İyi bir anne olacağımı düşünmüyordum. Çocuk olunca işler değişiyor tabii. Öncelikle daha yeni evlisiniz bence en önemlisi biraz evliliğinizin oturmasını bekleyin. Bebek olunca uzun süre yapamayacağınızı düşündüğünüz her şeyi yapın. Gezin tatile gidin sinema tiyatro (pandemi biterse inşallah) Yalnız kalın bol bol evliliğin tadını çıkarın. Çocuk daha karnınızdayken siz anneliğe adım atıyorsunuz inanın o annelik hissi öyle bir şey ki sizi onun için her şeyi yapabileceğinize hatta sadece kendinizin ona yeteceğini düşünüyorsunuz. O o kadar önemli oluyorki anne baba için ne ev işi ne yemek ne de uyku görüyor gözünüz. Çok kolay diyemem ama her şeye alışıyorsunuz ve düşündüğünüz kadar zor gelmiyor. Sadece bebek seni öyle bir bağlıyor ki yanınızda bakabilecek kimse yoksa bazen tuvalete, bazen de dışarı bile çıkamıyorsunuz. Özgürlüğünüzü feda ediyorsunuz bir nevi. O yüzden Bakamam diye düşünmeyin. Çocuksuz zamanlarınızı çok iyi geçirmeye çalışın😁

Ben tam sizin dediğiniz gibi biriydim. Korkuyordum. Ben daha kendim çocuğum diyordum hiç hazır değildim. İyi bir anne olacağımı düşünmüyordum. Çocuk olunca işler değişiyor tabii. Öncelikle daha yeni evlisiniz bence en önemlisi biraz evliliğinizin oturmasını bekleyin. Bebek olunca uzun süre yapamayacağınızı düşündüğünüz her şeyi yapın. Gezin tatile gidin sinema tiyatro (pandemi biterse inşallah) Yalnız kalın bol bol evliliğin tadını çıkarın. Çocuk daha karnınızdayken siz anneliğe adım atıyorsunuz inanın o annelik hissi öyle bir şey ki sizi onun için her şeyi yapabileceğinize hatta sadece kendinizin ona yeteceğini düşünüyorsunuz. O o kadar önemli oluyorki anne baba için ne ev işi ne yemek ne de uyku görüyor gözünüz. Çok kolay diyemem ama her şeye alışıyorsunuz ve düşündüğünüz kadar zor gelmiyor. Sadece bebek seni öyle bir bağlıyor ki yanınızda bakabilecek kimse yoksa bazen tuvalete, bazen de dışarı bile çıkamıyorsunuz. Özgürlüğünüzü feda ediyorsunuz bir nevi. O yüzden Bakamam diye düşünmeyin. Çocuksuz zamanlarınızı çok iyi geçirmeye çalışın😁
O kadar güzel anlatmışsınız ki yalnız olmadığımı ve geçecek olduğunu bilmek çok iyi geldi ☺️

Ben korkmuyorum da yetemezsem dusuncesi var. Yapı olarak güçlü biriyim uykusuzluk vs umrumda degil.Bende madden ve manen yetme arzusu fazla :)
Anne olmak bence cok baska bi boyut. Hem cok agir hem cok kutsal hem de sahane bi olay.
Aile es dost kim olursa olsun bebegin sorumlulugu sana bakiyor size muhtac minicik bir canlı ay icim tuhaf oldu. :)
Allah isteyen ve annelik vazifesini layiginca yerine getirebilecek herkese nasip etsin.
Ben bi uc bes ay dusunecegim gerisi kısmet :)
Sen de oncelikle kendine guven inan oku arastir ama asla korkma.

Back
X