Gebelikte Yüz Felci Geçirenler

Celin30

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2018
1.581
1.682
83
Arkadaşlar 14 Kasım’da sağ yüz felci geçirdim.(Gebelik 37.hafta) 6 seviye imiş. Benim 2. Seviye. 6 aya kadar düzelme zamanı varmış. Bugün 7. Gün hiç bir ilerleme yok. Sebebi belli değil.
Kbb ve Nöroloji uzmanları kortizon kullanmamı önermedi. Kendi kadın doğum uzmanım kullanabileceğimi söyledi ama kabul etmedim. Allah kimsenin başına vermesin. Çok zor bir durum.
Başından böyle bir durum geçen var mı? Özellikle gebeliğinde? İyileşme süreniz ne oldu?

Çok geçmiş olsun.Annem yüz felci geçirmişti, Hamile değil tabi 70 yaşında kadın.kortizon kullanmasına rağmen 1.5 ayda ancak düzelme göstermişti.hatta tek gözü kapanmadığından sürekli gözyaşı damlaları döküyoduk gözüne.Bir de yüz kasları için egzersiz vermişti doktor.ağzını açıp kapat dişlrrini sık gözlerini kapatıp aç, sakız çiğne falan demişti doktor kortizon tedavisine ek olarak . Sanırım bir de kortizonsuz 6 ayda ancak geçer ama garanti veremem geçeceğine de gibi bi şey demişti...

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Dayanamadım bir prof a gittim. Nörolog kadın doğum dr um ile görüştü. Düşük DOz kortizon aldım. %90 iyileşme mevcut.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Dayanamadım bir prof a gittim. Nörolog kadın doğum dr um ile görüştü. Düşük DOz kortizon aldım. %90 iyileşme mevcut.
Çok iyi yapmışsınız alanında uzman doktora gitmekle.Kortizonsuz çok geç geçiyo zaten.bebişe de zararı olmaz.çok sevindim adınıza

Yaaa bende geçiriyorum şu an 19+3 haftalık hamileyim. Tek doz damardan 250 mg kortizon verdiler bugün 5. Günüm hiç bi gelişme yok

Merak etmeyin geçecek. Benim geçti birler kalmadı
Kaçıncı günde iyileşme başladı peki benim bugün6. Günüm. Hala sol kaşımı kaldıramıyorum sol tarafım tat almıyor. O damardan verilen yüksek doz kortizondan başka ilaç verlmedi. Ben istanbuldayım sizde istanbuldaysanız dr bilgilerini verir misiniz

Ben izmirdeyim. Siz bir prof a gidin ve prof kadın doğumcunuzu arasın ortak karar versinler. Ben felcin 8. Günü kortizon başladım. İlaçsızda geçer ama zaman alabilir. Ben ilaca başladıktan sonra iyileşme görüldü. Tamamen iyileşti şekle kalmadı. Youtube da yüz egzersizleri var onları gergin 4-5 kere yapın. Sıcak uygulama yapın ve zeytinyağı kantoron yağı ile masaj yapın.

Benim 3 gün çok şiddetli kulak ağrım vardı (ctesi pazar ptesi) salı sabah bi uyandım sol tarafım hissiz daha önce de 2 kere geçirdiğim için biliyorum eşime dedim gemen dr a gidelim. Kadın doğumcum hem nöroloğa hem kbbye yönlendirdi tanıdığı muayene oldu daha başlangıç 2 gün bekleyelim ona göre kortizon dedi. Perşembe gittim tamam klask yüz felci beyinden kaynaklı bşy değil tam oturmuş damardan 250mg prednol vericez 1 seferlik dedi onu aldım. Sıcak tut egzersiz ve sakız dedi. Yalnız masaj yapıcam diye sol tafarımı biraz hırpalamışım yüzüm ağrıyo Sıcak su torbasıyla ısıtıp masaj yapıyorduk kuru kuru o yağları alayım öyleyse. Kaşım hiç oynamıyo solum o çok üzüyor beni, sizde de mi kaş geç iyileşti?

Benim ağız kısmım en geç iyileşti. Yüz felci genelde periferik sinirden kaynaklanıyor. Beyinle alakalı pek değil. Morali yüksek tutun.
Benim belirtim kaşlarımın üzerinde ağrı ile başladı. Kulak arkası ağrıyı felçten sonra yaşadım.

Hmm sizde de farklı belirtiler olmuş. Kulak ağrım daha yeni geçti tarifsiz bir ağrıydı. Tat almama ne kadar sürdü

Bugün kbb prof a gittim hatta nörolojiden de randevu almıştım gerek yok yüz felci bizim konumuz dedi. 7 günlük kortizon başladı aklovir diye bi hap verdi mide koruyucu falan filan. Aklovir kullanmış mıydınız sizde?Bi de 3. Kez olduğu için beyin mr ı istedi sabah da gidip onu çektircem dua edin

Aklovir kullanmadım. Bazen yüz felçleri uçuk virüsü kaynaklı olabiliyor. Bana prof 12 gün kullandırdı kortizon hapını. İyi olmuş. Korkmayın. Doğum yaptım. Şükür. Sağlıkla inşallah. Tat alma konusunda 4-5 gün sonra daha iyiydim.

Ayyy çok sevindim hayırlı uğurlu olsun rabbim analı babalı büyütsün inş Bana da 7 gün yazdı hadi hayırlısı bakalım yarın başlayacağım.

Yine ben bişey sorcam bugün prednolün 3. Günü akşam içinde 3 gün biticek ama bi değişiklik yok hala yüzümde sen de de mi öyleydi?
Ben felcin 8. Günü ilaç başladım, 12 gün kullandım. İlacın 4.-5.günü iyileşme başlamıştı. İlaçtan bir hafta sonra tamamen düzeldim şükür durmadan egzersiz sıcak uygulama masaj yaptım. Pipet taşıdım vb Sabırlı olun lütfen. Bazı ülkelerde ilaç vermiyorlar birde bu açıdan düşünün. Onlarınki de geçiyor tabi zaman alıyordur.

Suyumu hep pipetle içiyorum. Sizde dua edin edin noluuuur geçicek allahın izniyle hakkınızı helal edin böyle sizi de rahatsız ediyorum. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…