• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte vitamin ilacı sorunsalı

tinimini_hnm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2011
2.244
2.337
248
Merhabalar
5 buçuk aylık hamileyim
gebe kalmadan 2 ay önce folbiole başlamıştım
gebe kaldıktan sonra folbiole ek birde omega 3 aldım.
ancak her ikisinide çok şiddetli bulantı kusmam oldugu için 1,5 aylık dönemde bırakmak zorunda kaldım
şuan 5,5 aylıgım. doktor elevit vermişti 3 aydan sonra ancak aşırı kabızlık yaptıgı için bıraktım
ama çok tedirginim çünkü çalıştıgım için beslenmeme çok dikkat edemiyorum
süt içemiyorum, yogurt sevmiyorum, sebze desen canım istemiyor.
sadece günde 3 değişik meyve tüketiyorum yemek harıcı.
bebeğin gelişimi ay ay normal ancak ben yinede tedirginim.
hiç vitamin takviyesi almadan saglıklı bebek doğuran varmı aranızda?
siz ne yaptınız? ben ne yapmalıyım? elevit ve omega 3 almam gerekiyor mu sizce?

Canim bu konuyu doktorunla konuş ama eger kan testinde değerler normalse neden sorun olsun. Ben vitamin kullanmama rağmen dusenler var.

Ben vitamin takviyesi istediğim halde doktorum gerek görmedi..sanıyorum çok da zorunlu birşey değil, biz biraz fazla evham yapıyoruz.. sadece folik asit kullanıyorum...

Folik asit bebeğin beyin gelişimi için çok önemli, sizin yerinizde olsam alırdım. Doktorunuza bir danışın isterseniz

Eleviti doktor versede alma içinde domuz jelatini varmış,eğer vitamin gerekiyorsa ona eşdeğer decavit var.Ayrıca değerlerindr normalse ekstra bişey gerekeceğini sanmıyorum canım,seni hatırlıyorum bu arada sanki daha önce saç rengi hakkında falan konuşmuştuk :) baya oluyor yani

Back