Gebelikte Üst Solunum Yolu Rahatsızlığı

minnoskus

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2013
115
202
303
İstanbul
Merhabalar,

Hamileliğimin 5. haftası içerisindeyim. Maalesef Pazar gününden beri boğazımla ilgili problem yaşıyorum. Şu an hiç sesim çıkmıyor, konuşamıyorum. Kulak Burun Boğaz doktoruna gittim, vücudumdaki enfeksiyon miktarı yüksek olmadığı için çok şükür antibiyotik vermedi. Ancak 1 hafta konuşma yasağım var :) Benim merakım; hamileliğinde böyle bir problem yaşayan oldu mu? Nasıl atlattınız?

Yardım edebilirseniz ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

minnoskus merhaba..

Geçmiş olsun.. herkes hasta Bende de soguk algınlığı var. 4 gündür yatiyorum. Doktora gittim ama ilaç vermedi. Bol sıvı, tavuk suyu çorba ve bol dinlenme. Başka yolu yok. Doktorum 1 yemek kaşığı bala biraz çörek otu koyup yememi önerdi. Geniz akıntısına iyi geliyormuş. Gunde 1 kaşık.
Bir de ılık duş.. hem mikropların atılmasında hem de burnun açılmasında faydali.

Çok geçmiş olsun. Acil şifalar..

Bal ılık su limon tarçın yap içine zencefil de at onu iç ya da su koyma ye. Bol bol portakal suyu iç (limon mideni ekşitmiyorsa limonla karıştır) bol sıvı al ve yat. Birde eğer ağrın çoksa bir tane minoset iç ben böyle atlattım normalde ilaç içmem ama 5.haftada grip oldum ölcektim baş ağrımda çoktu. 1 tane minoset içtim sonra yukarıda yazdıklarımı yazdım 2 güne geçti ben limonu direk yiyorum o da çok işe yarıyor ama herkes yiyemiyor onu. Dene belki sende de işe yarar

Hamile degildim ama benimde basima gelmisti telefona bile bakamiyordum tis sesi bile cikmiyordu
Ne yaptiysam gecmedi sonra yavas yavas kendiliginden gecti 1 hafta kadar surdu

Evet bu aralar herkes hasta ne yazıkki ben ve hamile bir arkadaşım daha o doktora gitmiş bu aralar virüs oldığunu dikkat etmek gerektiği bebeğe bile zararı olabileceği söylemiş ilaç kullanöak yok tuzlu limonlu gargara ılık duş bol meyve vitamin demiş inş bir sıkıntı yaşamayız çalışan hamişlerin daha zor işi ölüyoruz yorgunluktn Rabbim bebişlerimizi korusun adaçayı ile gargara yapıyorum kestane balı yiyorum o da süper iyi geliyor tavsiye ederim

Şu anda yutkunmakta zorlanıyorum boğazım açıyor umarım çabuk atlatirim ilac almadan ılık seyler tüketmeye çalışıyorum

Hepinize nazik cevaplarınız için çok teşekkür ederim, çok tatlısınız
Benim hiç sesim çıkmıyor, inşallah dediğiniz gibi 1 haftaya atlatabilirim. Sanki bir daha hiç konuşamicakmışım gibi geliyor Aslında çok da ağır geçmedi hastalığım, sadece sesim kısık. Grip olmaktan vs inanılmaz korkuyorum. Bir de geceleri öksürük krizi tutuyor ki, o beni mahvediyor. Sezeryan yaparsam ve böyle öksürük krizi tutarsa naparım bilmiyorum,dikişler ayrılır herhalde

Bu problemi yaşayanlar için bilgi vermek istedim. Ses kısıklığım 3 gün içinde geçti. Bu arada sıcak suya limon+bal+karabiber ekleyerek içtim, en etkilisi bu oldu sanırım. Hepinize sağlıklı günler diliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…