Gebelikte tetanoz aşısı

E

EU3

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU3
Gebelikte tetanoz aşısı hakkında bildiklerinizi ve yaşadıklarınızı paylaşır mısınız.teşekkürler.

• Konu Sahibi EU3
Canım bildiğim kadarı ile gerekli bir aşı, doktorum tetenoz aşısını önermişti ben her iki dozunu da yaptırdım, 29 haftalık hamileyim, bir zararını da görmedim.
Bazıları çok ağrı ve ateş yaptığını söylüyor ama ben de bir etki de yapmadı, ilk gün hafif sızladı kolum o kadar:)

• Konu Sahibi EU3
ben şuanda 33 haftalık ikizlere gebeyim.28.haftamda ilk dozumu vuruldum.1 ay sonra 32. haftamda ikinci dozumu vuruldum.hemşirenin söylediği kadarıyla toplam 5 dozmuş.yani daha 3 dozum var benim.drumun aşılarımı olmadan önce bana dediki: bence tetanoz aşısı gereksiz.eskiden evlerde ve steril olmayan ortamlarda yapılan doğumlar için önem taşıyordu bu aşı.ama artık çok bir önemi kalmadı.ama istersen yaptırabilirsin dedi.ben yinede riske atmamak için yaptırmayı uygun buldum.

• Konu Sahibi EU3
bu arada aşıyı yaptırdığın günün akşamı sanki koluna yumruk atmışlar gibi hissediyorsun.ama geçici bir durum.sadece çok hafig rahatsızlık veriyor.korkulacak birşey değil yani.

• Konu Sahibi EU3
Kızlar aşının kaç doz vurulacağı da daha önceki aşı olma sayınıza bağlı. Yani öğrenim hayatınızda da aşı oldu iseniz (ki liseyi bitirdiyseniz mutlaka vurulmuşsunuzdur) hamilelik döneminde 2 doz vuruluyor sadece.
Ben ilkini 21. haftada, ikinciyi de ilkinden tam 1 ay sonra vuruldum.
ıki aşı arasında mutlaka ama mutlaka 30 gün geçmiş olması gerekiyor.

• Konu Sahibi EU3
dinamiss,ben üni. mezunuyum.ee bu durumda benim başka doz vurulmama gerek yok.hemşire bana sormadan niye öyle gelişigüzel konuştuysa,anlamadım vallaa.bak bunu söylediğin iyi oldu.druma sorup iyice öğreneyim ben.

• Konu Sahibi EU3
ben olmayın gerekyok dien doktorlara katılmıyorum neyin başımıza geleceği belli olmaz sonuçta türkiye burası sağlık sektöründe olduğum için bazen neler döndüğüne şahit oluyorum kesinlikle yapılmalı benim doktorum tek doz yeterli dedi ama sağlık ocağında hemşireler kesinlikle en az 2 doz dediler toplamda 5 doz yaptırırsanız doğurganlık çağı sonuna kadar koruyormuş 5 dozun 2 si hamileleikte 20. haftadan sonra 1 ay arayla yapılıyor 3 ü isterseniz doğumdan sonra sağlık ocakları bu konuda çok donanımlı en taze aşılar orada bende bugün oldum kolum iyi şimdilik hatta sağlık ocağında hemşire arkadaşlar bir kadın geçende tetanozdan bebeğini kaybetti kendide vefat etti dediler aman yaptırın sakın

• Konu Sahibi EU3
Pekı 2 doz olan arkadaşlar doğumdan sonra kalan aşıları da yaptırmayı düşünüyor musunuz?Emzirirken de mümkün mü aşı olmak? beş doz olmazsa koruyuculuğu azalıyor mu ? doktorumla görüştüm ama fikirlerınızı almak ısterım ve tecrübelerınızı..teşekkürler.
Sıbel.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Konu Sahibi EU3
açıkçası ben kalan dozlar konusunda druma danışacağım.ama sağlık ocağındaki hemşire 3. doz için 6 ay sonra gel dedi.bütün dozları yaptırırsan ömür boyu koruyuculuk mu ne sağlıyormuş.vallahi bende tam emin değilim.drlarınızla görüşmeniz en iyisi.

canım ben hamileliğimde ilk dozu vurulduğum akşam ateşlendim.doktorum ikinci dozu kesinlikle yaptırma demişti.

canım ben hamileliğimde ilk dozu vurulduğum akşam ateşlendim.doktorum ikinci dozu kesinlikle yaptırma demişti.

ateş konusu da mühim.bebek için de..vücudunuzun alerjik bir reaksiyonu var mıydı acaba..ateşlenen başka hanımlar var mı??

Nerbay canım bence de doktoruna bir danış çünkü benim doktorum da, iğnemi yapam hemşire de hamilelikte iki dozun yeterli olduğunu, çünkü daha önce de okulda bu aşının yapılmış olduğunu söylediler.
Evet daha sonra 1 doz daha vurdurulabilir ama onun zamanını ben de sormadım canım.

Bu arada iğnemi yapan hemşire bana da hafif ateş yapabilir, eğer ateş çıkacak gibi olursa Parol alabilirsin demişti ama bende ateş ya da aşırı ağrı falan yapmadı kızlar.

Bence de hastanede doğum yapacağız diye vazgeçmeyin ve aşı olun, ne olur ne olmaz.

oof bu aşı konusunda çok kararsız kaldım dr uma sordum ben çok da önermiyorum eskiden yapılıyordu dedi evde yada steril olmayan ortamlarda yapılan doğumlar içindi o dedi ama eğer istiyorsan ol dedi yani bana bıraktı sen karar ver dedi etrafımda da kimisi ol diyor kimisi olma diyor çok kararsızım napıcam bilmiyorum..27haftalığım buarada zamanı varmı acaba aşının..:uhm:

Merhaba arkadaşlar,
Benim doktorumdaa hiçbişey demedi...zaten hiçbişey demiyo her zaman :umursamaz: ben burada forumda bu konuyu okudum ve kendimde mantıklı bulduğum için ilkini geçen gün yaptırdım...ne kadar özel hastaneler steril densede ben bu ülkede hiç bu tür konulara güvenmiyorum...nolur nolmaz...ayrıca buradaki arkadaşlar sağlık ocağında gebeleri takip altına aldıklarını yazmışlardır...bende gittim sağlık ocağına kaydımı yaptırdım...kilomu,tansiyonumu kontrol ettiler...bebeğin kalp atışlarına baktılar...bilgilendirdiler...aşımı yaptılar...ücretsiz bir hizmet...çok güzel...alkisalkisalkis aylıkta hem aşı için hemde kontrol için gideceğim...mesela domuz gribide gelmiş sağlık ocağına ama onu yaptırmayı düşünmüyorum...çünkü mantıken pekte onaylamıyorum...

Ayrıca çok hafif ağrı oldu ama ateş falan olmadı...çokta beni etkilemedi açıkçası...

Dün tetenoz aşısı yaptırdım ve şuan çok kötüyüm.Ateşim var,kasıklarım ağrıyor,resmen kıvranıyorum :bbo: .Aşı yüzünden olmuş olabilir mi?

bende geçenlerde oldum ilk doz aşıyı ama 2 gün kolumun ağrısından duramadım hiç üstüne yatamadım ağrıyo yaa

ates yapıyor dıyen arkadasları okuyuca korkuyorum.. bende daha vurulmadım.. 24 haftalık oldum. bu asıda gec kalmak dıye bır sey var mı??

kol ağrısı oluyormuş.doktorum olursan iyi olur dedi ama şart koşmadı.fakat okuduğum makaleler gerekli olduğunu yazıyor..sağlık ocağından gelen hemşireler ooo geç kalmışsınız dediler ben de kusura bakmayın biraz cahil gördüğüm için yok yok hadi bakalım ben doktorumla konuşurum güle güle deyip savdım.doktoruma danıştım.ankarada da bir doktorum var onu da aradım.sağolsunlar çok ilgililer ikisi de hiç geç değil dediler..

wallaa ben aşıyı vurulduktan soraa tam 3 gün o kolumlaa hiç bişee kaldıramadımm kolumu kullanamadımm ama 2. dozu da vuruldumm gereklioldugunun dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…