Gebelikte tetanoz aşısı

arkadaslar ben dun vuruldum ılk dozu, cıdden kol agrısı yapıyormus.. o kolum oyle sızladı kı aksam uyurken saga sola donemedım ama ıcımı rahatlatan bende ates halsızlık falan olmadı hıc etkılemedı bıle hatta.. 1 ay sonrada 2. dozu vurulcam..

Hanımlar bu soruyu ben sormuştum yine cevabını kendi yaşamımdan cevaplıyorum.dün tetanoz aşısı oldum.hiç bişey hissetmedim.hatta iğne olduğumu dahi farketmedim.ateş kol ağrısı olmadı kendime maşallah diyorum..:nazar::nazar:demek gerekiyor çünkü.:nazar:fakat ikinci dozda olabilirmiş.ama her zaman olumlu düşünün vücut direncinizin düşmesini engeller..ağrı eşiğinizi etkiler..

Son düzenleyen: Moderatör:
Sibeltan canım geçmiş olsun, benim ikincide de ateş falan yapmadı. Umarım senin de olmaz :)

eğer son 10 yıl içinde tentanoz aşısı olmamışsak olmakta fayda varmış. ben hiç bilmiyordum doktorum da sölememişti. 16. haftamda elimi yaktığımda olmam gerektiğini sölediler. herşeyde bi hayır vardır derler ya o zaman öğrendim.. biz aşı olunca bebeğimizde bağışıklık kazanacak.. ohhh ne güsel hiç aşı acısını çekmeden kuzularımız korunacak zemuszemus

Sibeltan canım geçmiş olsun, benim ikincide de ateş falan yapmadı. Umarım senin de olmaz :)

Canım çok mersi .ben de sizin için çok sevindim..demekki bünyeden bünyeye değişiyor.birde düşünce gücü..sağlıcakla...

Son düzenleyen: Moderatör:
ateş yok ama kolum çok fena kopuomuş gibi ağrıo bide kolumu yukarı kaldıramıorum :bbo:

21,haftamdayım doktorum 2 hafta sonra saglık ocagından yaptır dedı.

bende geçenlerde oldum ilk doz aşıyı ama 2 gün kolumun ağrısından duramadım hiç üstüne yatamadım ağrıyo yaa

ben de 19 haftalık gebeyım suan bu asıyı yaptırabılıyormuyum? bu ası nerelerde yaptırılıyor? aile hekımliklerı yapıyormu, yoksa ozel doktorumuzda mı yaptırmamız gerekıyor?

ben de 19 haftalık gebeyım suan bu asıyı yaptırabılıyormuyum? bu ası nerelerde yaptırılıyor? aile hekımliklerı yapıyormu, yoksa ozel doktorumuzda mı yaptırmamız gerekıyor?

Sağlık ocağında yapılıyor senin kendi doktorun nezman yaptır dedıyse ozmaan sağlık ocağında yaptırabiliyosun..

ben 18. haftadayım bugun oldum sağlık ocağından bugüne gün vermişlerdi erken mi bir problem olurmu acaba genelde 20. hafta gibi olunmuş sanırım. ayrıca şuan için hafif kol acısı var kesinlikle dayanılmayacak gibi değil gözünüz korkmasın bence

Ben 22. haftada yaptırdım hatta hemşire dedi ki çok erken yaptırmamakta fayda var çünkü tetanoz aşısı kasılmayı bile başlatabiliyor o yüzden hatta bekleyelim istersen dedi ama yaptırdım 22. haftamda

Kizlar ben 1.dozu 22 de oldum 2.yi olmadim suan 32. Haftadayim.olsam.cok mu gec olur

Ben ikinci dozu olmadım 30.haftadayim doktoruma sorduğumda ilkini olduysan çok gerekli değil dedi çok ağrı yaptığı için olmak istemiyorum :KK43:

Bana da 5 Mayısta gel denildi sağlık ocağında tetenoz aşısı için.
Doktoruna sor 2.doz a gerek varmı diye dediler.
Doktorumda yaptırma dedi tetenoz aşısını :KK64:

Kızlar biz 3. Ayımızdayız henüz çok erken ama günlerdir araştırıyorum, Ama kesinlikle vurulmayı düşünmüyorum. Sizede tavsiyem iyi araştırın ve vurulan aşıların içinde neler var iyi araştırın.

X