Gebelikte tetanoz aşısı

Ben şehir değişikliği yüzünden iki ayrı doktora gittim biri 20.ve 24. Haftada iki doz yaptır dedi diğeri 28. Haftada tek doz yeter dedi kafam karıştı valla ne yapmam lazım bilmiyorum gerçi doğunca bebeğe de vuruluyormuş tek doz yeter gibi şu aşı konusu hep bir muamma cekiniyorum

Hamile oldugunu bilmeden aşi yaptrimak zararlimi aslinda doktora gitmisdim hamile olmadigini söyledi bende bunun üzerine doktora gitdim tatnus aşisi yaptirdim şimdi korkuyorum acaba doktorlar hamileligi ne kadar oerken biliyor ya iki üc günlük bir hamilelik söz konusuysa anlaya bilirlermi acaba?:KK43:

ben olmayın gerekyok dien doktorlara katılmıyorum neyin başımıza geleceği belli olmaz sonuçta türkiye burası sağlık sektöründe olduğum için bazen neler döndüğüne şahit oluyorum kesinlikle yapılmalı benim doktorum tek doz yeterli dedi ama sağlık ocağında hemşireler kesinlikle en az 2 doz dediler toplamda 5 doz yaptırırsanız doğurganlık çağı sonuna kadar koruyormuş 5 dozun 2 si hamileleikte 20. haftadan sonra 1 ay arayla yapılıyor 3 ü isterseniz doğumdan sonra sağlık ocakları bu konuda çok donanımlı en taze aşılar orada bende bugün oldum kolum iyi şimdilik hatta sağlık ocağında hemşire arkadaşlar bir kadın geçende tetanozdan bebeğini kaybetti kendide vefat etti dediler aman yaptırın sakın
Korkutmak İçin söylemiş olabilirler mi?

Aşıların bileşimi fayda ve zararları tartılıp ona göre yapılmalı. Eskiden doğumlar evde steril olmayan koşullarda olduğu İçin tetanoz ile başetmek zordu. Ancak artık öyle değil.

bu aşı ile ilgili bende kararsız kaldım. doktorum pek taraftar degil. çevreme bakıyorum yaptıranlar çogunlukta. doğum özel hastanede olacak. birde ateş, şişlik falan yapıyormuş ondan korkuyorum. ama bir yandan da eksik birşey olmasın istiyorum.

İlk gebelıgımde 12 sene önce yanı aşı oldum. 2.cide olmadım. Dra sorduğumda sana baglı dedi. Cokta şart gormedigim ıcın istemedim. Belki yanlıstı olmam gerekti ama donemide gecmısti zaten. Olmadım.

Bnm bebeğm 24haftalık aşıdan snra hareketleri azaldı 3gun snrada kalbı durmuş
Şuan aşıların güvenilirliği yok arkadaşım var çocuğuna bebeklik aşıların hiçbirini yaptırmadı şu an çocuk hasta falan değil maşallah sapa sağlam ❤️🧿
Tetanoz aşısı falan hiçbir şey olmamış şeker yüklemesi bile yapmamış kendisine

Çok pişmanım bn 1hafta oldu bebeğımı kaybedeli. Sağlık ocağından sureklı arayıp ısrarla çağırdı normalde gıttım doktoruma sordum yaptr sorun yok dedi ama bn araştrdım hep asıdan snra kalbi duran bebek çoğonlukta 😭44yaşndaym son şansmdı tup bebk olmuştu kaç kere uraştk 😭

Çok pişmanım bn 1hafta oldu bebeğımı kaybedeli. Sağlık ocağından sureklı arayıp ısrarla çağırdı normalde gıttım doktoruma sordum yaptr sorun yok dedi ama bn araştrdım hep asıdan snra kalbi duran bebek çoğonlukta 😭44yaşndaym son şansmdı tup bebk olmuştu kaç kere uraştk 😭
Başınız sağolsun 😥 son şans demeyin Allah'tan ümit kesilmez. Allah metanet versin.
Aşıya gelirsek kalp durması yapıyor mu bilmiyorum ama sancıları tetikleyip erken doğuma sebep olduğunu çok duydum. Bunu söyleyenler de doktorlar yani. Ben de salak gibi bilmeden gidip oldum ilk dozu. O zamandan beri kasılmalarım başladı. Doğumu engellemek için ilaç başladık.

Başınız sağolsun. Ama aşıdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsaydı aşıyı yaptıranların büyük çoğunluğu bebeğini kaybederdi. O zamana denk gelmiş. Ben de çok araştırdım yapmadan önce, aşının yapılması gereken süreler içinde hamileler ameliyat bile olabiliyor. Tekrar başınız sağolsun, çok üzüldüm… 😔

Tşk edeim ewt aşıdan olmayabilir ama çok pişmanım keşke yaptrmasaydm 30haftadan snra yaptrsaydm bilmıyrm şuanda. Sağlıklı duşunemıyrm

X