GEBELİKTE SON 3 AYINA GİREN ANNELER

30+5 deyim. 10 kilo aldım .25 haftalıkken bebek 1100 gr dı şimdi merak ediyorum.Çarşamba günü gideceğim.Hepimizin çocukları sağlıklı gelsin de kilo sorun değil.

kızlar birşey sorcam ya.benim bebeğim onu hissetmeye başladığım 18-19. haftalardan bu yana sürekli hareket halinde yani gece olsun gündüz olsun hareket etmediği zamanlar çok nadir...bu iyi birşey mi yoksa kötü birşeymi anlayamadım...insanlar bebek hareketlerinin yavaşlamasını sorun ederken benimki çok hareketli ...varmı bir bilginizz ??.sevinmelimiyim?

kızlar birşey sorcam ya.benim bebeğim onu hissetmeye başladığım 18-19. haftalardan bu yana sürekli hareket halinde yani gece olsun gündüz olsun hareket etmediği zamanlar çok nadir...bu iyi birşey mi yoksa kötü birşeymi anlayamadım...insanlar bebek hareketlerinin yavaşlamasını sorun ederken benimki çok hareketli ...varmı bir bilginizz ??.sevinmelimiyim?
benımkıde cok hareketlı dr normal dedı

Bende 26+4 haftadayim 6-7 kilo aldim bebekte 840 Gram doktor haftasiyla uyumlu dedi zaten bundan.sonra kilo alimi Hizlaniyor galiba:KK66:

24 haftadaym 44 kg ile hamile kaldm bugun dr. Kontrokum vardi 10 kg almisim. Bebiste 630 gr olmus :)

Bizde 29.haftadayiz 2 kilo aldim. En son 26 haftada gittik kızımız 1.250ydi kilosu 32. Hafta ya randevu verdi bana cok uzun süre geliyor.az kilo almamin sebebi mide bulantısı ara ara devam ediyor :-)

Merhaba kızlar 29+3 gebeyim.. maşallah bebeğim çok hareketli ama şöyle bir sorunum var karnım acayip sert resmen taş gibi ve sürekli gerilme hissi var..ama çok şükür ağrı kasılma vs.yok az önce doktorumu aradım ağrı olmadıkça sorun yok takip et..devam ederse Nts'ye sokarız dedi.. bir de vajinal akıntım karttı kokusuz ve beyaz bunun içinde Cleocin al kullan sık sık çamaşır değiştir dedi.. benimle aynı durumda olan veya bilgisi olan var mı? içim rahat etmiyor

30+3'te bebişim 1850 gr ve 41 cm'di. Ben de 5 kilo almışım.

Merhaba kızlar 29+3 gebeyim.. maşallah bebeğim çok hareketli ama şöyle bir sorunum var karnım acayip sert resmen taş gibi ve sürekli gerilme hissi var..ama çok şükür ağrı kasılma vs.yok az önce doktorumu aradım ağrı olmadıkça sorun yok takip et..devam ederse Nts'ye sokarız dedi.. bir de vajinal akıntım karttı kokusuz ve beyaz bunun içinde Cleocin al kullan sık sık çamaşır değiştir dedi.. benimle aynı durumda olan veya bilgisi olan var mı? içim rahat etmiyor
Akıntıyla ilgili bilgim yok ama gerilme büyük ihtimalle karnın büyüdüğü içindir. Büyüdüğü haftalar benim de patlayacak gibi oluyor. Sanki çok yemek yemişim gibi sığamıyorum bi yere, nefes almakta sorun yaşıyorum vs. Ama geçiyor. Korkulacak bir şey değildir sanırım. Tabi bu benim kendi gözlemim, yanlış yönlendirmek de istemem.

Bebek hareketleri ile ilgili hamilelik yaşamış arkadaşlarım bana da say saatte kaç tane tekme atıyor vs diye ya da çok ya da az hareket etmesi ile ilgili yorumlarda bulundular. Cumartesi kontrolüm vardı doktora dedim yok öyle bir şey dedi. Benim kızım da bazen çok hareketli bazen diğer güne göre daha az hareket ediyor. Çok yediğim zaman rahatsız oluyorum o yüzden sık sık az yiyorum. Karnım çatlayacakmış gibi oluyor doktor buna da normal dedi gelişiyor büyüyor dedi ve mide yanmam için şurup verdi. Olursa iç dedi. Yemekten sonra oturup kalmak da zorluyor arkadaşlar biraz adımlamak lazım iyi geliyor..

Bebek hareketleri ile ilgili hamilelik yaşamış arkadaşlarım bana da say saatte kaç tane tekme atıyor vs diye ya da çok ya da az hareket etmesi ile ilgili yorumlarda bulundular. Cumartesi kontrolüm vardı doktora dedim yok öyle bir şey dedi. Benim kızım da bazen çok hareketli bazen diğer güne göre daha az hareket ediyor. Çok yediğim zaman rahatsız oluyorum o yüzden sık sık az yiyorum. Karnım çatlayacakmış gibi oluyor doktor buna da normal dedi gelişiyor büyüyor dedi ve mide yanmam için şurup verdi. Olursa iç dedi. Yemekten sonra oturup kalmak da zorluyor arkadaşlar biraz adımlamak lazım iyi geliyor..
O hareket sayısına ben de ayar oluyorum. Bazen yorgun olduğumda, moralim bozukken ya da az su içtiğimde benim de bebeğim az hareket ediyor. Bizim bile bir günümüz diğerine uymuyorken el kadar bebeğin hareketini saymak nedir? İnsana gereksiz yere evham yaptırıyorlar. Sonuç olarak da daha çok geriliyosunuz ve bebeğiniz etkileniyor. Hareket sayısının bebekten bebeğe farklı olacağına inanıyorum ben. Doktor sağlıklı dedikten sonra sayılar manasız geliyor. Üstelik her bebeğin kendine has bir rutini var.

Niye say demiş,bende saymıyorum. Sorun mu acaba..sadece uzun zaman Hareketsiz olduğunu düşünürsem biraz seviyorum,hareketleniyor

Akıntıyla ilgili bilgim yok ama gerilme büyük ihtimalle karnın büyüdüğü içindir. Büyüdüğü haftalar benim de patlayacak gibi oluyor. Sanki çok yemek yemişim gibi sığamıyorum bi yere, nefes almakta sorun yaşıyorum vs. Ama geçiyor. Korkulacak bir şey değildir sanırım. Tabi bu benim kendi gözlemim, yanlış yönlendirmek de istemem.
sağol canım çok teşekkür ederim

bende 27+1 deyim. 8 kilo almışım ve bebeğim 24+6 da 777gr di. benim doktor beni çok azalıyor ama ya:KK43: çok kilo alıyorum diye. sizce de çok mu haftama göre aldığım kilo. daha ne kadar alırım ki acaba doğuma kadar:110:

Çok azarlıyormuş,ne haddine. Çok biliyorsa nasıl almayacağın yönünde yeme programı versin.Şimdi böyle söyleyip moralimi bozuyorsunuz,moral kilodan daha önemli doktor hanım,elimde değil de.

Ama isterseniz hamurlu şeyler yemeyin artık(yiyorsanız).Meyve,sütlü tatlılar,sebzeler tüketin.Balık yiyin.

Çok azarlıyormuş,ne haddine. Çok biliyorsa nasıl almayacağın yönünde yeme programı versin.Şimdi böyle söyleyip moralimi bozuyorsunuz,moral kilodan daha önemli doktor hanım,elimde değil de.

Ama isterseniz hamurlu şeyler yemeyin artık(yiyorsanız).Meyve,sütlü tatlılar,sebzeler tüketin.Balık yiyin.

gerçekten kötü oluyor. ilk hamileliğim, eşim de kilo konusunda hassas erkeklerden. doktor onun yanında azarlayınca eşimin gözüne çok batmaya başladı aldığım her kilo. bende mecburen baya dikkat ediyorum artık. akşam yemekten sonra bişey yememeye çalışıyorum. ekmeği falan azalttım. kalorili şeylerden uzak durmaya çalışıyorum ki tüm bunlar hamilelik için zor şeyler malum:)

Eşinize kızdım bak şimdi.Tatlı dille uyarabilir,hayatım dikkat et bak zor olur sonra sana diye,ama azarlamak ne demek .

X