• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte sinir krizi korkuyorum lütfen yardım

dolubosben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2025
12
0
1
28
İki gün önce eşimle saçma bir nedenden tartıştık ama çok sinirlendi öfke kontrol problemi var bana bağırdı çağırdı 9 haftalık hamileyim bende sinirlendim elimde olmadan ağladım saatlerce başım ağrıdı başımın ağrısından bir şey yiyemedim yatıp uyudum aynı şey dün yine oldu işten geldi hıncını alamamış ki dün yine kavga çıkardı bu sefer sabrım taştı ve bende sen nasıl insansın hamile halimle bile bunu yapıyorsun diye resmen sinir krizi geçirdim ağladım üzüldüm çok üstüme geliyor eşim yaptıkları bana çok dokunuyor ne kadar bebeğimi düşünsem de maalesef patlama yaşadım korkuyorum bebeğime bir şey olur mu diye ailemden ayrı şehirdeyim annem yanıma gelmedi çağırdığım halde eşim bana hiç yardımcı olmıyor doktor bana da seyahat yasağı koydu bende ailemin yanına gidemiyorum gebelikte böyle yaşayan oldu mı başka bebeğimin gelişiminde bir şey olur mı ya da bebeğime bir zarar gelir mi lütfen yardımcı olur musunuz ailenin annenin eşin destek olmaması öyle bir kötü durummuş ki

bebek öyle hemen her seyden etkilenmez. ama stresli bir gebelik, erken doğuma sebep olabilir. veya bebeğiniz doğduktan sonra stresli bir bebek olmasına.

diğer yandan ne yaşamış olursanız olun beslenmenize dikkat edin. kendinizi de kasmayın. ben hamile kaldığımda ekstra sakinleştim neden bilmiyorum. beynim sanki slowmotion calisiyor. tepki veremiyorum hiçbir seye.

bunların dısında da lütfen sizi strese sokan esiniz de olsa uzaklaşın. adam laftan anlamayacak belli ki. hamile karısına gelip bağırıp çağıran adam sizce sizi anlar mı? siz de anlatmayın. oturun keyfinize bakın. yoksa doğurana kadar çok yıpranırsınız.

ayrıca size, hatta bebeğinize bile acımayan adamı baba yapma fikri çok yanlış. bebeğiniz doğduğunda da böyle mi olacak?

Çok haklısınız bebeğim için elimden gelenin bile iyisini yapmaya çalışıyorum ama maalesef patlama yaşadım. Tartışma olmasın diye ben biraz sınır çizmeye çalıştıkça maalesef bu sefer de bana uzak duruyorsun diye kızıyor eşim antidepresan kullanıyordu benek düşünmüyorduk ama beklemediğim halde hamile kaldım

Lütfen önce kendini sonra da bebeğini düşün. Belli ki bu adam hep böyleydi, hamile olman ya da olmaman farketmeyecek onun için. O yüzden sen yemene içmene dikkat et, baktın sorun çıkarıyor, bir nefes al ortamdan uzaklaş. Çık dışarı bir yürüyüş yap, gir bi duş al. Bol su iç.

Çok haklısınız bebeğim için elimden gelenin bile iyisini yapmaya çalışıyorum ama maalesef patlama yaşadım. Tartışma olmasın diye ben biraz sınır çizmeye çalıştıkça maalesef bu sefer de bana uzak duruyorsun diye kızıyor eşim antidepresan kullanıyordu benek düşünmüyorduk ama beklemediğim halde hamile kaldım
Ah be güzelim normalde de hiç böyle şeyler söylemem ama böyle adamları kendinize eş, çocuklarınıza baba diye seçiyorsunuz. Sonra olan kadına, çocuğa oluyor. Öfke kontrolü olmayan, hamile karısına saygı duymayan bir adamdan bir şey bekleme. Kendine iyi bak.

Lütfen önce kendini sonra da bebeğini düşün. Belli ki bu adam hep böyleydi, hamile olman ya da olmaman farketmeyecek onun için. O yüzden sen yemene içmene dikkat et, baktın sorun çıkarıyor, bir nefes al ortamdan uzaklaş. Çık dışarı bir yürüyüş yap, gir bi duş al. Bol su iç.
Çok teşekkür ederim zaten o kadar çok üzüldüm ki bebeğim artık herkesten ve her şeyden önemli o yüzden artık eşimin söylediklerini duymamaya çalışıyorum

Ah be güzelim normalde de hiç böyle şeyler söylemem ama böyle adamları kendinize eş, çocuklarınıza baba diye seçiyorsunuz. Sonra olan kadına, çocuğa oluyor. Öfke kontrolü olmayan, hamile karısına saygı duymayan bir adamdan bir şey bekleme. Kendine iyi bak.
Maaalesef ki çok haklısınız ama keşke evlilik öncesi bunu görebilsek sevgililik döneminde sesini yükseltmeyen adam evlendikten sonra o kadar çok değişti ki

Maaalesef ki çok haklısınız ama keşke evlilik öncesi bunu görebilsek sevgililik döneminde sesini yükseltmeyen adam evlendikten sonra o kadar çok değişti ki
Aslında evlilik öncesi aynı evde bir süre yaşamak işte bu yüzden çok önemli ama gel de bunu sen bizim kültürümüzde, bizim insanımıza anlat 🙁 neyse üzme kendini, her şey olacağına varır. Beslenmeni ihmal etme, gerçekten şu süreçte en çok dikkat etmen gereken şey beslenme. Sonrasında da kavga ortamında bulunmamaya çalış. Sürekli evde durup kendini de bunaltma 🙏🏻

Back
X