Gebelikte İlk 3 Ay

mineminem

Öykü Irmak'ım & Anıl Göktürk'üm
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
465
107
123
Bebeğim henüz 8 hafta 3 günlük bugün kalp atışlarını gördüm arı kuşu gibiydi kalp atışı öyle hızlı ki :103: çok heyecan verici.

Bebeğimin boyu 15.67 mm miş.Bu normal saanırım.

kızlar geçen hafta itibariyle bulantılarım şiddetle arttı halada devam ediyor neredeyse yarım saatte bir tekrarlıyor sizce bu normal mi benim gibi böyle midesi hassas arkadaşlar bunun üstesinden nasıl geldiler? (çubuk kraker hariç içim dışım çubuk oldu :)

Yaklaşık olarak 3. ay sonuna kadar devam eder diyorlar.Kokulara hassasiyetim de arttı. Allahım bana ve benim durumumda olan arkadaşların yardımcısı olsun.

Arkadaşlar erken gebelikte neleri tavsiye edersiniz ?

Son düzenleme:

maşallah canım inşallah hayırlısıyla sağlıklı hayırlı evlatlar olarak kucağımıza da alırız bebişlerimizi:)ne güzel kalp atışını duymuşsun ben de çarşamba gününü bekliyorum inşallah duyarım.bulantı için sık sık ama az yemek iyi geliyor ayva ve ekşi elma benim bildiğim bunlar:)benim bulantım yok çok şükür inşallah da olmaz Allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda geçer

Amin cnm inşallah hayırlısıyla :)
Bulantı olayı gerçekten zor umarım yaşamazsın .
Ayva yedim şimdi inşallah iyi gelir çok sağol.
Umarım bebişinin kalp atışlarını sorunsuz duyarsın rabbim yardımcın olsun şekerim :79:

Selam arkadaslar. Bende 10+3 bulantilarim ve kusmam devam ediyor. 6 haftada basladim ve halen cekiyorum. Cubuk kraker, beyaz lemlebi, soda, katbonatli sakiz ne bilim daha tum soylenenleri uyguladim ama yok gecmiyor. Kokuya hic dayanamiyorum. Mutfaga girip yemek yapamiyorum. Sonundadoktorum ilac verdide gozumu acabildim. O ilaci bir kez almazsam durum ayni. Uc aylikken gecer diyolar umudum o. Dokuz ay surenleri dusunmek istemiyorum :) Allah bebislerimizi korusunda biz onlar adina herseyi cekeriz.

dün ayva yedim cnm ben iyi geldi sende bir dene istersen.bende buradaki arkadaşların çektiklerini görünce kendi halime çok şükür dedim :))Gerçekten annelik çok zormuş daha doğmadan başlıyor insan zorluklarla başa çıkmaya,allah tüm analardan razı olsun.rabbim evlatlarımızın eksikliğinide göstermesin .

Ayva bakalım bide onu deneyelim inşallah iii gelir. İlaç alınca kusmuyorum az bulantım oluyor ama çekilmeyecek gibi değil o zaman bende mutlu oluyorum. Bir yandan da şunu düşünüom sürekli iiii olduklarından haberdar olamıyoruz. Bulantılar gebeliğin iii gittiğinin işareti imiş bulandıkçada seviniorum iiii diye bakalım yarın kontrolüm var onu görmeyi iple çekiyorum. Amin canım hepimizinkini.

cnm doktorum bana yeni bir ilaç verdi içeriği hem bulantı önleyici hem vitamin kalsiyum hemde folik asit etkilide yeni çıkan bir ilaçmış yan etkiside yok.ismi premesis doktoruna sor önerirse kullan

12.hafta 5 gündeyim ilk zamanlar bulantım, kokuya hassasiyetim vardı. Çok şükür ciddi şekilde azaldı şimdiyse iştahım felaket açık ne görsem yiyesim geliyor özellikle meyve. Manavın önünden geçmeye korkuyorum:) Eskiden bana meyveyi zorla yedirirlerdi şimdi saldırıyorum Allah'tan meyvenin bol ve lezzetli olduğu biryerde yaşıyorum. İnş. sizinde bulantılarınız sıkıntılarınız tez zamanda geçer hanımlar.

Merhabalar;

Ben ilk 7 haftalıkken duydum kalp atışlarını.
Doktoruma dün gittim en son ve 9+1 haftalık olduğumu söyledi. Şuan 22 mm bebeğim.
Bulantılar 8 haftalıkken başladı ve şuan şiddetle devam ediyor. Henüz ilaçlık duruma gelmedim.

Yiyebildiğim tek şey ayva. Öyle iyi geliyor ki. Ayrıca bir tüyo ayvanın üzerine bolca limon damlatırsanız şahane oluyor Bulantı da uzun süre hafifliyor

Son düzenleme:
allah sukur buyuk buantım olmadı. hatta nazlı olurum sanmıstım fakat dılımı ısırayım ıyı gectı yemekten sonra bulanıyo gecıyo fakat ah o uyku ah uyku doyamıyorum ona :)

11 haftadayım bulantım kesilmeden devam umarım üç ayda gecer

merhaba arkadaslar bende suan 11. haftanin icindeyim...bulanti bugün azaldi biraz ama sevinemiyorum cünkü belli olmuyor bende bugün iyiysem yarin yine kötü olabiliyorum...

Merhaba kızlar, 9.haftamızı bitirdik henüz bulantı, kusmam hiç olmadı. ama son zamanlarda sık sık korkunç baş ağrıları çekiyorum.
bulantı daha zor, Allah yardımcınız olsun.

bulantım bu hafta iiyice azıttı çok acıyorum sureklı bısıler atıstırma durumundayım allahtan yemek yıyebılıyorum ama bulantımın gececegı zamanı ıple cekıyorum :$

bişey sorucam ya, içime dert oldu ben 5 haftalık hamileyim ama ne bebek ne de kese ultrasonda görünmüyor. normal mi bu ? doktor korkma falan dedi ama ne mümkün varsa bilgisi olan bi anlatabilir mi ?

bişey sorucam ya, içime dert oldu ben 5 haftalık hamileyim ama ne bebek ne de kese ultrasonda görünmüyor. normal mi bu ? doktor korkma falan dedi ama ne mümkün varsa bilgisi olan bi anlatabilir mi ?

ultrason görüntüsü kötü ise görünmemis olabilir ben ilkte özele gitmiştim 5. haftanın içindeydim gebelik testi yaptıgımda doktor ultrasonla baktı gordu ama dedıkı cok mınık daha ben zor goruyorum sız gorebılecekmısınız dedı. tek basıma baksam hayatta farketmezdım :) korkma 2 haftaya net gorunur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…