- 13 Aralık 2020
- 1.028
- 1.391
- 83
- Konu Sahibi wanderingstar
-
Eşinizin tahsili nedir? Tıp fakultesi mezunu, kadin hastaliklari ve doğum alaninda uzmanlığı var ise eşinizi dinleyin tabii.Merhaba,
daha önce mesaj açmıştım bilen bilir durumu.
neyse son 25 gündür anksiyete ile boğuşuorum. Sanırım yanına depresyon da etkilendi tüm gün ağlıyorum ve yatıyorum. Enerjim yok. yemek falan da yemiyorum stresten 4 kg verdim.
bugün devlet hst gittim, beni acile yönlendirdiler. 2 profesör de ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Düşük doz hamilelikte kullanılan bir ilç verdiler. Şöyle ki 8+4 hamileyim 2 aylık ben de cok endiseliyim. Şu an ailemin yanindayim tüm ailem ilaç almamı destekliyor. Fakat eşim bir sorun olursa ne yaparız kim vebalini alacak dayan falan diye motive ediyor düşünce gücü ile yen vs.
samimiyetine ve iyi niyetine güveniyorum, düşüncelerine de katılıyorum tedirginliklerine ama ben hiç iyi değilim, daha önce de bahsetmiştim vücudum kitlendi açılmıyor sanki, yürümeye konuşmaya yeme içmeye halim yok. Nasıl dayanırım? Şimd bir de vicdan sorumluluğu yüklendi. Doktor kullanabilirsin dedi ama işte o da çocuğun babası. Ne yapmalıyım sizce?
Doktora hamile olduğunuzu söylemediniz mi... size veya bebeğinize zararı olacak ilacı size kullandırmazlar zaten. Acilde profesörü nasıl gördünüz onu anlamadım ama emin olmak için kadın doğum uzmanına danışın bu ilaçların sakıncası olur mu diye...
Merhaba ben önce prof randevu aldım o ilaç kullanmam gerektiğini söyledi bazı sıkıntılar gördü ruh sinir hastanesine sevk etti anksiyete için. Orada acilde doktora göründüm, hamile olduğum için üstlerine danıştılar intden baktım o da profesörmüş. Şimdi kadın doğumcuma sordum bakalım hamile olduğumu biliyorlar ona göre ilaç yazdılar ama eşim pimpirikli ne olursa olsyn risk var diyorDoktora hamile olduğunuzu söylemediniz mi... size veya bebeğinize zararı olacak ilacı size kullandırmazlar zaten. Acilde profesörü nasıl gördünüz onu anlamadım ama emin olmak için kadın doğum uzmanına danışın bu ilaçların sakıncası olur mu diye...
Eşim endişeli bir baba adayı sadece. İçime kurt düşürdü, ya bir şey olursa vs diye..Eşinizin tahsili nedir? Tıp fakultesi mezunu, kadin hastaliklari ve doğum alaninda uzmanlığı var ise eşinizi dinleyin tabii.
Ben hamileyken iki kere sinüzit oldum. Antibiyotikler kullandım. Gebelikte kullanılan ilaçların kategorisi ayrı zaten, ordan seçiyorlar. Kullanın sıkıntı olmaz.Merhaba ben önce prof randevu aldım o ilaç kullanmam gerektiğini söyledi bazı sıkıntılar gördü ruh sinir hastanesine sevk etti anksiyete için. Orada acilde doktora göründüm, hamile olduğum için üstlerine danıştılar intden baktım o da profesörmüş. Şimdi kadın doğumcuma sordum bakalım hamile olduğumu biliyorlar ona göre ilaç yazdılar ama eşim pimpirikli ne olursa olsyn risk var diyor
tabi ki de doktorlar ne diyorlarsa onu yapin. zaten annelik içgüdüsü sizin bebege zarar verecek bir sey yapmaniza izin vermez. kisilere degil doktorlara ve kendinize guvenin.Merhaba,
neyse son 25 gündür anksiyete ile boğuşuorum. Sanırım yanına depresyon da etkilendi tüm gün ağlıyorum ve yatıyorum. Enerjim yok. yemek falan da yemiyorum stresten 4 kg verdim.
bugün devlet hst gittim, beni acile yönlendirdiler. 2 profesör de ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Düşük doz hamilelikte kullanılan bir ilç verdiler. Şöyle ki 8+4 hamileyim 2 aylık ben de cok endiseliyim. Şu an ailemin yanindayim tüm ailem ilaç almamı destekliyor. Fakat eşim bir sorun olursa ne yaparız kim vebalini alacak dayan falan diye motive ediyor düşünce gücü ile yen vs.
samimiyetine ve iyi niyetine güveniyorum, düşüncelerine de katılıyorum tedirginliklerine ama ben hiç iyi değilim, daha önce de bahsetmiştim vücudum kitlendi açılmıyor sanki, yürümeye konuşmaya yeme içmeye halim yok. Nasıl dayanırım? Şimd bir de vicdan sorumluluğu yüklendi. Doktor kullanabilirsin dedi ama işte o da çocuğun babası. Ne yapmalıyım sizce?
Doktorlar bildigim genelde öteliyorlar yani hasta dayanabilecek durumda ise en azndan 3-4 ay bekletiyorlar bana demediler bile bekle falan diye. O zaman ben de durum ciddi galiba diye düşündümBunlar öyle bela hastalıklar ki bu işin bi de lohusalığı var psikolojik olarak en kötü dönem, şimdi böyleyseniz ilaç içmezseniz o zaman hiç kaldıramazsınız. Gebelikte ilaç kullanımı kar zarar meselesidir evet iyi bişi değil ama daha kötü olmamak için kullanmanız gerekiyosa kullanmalısınız.
Cnm yanimda bile değil ki. Kendisi devlet memuru görev dolayısı ile çıkıp gelme imkanı yok, karantinada korona önlemleri kapsaminda. Ay sonunda gelecek o zamana kadar dayan diyor, ben gelince iyi olacaksın inanıyorum diyor. Bilmiyosun durumu diyorum iyi değilim diyorum ama işte onu da kıramıyorum. Off off ne zor işlermiştabi ki de doktorlar ne diyorlarsa onu yapin. zaten annelik içgüdüsü sizin bebege zarar verecek bir sey yapmaniza izin vermez. kisilere degil doktorlara ve kendinize guvenin.
ancak esniniz oyle tum sorumlulugu size yuklemesiyle, ilac kullanmadan iyiles demesiyle olmaz. madem oyle elini tasin altina soksun. sizi tatile götürsün. hediyeler alsin. aklinizdaki negatif dusunceleri dagitsin!
Sağlığınız konusunda uzaktaki eşinizi mi kıramıyorsunuz... bir şöyle olamadım vallaBilmiyosun durumu diyorum iyi değilim diyorum ama işte onu da kıramıyorum. Off off ne zor işlermiş
Her şeyden önemlisi sizin sağlığınız, eğer bebeğe zararı olmadığından eminseniz eşiniz kararınıza hem saygı duymalı hem de yüreklendirmeli, kaygı ekmesi şuan sizi daha da zor duruma sokar. O evladınızın babasıysa siz de bi babanın evladısınız. Kendinizi önceleyin lütfen, eşinizin tercihleri ikincil bi durum bu konuda.Merhaba,
Doktor risk düşük dedi ama kimse garantisini veremez %100. İnternet araştırmaları yaptım yurtdışı makalelere vb baktım. Kullanılacaksa ilk tercih edilecek ilaçlardan riski en düşük ilaçlardan biri diyor.Her şeyden önemlisi sizin sağlığınız, eğer bebeğe zararı olmadığından eminseniz eşiniz kararınıza hem saygı duymalı hem de yüreklendirmeli, kaygı ekmesi şuan sizi daha da zor duruma sokar. O evladınızın babasıysa siz de bi babanın evladısınız. Kendinizi önceleyin lütfen, eşinizin tercihleri ikincil bi durum bu konuda.
Kendimden çok bebek için.Sağlığınız konusunda uzaktaki eşinizi mi kıramıyorsunuz... bir şöyle olamadım valla
Doktoru kırmasanız daa doğru bir iş yapmış olursunuz.Kendimden çok bebek için.
Haklısın zaten bu kadar çok ince ve detay düşündügüm için bu haldeyim o da ayrı bir mesele :)Doktoru kırmasanız daa doğru bir iş yapmış olursunuz.
Bu haftalarda zaten aşırı uyku hali, kolunu kaldıramama durumu oluyor ama aşırı acıkma da olur. Nasıl dayanıyorsunuz yemeden.Merhaba,
Doktor risk düşük dedi ama kimse garantisini veremez %100. İnternet araştırmaları yaptım yurtdışı makalelere vb baktım. Kullanılacaksa ilk tercih edilecek ilaçlardan riski en düşük ilaçlardan biri diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?