- 13 Aralık 2020
- 1.028
- 1.391
- 83
- Konu Sahibi wanderingstar
-
Evet psikiyatr böyle dedi bakalım kadın doğum ne diyecek. Sizin hastalığınız neydi acaba, gebelik kusması mı aşırı olan yoksa panik atak mı?Bende hamileliklerimde cok hasta oluyorum bu sekilde ozellikle ilk 12-13 hafta cok zor geciyor.
ilk hamileligimi hatirlamak bile istemem cok ciddi manada hastalandim annemlerde kaldim geceleri uyanirdim bana yardım edin cok kotuyum diye allah kimseye yasatmasin gercekten yasamayan anlayamaz.
Cok kilo verdim sizin gibi.
Ilac kullanin ya da kullanmayin diyemem ben kullanmamayi tercih ettim dogumdan sonra da depresyon yasamadim ama sizin yasamayacaginiz anlamina gelmez.
Burda gebelikte anksiyete ve depresyon diye bir bolum vardi ordaki arkadaslarimin cogu kullandi ilac bir sorun yasamadilar bence siz kadin dogum doktorunuza da danısin en dogru karari sizinle ilgili doktorlar verecektir
Kar zarar hesaplamasi bu durumlarda.
Umarım toparlarsiniz hormonlar cok acımasız.
Anksiyete panik atak ve depresyondu.Evet psikiyatr böyle dedi bakalım kadın doğum ne diyecek. Sizin hastalığınız neydi acaba, gebelik kusması mı aşırı olan yoksa panik atak mı?
Ama bu işin uzmanı değil. Birakalim uzmanlar karar versinler. Siz ilac kullanmazsanız, sıkıntınız ilerlerse ne olacak? Ya bebegini istemeyen bir anneye dönüşürseniz? Anne olunca bebegin hayatını yasamaya basliyorsunuz. Ya ona zaman ayirabilecek gücünüz olmazsa? Lutfen tıbba güvenin. Kaç yıllık bilgi birikimi söz konusu. Lütfen ama lütfen doktorları dinleyin.Eşim endişeli bir baba adayı sadece. İçime kurt düşürdü, ya bir şey olursa vs diye..
Onlar yarar zarar oranına göre vermişlerdir ilaçlarını. İçmediğinde gebelik ilerledikçe daha da kötüleşebilir lohusalıkta çok daha büyük sorunlar yaşayabilirsin, bebeğini yoksun bırakabilirsin, kabullenemeyebilirsin veya daha farklı sıkıntılar olabilir.Merhaba ben önce prof randevu aldım o ilaç kullanmam gerektiğini söyledi bazı sıkıntılar gördü ruh sinir hastanesine sevk etti anksiyete için. Orada acilde doktora göründüm, hamile olduğum için üstlerine danıştılar intden baktım o da profesörmüş. Şimdi kadın doğumcuma sordum bakalım hamile olduğumu biliyorlar ona göre ilaç yazdılar ama eşim pimpirikli ne olursa olsyn risk var diyor
Ikizinizin olmasi ne guzel.Keske benim de olsaydi.Tek cocugum oldu.Ikincisini Rabbim vermedi.Bence sukredin ve mutlu olun.Seni çok iyi anlıyorum.
Ben çok isteyerek tedavi ile hamile kalmama rağmen, ikiz olduğunu öğrendiğimden beri dünya başıma yıkıldı adeta. Depresyondayım çok mutsuzum.cocuk fikrinden bile inanılmaz soğudum.benim bu düşünceler içinde olmam normal mi arkadaşlar vok mutsuzum. Şuan hiç çocuğum olmamasını tercih ederim.
Rabbim korur tabiki dua ederim canım ❤Teşekkür ederim canım çok haklısın kullanacağım erken hafta olduğu için endişeliydim ama Allaha bıraktım artık Allahim onu korusun ve bana bağışlasın lütfen siz de duanızı esirgemeyin
Merhaba ben önce prof randevu aldım o ilaç kullanmam gerektiğini söyledi bazı sıkıntılar gördü ruh sinir hastanesine sevk etti anksiyete için. Orada acilde doktora göründüm, hamile olduğum için üstlerine danıştılar intden baktım o da profesörmüş. Şimdi kadın doğumcuma sordum bakalım hamile olduğumu biliyorlar ona göre ilaç yazdılar ama eşim pimpirikli ne olursa olsyn risk var diyor
Gündelik hayatıma etki etmeye başladı. Öncesinde iyiydim, sorunun yoktu. Hamilelikte nüksetmesi dogal dedi doktor. Kulaklarımı tıkadım iyileşmek istiyorum artık. Kullanmam gerekli olmasaydı doktorlar tavsiye etmezdi. İlacımı içerken dua ettim, allahım sen bebeğimi koru diye. İnşallah iyi olacak.Zor bir karar ama esin tamamen haksiz degil bence. Sonucta anne karninda herseyden etkileniyor bebekler ama senin psikolojik olarak iyi olmanda önemli. Yanliz bunlari oncesinde dusunseniz daha iyi olurdu terapi falan ise yaramazmi
Merhabalar, se...tra 25 mg verdi gebelikte tercih edilen bir ilaçmış. Çok araştırdım risk her zaman var evet ama düşük rsk içimi rahatlattı. İnanın her yerim kaskatı, hani dik duramıyorum kasılmaktan o derece diyorum. Boğazım kasılıyor bu haldeyken beslenemiyorum. Ben böyle olursam bebek nası iyi olabilşr diye tüm gece düşündüm. Erken dönemde müdahale edemesem belki daha yüksek doz birkaç ilaç kullanmak zorunda kalacaktım ekstra stres yaratacakti. En azindan çarem bu ise bununla iyileşeceğim diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum. İnşallah ben ve bebeğim için her şey daha iyi olur.Psikoloğum. Bir uzman gözüyle yanıtlamak istiyorum: anksiyeteniz çok fazla ki vücudunuza yansımış. Asıl ilaç kullanmamak bebeğinize zarar vermez mi? Hamilelikte annenin ruh hali bebek için çok önemli. Siz sakin ve güzel bir hamilelik geçirin ki bebeğiniz de ona göre gelişsin. Bence ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmalısınız, hamileyken ve emzirirken kullanılabilen ilaçlar çok fazla artık.
İnsallah sorun yasamazsiniz allah büyük yardim edecektir ikinizedeGündelik hayatıma etki etmeye başladı. Öncesinde iyiydim, sorunun yoktu. Hamilelikte nüksetmesi dogal dedi doktor. Kulaklarımı tıkadım iyileşmek istiyorum artık. Kullanmam gerekli olmasaydı doktorlar tavsiye etmezdi. İlacımı içerken dua ettim, allahım sen bebeğimi koru diye. İnşallah iyi olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?