Gebelikte ilaçlık olmam, eşimin kullanmamı istememesi, yardım!

Evet psikiyatr böyle dedi bakalım kadın doğum ne diyecek. Sizin hastalığınız neydi acaba, gebelik kusması mı aşırı olan yoksa panik atak mı?

Evet psikiyatr böyle dedi bakalım kadın doğum ne diyecek. Sizin hastalığınız neydi acaba, gebelik kusması mı aşırı olan yoksa panik atak mı?
Anksiyete panik atak ve depresyondu.
Cok agır gecirdim gercekten geceleri asla uyumazdim.
Ne bileyim hep derim ben delirmediysem ve atlattiysam herkes atlatir acayip bir sey olmustum.
Ama ben atlattiysam herkes atlatir demek ilac kullanmayin demek degil herkesin bunyesi yasantilari farkli sonucta.
Ben sadece bugunler gecicek hormonlar olumsuz etkiliyor demek istedim.

Eşim endişeli bir baba adayı sadece. İçime kurt düşürdü, ya bir şey olursa vs diye..
Ama bu işin uzmanı değil. Birakalim uzmanlar karar versinler. Siz ilac kullanmazsanız, sıkıntınız ilerlerse ne olacak? Ya bebegini istemeyen bir anneye dönüşürseniz? Anne olunca bebegin hayatını yasamaya basliyorsunuz. Ya ona zaman ayirabilecek gücünüz olmazsa? Lutfen tıbba güvenin. Kaç yıllık bilgi birikimi söz konusu. Lütfen ama lütfen doktorları dinleyin.

Onlar yarar zarar oranına göre vermişlerdir ilaçlarını. İçmediğinde gebelik ilerledikçe daha da kötüleşebilir lohusalıkta çok daha büyük sorunlar yaşayabilirsin, bebeğini yoksun bırakabilirsin, kabullenemeyebilirsin veya daha farklı sıkıntılar olabilir.

Bende ilk gebeliğimde kullanmak durumunda kalmıştım, kullanmasam çıldırırdım büyük ihtimalle.

Eşiniz doktordan daha mi iyi biliyor? Ayrica internetten istediginiz kadar makale okuyun, kaygilariniz azalacak mi, ilac almasaniz daha mı iyi olacaksınız? Madem öyle neden doktora gittiniz?
Ben hem doktora gidip hem de inanmayip internet araştırması yapanlari anlamiyorum.
Kendim 20 küsür yıllık böbrek hastasiyim, kendi kendimin ve ailemin doktoru oldum resmen ama yine de önce hekimlere danisirim, onlar neyi uygun görürse o sekilde hareket ederim. Okudugum da ilac prospektusu olur ama şüphe duymam. Madem doktoru dinlemeyecegiz neden varlar? Lütfen sağlığınız icin doktorunuzu dinleyiniz, baska seyleri dikkate almayiniz!

öncelikle zaten iki doktor da ilacın hamileliğe engel olmadığını düşünüyorsa gerçekten engel değildir. internette yazılan şeye bu yüzden iyi kötü çokta itibar etmeyin ve sürekli okuyup daha cok kafanızı bulandırmayın. bebek için doğmadan önce ve sonrasında annenin hem ruhen hem bedenen sağlıklı olması emin olun ki çok daha önemli. zaten hamilelikte kullanılacak ilac grupları belli, öyle her ilacı vermiyorlar. umarım kullanırsınız ve bu durumdan sağlıklı bir şekilde kurtulursunuz. geçmiş olsun

Seni çok iyi anlıyorum.
Ben çok isteyerek tedavi ile hamile kalmama rağmen, ikiz olduğunu öğrendiğimden beri dünya başıma yıkıldı adeta. Depresyondayım çok mutsuzum.cocuk fikrinden bile inanılmaz soğudum.benim bu düşünceler içinde olmam normal mi arkadaşlar vok mutsuzum. Şuan hiç çocuğum olmamasını tercih ederim.

Ikizinizin olmasi ne guzel.Keske benim de olsaydi.Tek cocugum oldu.Ikincisini Rabbim vermedi.Bence sukredin ve mutlu olun.

Zor bir karar ama esin tamamen haksiz degil bence. Sonucta anne karninda herseyden etkileniyor bebekler ama senin psikolojik olarak iyi olmanda önemli. Yanliz bunlari oncesinde dusunseniz daha iyi olurdu terapi falan ise yaramazmi

Psikoloğum. Bir uzman gözüyle yanıtlamak istiyorum: anksiyeteniz çok fazla ki vücudunuza yansımış. Asıl ilaç kullanmamak bebeğinize zarar vermez mi? Hamilelikte annenin ruh hali bebek için çok önemli. Siz sakin ve güzel bir hamilelik geçirin ki bebeğiniz de ona göre gelişsin. Bence ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmalısınız, hamileyken ve emzirirken kullanılabilen ilaçlar çok fazla artık.

Zor bir karar ama esin tamamen haksiz degil bence. Sonucta anne karninda herseyden etkileniyor bebekler ama senin psikolojik olarak iyi olmanda önemli. Yanliz bunlari oncesinde dusunseniz daha iyi olurdu terapi falan ise yaramazmi
Gündelik hayatıma etki etmeye başladı. Öncesinde iyiydim, sorunun yoktu. Hamilelikte nüksetmesi dogal dedi doktor. Kulaklarımı tıkadım iyileşmek istiyorum artık. Kullanmam gerekli olmasaydı doktorlar tavsiye etmezdi. İlacımı içerken dua ettim, allahım sen bebeğimi koru diye. İnşallah iyi olacak.

Merhabalar, se...tra 25 mg verdi gebelikte tercih edilen bir ilaçmış. Çok araştırdım risk her zaman var evet ama düşük rsk içimi rahatlattı. İnanın her yerim kaskatı, hani dik duramıyorum kasılmaktan o derece diyorum. Boğazım kasılıyor bu haldeyken beslenemiyorum. Ben böyle olursam bebek nası iyi olabilşr diye tüm gece düşündüm. Erken dönemde müdahale edemesem belki daha yüksek doz birkaç ilaç kullanmak zorunda kalacaktım ekstra stres yaratacakti. En azindan çarem bu ise bununla iyileşeceğim diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum. İnşallah ben ve bebeğim için her şey daha iyi olur.

İnsallah sorun yasamazsiniz allah büyük yardim edecektir ikinizede

Doktor değilim ama kar zarar oranına bakılıyor böyle durumlarda. Tabi ki ideal olan ilaç kullanılmaması ama doktorlar hamile olduğunuzu bilerek yazmış size bu ilacı. Yan etkilerinden korkan eşiniz, acaba sizin ruhsal durumunuz sebebiyle salgıladığınız hormonların bebeğinize ne denli zararlı olduğunu biliyor mu?

Gebeliğimin 7. ya da 8. ayları civarı kurdeşen döktüm. Bütün ilaçsız tedavileri denedim, yanıt vermedi vücudum. Doktoruma eğer ilaçlar zarar verecekse dayanayım doğuma kadar dedim - ki geceleri kaşınmaktan asla uyuyamıyordum. Çarşaflar, pijamalarım kan içerisinde kalıyordu, uyuduğum zaman kaşınırken kendimi yoluyormuşum. Doktorum vücudunun içinde bulunduğu stres bebeğe ilaçlardan daha zararlı dedi. 5 doz avil ve bir doz kortizon iğne vuruldum. İğneden sonra bebeğimin kilo alması yavaşladı ve 4 kilo üstü doğması beklenen bebeğim 2980gr doğdu.

Bugün 4,5 yaşında ve gayet sağlıklı. Boyu ve kilosu yaşıtlarının epey üstünde. Karnımda büyütemedim ama kucağımda büyüdü çok şükür.

Kimseye durumunuzun ne denli ciddi olduğunu ispatlamak zorunda değilsiniz. Daha bunun lohusalığı var. Sağlam durmak zorundasınız. O yüzden doktorlarınız da onay verdiyse, tabi ki kullanacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…