Doktor değilim ama kar zarar oranına bakılıyor böyle durumlarda. Tabi ki ideal olan ilaç kullanılmaması ama doktorlar hamile olduğunuzu bilerek yazmış size bu ilacı. Yan etkilerinden korkan eşiniz, acaba sizin ruhsal durumunuz sebebiyle salgıladığınız hormonların bebeğinize ne denli zararlı olduğunu biliyor mu?
Gebeliğimin 7. ya da 8. ayları civarı kurdeşen döktüm. Bütün ilaçsız tedavileri denedim, yanıt vermedi vücudum. Doktoruma eğer ilaçlar zarar verecekse dayanayım doğuma kadar dedim - ki geceleri kaşınmaktan asla uyuyamıyordum. Çarşaflar, pijamalarım kan içerisinde kalıyordu, uyuduğum zaman kaşınırken kendimi yoluyormuşum. Doktorum vücudunun içinde bulunduğu stres bebeğe ilaçlardan daha zararlı dedi. 5 doz avil ve bir doz kortizon iğne vuruldum. İğneden sonra bebeğimin kilo alması yavaşladı ve 4 kilo üstü doğması beklenen bebeğim 2980gr doğdu.
Bugün 4,5 yaşında ve gayet sağlıklı. Boyu ve kilosu yaşıtlarının epey üstünde. Karnımda büyütemedim ama kucağımda büyüdü çok şükür.
Kimseye durumunuzun ne denli ciddi olduğunu ispatlamak zorunda değilsiniz. Daha bunun lohusalığı var. Sağlam durmak zorundasınız. O yüzden doktorlarınız da onay verdiyse, tabi ki kullanacaksınız.